Şımarık çocuk ve ona bir 'DUR' demeyen anne

İçeri gidin, komşumuz mesaj attı, yarın iş var bu saatte bu saatte bu gürültü olmuyor yazdı falan diyin...

Sonra da ben de zorlanacağım zaten bu akşamın üstüne, bari insanlara ayıp olmasaydı diyin.

Komşularımızla aramız iyi. Asla böyle bişey demeyeceklerinin ne yazık ki farkındalar

25 yaşındasın ve çocuk değilsin ... koymalısın tavrını ... kendini bi yerlere kilitlemene, arkadaşının evine gitmene vs. gerek yok ... o evde ev sahibi sensin, misafir onlar ... sana ayak uydurmak zorundalar ... beğenmiyolarsa giderler ... bende nefret ederim çoluk çocuk zırıltısından, şımarıklığından ... bu güne kadar aman alınmasınlar darılmasınlar diye alttan almadım .. herkes haddini de sınırını da bilecek ... bu yüzden annen alınıyosa da alınsın ... vurmak falan ne öyle ya ... neyse ki benim etrafımda değil öyle bi velet ...

Annemin en yakın akrabası. Bişey diyemiyordum ama bugün anneme açtım ağzımı. Hak verdi. Umarım bi daha davet etmez. Emri vaki yapıyorsa da arkadaşım yatıya bize geldi de bi yalan bul istemiyorum dedim

Annemin en yakın akrabası. Bişey diyemiyordum ama bugün anneme açtım ağzımı. Hak verdi. Umarım bi daha davet etmez. Emri vaki yapıyorsa da arkadaşım yatıya bize geldi de bi yalan bul istemiyorum dedim

yalan söylemeye gerek yok siz onları sizin evinizde rahatça at koşturamayacak duruma getirin zaten bi daha yatıya gelemezler ... misafirliğe geldiklerinde de hadsizlik yapamazlar ... sizden yüz bulmuş kadın salmış çocuğu ... dışarda ne yaptığını boşverin kendi evinizde yapamayacağını beyinlerine çaka çaka sokun ..! şuan ben bile gerildim :)

Annemden çekinmesem burda yazdıklarımı yüzüne yüzüne derim. Ama annem üzülür.Tüm suç annemin

5 yaşındaki cocuktan canavar gibi bahsetmissiniz

Genel olarak yaptıklarından söz ettim. Kişisel yorum olarak yaşamımda yeri olmadığını belirttim. Diyalogum yok. Ve ne yapmalıyım diye yardım istedim.

Başka bir anlatım yolu varsa da sabah 8de işe gidecekken gecenin birinde salondan gelen çığlıklarla uyandığımdan bulamıyorum. Nasıl bir anlatım yolu vardır başka nasıl ifade edebilirim kendimi?

O anne coc8gunu çok yanlış yetiştiriyor çocuğa yazık.siz de açıkça söyleyin çocuğu da gerektiğinde uyarin hatta kızın.bozulursa bozulsun onemsemeyin

Annesi şuan farkında değil ama büyük bir kötülük yapıyor oğluna.gerçek hayat son derece acımasız ve kimse katlanmaz çocuğunun bu haline. okulda biri çarpar yere.acı ama gerçek kimse bu yazdigimi yadırgamasın bu cocuk böyle saldırırken etrafı bakacak degil sonuçta.siz de kendinizi savunun alınan alınsın mümkünse de gelmesin bir daha.misafirlige gidiyorsan çocuğun peşinden ayrılmayacaksın.

Ayy böyle bi hikaye de bende mevcut :) Alt komşumun 2 çocuğu var ve ailesi uzakta eş durumundan burada kimsesi yok diye sıkılıyo ben yeni evliyim sürekli çaya gel kahveye gel beni arıyo neyse sonra bi gün kahveye gelmek istedi temizlik yapıyordum yine de tamam dedim zorla, biz kahve içerken 4 yaşındaki kızı odadan peluş ayıcığı alıp temizlik kovasına bir güzel batırmış çıkarmış bir elinde ayı bir elinde kova koridorda geziniyor beynimden vurulmuşa döndüm şimdi gülüyorum da o an delircektim sinirden tabi sadece bu değil bir sürü örnek var bu şekilde neyseki mesafe koymayı başardım. Sizi çok iyi anlayabiliyorum yani çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun inş biran önce giderler ve bi daha gelmezler

Anneniz çok pasif sanırım. Çocuğun şu saatte çıkardığı seslere rağmen hala da uyarmıyorsa.

Ben olsam gerekli tepkileri verirdim ve onlarda büyük ihtimal hal ve hareketlerine dikkat ederlerdi mecburen, çekilecek dert değil valla .. Sessiz kalmayın her hatalarında uyarın, tepkinizi koyun.

Annem bu kişiyi çok seviyor. Oğlu için arası bozulsun istemiyor

Bende ileride evlat edinmeyi planlıyorum. Erkek arkadaşım da onay veriyor evlendiğimiz zaman için ama şimdiden çocuk gelişimi bu durumda ki çocuklar için pedagog önerileri araştırıyorum.

Çocuk sakın bile olsa travma ihtimaline karşı bir süre yardım almasını istiyorum. Bu tek benimle olacak bitse değil uzman yardımı gerekli AMA sizin akrabanız çocuğu bu durumdayken bile nasıl pedagogla görüşmez anlayamıyorum

Günümüzdeki çocukların bu şekilde saygısız ve çevreyi rahatsız edici olmalarının bir sebebini de ben şuna bağlıyorum, çevremde de çok gördüğüm bir gözlemim bu. Asla bütün anneler böyle yapıyor demiyorum, ama yapan da çok var maalesef.

Uzmanlar, yetkili kişiler ‘çocuklarınıza çocuk gibi değil, bir birey olarak davranın’, ‘bağırmayın, şiddet uygulanayın’ vs dediğinde genel olarak ‘yapmayın’dedikleri şeyler doğru biçimde algılanıyor ve aileler tarafından yapılmıyor. Ancak, ‘çocukla konuşun’, ‘birbirinizi sakince anlamaya çalışın’, ‘sorumluluk kazandırın’ şeklinde ‘yapın’ dedikleri olumlu şeyleri de yapmıyorlar.

‘Otoriter, sıkı olmayın’ lafını çocuklarınızı tamamen serbest bırakın, asla kural koymayın, yanlış davranışlarını uyarmayın gibi algılayanlar var.

Ben de bir öğretmen adayıyım. İngilizce öğretmeni hem de. Stajda 10 yaşına gelmiş çocuklara İngilizce ‘tuvalete gidebilir miyim’ demeyi öğretmeye çalışıyorum mesela ama o çocuklar sınıftan çıkmak için öğretmenlerinden izin istemeleri gerektiğinin farkında bile değiller. Ya da sırf canı oturmak istemediği için herkes oturur ders işlerken sınıfta gezinemeyeceğinden haberi dahi yok çocuğun. Oranın bir sınıf olduğunu, kuralları olması gerektiğini ve bu kurallara herkesin uyması gerektiğini öğretmeye çalışana kadar zaten dönem geçti gitti.

Bu arada yerinizde olsam durumunuzdan beni bir cinnet kurtarırdı herhalde. Sabah işe gideceğim, karşımdaki insanlar bunun bilincinde ve gecenin bi yarısı ben uyumaya çalışırken gürültü yapılıyor. Geceliğimle çıktığım gibi bağırıp çağırarak evimden kovardım saygısızlık yapan insanı.

Annenizin sevmesi, uyarmasına engel değil ki...
Seviyor olması, onların her yanlışına tepki gösteremeyeceği anlamına gelmez yani, gelemez..
Sizinle o kadar aynı fikirdeyim ki. Ama bunu anneme anlatmak imkansız

Bende anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…