Şımarıklığımla Adamı Soğuttum

Adam bezmis. Yapacak bisey yok. Sanmam duzelsin. Ilk firsatta siz yine sinirlenip ayrilirsiniz o da peki der biter gider iliski.

Onu sevdiğinizden emin misiniz ? İlişki denilen şey iki taraflı yaşanır hep birinin fedakarlığı ve ilgisiyle ilişki yaşanmaz bence tüm şımarıklığınız onu yeterince sevmemeniz var olan az miktarda sevgiyi de ona çok çok kıymetli bir hediye gibi ona sunmanız.. Ayrıca erkek arkadaşınız da ilgiyi abartarak hata yapıyor çünkü birine aşık olmak malesef onun kendi benliğine saygı duyması ve her şeyi alttan almamasıyla olur. Böyle yaparak sizin ona aşık bir kadın olmanıza engel olmuş ona acıyorsunuz içten içe bence. Ayrıca onun Susup sesini çıkarmadığı her şey sizden soğutuyor yavaş yavaş.

Hemen bir etiket yapıştırma gibi olacak belki ama bu yazdıklarınız bana bağlanma korkusunu hatırlattı, siz ne dersiniz? Bende birisiyle görüştüğümde gördüğüm fazla ilgiden dolayı fena bunalıp kendimden soğutmaya çalışıyordum. Öyle oluncada olmuyor fazla ilgi görüncede olmuyordu. Ben kendimi çözmüş değildim ama gerçeği söylemek gerekirse bence aşıkta değildim. Siz gerçekten seviyor musunuz?

Herkese merhaba,
Direk konuya girmem gerekirse;
8 aylık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım oldukça anlayışlı ve tabiri caizse beni deli gibi seven bir adam. Hiçbir konuda hakkını yiyemem karşıma çıkıp çıkabilecek en düzgün insan olabilir. Sürekli ilgilenir, karnım ağrısa ilaç getirir, bir dediğimi iki etmez.. Fakat bazen ilgiyi fazla abartabiliyor örneğin gün içinde çok fazla konuşmak istemek gibi. Yada her gün görüşmek gibi.. Ben de yapı olarak maalesef biraz geçimsiz biriyimdir. Öz eleştiri yapma konusunda iyiyim fakat iş uygulamaya gelince farkında olduğum kötü yönlerimi törpüleyemiyorum..
İlişkimiz şu şekilde; tartışma çıkar ben sinirle ayrılmak istediğimi söylerim o ayrılmak istemez ve gerekirse barışmak için evin önüne gelir, gönlümü almak için uğraşır, üzülür.. Bense tüm nemrutluğumla sanki lütuf yapmışçasına barışırım.. Sonra da oturup üzülürüm böyle davrandığım ve haksızlık yaptığım için.. Ama o an sinirle ne yazık ki hata yaptığımın farkına varamıyorum ağzıma geleni söylüyorum.. İlişki süresince en az 7 8 kere tekrarlanmıştır bu yukarıda bahsettiğim olay belki daha bile fazla.. Ve en son yine böyle bir tartışmada tekrar beni arama bunaldım senden sıkıldım istemiyorum artık tarzı laflar ettim.. Ve yine onun çabalarıyla barıştık.. Fakat bu son tartışma onu da değiştirdi.. sevmiyor diyemem yine seviyor fakat önceden yanındayken gözümün içine bakardı.. arabada kullanırken yüzümü severdi.. ben konuşurken beni izlerdi aşkla.. artık sanki tam olarak öyle değil.. sürekli bir şey desem noldu sıkıldın mı yine? diye gülerek laf sokuyor.. yine sarılıyor ama daha durgun.. önceden her fırsatta yazardı şimdi biraz daha azaldı.. sorduğumda sen böyle istedin artık ben de elimde olmadan öyle davranıyorum bilinçli yapmıyorum diyor.. Eskiden gelecekle ilgili hayaller kurardı heyecanlanırdı şimdi ben ilerde şunu yaparız dediğim de inşallah, kısmet demekle yetiniyor..
Sanırım şımarıklığım yüzünden onu kaybediyorum.. ve o böyle davrandıkça ben de üstüne gidiyorum niye böylesin, beni sevmiyor musun artık vs gibi.. daha da mı bunaltıyorum bilmiyorum nasıl davranacağımı.. Onu seviyorum ve kaybetmek istemiyorum..

Sizce tekrar eskisi gibi olur mu yoksa imkansız mı artık?
Ve ben ona söylediğim kırıcı sözleri unutturmak için ne yapabilirim bunun bir yolu var mıdır?
Nasıl davranmam gerek bu aşamada..
Şimdiden teşekkür ederim
Geçmiş olsun başka biri yada birileri var, ve ne yaparsan yap eskisi gibi olmayacaktır, sooary💜(benimde 9 aylık bir ilişkim var bir balık erkeği ile) ve muhtemelen çok uzun sürmez terkediliceksin üzgünüm💜umarım çok pişman olmazsın💜

Son düzenleme:
İkili ilişkilerde her zaman empatiyle yaklaşılmalı bence. Ayrıca ben de sevdiğinizi düşünmüyorum ayrılık/boşanma konusunun şakası bile olmaz, olmamalı.

Adamı ezip aşağılamalara doyamamışsınız.
O da sevgisinden peşinizde dolanıp durmuş. Sandınız ki nasılsa seviyor ben nasıl davranırsam davranayım hep aynı şekilde arkamdan koşar. Ama bu defa olmamış.
Üzülmüş kırılmış adam ve geçmişte benzer bir ilişki yaşayan bir insan olarak hislerini çok iyi anlıyorum ben o insanın.
Hatanızın farkındasınız. Doğru düzgün konuşun bari. Bu güne kadar seni çok üzdüm biliyorum. Bana kırgınsın biliyorum gibi onu anladığınızı gösteren şeyler söyleyin her fırsatta.
Toparlanırmı bilmem benim ilişkimde sevgilinizin gördüğü muameleyi gören bendim ve çok sevmeme rağmen gerçekten bir süre sonra sürekli rencide edilmekten kırılmaktan buz gibi soğumuştum.

Herkese merhaba,
8 aylık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım oldukça anlayışlı ve tabiri caizse beni deli gibi seven bir adam. Hiçbir konuda hakkını yiyemem karşıma çıkıp çıkabilecek en düzgün insan olabilir. Sürekli ilgilenir, karnım ağrısa ilaç getirir, bir dediğimi iki etmez.. Fakat bazen ilgiyi fazla abartabiliyor örneğin gün içinde çok fazla konuşmak istemek gibi. Yada her gün görüşmek gibi.. Ben de yapı olarak maalesef biraz geçimsiz biriyimdir. Öz eleştiri yapma konusunda iyiyim fakat iş uygulamaya gelince farkında olduğum kötü yönlerimi törpüleyemiyorum..
İlişkimiz şu şekilde; tartışma çıkar ben sinirle ayrılmak istediğimi söylerim o ayrılmak istemez ve gerekirse barışmak için evin önüne gelir, gönlümü almak için uğraşır, üzülür.. Bense tüm nemrutluğumla sanki lütuf yapmışçasına barışırım.. Sonra da oturup üzülürüm böyle davrandığım ve haksızlık yaptığım için.. Ama o an sinirle ne yazık ki hata yaptığımın farkına varamıyorum ağzıma geleni söylüyorum.. İlişki süresince en az 7 8 kere tekrarlanmıştır bu yukarıda bahsettiğim olay belki daha bile fazla.. Ve en son yine böyle bir tartışmada tekrar beni arama bunaldım senden sıkıldım istemiyorum artık tarzı laflar ettim.. Ve yine onun çabalarıyla barıştık.. Fakat bu son tartışma onu da değiştirdi.. sevmiyor diyemem yine seviyor fakat önceden yanındayken gözümün içine bakardı.. arabada kullanırken yüzümü severdi.. ben konuşurken beni izlerdi aşkla.. artık sanki tam olarak öyle değil.. sürekli bir şey desem noldu sıkıldın mı yine? diye gülerek laf sokuyor.. yine sarılıyor ama daha durgun.. önceden her fırsatta yazardı şimdi biraz daha azaldı.. sorduğumda sen böyle istedin artık ben de elimde olmadan öyle davranıyorum bilinçli yapmıyorum diyor.. Eskiden gelecekle ilgili hayaller kurardı heyecanlanırdı şimdi ben ilerde şunu yaparız dediğim de inşallah, kısmet demekle yetiniyor..
Sanırım şımarıklığım yüzünden onu kaybediyorum.. ve o böyle davrandıkça ben de üstüne gidiyorum niye böylesin, beni sevmiyor musun artık vs gibi.. daha da mı bunaltıyorum bilmiyorum nasıl davranacağımı.. Onu seviyorum ve kaybetmek istemiyorum..

Ve ben ona söylediğim kırıcı sözleri unutturmak için ne yapabilirim bunun bir yolu var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim

Fazla naz aşık usandırmış resmen. Sizden soğumuş belli ki. Gecmiste yaptiklarinizla yeterince bunaltmissiniz cocugu zaten, simdi fe beni sevmiyor musun? Neden soguksun? Diyerek bunaltmaya devam ediyorsunuz? Öncelikle neyi istediginize karar vermeniz lazim. Zaten fazla ilgisi sizi bunaltmiyor muydu? Şu an istediginiz kıvamda bence. Eski kisi olsun istiyorsaniz, onu eskiye dondurmeye calismaktan önce kendinizi degistirin; yani o nasil ki onceden size ilgili davraniyorduysa, siz de ona o sekilde davranin ama bunu karsilik beklemeden kafasina "beni sev" diye diretmeden yapin. Azcık bir olumsuzlukta da ayrilalim demeyin sakın, dediginiz an bence bitirir. Empati kurun.

Yanlış yapıyorsunuz. Olmadığınız biri gibi davranmayın. Benim bir arkadaşım var sizin hareketlerinizin on katını yapar, asla terk edilmez, eder. Yanlış mı yanlış ancak o asla ayrılıklara üzülmez. Beni yeterince sevmiyormuş der mutlu olur. Şu anda evlenecek, sonunda aradığı insanı buldu. Karşı tarafın hep alttan almasından da sıkılıyordu, şimdi maço birisi ile birlikte, inatlaşıyor adam ama en sonunda hep ilk mesajı atıyor ve mutlu ikiside. Siz triplere girmişsiniz. Ne olsa ayrılmayız diyerek ayrılalım denmez. Bu tarz insanlar cidden arkasındadır dediklerinin. Bittiğinde pişman olmazlar. Siz şimdi sanırım tripleri bir kenara bırakıp, onun size eskiden davrandığı gibi davranmayı düşünüyorsunuz. Yapmayın, bu sefer sevgiliniz havaya girer ve sizden aynı şekil davranıp intikam alır. Soğuduyda soğudu, bitti. Sürekli sorgulamayın sevgisini, normal davranın, sadece tripleri bırakın.
Nasıl yani, bir insanın hatalarını görüp pişman olması, haksızlık yaptığı kişiye kendisini affettirmeye çalışması olmadığı biri gibi görünmesi mi oluyor?
O zaman hiçkimse yaptığı hatalardan çirkinliklerden çekinmesin ben buyum desin geçsin gitsin..
Olacak iş mi bu.
İnsanlar iyi yönde kendisini geliştirip ilerleyebilir. Olması gereken budur.
O garip arkadaşınızda aldığı ahları birgün elbet ödeyecek. Sadece henüz günü gelmedi.
Şu beni yeterince sevmiyormuş olayınada ayrı hastayım. Seven eşşek değil mi zaten sevdiğinin her türlü dengesizliğine katlanmalı, boynunun borcu. Oysaki o ağzını yaya yaya bono yotoronco sovmoyormoş diyen tip hiç kendisine sormaz mı ben neden beni sevene eziyet ediyorum diye?...

Çok teşekkür ederim onu da düşündüm aslında.. içimden geldiği gibi davranman daha doğru olur belkide sadece ayrılalım vs demeyeceğim o kadar
Bak işte... O kadar insan yazdı çizdi, kendiside tamam kendimi düzeltecem, hatamın farkındayım dedi.
Ama bir tane işine gelen yorumu görünce hemen ben buyuma bağladı.
Bak arkadaşım, madem bu adamcağız seni seviyor ona bir iyilik yap ve ayrıl. O da gitsin kıymetini bilen birisi ile birlikte olsun.
Senin gibiler düzelmiyor demekki.

sevgilinize bu tavırları sergilerken hayatınızda başka majör sorunlar var mıydı ? ölüm, borç, hastalık gibi ?

Herkese merhaba,

Şimdiden teşekkür ederim

Uyumlu değilsiniz sorun bu o belli ki daha çok seviyormuş bence hiç eziyet çektirmeyin ikinize de ayrılın suçlu da değilsiniz herkes ilgiden hoşlanacak diye bir şey yok

Nasıl yani, bir insanın hatalarını görüp pişman olması, haksızlık yaptığı kişiye kendisini affettirmeye çalışması olmadığı biri gibi görünmesi mi oluyor?
O zaman hiçkimse yaptığı hatalardan çirkinliklerden çekinmesin ben buyum desin geçsin gitsin..
Olacak iş mi bu.
İnsanlar iyi yönde kendisini geliştirip ilerleyebilir. Olması gereken budur.
O garip arkadaşınızda aldığı ahları birgün elbet ödeyecek. Sadece henüz günü gelmedi.
Şu beni yeterince sevmiyormuş olayınada ayrı hastayım. Seven eşşek değil mi zaten sevdiğinin her türlü dengesizliğine katlanmalı, boynunun borcu. Oysaki o ağzını yaya yaya bono yotoronco sovmoyormoş diyen tip hiç kendisine sormaz mı ben neden beni sevene eziyet ediyorum diye?...

Ben arkadaşımın yaptığını doğru bulmuyorum, kendisi biraz egolu. Ben daha az tripli ve nazlı bir insanım. Kendisini örnek verdim çünkü konu sahibi hem ayrılacağım diyor hem ayrılmak istemiyordu, pişmanlık duyuyordu, konu sahibine ayrılacağım diyen insanların gram suçluluk hissetmediğini örneklemek istedim. Ben de öyle biri değilimdir kendimde de suç arar bulurum. Asla ayrılmayacaksam ayrılacağım falan da demem. Ama diyelim kendimde hata buldum, böyle yalvarmam, hareketlerimi aşırı değişmem. Yoksa karşı taraf mutlaka değişiyor bence. İlişkide hata farkedilir ise bir daha aynı hatayı tekrarlamamak ve normal davranmak en iyi çözüm bence. Özür dilerim, hata yaptım, affet dedikçe her gün karşıdaki kişi mutlaka havalanır.

Bu arada bu başlık eski biraz, konu sahibi ağzımı şapırdatıyormuşum diye bir başlık açtı. Verdiğimiz tüm tavsiyeler kulak arkası olmuş, sevgilisi kibarca ağzını şapırdatıyorsun dedi diye trip atmış, evden gitmek gibi bir niyeti olmadığı gibi gideceğim demiş. Sonra bir daha başlık açtı, başlığı unuttum. Böyle triplerinden usanan adama son kavgadan iki gün sonra ne zaman evleneceğiz baskısı yapmış. Adam bir senemiz var deyince triple evine geçmiş. Ben bu başlığa kendi yorumumu yazarken konu sahibi kaybetme korkusu ile sevgilisinden sürekli özür diler diye düşünmüştüm. Bu ilk konusu idi sevgilisi ile olan. Normal davranmasını, tribi bırakmasını tavsiye etmiştim. Benim örnek verdiğin arkadaşım gibi de değil konu sahibi, beni yeterince sevmemiş kafasında biri değil kısacası. Hem bir sürü saçma trip atmış, hem de yine üzülmüş. Huylu huyundan vazgeçmemiş yani. Son durumu bu özetle, yani sizin tahmin ettiğiniz gibi düzelmedi.

Edit: Onun ile evlenmek için evleniyormuşum diye başlık açtı konu sahibi.

Sizdekı sıkıntı kendinizi sevmemenız sanırım, anlayamadım ama tam. Sevgılınız ilerisi konusunda cevap vermemekle dogru yapıyor, daha flört doneminde bıle ayrılalım dıyen bırısıyle hayat arkadaşı olunmaz, siz guvenebılırmıydınız? Hıc bıseyıne guvenmezssınız öyle değilmi? Neden beraber halen sızınle bılmıyorum, sanırım bıraz daha zaman tanımak ıstedı kendınede sızede. Düzeleceksenız kendınızle yüzleşin ama yok siz ılıskılerde böyle bıreysenız sevgılınıze uygun degılsınız, adamında hayatını karartmayın:)

Back
X