Şimdi 19 yaşında olsaydım

Masallardiyari

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2020
34
22
3
Şimdi 19 yaşında olsaydım şunları yapardım dediğiniz ister pişmanlık ister iyikilerinizi benimle paylaşır mısınız lütfen önceki yazılarımı okuyup bana tavsiye vermeyin varsa kendi hayatınızdan dersler noktalardan anlatın

19 yaşında neler yaptımsa yaptım.

Pişman olduklarım oldu, iyi ki yapmışım dediklerim oldu, bana vakit kaybettirdiğini düşündüklerim oldu, bana bir şeyler öğrettiklerini düşündüklerim oldu, yaptıklarım oldu, yapmadıklarım oldu... Pek çok şey oldu.
Dönüp ardıma baktığımda da hepsi geçmiş oldu, anı oldu; toplandı geldi şimdiki ben oldu.
Şimdiki halime baktığımda, evet daha iyi olabilirdim de/daha kötü olabilirdim de diyorum.
İyi-kötü ben oldum, daha kurcalamaya gerek var mı?

Valla en cok öğrenmediklerime pişmanım. Resim kursuna gitseydim, dikiş öğrenseydim. Daha cok tiyatrolara konserlere gitseydim.
Ben sadece üniversite okudum ona odaklandım. İnsan bundan ibaret olmamalı. Kültür sanat spor yabancı diller hayatta cok alan var bunlarla da zenginleşmeli.
Bir de okurken ders falan verseymişim bir sekilde üniversite öğrencileri harclığını kazanıyor. Bizim ortamımızda böyle imkanlar yoktu gerci ama şimdi bakıyorum gencker bizden akıllı.

Varsa yaptığınız Hatalar aklınıza geldiğinde pişmanlık duyuyor musunuz yoksa o hatalar sayesinde yolumu çizdim mi diyorsunuz? Ben birine sesimi yükseltsem bile günlerce düşünüyorum sonra özür diliyorum her şeyi hata görüyorum

Birşeyleri değiştirmekten ziyade o yaşıma gidebilseydim babam hayatta sağlıklı olurdu sevdiklerimle tekrar aynı 10 yılı yaşardım sırf bunun için dönmek isterdim. Keşke denebilseydik ama maalesef keşkelerin bir manası yok. İyisi ile kötüsü ile yaşanıyor hayat. Sevdiklerini kaybettikten o acıyı yaşadıktan sonra bazı şeylerin önemi kalmıyor artık klasik ama şuanki bizi biz yapan geçmişimiz

Şuan 20 yaşındayım ilerde pişman olur muyum bilmiyorum ama hiçbir şey yapmıyorum ben daha çok ileri zamanlara gitmek istiyorum işim eşim çocuklarımın olduğu zamanlara şimdi eksik gibiyim

En çok hangi yaşını sevdin deseler 19 derim. Üniversiteye başlamışım, ilk kez yalnız yaşıyorum. Yeni insanlar, yeni ortamlar. Geleceğe yatırımlar. Derslerin yoğunluğu bile güzeldi. Hoplaya zıplaya giderdim okula. Dert yok tasa yok, sorumluluk minimum. 19 yaş en güzel yaştır. Kıymetini bilene

19 yasinda okumak yerine kendinizi mental ve ascilik konusunda gelistirmeye calisip, zengin koca pesinde gezmenize iliskin konularinizdan sikildim. Anlayin iste, o isler oyle olmuyor, avukat es demissiniz mesela ben avukatim; cevremde hicbir arkadasimin esi lise mezunu degil. Hepsinin kariyeri var vs vs.
Ama ne desek dinlemeyeceksiniz, insanlarin hatalarindan ders cikartmaya calisacak kadar da bunalttiniz acikcasi. Sizi artik goz ardi ediyorum, lutfen kendinize gelin ve okulunuza devam edin

Konu sahibi 19 yaşında olup bu yaşı yaşama fırsatı olan sensin. İnsanlar geçmişini değiştiremez ama sen bugünü yönetebilirsin. Öncelikle evlenme saplantını bırakıp düzgün bir bölüm oku. Öyle halk eğitimle ve falan olmaz o işler. Ufkunu aç...

Az ders calis diyorum kendime buradan.
Ama yine de en guzel yillarimdan birisidir.
Yeniden donsem ama bir part time is falan onerirdim kendime ayrica, parasizliktan heves bile edemedigim onca sey oldu universite yillarinda cunku.

Kızma kızma, anlat 19 yaşını ki anlasın o yaşta yapılması gerekenin ev hanımlığına hazırlık olmadığını. O yaşta genç kızların keyifli, verimli hayatlar yaşadığını görsün.

Yaw zaten avukatla evlense. Eşinin arkadaşları ile aynı ortama girdiğinde özgüveni yerle bir olacak. Çünkü o ortamlarda yaptığın yemeği vsyi konuşamazsın. Ortam üstüne karabulut gibi çöker

Ben insanlara bunu anlatamıyorum kariyerli koca ile evlenmekle iş bitmiyor...

Psikologluğunuzu mu yapayım (Değilim de) yoksa vaktinde kişisel gelişim kitaplarında okuduklarımı sıralamaya devam mı edeyim?

25 ten önce evlenmezdim,biraz gezerdim ülkeyi,işim vardı zaten tadını çıkarmaya çalışırdım hayatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…