şimdi hepsi çöpe mi gidecek :/

Kasap doğru söylemiş ama eksik bilgi vermiş. Etler kesinlikle poşet leğen gibi suyu çekmeyen ürünlerde dinlendirilmez. Ayrıca etlerin birbiri ne degmemesi gerekir size tavsiyem bir daha ki sefere temiz sofra bezi gibi bir bezin üzerine serin öyle dinlendirin hiçbir şey olmaz. Bez kanı çektiği için kokmayı ve bozulmayi önler.

Hepsi mi renk degistirmis yoksa sadece kenarlara degen kisimlar mi? Bizde kiyma cektirmek icin buzdolabinda bekletiyorduk eti. Poseti acip baktik birkac yeri yesillenmis gibi renk degistirmis ama bozuk kokusu yok. Kasapta bozulmadigini soylemis zaten. Ama balkonda degilde buzdolabinda bekletilmeliydi. Gecen sene yengemler koca kurbani oldugu gibi sirf balkonda bekletip bozuldugu icin attilar cope.

Bu sıcakta etler bir gün dinlenir mi. Vantilatör klima lazım. Yada dolabın alt kısmı olabilir. Maalesef biraz bozulmuşgbozulmuş gibi.

Biz ilk gün buzluk kısmında 2 saat dinlendirip dogramasini kırmasını yaptık serinletmeden kesilmiyor et malum.Kıymalık bir kısım eti buzdolabına koyduk bugün ancak kıydırabildik kasaplar kapalı. Bende kesin bozuldu buzdolabında dedim ama bozulmamış parça parça poşetlere koyup buzluğa attık

Biz kesildiği gibi buzdolabına koyduk. Buzdolabının içini boşaltabildiğim kadar boşaltmıştım önceden. Raflara sofra bezi serdim. Üzerine de etleri koyduk. Biraz üst üste gelen etler oldu ama bozulmadı bildiğim kadarıyla. 1 gün buzdolabında dinlendi. Sonra da dağıtılacakları verdik. Bize kalacakları da doğrayıp, bir kısmını kıyma çektirip buzluğa attım. Büyük kemikli etleri de düdüklü tencerede haşlayıp etlerini ayıkladım. Haşlanmış etleri ve kemik suyunu da buzluğa attım. İlk defa bu sene bu şekilde yaptık ve çok iyi oldu.

Daha önceleri kesildiği gün hemen doğrayıp, kıyma çektirip buzluğa koyuyorduk. Hem zor oluyordu, hem de kanlı kalıyordu. Dolapta dinlendirmek en iyisi.

Aslında dolaba koymadan klimalı odada bir kaç saat beklese etlerin ilk sıcaklığı gitse daha iyi olabilirdi. Buzdolabına koyduğumuzda et daha sıcaktı. Dolabın içi ısınmıştı ilk aşamada .

etin hava alması gerekiyordu üst üste koyulunca bozuluyor
bir de tam tersi ağzı açık ve gölge bir yerde beklemeliydi
eğer çok kötü kokouyorsa et bozulmuştur yok bazı yerlerde morluklar varsa oraları kesip atıp diğer yerleri kullanın

Ne kadar soğuk bir il olursa olsun yaz mevsimi sonuçta ette erken geldiyse ve gündüz dışarda kaldıysa ağırlaşır malesef yani çevrenizde bunu söyleyip uyaracak kimse yok muydu? kasabın dışarıda dediği dondurucu dışında raflarda dinlenmesi donan eti tekrar çözdürüp parçalayıp koyamazsınız çünkü artık olan olmuş kullanabileceğiniz yerleri kesip kaldırın

Dışarıda bir saat dinlenir,1 günde dolapta bekleyebilir. Siz bu sıcakta değil eti,domatesi bıraksanız çürür sabaha kadar.
Mantıken bile bir et bu sıcakta durmaz kokar çürür

Bulunduğum il Tr nin en soğuk şehri. Evet Legende üstü kapalı idi.
Bizim bir tanıdık da etleri dinlendirmek gerek diye kesim yerinden nasıl aldıysa oyle bekletmiş. Kıyma yaptırmaya goturınce ertesi gun kasap bunlar bozulmussa demiş. En iyisi tepsilere yayıp buz dolabında bekletmek. Balkon soguksa da balkonda ama uzerı acık olarak. Umarım bozulmamıstır etleriniz yazık uzulur ınsan

Bizim kasap 6 saat dolaba koymayin sonra kaldirin demis klimayi acip beklettik sonra posetleyip bi sure buzdolabinda bekletip dondurucuya attim... 24 saat cok uzun sure havalarda sicak

Bizde eve gelir gelmez, kuş başı, kemikli ve Kıymalık ayırdık. Kasap kıymayı buzdolabında 2 saat bekletip öyle dolaba koyun demiş. Etleriniz bozulmuş olabilir. Çok üzücü gerçekten :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…