- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.596
- 798
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
kasaplarda et dolapta duruyor öyle asılı şekilde,ömrümde görmedim öyle bayrak gibi ortalıkta sallanan dana yada koyunkasapta et asılı tum gun dısarda olmuyor mu ? dısarda dinlenır tabıkı herkes dınlenmez demıste ...
ama usulu ile
fırın tepsısı ıcıne acılan yaglı kagıt varya tezgaha onu acın gunes gormeyen yere evın en serın odası da olur
yan yana bırbırıne degmeden serın
sabah kesılen et aksama kadar bu sekılde dınlenebılır
sonra buz dolabına bır legende dınlendırmeye devam edıp sabahına kasaba goturursunuz sıyıracagını ayıracagını ayırır kıymalıgını yapar kusbasılıgını dograr eve getırır posetler buzluga atarsın
bız hep boyle yapıyoruz
gazıantepdeyım bu arada gayet sıcak bır memleketdeyım hıc de bozulmaz
et ust uste olursa sıcagından bozulur kendı sıcagından kanlı oldugu ıcın bozulur
senınkı henuz bozulmamıs yemek yaparken bır tasım kaynatır suyunu doker sonra pısırmeye devam edersın hallolur
dınlenen et daha guzel kolay kesılır ve daha lezzetlı olur zaten dınlenmesı gerek kasap dogru olanı soylemıs
bu arada et buzdolabında bıle olsa asla poset ıcınde tutulmamalı poset eti bozuyor
ben kesılmıs hazır paketlı et hıc almam sız market etlerı gıbı paketlenmıs et satan kasaplardan alıyorsunuzdur bızım burda boyle kasaplar da var ozellıkle tercıh ettıgım... et ıstedıgın zaman gozunun onunde ıstedıgın yerden keser verır kıymasını mı ıstıyorsan ne ıstıyorsan artıkkasaplarda et dolapta duruyor öyle asılı şekilde,ömrümde görmedim öyle bayrak gibi ortalıkta sallanan dana yada koyun
bahsettiğiniz kasaplardan buradada var,buzdolaplı cam vitrinleri oluyor. Yaz günü dışarıda et kalması konu,bızulmamış olması imkansız.şu sıcaklarda domates kalsa tezgahta sabaha kadar köpürür.ben kesılmıs hazır paketlı et hıc almam sız market etlerı gıbı paketlenmıs et satan kasaplardan alıyorsunuzdur bızım burda boyle kasaplar da var ozellıkle tercıh ettıgım... et ıstedıgın zaman gozunun onunde ıstedıgın yerden keser verır kıymasını mı ıstıyorsan ne ıstıyorsan artık
konumuz zaten bu degıl.
gazıantepdeyım buranın sıcagı malumbahsettiğiniz kasaplardan buradada var,buzdolaplı cam vitrinleri oluyor. Yaz günü dışarıda et kalması konu,bızulmamış olması imkansız.şu sıcaklarda domates kalsa tezgahta sabaha kadar köpürür.
ulu orta eti,patates soğan gibi dışarıda tutup satan kasap görmedim evet.Normal bir kasaba gidip istediğimiz kısmı bizlerde alabiliyoruz. Bende batının ennn sıcak ve nemli yerinde yaşıyorum bahsettiğiniz gibi mümkün olmuyor. Sonuçta dert konu sahibinin,et bozulduysada bozulmadıysada sonucu onu ilgilendirecek.gazıantepdeyım buranın sıcagı malum
bahsettıgım sekılde dınlendırdıgımı ve bozulmadıgını soyledım
buzdolaplı cam vıtrınlerı falan da yok bır mesaj once de oyle kasap hayatımda gormedım demıstınız ama bı anda aklınıza geldı heralde
ama sız haklısınız tamam ?
ıyı forumlar.
Üstleri kurumuş o yüzden morarmıstir demek istedimKurutanlar var evet ama onlar bildigin camasir gibi seriyolar ipe
evet ben dedım buyrunEvet et bir süre dolaba konmadan dinlendirilir ilk sıcaklığı gidene kadar ama bu süre en fazla 2 3 saattir sonra dolaba komması gerekir evin en serin yeri bile olsa bu sıcakta et dışarıda durmaz tüm gün ve akşamdan söz ediyoruz ağırlaşmaması mümkün değil kış olsa olabilir ama kasaptan aldığımız bir kıyma bile tezgahta biraz kalsa rengi kokusu değişiyor. Benim dedem kasaptı yıllarca vefat edene kadar kendi kurbanını da köyde kendi kesti gördük hep. Hele hele biri kasapta da etler dışarıda asılı duruyor demiş ki mümkün değil o et asılı dursa ne hale gelir. Büyük dondurucu vardır kasaplarda hergün belli miktar et çıkarılır soğuk vitrine ister paketli seçersin ister parça etten istediğini yaptırırsın.
evet ben dedım buyrun
Eki Görüntüle 2182215
Eki Görüntüle 2182216
en cok et yenılen bolgelerden bırınde yasıyorum hayatımda ılk kez kasap gormedım burda sokagın bır ucundan dıger ucuna baktıgımızda 5 kasap goruruz
bunca senedır tum sulalem kurban keserız 1 gun boyunca hep dısarda dınlendırırız daha etın bır kere bozuldugunu gormedım .
ıyı forumlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?