• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdiden bu sorunlar başlasın istemiyorum =(

Slm
Benim söz nişan beraber olmuştu. Ve ben hiç bu konuları konuşmamıştım sevdiceğimle. İstemeye geldiler o günde kayınbabam nişn tarihini istemiş. Babamla kararlaştdılar:))) 2 hafta sonra nişan oldu. Daha sonrada arayıp nikah tarihi aldılar. 4 ayda nişanlanıp evlendim. Hepsi geldiiii geçtiiii unuttum bile :1:
Şimdi konuyu okuyunca hatıralar canlandı:10:
Ben senin haklı olduğunu düşünüyorm. İsteme olmalı, söz aynı yada ayrı olmş pekte önemli değil bence. Ama anneni aramalı sevdiğin sana, sen annene söylememelisn. Sanki kız istemeye değilde arkdaşn oturmaya gelir gibi:20:

Bohça konusunda da bırak ne getiriyolarsa getirsinler. İki parça bez için huzursuz olmayın ama ALTN için aynı şeyi söyleyemm :52::52:
Şaka şaka zaten iş konusunda sıkıntısı varmış. Neyi layık görürlerse onu takarlar.

Yıl 2014 hala böyle şeylerle uğraşan gençleri gördükçe şaşırıyorum.ne bohçası ne istemesi ne bileziği yahu komik..iki insan hayatını birleştiriyor sadece burdan bakmanız gerekiyor ayrıca 3 ay geç evlenirseniz ölmezsiniz korkmayın

3 ay geç evleniyorum üzüldüm diye bir şey varmı burada ? Siz yapmayın hiçbirşey yapana saygı duyun yeterli.

Slm
Benim söz nişan beraber olmuştu. Ve ben hiç bu konuları konuşmamıştım sevdiceğimle. İstemeye geldiler o günde kayınbabam nişn tarihini istemiş. Babamla kararlaştdılar:))) 2 hafta sonra nişan oldu. Daha sonrada arayıp nikah tarihi aldılar. 4 ayda nişanlanıp evlendim. Hepsi geldiiii geçtiiii unuttum bile :1:
Şimdi konuyu okuyunca hatıralar canlandı:10:
Ben senin haklı olduğunu düşünüyorm. İsteme olmalı, söz aynı yada ayrı olmş pekte önemli değil bence. Ama anneni aramalı sevdiğin sana, sen annene söylememelisn. Sanki kız istemeye değilde arkdaşn oturmaya gelir gibi:20:

Bohça konusunda da bırak ne getiriyolarsa getirsinler. İki parça bez için huzursuz olmayın ama ALTN için aynı şeyi söyleyemm :52::52:
Şaka şaka zaten iş konusunda sıkıntısı varmış. Neyi layık görürlerse onu takarlar.

Teşekkür ederim sağolun yıl olmuş 2014 ben hala bunu sorun yapıyorum kusura bakmazsınız artık =) İsteme söz mü kalmış ben neyin derdindeysem =) Şaka bir yana yorumunuz için teşekkür ederim. Tek sorunum isteme olmayacak denmesiydi anlayanlar ona uygun cevap verdi sizde dahil =) Annem aranmalı bende katılıyorum bana söylenmesini de doğru bulmuyorum

İsteme olmadan söz nasıl oluyormuş acaba, garip :) isteme, nişan falan olmadan düğünü yapıversinler oldu olacak. Sevgiline anlat canım ben bu şekilde istiyorum diye, istesinler yüzükler takılsın bitsin. Dayın falan varsa onlarda gelebilir istemede.

Evet konuştum kendisiyle oda ailesine anlatacak. Dayım da yok ne yazık ki..

Daha işin çok başındasın. Neler neler göreceksin. Şimdiden takarsan ileride hayatı kendine zindan edersin. Sevdiğin insanla iyi anlaşıyosan gerisi boş. Çok takılma, üzüldüğünle kalırsın. İleride, nelere üzülmüşüm diyip güler geçersin. :34:

Cevap yazan herkese teşekkür ederim.. Tanışma oldu ama hiç o konular konuşulmadı zaten sadece anneler tanıştı. O yüzden tekrar gelinip konuşulması lazım bu konunun hadi diyelim gelinmiyor aramaları gerekir. Onlar erkek arkadaşıma söylüyor o geliyor bana söylüyor bende anneme gidip şu gün söz olacakmış mı demelimiyim ? Bunda anormal bir şey yokmu bende anlamıyormuyum acaba.. Söz bohçası nişanla söz arası çoksa yapılıyor ama genel olarak yapılmamasından yana herkes bu yüzden duyulmaması çok normal.. Benim üzüldüğüm nokta sürekli ertelenmesi.. Birde zaten yüzük var isteme olmasın denmesi. Allahın emriyle istemek bu kadar zor mu yada önemsiz mi.. Erkek arkadaşıma dediğim bir şey yok zaten ki benim yanlış anlamışsınız aksine uğraşıyor da yazdım.. Benim kırılmam isteme amaçlı gelmek istemiyor olmaları ben anlatamadım sanırım kusura bakmayın =)

şimdi biraz daha anladım sanırım sorununuzu :34:

bikaç ay sonra benm de aileler tanışacak ardından söz nişan bir arada yapılacak, nasıl aranıp nasıl gelinecegini hala ben de merak ediyorum :1: yani diyorum sevgilimin babası benm babamı hiç tanımadan telefonda arayıp musaitseniz gelelim mi diyecek yoksa arada benle sevgilim mi iletişim kuracagız :44: sanırım sizde de böyle bir düşünce var, yani erkek arkadaşınız arada köpri gibi. ama bu ufak bir sorun aşılır diye düşünüyorum :34: ben genelde böyle şeyleri direk gidip anneme soruyorum. anne biz bohça isteyecek miyiz, anne biz kaç kişi çağıracagız onlar kaç kişi gelsin vs gibi :34: sizde bi annenizin agzını arayın ona göre de sevgilinize söylersiniz konuştuklarınızı :34: zamanla yoluna girer yani herşey, o kadar takıp da kendinizi üzmeyin bence :34:

ama ertelenme konusunda haklı olabilirsiniz sanırım.. desem ki daha aileler bilmiyor tanışmadılar ondan erkek arkadaşın kafasına göre bi tarih veriyordu evdekilerin durumuna göre de tarih değişiyirodur, ama aileler de tanıştıgına göre bu durum da geçerli olamaz. belki de ailevi sıkıntıları vardır o yuzden erteliyordur ama size söylemek istemiyordur :44: açık açık ona sorup daha net bir cevap alabilirsiniz. :34:

isteme konusunda da belki de babanız yanınızda olmadıgından dolayı sizin istemeyeceginizi düşünmüş olabilirler, sonuçta alt tarafı iki cümle yani, kurmaya üşenecek halleri yok ya :34: yine iş size düşüyor ona bunu açıkça anlatmanız gerekiyor. söz nişan düğün gibi özel günler her zaman kadınlar için daha özel olmuştur, bence erkek arkadaşınız bunun farkına varırsa siz çok daha rahat edersiniz ve sorunlar yaşamazsınız :34:

şimdi biraz daha anladım sanırım sorununuzu :34:

bikaç ay sonra benm de aileler tanışacak ardından söz nişan bir arada yapılacak, nasıl aranıp nasıl gelinecegini hala ben de merak ediyorum :1: yani diyorum sevgilimin babası benm babamı hiç tanımadan telefonda arayıp musaitseniz gelelim mi diyecek yoksa arada benle sevgilim mi iletişim kuracagız :44: sanırım sizde de böyle bir düşünce var, yani erkek arkadaşınız arada köpri gibi. ama bu ufak bir sorun aşılır diye düşünüyorum :34: ben genelde böyle şeyleri direk gidip anneme soruyorum. anne biz bohça isteyecek miyiz, anne biz kaç kişi çağıracagız onlar kaç kişi gelsin vs gibi :34: sizde bi annenizin agzını arayın ona göre de sevgilinize söylersiniz konuştuklarınızı :34: zamanla yoluna girer yani herşey, o kadar takıp da kendinizi üzmeyin bence :34:

ama ertelenme konusunda haklı olabilirsiniz sanırım.. desem ki daha aileler bilmiyor tanışmadılar ondan erkek arkadaşın kafasına göre bi tarih veriyordu evdekilerin durumuna göre de tarih değişiyirodur, ama aileler de tanıştıgına göre bu durum da geçerli olamaz. belki de ailevi sıkıntıları vardır o yuzden erteliyordur ama size söylemek istemiyordur :44: açık açık ona sorup daha net bir cevap alabilirsiniz. :34:

isteme konusunda da belki de babanız yanınızda olmadıgından dolayı sizin istemeyeceginizi düşünmüş olabilirler, sonuçta alt tarafı iki cümle yani, kurmaya üşenecek halleri yok ya :34: yine iş size düşüyor ona bunu açıkça anlatmanız gerekiyor. söz nişan düğün gibi özel günler her zaman kadınlar için daha özel olmuştur, bence erkek arkadaşınız bunun farkına varırsa siz çok daha rahat edersiniz ve sorunlar yaşamazsınız :34:

Evet anlamışsınız =) Bilmiyorum bana tuhaf geliyor isteme olmadan söze gelmeleri. Erkek arkadaşım para biriktiriyor o yüzden erteleniyor sürekli ona diyecek birşeyim asla yok olamaz da zaten.. Anlayacağını sanmıyorum bazı bayanlar bile köylü adeti diyebiliyorsa erkekler için ne derece önemi olabilir ki..

Gerçekten de ortada sorun yapacak bişey yok.
Bizde nişanlımla oturup konuştuk. Ailelere yük olmak istemediğimiz için ne bohça muhabbeti oldu.
Ne de ayrı ayrı istemeye söze gelinsin dedik.
İsteme,söz,nişan bir arada oldu.
Yeter ki sevgi,saygı olsun arad. Geri kalan herşey hallolur.

Cevap yazan herkese teşekkür ederim.. Tanışma oldu ama hiç o konular konuşulmadı zaten sadece anneler tanıştı. O yüzden tekrar gelinip konuşulması lazım bu konunun hadi diyelim gelinmiyor aramaları gerekir. Onlar erkek arkadaşıma söylüyor o geliyor bana söylüyor bende anneme gidip şu gün söz olacakmış mı demelimiyim ? Bunda anormal bir şey yokmu bende anlamıyormuyum acaba.. Söz bohçası nişanla söz arası çoksa yapılıyor ama genel olarak yapılmamasından yana herkes bu yüzden duyulmaması çok normal.. Benim üzüldüğüm nokta sürekli ertelenmesi.. Birde zaten yüzük var isteme olmasın denmesi. Allahın emriyle istemek bu kadar zor mu yada önemsiz mi.. Erkek arkadaşıma dediğim bir şey yok zaten ki benim yanlış anlamışsınız aksine uğraşıyor da yazdım.. Benim kırılmam isteme amaçlı gelmek istemiyor olmaları ben anlatamadım sanırım kusura bakmayın =)

Canım bohça falan inan olması gereken şeyler ama çokta önemli değil..
Allah geçim wersin, ağız tadı wersin önemli olan bu..

Aracı olarak sözlünüzü kullanmalarıda saçma..
Madem anneler tanıştı, annesi rahatça aramalı söylemelii..
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz hala bu işler nasıl olur diye çözemediler arkadaşş...

Son düzenleme:
Evet anlamışsınız =) Bilmiyorum bana tuhaf geliyor isteme olmadan söze gelmeleri. Erkek arkadaşım para biriktiriyor o yüzden erteleniyor sürekli ona diyecek birşeyim asla yok olamaz da zaten.. Anlayacağını sanmıyorum bazı bayanlar bile köylü adeti diyebiliyorsa erkekler için ne derece önemi olabilir ki..

ben mi yanlış biliyorum, söz denilen olay zaten kızın istenmesi arkasından da yüzüklerin takılması değil mi :44: yani isteme ve söz ayrı zamanlarda da olabiliyor mu :44: gerçi sizin durumda isteme hiç olmasın deniyormuş da iki cümle kurmak neden zor anlamadım ben hiç :53: açık bi şekilde sizin için önemli oldugunu söyleyin o zaman hayır demez bence erkek arkadaşınız :34: maddi bi yük değil sonuçta, insanların gönlünü hoş etmek için kurulan iki cümle :31:

bohça konusunda da anneme sordum bohça isteyecek miyiz die, annem de sen karar vereceksin dedi, bende istememeye karar verdim. annem de bişey demedi. siz sadece kendiniz mi istiyorsunuz bohçayı, yoksa anneniz istedigi için mi sevgilinize istediginizi söylüyorsunuz :34:

Öncelikle Allah Tamamina Erdirsin , Bir Ömür Boyu Mutluluklar Dilerim...

Söz bohcasini ilk defa sizden duydum , bildigim kadariyla
öyle birsey yok...
Nisan bohcasini biliyorum...

Dügün arifesinde cok sorunlar cikiyo , kendimden biliyorum
Ister istemez anlasmazliklar oluyor , eksikler oluyo..
onemli olan bu surecte anlasa bilmektir tartismadan...
hersey dort dortluk olmuyo malesef .. stresli surec bu surec.

kendimden bilirim once isteme oncesi stress sorunlar tam bitti derken nisan stresi :))
simdide dügün ev vs...
ama tatli tartisnalar stresler bunlar...

Söz; adetlerimiz gereği kız ailesinden istendikten sonra takılan yüzüktür. Kimi tek taş takar kimi ince bir alyans. Siz söz ile nişanı karıştırıyor olmayasınız?

Canım bohça falan inan olması gereken şeyler ama çokta önemli değil..
Allah geçim wersin, ağız tadı wersin önemli olan bu..

Aracı olarak sözlünüzü kullanmalarıda saçma..
Madem anneler tanıştı, annesi rahatça aramalı söylemelii..
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz hala bu işler nasıl olur diye çözemediler arkadaşş...

evet bende bunu anlayamıyorum madem böyle bir düşünceleri var en azından annemi aramalılar yanlışmı düşüncem onuda bilmiyorum

İsteme-Söz-Nişanı ayrı yapmak ailelerin yani iki ailenin kararıdır canım benim, ama bende ayrı istemiyorum aileler tanıştığından, şuan istemediler ama bir sürü hazırlık içindesin mesela, istemeden söz tuhaf geliyor diyorsun ya, zaten birliktesin, fazla takılma bence sonuca bakalım biz ;) Benimkiler uzaklar gerçi de yakın olsalarda fikrim değişmezdi gereksiz teferruat geliyor. İsteme de ayrı uğraş, Söz de ayrı uğraş, Nişan da ayrıca bir daha uğraş. Bana düşünmesi bile yorucu ve zahmetli geliyor, tabii karar sizin. :34:

Son düzenleme:
evet bende bunu anlayamıyorum madem böyle bir düşünceleri var en azından annemi aramalılar yanlışmı düşüncem onuda bilmiyorum

Yok bence haklısın..
Karşılıklı tanışmışlıkları war, sohbet etmişlikleri war..
Neden piyon gibi sözlünüz ortada, annem şunu dedi, sende annene söyle..
Annen cewabı werir, sende o cewabı sözlüne söylersin, sözlünde annesine söylerr
sonraa annesi cewap werirr ooooooo böylee uzar giderr buu saçma yanii...
Belki klasik bir cewap olucak ama, sözlünle konuş iyice..
Seni anlaması lazım.. Hem onuda bi sıkıntıdan kurtarmış olucaksın, tabi anlarsa :40:

Son düzenleme:

Karıştırmıyorum aksi bir şey söylemedim ki bende

E yukarda istemeden söze gelmeleri tuhaf demişsiniz. Zaten bu akşam istemeye gelen insan yarım saat sonra da söz takar.

İsteme-Söz-Nişanı ayrı yapmak ailelerin yani iki ailenin kararıdır canım benim, ama bende ayrı istemiyorum aileler tanıştığından, şuan istemediler ama bir sürü hazırlık içindesin mesela, istemeden söz tuhaf geliyor diyorsun ya, zaten birliktesin, benimkiler uzaklar gerçi de yakın olsalarda fikrim değişmezdi gereksiz teferruat geliyor. İsteme de ayrı uğraş, Söz de ayrı uğraş, Nişan da ayrıca bir daha uğraş. Bana düşünmesi bile yorucu ve zahmetli geliyor, tabii karar sizin. :34:

Hepsi ayrı ayrı olsun istemiyorum ki.. Söz olsun sadece dediler isteme olmadan bu benim kırıldığım nokta =) Yoksa aynı gün olmuş farklı gün olmuş önemli değil=)

E yukarda istemeden söze gelmeleri tuhaf demişsiniz. Zaten bu akşam istemeye gelen insan yarım saat sonra da söz takar.

Benim orada demek istediğim istemenin hiç olmayacak olmasıydı.. İsteme için gelinir söz yapılır buna bir şey demedim ki zaten

Back
X