• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Gordugunuz gibi o konulara yorum yapmadim, benim takildigim nokta sen zaten kazanamayacaksin yerini yapiyorsun diyenler, ayrica Allah askina sizin sadece anneniz sizdeyken olan rahatliginizla, kv kp evdeyken ki rahatliginiz ayni mi? Misal benim annem gelse rahat rahat takilirim evde ama kv kp ister istemez saygi hurmet bekliyor gelinsin ya sonucta... Bu konudaki hatasi onlarin gelisini sinav sonrasina ertelememesi bence
Konı sahibinin konularından pek haberdar değilsiniz anladığım kadarıyla. Kendi annesi de zorla miras hakkından feragat etmesini isteyen paracı bir insan. Kayınvalidesi de bütün yemek işlerini vs yapıyormuş zaten. Kimsenin gel bizimle otur dediği yok zaten. Konu sahibi benim böreğimi ısıtmadı, kocam kalkınca koşa koşa kahvaltı hazırlıyor noktalarına takılıyor.

Size de uzun uzun yazıyorum çünkü gerçekten haksızlığa gelemiyorum. Evliyseniz siz de bilirsiniz evlilikte adalet çok önemlidir. Orası eşinin de evi. Kayınvalideler her yıl 20 gün kalırlarmış. Bunu baştan düşünüp kendi annesini de kayınvalidesini de sınav sonrasına atacaktı. Yoksa eşi de kendi annen gelince sorun yok benimkiler gelince mi sorun var der, haklı da olur. O ev kadının olduğu kadar erkeğin de evi.

Konı sahibinin konularından pek haberdar değilsiniz anladığım kadarıyla. Kendi annesi de zorla miras hakkından feragat etmesini isteyen paracı bir insan. Kayınvalidesi de bütün yemek işlerini vs yapıyormuş zaten. Kimsenin gel bizimle otur dediği yok zaten. Konu sahibi benim böreğimi ısıtmadı, kocam kalkınca koşa koşa kahvaltı hazırlıyor noktalarına takılıyor.

Size de uzun uzun yazıyorum çünkü gerçekten haksızlığa gelemiyorum. Evliyseniz siz de bilirsiniz evlilikte adalet çok önemlidir. Orası eşinin de evi. Kayınvalideler her yıl 20 gün kalırlarmış. Bunu baştan düşünüp kendi annesini de kayınvalidesini de sınav sonrasına atacaktı. Yoksa eşi de kendi annen gelince sorun yok benimkiler gelince mi sorun var der, haklı da olur. O ev kadının olduğu kadar erkeğin de evi.
Onceki konularini bilmiyorum ama bu konusunu okudum, bi insana bir kere sinir oldumu herseyi batmaya baslar ya, borek falan mevzu ondan bence, dogru demiyorum ama anliyorum bu konuda konu sahibini, evlilikte adalete ben de inaniyorum tabii ki taraflar esit olmali, ama ben hayatta da adalete inaniyorum yani buradaki cogu insan konu sahibinin is ve egitim hayatinda ne yasadigini, girecegi sinavin icerik ve zorlugunu, calisma tarzini bilmeden yargilamis direk, ayni yollardan gecmis biri olarak insanlarin onu anlayabilmesini diliyorum.
Ingilizcede bir atasozu var ‘benim ayakkabilarimi giymeden bilemezsin’ gibi, yani karsimizdaki insanla ayni yollari yurumeden bu kadar kolay yargilamasak keske

Yani sırf düğünde takı takmadılar ,hatta siz ellerine altını tutuşturdunuz diye bu kadar kinlenmeniz saçma ÜZGÜNÜM.
Ayrıca yılda 15-30 gün kalmışlar çok değil yani.Oğlunun evi.
Üstelik kadın yemeğinizi yapıp yardımcı olmaya çalışıyor.

Bize de böyle yapıldı geçti gitti ne yapalım yani.
Adam sırf benim içlenmem kaprisim veya dırdırım yüzünden ANNESİNDEN ,BaBASINDAN mı olsun ?
Atın efendim mazeretlerinizi geçin odanıza rahatınıza bakarak çalışın ....

Keşke şuan evde biri olsa da yemeklerimi yapsa, oğlumla ilgilense ben de sınava çalışabilsem. Konum var 1 ay önce karar verdim çalışmaya. Ev işi çocuk iş derken hevesimi kaybettim maalesef

Yalnız o sınav zeka ölçmüyor, biraz çalışmaya dayalı bir sınav.
Yazan: ÖSS de ilk 1000 e giren vaktinin öğrencisi, şimdinin öğretmeni(KPSS derecemi söylemeyeyim)
Öss de ilk 1000 e öğretmen lisesi mezunu olduğunuz için aldığınız ek 24 puanla mı girmiştiniz? Çünkü öss de ilk 1000 e girip öğretmenlik yazan pek olmaz da :)

Öss de ilk 1000 e öğretmen lisesi mezunu olduğunuz için aldığınız ek 24 puanla mı girmiştiniz? Çünkü öss de ilk 1000 e girip öğretmenlik yazan pek olmaz da :)
Öğretmen lisesi mezunu değilim. Eşit ağırlık çıkışlıydım, tıp, mühendislik filan yazamıyordum o zamanların şartlarından dolayı, hukuk da ben istemedim. Zaten hayalim matematikle ilgilenmekti, tek tercih ile girdim( vazgeçirmeye çok çalıştılar, heba etme puanını diye) ama biraz dikbaşlıydım o dönemler kimseyi dinlemedim. Öğretmenlik mezuniyetten sonra karar verdiğim bir şey ( yaşanan talihsizlikler, üniversitede dönen dolapları geç farketmem) pişman mıyım, asla. Yine olsa yine kimseyi dinlemezdim, belki baştan istemedim ama şu an mesleğimi hiçbir şeye değişmem.

bu kızların evlenırken biz hiçbirşey ıstemeyız diyipte sonra herseyı bana hıcbirşey yapmadı demelerıne sinir oluyorum..ınanın etrafımda kac tane var...bir degil ıkı deil...oglan tarafı ne olur bekleıyn bir oglumuz ış bulsun durumumuz yok...kız tarafları ısrarla yok gelın adı konsun....maddıyat onemlı degil diyıp sonrada o nıye olmadı bu niye olmadı...
Evet arkadaşım maddiyat önemli değil ama bu demek olmuyor ki yapılması gerekenlerin asgarisi de yapılmasın. Hem bizde öyle bir durum olmadı kayınvalide zaten ilk başlarda beni bilmediği için eşime kız bakıyormuş memlekette. Kayınvalidelerin kendi kredi borçları 1 sene önce bitti. Hiç de demiyor biz bu kıza düğünde hiçbir hediye veremedik de şimdi borç yokken bir hediye yapalım da verelim diye. Hemen eski arabalarını değiştirdiler yeniden borca girdiler. Bu arada ek olarak nişan döneminde o kayınvalide anneme gelip demişti ki şimdi çocuklar istemiyor ama onlar taşınınca eşyaları için ikimiz de 10-15 bin verelim eşyalarını alsınlar diye. Be kadın sen ne yaptın da gelip anneme eşya için sen de para ver diyebiliyorsun? Annem hiçbir cevap vermemiş bu yüzsüzlüklerine. Bir de anneme demişler ki bizde adet damada künye yapılır diye. Biz kız tarafı olarak şunu bunu istiyoruz yapın dememişken ve ne yaparlarsa kendileri bilirler diye söylemişken onlar ne cürettir ki kalkıp anneme damada künye yapın diyebiliyor. Annem de künye yapmadı saat yaptı eşime, bana da 3 bilezik taktılar. Bunu duyan görümce de inat olsun diye gidip kendisi eşime künye yapmış düğünde künye taktı. Ben o zamanlar tam anlamıyla onların yaptıklarını idrak edememişim ki iyi insanlar olduğunu düşünüyordum herşeye rağmen. Ha şu an mesela benim annem kendisi der taşınırken size yardım edeceğiz ne kadarsa yarısını vereceğiz biz diye, onlardansa çıt çıkmıyor artık eşya parasına yardım etme konusunda. Aslında o zamanlar eşime olan sevgimden bunlara pek takılmıyormuşum ama şu an yaşananları hatırladıkça vermediğim tepkilerime yanıyorum. Hani bizim kayınvalide ve kayınpeder öyle rahat insanlar ki bi de bu aşamada tüm sorumlulukları hep eşimin üstüne yıktılar. Ben küçük bir nişan yapmak istedim mesela. Kayınvalide annemle konuşurken diyor ki ama benim oğlumun parası yok nişan yapamayız biz nişan isterseniz oğlumun arabasını satması gerekecek diye. Hani yapacağın herşeyiyle 5-10 bin lira masraf en fazla erkek tarafı olarak. Onda bile kendilerini çekerek eşime sorumluluğu yüklediler. Eşim arabasını satmayı düşünüyordu zaten ama bunu duyunca annemin gönlü razı olmadı beni ikna etmişti nişan olmaması konusunda.

Arkadaşlar kendimi sizlere anlatamadım maalesef ki. Evet kayınvalidemi kayınpederimi sevmiyorum ama ilk geldikleri 1-2 gün hiçbir sıkıntı yoktu kafam boştu rahattım ders çalışabildim. Ama sonrasında da eşim hoşlanmamasına rağmen oğluna bebek gibi davranmaları sürekli peşinden koşmaları çok abartılı gelmeye ve çok batmaya başladı bana. Yemek yapar evet ama yemeğin en güzel yerlerini fazlasıyla oğluna ve kayınpedere koyar bana da biz de kalanları yeriz der. Yemekten kalkarız, eşim işe gidecekse hemen yarım saatte çay kahve yapalım tatlısını da koyalım diyip koşturur mutfakta beni. Bi yandan sofra toplanır bi yandan bulaşıklar toplanır bi yandan çay konulur bir yandan kahve yapılır. Aman oğlu hem çayını hem kahvesini içmeden işe giderse bizim kayınvalide kahrından ölür. Oysaki eşim yemekten sonra hemen çaya kahveye tatlıya dalan bir insan da değildir. Annesi kırılmasın diye yer. Öğlen yemek için eve gelirim soğuk böreği koyar biz bunu bitirelim hadi der yarım saat sonra eşim gelince ona soğuk börekten vermez hemen kalkar pastırmalı yumurtalar falan yapar. Kendi evimde beni 2. plana atmasına tahammül edemiyorum ve sinirleniyorum ben de ister istemez. Sanki asıl yemeği oğluna ve kendilerine yapıyor da ben de nasipleniyormuşum gibi davranır. Yine bir sabah evden aceleyle çıkmak üzereyken eşimin alarmı çaldı ve öteki odadan eşimin uyandığını duyup hemen yatağından fırlayıp çayı kahvaltıyı hazırlıyor. Eşimle ikimiz çalışıyoruz ona herşeyi yapıp beni dışlıyor. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum çok mu şey bekliyorum ama zaten daha önceden gelen kendilerine karşı bir sinirim olduğu için bunlar daha çok gözüme batıyor ve daha çok sinirleniyorum. Sinirlenince de kolay kolay kafamı boşaltıp dersime odaklanamıyorum. Tamamen kendim çalışmak istemediğimi düşünen arkadaşlar ben son zamanlarda haftasonu günde 10 saat haftaiçi 5 saat ders çalışan bir insandım ve gerçekten de azimliyim. Hatta kendi kardeşim gelmeyi düşünüyordu bize, sınavdan sonra gel dedim ona da. Ama söz konusu eşimin ailesi olunca eşim alınmasın diye hiçbir şey diyemedim.
Tamam düğünümde herşeyi onlar yapsınlar diye beklemedim tabiki zaten atama durumumuz olacağı için ev bile kurmamıştım. Düğün salonunun ve herşeyin masrafını biz kendimiz yaptık. Ama ne olursa olsun hiçbirşeye katkıda bulunmamalarına karşın takılarını en azından kendileri alıp takmalıydılar onu bile yapmadılar. Onların taktığı 2 bileziği bile biz kendimiz yaptık onlar taktı. Hatta ve hatta eşimin bana takması için yaptığımız 5 bilezikten bir tanesini daha alıp 3 tane takmış gibi millete gösteriş yapmasını da bildi bu kayınvalide. Evet çok sinirliyim evet bu kadar özensizliği hakettiğimi düşünmüyorum. Derdim maddiyat değil kesinlikle. Ben onları gördükçe bunlar aklıma geliyor unutamıyorum maalesef. Hatırladıkça da sinirlenip dersime odaklanamıyorum. Ayrıca eşim normalde akşamları da çalışan bir insan. O yüzden genelde evde yalnız ders çalışmaya alışmış bir insanım ve yine yalnız kalıp kaldığım yerden ders çalışmaya devam etmeyi ne kadar istediğimi bilemezsiniz. Yani kendim zaten kazanamayacaktım deyip bahane üretmiyorum kesinlikle. Bu 1 aylık çalışmayla istediğim puanı anca yapabileceğim belki ama çalışmadığım için yapamayıp bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalmak istemiyorum.
Kime anlatıyorsun ki derdini?Burada seni eleştirenler değil misafir etmeyi adını almıyorlardır ağızlarına ne sanıyorsun ki?...Boşver yaaa gerçekten misafirlik üç gündür daha fazlası sadaka olur kalınması uygun değildir...Konu maddiyat olsa eşimin ailesine kul köle olmam gerek sanırım nede olsa evlerinde oturuyoruz ama durum ortada önemli olan insanın elinden geleni yapması sevgi saygı hürmet bunları göremeyince insan üzülüyor sonrada kötü gelin sen oluyorsun boşveeer...

Sizin otobiyografinize öğretmen yazıp doktor olduğunuzu iddia ettiğiniz gibi mi?
Doktor olduğumu iddia etmiyorum doktorum zaten. Daha önce de söylediğim gibi insanların benim konularımı mesleğimi göz önüne alarak yorumlamalarını istemediğim için otobiyografide öğretmenim diye yazmıştım. O hariç söylediğim herşey doğrudur

Öğretmen lisesi mezunu değilim. Eşit ağırlık çıkışlıydım, tıp, mühendislik filan yazamıyordum o zamanların şartlarından dolayı, hukuk da ben istemedim. Zaten hayalim matematikle ilgilenmekti, tek tercih ile girdim( vazgeçirmeye çok çalıştılar, heba etme puanını diye) ama biraz dikbaşlıydım o dönemler kimseyi dinlemedim. Öğretmenlik mezuniyetten sonra karar verdiğim bir şey ( yaşanan talihsizlikler, üniversitede dönen dolapları geç farketmem) pişman mıyım, asla. Yine olsa yine kimseyi dinlemezdim, belki baştan istemedim ama şu an mesleğimi hiçbir şeye değişmem.
O zaman tebrik ederim arkadaşım gerçekten güzel bir başarı. Mesleğini sevmen herşeyin çok ötesinde zaten. Burada kendimi beğenmiş gibi yazdığım bütün cümleler tamamen kişilerin yazdıklarına tepkidir, doktor olduğuna inanmıyorum şeklinde ithamları olanlara. Yoksa gerçek hayatta kesinlikle böyle bir kişiliğim yoktur, kendimi üstün zekalı falan görmem yani, keza bu konumdan önce doktor olduğumu konularımda bile söylemeye yanaşmamışımdır.

Mesleğini göz önüne alarak yorumluyorum, bir doktorun 5 10 bin lira için bu kadar dert yanmasini anlayamıyorum :-)

Senin derdin sinav arefesi gelip kalmalari degil.. Zaten baska problemler de yasanmisti esinle ve ailesiyle alakali, simdi eski seyleri de dusunup kendini kuruyorsun.. Bu evliligi surdurmeye, hatta cocuk yapmaya bile karar verdiysen, "bize düğünde hic bi sey yapmadilar" diye eski mevzulari tutmayı birakacaksin..
Esinle ailenin arasi duzeldi mi?
Evet eşimle ailemin arası iyi şu anda bir sıkıntı yok. Eşim ailemle öyle ayda 1 falan telefonda anca konuşur ama kandil özel gün falan unutmaz. Eşimin ailesi de evlerindeyken ben de aynı şekilde onun ailesiyle telefonda ayda bir konuşurdum.

Mesleğini göz önüne alarak yorumluyorum, bir doktorun 5 10 bin lira için bu kadar dert yanmasini anlayamıyorum :-)
Arkadaşım işte onu diyorum inan ki olay 5-10 bin lira olayı değil, ellerinden geleni yaptık gibi gösterip gerçek anlamda yapmamış olmalarıdır. Hani nişan yapmadık da bu süreçte de bayram kıyafeti hariç bir tane birşey alıp çeyizine koy gibisinden vermemiştir. Annemden düğünde damadına künye yapmasını isteyen kayınvalide, düğünde elinde takısı olmadan kalıvermişti. Düğünden 2 gün önce biz alıp eline verdik takısını.

Ya ben de başta abarttiginizi düşündüm ama tus'u duyunca anladım canım benim. Moralini bir de burada yazılanlarla bozma. Ben universite sınavında tm'den ilk 100e girmiş sonra da iş yaşamında hayvan gibi başarılar elde etmiş bir avukatım. Yine de hayatimda Tus'a çalışan arkadaşlarım gibi strese girdiğim bir dönem olmadı. Millet sevgilisini filan bırakıyor.

Aslında en güzeli senin bu durumu yalnız kalmak istemeni vs eşine ve ailesine tatlı bir dille aciklamandi ama soyleyememissin o da pasif agresyona dönüşmüş. Çok iyi anlayabiliyorum bazı insanlar böyle içine atarlar ve moralleri bozulur. Ama emin ol sana faydası yok bu yaklaşımın. Bir şekilde onların ne düşündüğünü takmayip bu durumları düşünmeyi 3 ay sonrasına erteleyeceksin ve ful konsantre her boş anda çalışacaksın. Rahatlamak için hava güzel bir 10 dakika yürüyüş vs. Sen deli gibi calisirsan zaten yanına yaklasamazlar. Onlar da yaşlı insanlar zaten anlamazlar. Belki kötü niyetleri bile yoktur yani ne anlayabilirler ki cahillikten bile olabilir. Sen takma önemli olan sonuç odaklı çözüm odaklı olmak. Sen elinden geleni yap her şeyin hayırlısı. Şimdiden sonucu düşünüp strese girme. Elinden geleni yap ve kazanamazsan da calistiklarin boşa gitmez yani canin sağ olsun. Bosuna anlamayacak yaşlı insanlara sinirlenme onlar için hiçbir şey fark etmeyecek ki. Sen kazanamazsan pişman olup uzulmeyecekler sonuçta. Eşin de tam anlamayacak. Bu işler böyle malesef. Sen şimdi kendi kendini üzmek yerine bir çay alıp deliler gibi çalış ve bu konuyu rafa kaldır. Kizacaksan da sınavdan sonra kizarsin. Şu an bunları düşünmenin 0 faydası var.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten çok iyi moral verdiniz. Onlar geldiğinden beri bütün motivasyonum bozuldu ve şu an her zamankinin çeyreğini çalışıyor olsam da yine de vazgeçmedim çalışmaya devam ediyorum. Size de iş hayatınızda başarılar özel hayatınızda da mutluluklar dilerim. Çok sağolun.

İki oğlum var ve evlenince onları görememekten çok korkuyorum millet kafayı yemiş yirmi iki gün nedir ya 22 günde mi kazanacaktınız hiç mi merhamet YÖK siz yardıma gelmiş kadın yemek yapıyor si gidip odada sinirleniyorsunuz sizinde evladınız olacak

Allah aşkına okurken ben sinirlendim ne kadar tahammülsüz ne kadar olayı büyüten bir insansınız. İnsanlar zaten uzakta yaşıyormuş senede bir kere 20 gün idare edemiyor musunuz? Ayrıca yemeğini de yapıyormuş odana çekilip ders de çalışıyorsun daha ne yani napıyor bu insanlar size de batıyor yazık ya. 22 günle mi.kazanacaksınız sınavı ki.size ders çalıştırmıyor değiller hiç olmazsa kocanızın boğazından sıcak yemek geçiyor onlar ordayken.

Sınava girecekseniz çok önceden çalışmaya başlamış olman lazım zaten değil mi 3 ay kala telaş yapmazsın. Sınavın var diye onca zaman dışarıdan mı yiyecektiniz ne kadar saçma. Planlı çalışın son zamana sıkışmayın yani sınav falan bahane..Eşinizde sizin aileniz gelince öyle yapsın o zaman zaten tüm gün iştesiniz akşamdan akşama bile dayanamıyorsunuz o ev sadece sizin değil eşinizinde ev bir de sizin için kredi.çektilerse neden keyfi.harcasınlar..

Back
X