- 24 Eylül 2016
- 1.099
- 739
- 123
- Konu Sahibi Gizemlikiz90
-
Bari biseyler yolunda gitse istediklerim olmuyo madem
İki yıldır orta seviyeye zor getirmiş dedin ya , hangi yetenekten bahsediyorsun? Birisi İngilizcem orta seviyede dediğinde pek bir şey anlam ifade etmez , okuma/dinleme/yazma/konuşma bu dördü için de seviye farklı olabilir. LYS-5 zaten genel anlamda okuduğunu anlama, kelime bilgisi ölçen bir sınav, gramer de okuduğunu anlarken sana klavuzluk edecek, direk olarak gramer isteyen soru sayısı oldukça azdı benim senemde, ama diğer sorularda gramer bilgin şıkları elemene oldukça yardımcı oluyordu, eğer dil sınavına hazırlanmaya niyetliysen sana özelden bazı tüyolar verebilirim, dediğim gibi inan bana sen istedikten sonra imkansız değil, ayrıca unutma ki ygs de çok önemli bir rol oynuyor bu maratonda.O kadar şanslısın ki abla kıymetini bil benim gibi steyipte gidemeyenler adina sanslisin yani.Benim alt yapım yok birşeyim yok. Kuzenimin arkadaşı kursa gitmiş iki yıldır orta seviyeye zor getirmiş ingilizceyi. Annem gil dil istediğimi söyleyince zaten başladı söylenmeye. Zaten çok zor bi sınav falan sen dil okumadan nasıl kazancan falan. Şimdi kuzenim dil kursuna yazılcak o kuzenimin kardeşi. Ya bilerek mi yapıyolar anlamıyom. Gidemiyomya gözüme gözüme sokcaklar. Keşke hiç doğmasaydım. İki üç ay önce trafik kazası yapmıştık keşke geberseydim hepsi rahatlasaymis.
Hepinize teşekkürler. Keşke bende boyle konusabilsem benden daha onemli degil diye. Ama bende önemli işte. Hicbi puan bi candan kiymetli olmamali tabiki. Ama annemler benim dil kazanmama imkansiz gozuyle bakiyo hele abim.. Sürekli kazanamayacagimi söylüyor. Ona napsam yaranamam ben ora ayri bi sıkıntı. Gençliğimi yaşayamadan geberip gidicem ciddiyim jsjskdkxlskfckl
geç kaldım diye bir şey yok. sınavlara girmeye o kadar alıştım ki mesela yarın bir tanesine 1 haftalık bir çalışmayla gireceğim ona da ne kadar çalışmak denirse. daha marta çok var, yarın test kitapları al, başla.Cok gec kaldim artik bu saatten sonra calissanda olmaz yetisemeyiz diyen bi arkadasimin etkisi altinda kaldim. Ondan boyleyim bide insanlarin fikirleri hakkinda cok kolay sekilde etki altina girebiliyorum. Hani cabucak etkiliyo.
O niye o ?Bizim burda benim yaşımda bi kiz 18 yaşında kendini beşinci kattan kendini attı, öldü. İki gün önce. Benim sonumda öyle olmaz inşallah
Seneye ygs lys sınavı var. Ama o sınavı ölsem kazanamam diye düşünüyorum. Heyecandan yığılır kalırım oraya. Çalışmıyorum bu yüzden. Sizce ne kadar doğru? Nasıl veya ne gibi yol izlemem lazım? Anlatan bir sürü yazılar var sınava nasıl çalışmam gerektiğine dair. Ben mesela dil istiyodum. Bilir aranizdan bazi ablalar ama ailemin kursa gönderecek durumu yok ve onlar beni desteklemiyo. Dil okumadin kursa gitmedin o sınav çok zor nasıl kazancaksin dediler. Aslında burdan sonra benim hevesim umudum herşey öldü. Sınıf Öğretmenliği okumak istedim ama ondanda caydım. Yolumu kaybettim gibi bisey. Ailem destek olmayinca vazgecmek zorunda kaldim ve abartmiyorum sabahlara kadar agladim. 3 gün. Sinirden ağlayarak attim bütün testlerimi.
Seneye ygs lys sınavı var. Ama o sınavı ölsem kazanamam diye düşünüyorum. Heyecandan yığılır kalırım oraya. Çalışmıyorum bu yüzden. Sizce ne kadar doğru? Nasıl veya ne gibi yol izlemem lazım? Anlatan bir sürü yazılar var sınava nasıl çalışmam gerektiğine dair. Ben mesela dil istiyodum. Bilir aranizdan bazi ablalar ama ailemin kursa gönderecek durumu yok ve onlar beni desteklemiyo. Dil okumadin kursa gitmedin o sınav çok zor nasıl kazancaksin dediler. Aslında burdan sonra benim hevesim umudum herşey öldü. Sınıf Öğretmenliği okumak istedim ama ondanda caydım. Yolumu kaybettim gibi bisey. Ailem destek olmayinca vazgecmek zorunda kaldim ve abartmiyorum sabahlara kadar agladim. 3 gün. Sinirden ağlayarak attim bütün testlerimi.
Altın değerindeki tavsiyelerin için çok teşekkür ederim abla. İnan o kadar cok üstümüze geliniyorki okulda. Bizim kimya ogretmenimiz karşı çaprazimizda oturdugum yerin en iyi okullarindan biri var. Oda orda kimya ogretmenligi yapiyo ve surekli ordakileri övüp duruyo. Biz cok sinir oluyoruz. Bizi begenmiyosan git orda öğretmenlik yap ayni parani gene alırsın zaten. Kimyayi hiç yapamiyorumki ben. Cozmem ben ygs ve lys de.Hiç birşey zor değildir. Sen kazanmaya bak gerisi kolay.
Bak öncelikle kendine herşeyinin sabit olduğu çok dolu olmadığı bi oda ayır.
Masanı sabitle duvara bakarcasına. Hayalini kurduğun bi üninin fitosunu yapıştır. Okula gidiyorsun büyük ihtimal 12. Sınıfa okul kurslarını atlatma.
Ben 12. Sınıfta sabah 8 aksam 8 okul ve kurslardaydım. Eve gelip bir saat dinlenip. Yarım saatte de yemeek yerdim.
Yarım saatte eve dönüş. Yani 2 saat sonra otururdum dersin başına günlük tekrar sadece 1 en fazla 1.30 saat.
20 dakika mola verip. Günlük soru limitimi çözerdim. 300. Bir diğer hafta 400. Bir diğer hafta 500.
Okulda uzun tenefüste ve öğle aramda mümkün olduğunca kitap okurdum. Günde en az 20 sayfa. Türkçe paragraf için şsrt.
Eğer bennim gibi sayısal öğrencisiysen işin zor. Dersler baya artıyor. Çalışman gereker. Ona göre bi plan yapp bölümüne gere.
En en en en önemlisii telefon. Uzaklaşman gerek. Ben tüm sosyal hesaplarımı kapaattım.
Ha bide youtobeden hocalara geldik diye bişey var. Gerçekten çok güzel anlatıyorlar ordan tüm dersler var. Indir onları izle durdur notlar al.
Mutlaka önemli şeyleri duvarına yapıştır.
Kendine güven. Dimdik dur kazanıcam de.
Uzattım kusuura bakma ama ben 11. Sınıfta acayip dağıttım sınıfı zor geçmiştim. Amaa yazı iyi değerlendirdim.
Geç değil daha çok var. Hocalar geç falan diyecek. Boşver sen herkesi. Ilk sene olmazsa ikinci sene. Benn bir ssene bekledim ve günde 7 saat ders çalıştım. Ygs lys artı kpss.
Ben meyvelerini çok güzel aldım. Kafanda bi soru işareti olursa özelden yaz. Bu konularda psikologa gittim rehberlik ve ders koçlarına gittim. Gerçekten kafayı bozdum. Kazanamam yapamam bi önceki senee sınıfı zor geçtim demiştim.
Ama ne oldu okulda o sene birinci çıktım. Ygsden 390 civarı geneli.
Lys 340 ile 390 arasında değişti.
Yapabilirsin. Herşey senin elinde. Önce inan kendine sonra plan program yap. Ders çalıştıgın odada tv pc tablet telefon dikkat dagitacak hicbirsey barındırma canım.
Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?