Sınavdanda Hayattanda Soğudum

Bari biseyler yolunda gitse istediklerim olmuyo madem

Sen gidemiyosun diye onlat da mı gitmesinler ? Zaten mat türkçe yapamayan herkes dile koşuyor kendine güzel bi hedef belirleyip çalışsan da üni kazanmanın heycanını yaşasan nası olur? Ölmeyi istemek bi adım ileri götürmez aeni

İki yıldır orta seviyeye zor getirmiş dedin ya , hangi yetenekten bahsediyorsun? Birisi İngilizcem orta seviyede dediğinde pek bir şey anlam ifade etmez , okuma/dinleme/yazma/konuşma bu dördü için de seviye farklı olabilir. LYS-5 zaten genel anlamda okuduğunu anlama, kelime bilgisi ölçen bir sınav, gramer de okuduğunu anlarken sana klavuzluk edecek, direk olarak gramer isteyen soru sayısı oldukça azdı benim senemde, ama diğer sorularda gramer bilgin şıkları elemene oldukça yardımcı oluyordu, eğer dil sınavına hazırlanmaya niyetliysen sana özelden bazı tüyolar verebilirim, dediğim gibi inan bana sen istedikten sonra imkansız değil, ayrıca unutma ki ygs de çok önemli bir rol oynuyor bu maratonda.

öncelikle şunu bil ki; bu hayat senin ve üzerinde karar verme hakkına sen sahipsin. Elbette annen baban abin seni kendi inandıkları ve istedikleri doğrultuda yönlendirmek isteyeceklerdir. Her ne kadar yönlendirme uslupları yanlış olsa da ben kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Sanırım biraz isteksiz görüyorlar ki seni "sen orayı kazanamazsın" tarzı yaklaşımda bulunuyorlar..

Ama şöyle düşün.. sen bu bölümü kesin kazanırsın deseler sonuç değişecek mi? Sen çalışmadıktan bir karar vermedikten sonra? Hani bir söz vardır ya; rotasını bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez diye..

O yüzden önce kararını ver. Senin niteliklerine, karakter yapına, yeteneklerine ve ruhsal kimliğine hangi meslek hitap ediyor?? Hangi işi yaparsan sen hem kendine hem de o işi icra ettiğin kişilere faydalı olabileceksin? Önce buna karar ver sonra da bu doğrultuda çalışmaya başla.. sonra başarı da gelicektir zaten.. yeter ki iste oldu mu?

daha geçen bişey yok ,18 yaşındasın ve önünde hazırlanacağın koskoca bi sene var;öncelikle hedef belirle,hedefini belirlerken mesleğin adının havalı olup olmamasına değil bundan dört sene sonra okul bittiğinde nerelerde iş bulabilirsin ona odaklan;dil konusunda iyi bi lise çıkışlı değilsen(yabancı öğretim yapan liseler)dil öğrenmek bi yıl süre zarfında zordur ama yine de istersen başarırsın mesela ben 30umdan sonra Arapça öğreniyorum hem de kursla değil kendim cd aldım netten de çeşitli uygulamalarla gayet de iyi öğreniyorum sen de öyle yapabilirsin...bi öğretmen olarak mesleğimin maddi manevi doyurucu olduğunu söyleyebilirm ancak meşakkatli bi süreç var eskisi gibi basit değil okul biticek kpss öabt ve mülakat var ,ama tabii önce senin yeteneğini bilmen lazım "ben hangi işi yapabilirim,bundan yeterince mutlu olur muyum ,heves mi gerçekten istiyor muyum" diye seçeceğin bölümü iyi belirlemelisin,ben hazırlanamam deyip işin kolayını seçme

Bir genç kızla tanıştım ve dersaneye gitmeden yüzde yüz burslu müthiş bir ünide müthiş bir bölüm kazanmıştı maşallah.
Neden olmasın? Ki dil sınavı kolaydır ben de girdim. Kendi kendine çalış, yabancı filmler izle çevir hayli hayli yaparsın merak etme.

İyi de daha yaz aylarındayız. Sen bir ygs'ye başla önce temelini oturt. Bir de lisede hangi alanda okuduysan sana en çok puan getirecek alan odur, lys'ye ona göre çalışırsın. İlla dil istiyorsan sana en çok puan getirecek alan hangisiyse oradan hazırlanıp ingilizce hazırlığı olan iyi bir okula girer. 1 sene herhangi bir kurstan daha kaliteli ve ağır bir dil eğitimi alır yeniden dil bölümlerine girersin. Boğaziçine sırf hazırlık okumaya gelen bir ton insan tanıyorum mesela. Kaldı ki ingilizce öğrenmek ya da üniversiteye girmek için dershane gerçekten şart değil. Kendi kendine de yapabilirsin motivasyonun olduğu sürece.

Son düzenleme:
Herşey inanmakta başlıyor gerçekten. Hepiniz benden daha iyi bilirsiniz tabi. Çünkü tecrübeli bu yollardan geçmiş kişilerin fikirlerine ihtiyacım var. Aslında herşeyin farkındayımda biraz eringec davrandigim icin bu hale geldim. Az kendimi sıkı ya getirsem böyle olmazdı. Ben kimya okuyorum ama hiç sevdigim söylenemez kendisini. Zaten zar zor geçiyorum dersleri. Deneyler kolayda. Ders çalışma alışkanlığım olmadi hicbi zaman. O da cok etkiliyo. Ama genede şükredecek bir sürü neden var aslında. Ölümden başka herşeye çare var der annem. Bi de Çok çabuk karamsara bağlıyorum. Dili bıraktım artık annem gile karşı gelemem ben. Olay dahada büyür. Hani gerçekten öğretmenliğimi istiyorum yoksa ingilizceyimi seviyorum buda çok önemli. Hani bölümümü okuduktan sonra ingilizcemi gene geliştiririm zaten diye düşünüyorum. Paramda olur hem elime mesleğimi aldiğimda.

Canım kardeşimde bu sınava girecek bu sene aynı senin gibi, bilenler bilirler burda ona okul cok araştırdım en son bu sene okulumu değiştirdik. Çok kötü eğitimin 0 olduğu bir okuldan geciyor yeni okuluna, hic bisey bilmediği halde ümidini kaybetmiyor asla youtube da videolar izleyip konuları çalışıyo hergün o kitap masada asla kapalı kalmıyor sende kitabını hep acık tut ki yapma isteğin gelsin. Tonguç akademiyi öneririm güzel anlatıyor sende onu izlerken bir kağıt bir kalem al notlar al ailene kulak asma başardığını göster. Olmazsa 2 yıllık 150 baraj puanıyla istediğin bir yeri tamamlayıp 2 yıl daha dikey geciş sınavına calısıp 4 e yükseltirsin onu

bir arkadaşım dershaneye gitmedi. test kitabı aldı kendine bir sürü oturdu kpss'ye çalıştı ve atandı. inanırsan her şeyi başarırsın. önce hedefini belirle sonra da al kahveni otur, adam akıllı çalış. sen çalıştıktan sonra olmaması için hiçbir sebep yok.

Cok gec kaldim artik bu saatten sonra calissanda olmaz yetisemeyiz diyen bi arkadasimin etkisi altinda kaldim. Ondan boyleyim bide insanlarin fikirleri hakkinda cok kolay sekilde etki altina girebiliyorum. Hani cabucak etkiliyo.
geç kaldım diye bir şey yok. sınavlara girmeye o kadar alıştım ki mesela yarın bir tanesine 1 haftalık bir çalışmayla gireceğim ona da ne kadar çalışmak denirse. daha marta çok var, yarın test kitapları al, başla.

Bizim burda benim yaşımda bi kiz 18 yaşında kendini beşinci kattan kendini attı, öldü. İki gün önce. Benim sonumda öyle olmaz inşallah
O niye o ?

Ben 29 yaşında 2 çocuk annesi bir üniversite öğrencisiyim. Okumam gereken zamanda evlenmeyi tercih ettiğim ve çocuklarım olduğu için 2 yıl önce başladım okula ..hicbirsey için geç değil ..yeter ki hedefin olsun ..amaçsızca oturup ,ağlamaktan vazgeç lütfen ..

Bu sene görme engelli bir kızımız LYS.de birinci oldu,görmedin mi onu...Yine geçen yıllarda koylerde çobanlık yapan gençler derece yaptı...Bu çocuklar süper dahi değil,çalışıp cabalayip kazanıyorlar...
Senin gözün görüyor ,kulağın duyuyor,elin ayağın tutuyor,internet elinin altında,dersane yada aile desteğine ille de ihtiyacın yok.Sadece çalışacaksın,çok çalışacaksın.Su anda bölümü falan bir kenara koy,sadece sınava konsantre ol.Hele bir kazan puanını al eline,o zaman yeni kapılar açılır,yeni fikirler çıkar,bölümünü secersin.

Kuzenim 2011 de mi ne mühendislik kazandı ve okumadı. En sonunda okuldan atıldı. Hatta sürekli evde yatıyor diye kızıyordum babama, verin bunu işe malak gibi yatıyor diye. Bu bayram bir geldi yanıma abla ben dilden sınava girdim. Çok iyi geçti sınavım dedi. Ben şok oldum.. Sever beni ama bilir de okumayana ne kadar kızdığımı. Neyse sonuçlar açıklandı kuzenim Türkiye 9000.si oldu dil de. Bak buraya iyi oku: OKUL YOK, DERSHANE YOK, ALANI DEĞİL,PARASI YOKTU. İnternetten, edindiği kitaplardan çalıştı didindi ve kazandı. Şuan katü de ing dili ve edebiyatı okuyacak. Engel beyinlerde!! ve o sen de dibine kadar var. yaş 18 hayatın bitmiş gibi davranmayı kes. hedefine odaklan.

Ablalarim arkadaşımla konuştum. Onuda iyice motive ettim. Dediklerinizi göz önünde bulundurucam. Kafama yazdım hepsini. Çalışmaya başladım tarihten bitirdim bir iki konu. Türkçeden de sürekli paragraf çözüyorum daha hepsine bir giremedim. Günde iki konu falan bitirmeye calisicam zorlandigim derslerden baslicam.. Emek vermeden olmuyor bu iş.

BencE önce sınav stresi, heyecan yapma gibi konularda bir uzmandan yardım al. Rehberlik hocan olur, psikolog olur, kitaplar olur.

Heyecanı yenme teknikleri ile ilgili kişisel gelişim kitapları oku mesela.

Ama çalış mutlaka, çalışmak ayrı şey, sınav stresiyle başa çıkmak ayrı. Sınav stresi ile başa çıkmayı öğrendin diyelim çalışmayınca başarı sağlayamazsın.

Bir de şunu unutma, LYS kazanamamak dünyanın sonu değil, hedefin varsa kazanırsın başarırsın ama kazanamadın diye ölmek istemek falan saçma.

Hiç birşey zor değildir. Sen kazanmaya bak gerisi kolay.

Bak öncelikle kendine herşeyinin sabit olduğu çok dolu olmadığı bi oda ayır.
Masanı sabitle duvara bakarcasına. Hayalini kurduğun bi üninin fitosunu yapıştır. Okula gidiyorsun büyük ihtimal 12. Sınıfa okul kurslarını atlatma.
Ben 12. Sınıfta sabah 8 aksam 8 okul ve kurslardaydım. Eve gelip bir saat dinlenip. Yarım saatte de yemeek yerdim.
Yarım saatte eve dönüş. Yani 2 saat sonra otururdum dersin başına günlük tekrar sadece 1 en fazla 1.30 saat.
20 dakika mola verip. Günlük soru limitimi çözerdim. 300. Bir diğer hafta 400. Bir diğer hafta 500.

Okulda uzun tenefüste ve öğle aramda mümkün olduğunca kitap okurdum. Günde en az 20 sayfa. Türkçe paragraf için şsrt.

Eğer bennim gibi sayısal öğrencisiysen işin zor. Dersler baya artıyor. Çalışman gereker. Ona göre bi plan yapp bölümüne gere.

En en en en önemlisii telefon. Uzaklaşman gerek. Ben tüm sosyal hesaplarımı kapaattım.

Ha bide youtobeden hocalara geldik diye bişey var. Gerçekten çok güzel anlatıyorlar ordan tüm dersler var. Indir onları izle durdur notlar al.

Mutlaka önemli şeyleri duvarına yapıştır.

Kendine güven. Dimdik dur kazanıcam de.

Uzattım kusuura bakma ama ben 11. Sınıfta acayip dağıttım sınıfı zor geçmiştim. Amaa yazı iyi değerlendirdim.

Geç değil daha çok var. Hocalar geç falan diyecek. Boşver sen herkesi. Ilk sene olmazsa ikinci sene. Benn bir ssene bekledim ve günde 7 saat ders çalıştım. Ygs lys artı kpss.

Ben meyvelerini çok güzel aldım. Kafanda bi soru işareti olursa özelden yaz. Bu konularda psikologa gittim rehberlik ve ders koçlarına gittim. Gerçekten kafayı bozdum. Kazanamam yapamam bi önceki senee sınıfı zor geçtim demiştim.

Ama ne oldu okulda o sene birinci çıktım. Ygsden 390 civarı geneli.
Lys 340 ile 390 arasında değişti.

Yapabilirsin. Herşey senin elinde. Önce inan kendine sonra plan program yap. Ders çalıştıgın odada tv pc tablet telefon dikkat dagitacak hicbirsey barındırma canım.

Allah yardımcın olsun.

Altın değerindeki tavsiyelerin için çok teşekkür ederim abla. İnan o kadar cok üstümüze geliniyorki okulda. Bizim kimya ogretmenimiz karşı çaprazimizda oturdugum yerin en iyi okullarindan biri var. Oda orda kimya ogretmenligi yapiyo ve surekli ordakileri övüp duruyo. Biz cok sinir oluyoruz. Bizi begenmiyosan git orda öğretmenlik yap ayni parani gene alırsın zaten. Kimyayi hiç yapamiyorumki ben. Cozmem ben ygs ve lys de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…