Sınavım ve eşimin ailesi...

Kesinlikle haklısıniz.hele ki yeni doğum yapan elti vs kıskanmakla alakası yok neler hissedeceğiniz biliyorum tüp bebek annesiyim:) önerim sakince eşinizle konuşmanız aynen burda yazdığınız gibi.kv de kalmak dışında bir şansınız yoksa tabi...ben olsam öğretmenevinde vs kalırdım transfer süreci boyunca sonra evime donerdim

Konuştum aynı şekilde anlattım..
Ailem varken başka yerde kalamayiz diyo..
Embriyolar orda mecbur bursaya gitmeliyiz başka şansımız yok ..
Lütfen banada dua eder misiniz bende tüp bebek annesi olayım bunca sıkıntı ma üzüntüye mutluluk la güzel haberlerle döneyim çok yoruldum artık. .

bence o üzüntüyle alınganlık yapmışsın.karşındaki kişi de annen değil de kv olunca niyeti kötü gelmiş sanki.neşelendirmeye çalışmış dediğin gibi "çocuk gibi".bunun bi tık üstü kalk seni parka götüriyim salıncağa bin diye güldürmeye çalışmaktır.

Eşiniz niye kendi başına karar veriyor. Bu süreçte sizin psikolojiniz çok önemliyken niye bunu düşünmüyor. Sizin kafanızın rahat olması lazım bunu anlamıyor mu? Yeni doğum yapmış elti bebek siz tam bir curcuna olacak orası. Çok saçma. Eşinize kendi keyfine göre karar veremeyeceğini asıl sizin isteğinizin önemli olduğunu anlatın. Bir zahmet anlayıversin

Empati yaptigim icin baska acilara dertlere ornek verdim.
Siz de aci cekebilirsiniz yasayan bilir.
Ama tek ceken siz degilsiniz ve sizden daha kotu olup bir sekilde tutuananlar var bunu anlatmak tevekkul ve sukru hatirlatmak istedim.
Aciniza empati yapmadigimdan degil.

Ederim tabii ki:))) Allah'ım en hayırlısından sağlıklı sondan tez zamanda tedaviye gerek kalmadan versin inşallah hbb.hic moralinizi bozmayin.keske İstanbul'da Ankara'da tedaviye başlasaymissiniz sırf bu akraba sorunu yüzünden.
Ama bunları da çok kafaniza takmayı ve kv elti vs çok odaklanmayın eğer değiştirmeyeceğiniz bir durum varsa.tedavinize odaklanın.her gün 7 adet inşirah suresi okuyun.youtube tan Meryem suresi dinleyin...bol dua edin.ben de edeceğim sizin için.

Ayrı ayrı mı kalalım yani nasıl yapayım ben bunu şaşırdım kaldım.. çıkmazdayım ne yana çevirsem olmuyor. .
Eger esiniz ailesiyle kalmak istiyorsa birakin kalsin , siz ayri kalin ama bunu kabul ederse bir dusunun evliliginizin saglamligindan neticede o cocuk ikinizin de cocugu olacak , ailesini karisina tercih eden adam icin cocuk yapmazdim ben , cunku su anda esiniz esiniz sizi dusunmeyerek bunu yapiyor

İlk cocugumdan önce düşük yaptim, ki doktorumun 6 hafta kesinlikle korunun demesine rağmen ben daha iyileşmeden torun istiyorum torun, yapmayacaksıniz yurttan çocuk alcaaammmmm diyen bir kv var. Sizin durumunuz da olsam neler yaşardım tahmin dahi edemiyorum. Tamam belki çok kibar olmamış olabilir ama inanın sizi düşünüp teselli etmeye çalışmış eli öpülesi bana göre, siz o dönem hem zor ve yorucu hemde hormonlar derken alınganlık etmişsiniz, sakinliginizi korumanizi tavsiye ederim.

Elti ve kv aynı evde mi yaşıyor?
Eğer öyleyse gidip kalmamanız daha iyi olur zaten.
Hem onun hem sizin yardıma ihtiyacınız olur. Bebekli olduğu için o daha çok ilgi görür kötü hissedersiniz. Hem lohusa kadın rahat edemez..

Ayrıca insanlar çok kötü ve cahil gerçekten. İlla ki bir densizlik olacaktır birileri tarafından..

Eşinize söyleyip ikna edin. Stresten uzak kalmanız için otelde falan kalın..

Kadıncağız kafanızı rahatlatmak için ince düşünmüş siz hafife almış diyorsunuz. Ayıp yaptığınız bence kendi acınızı başka insanlara kinlenerek atmayın

Ah ıssız cim ah aynı durumlardayiz nerdeyse
Bu zorlu süreçlerde insanların bizleri anlamaması çok zor gerçekten bide bunun üstüne eş anlayişsizligi eklenince daha da zorlaşıyor .
Biliyorsun bnde denedim tüp bebek ve tutmadı
İnsan bu süreçte bebek görmek istemiyor gerçekten üstelik transferden sonra bebek fikrini hiç düşünmeden geçirmelisn ama ne mümk değil mi .
Esin tamam diyene kadar ustele bnce
Olmaz diyorsa da kendine güzel bir otel tut ve keyfine bak hiç bir şeyi kafana takmadan
Yada tedaviyi biraz öne çekebilirsin canım benim
Bunları düsünüpte bu kadar strese girme şimdiden
İnsAllah bu tedavinde güzel haberler alacaksın inanıyorum ben
Kv den konusunda da yerinde olsam bnde öyle düşünürdüm ama o an sanki kendince teselli etmeye çalışmış gibi kv den

Hakikatte haklısınız...
Ama nacizane ben de düşüncemi paylaşmak isterim.bizzat 5 aşılama 2 tüp bebek tedavisi görmüş ve bu tedaviler yüzünden işsiz kalmış biri olarak..
Bilimsel araştırmalarla açıklanmış ki; infertilite tedavisi gören insanların hissettikleri korku kaygı acı ölümcül hastalıklarla mücadele edenlerle eş,
Şöyle söyleyeyim...iş görüşmelerine gidiyorum.bu kadar zaman çalışma hayatına ara verince insan kaynakları yetkilileri soruyor: evladınız olmuyor diye işinizi bırakıp tedavi olmuşsunuz.ölümcul hastalığınız olsaydı ne olurdu? Ya da biz sizi işe alsak hasta oslaniz işi mi bırakacakmisiniz?
Hiç beklemeden cevabım: hasta olana rapor veriyorlar; tedavi olması için müsamaha gösteriyorlar ama anne olamayana öyle tedavinin gerektirdigi vakitlerde izin vermiyorlar.halinden anlamıyorlar.(adetin 2. 3.gunu gideceksin hergun yumurta takibi yaptiracaksin yumurtalari toplayacaksin transfer ettireceksin.transfer sonrası 3 gün yatacaksın.tabi buradaki gibi detay vermiyorum orda)öleceksem işimin başında öleyim.ama hamile kalamamak zor bir sınav. Allah insanı evladin varlığıyla da yokluguyla da sınamasın.
Bu arada hiç bir kv bir gelin doğurdu diye diğerinden torun beklentisini azaltmaz

Kendininizi neden yipratiyorsunuz. Bu durumlar sabır ve zaman ister, bizimde sinavimiz bu kardesim. Kayınvalideniz sizi neşelendirmek istemiş belki yönlendirmesi yanlış ama siz üzüldüğünüz icin onlarında moralleri bozulmuştur. Ben ne diyeyim 12 yıldır uğraşıyorum daha birkaç saat ònce 3. Histereskopimi oldum. Sipral takıldı. Yapısıklıklarım temizlendi. Yavaş yavaş ilerliyorum bu sefer, bizler imtihandayız yeterki vermesini bilelim güzel arkadaşım. Seni en iyi ben anlarım. Cok zor bu yollardan geçmek maddi-manevi yıpranıyorsun, ancak Rabbim ol demedikten sonra bizim yapacağımız bisey yok malesef,eltinin yanına da git yardımcıda ol destekte kim sana ne karışacak herseyin hayırlisi de geç,hersey gönlünce olsun

Annemler varken otele gidemem diyor eşimi ikna edemiyorum...

Yani gerçekten anlamıyorum.
Transfer olacak olan, aylarca tedavi görüp iğneler yiyen sizsiniz.
Ama nerede ne şartla bulunmanız gerektiğine, tüm itirazlarınıza rağmen ondan hiç bir şey talep edilmeyecek, kılını bile kıpırdatmayacak olan eşiniz mi karar veriyor?

Siz neden 'hayır bu sefer böyle olacak. bu süreçte aynı evde yenidoğan bir bebekle bulunamam' diye kestirip atmıyorsunuz?

Gerekirse transferin tarihinde oynama yaptırın..

İnşallah bu en hayırlısından sagliklisindan tez zamanda size de nasip olsun

Evlimisiniz,çocuğunuz var mı ,bu durumda oldunuz mu hiç ?
Herkesin derdi başkasıyla kıyaslanmayacak kadar büyüktür kendine
Siz hiç evlat hasreti çektiniz mi ?
Başkalarının hamile haberlerini alıp alıp oturup saatlerce agladiniz mi ?
O negatif sonucu gördünüz mü siz hiç ?
Elbette ki bir çok insanin derdi var ama acisi olan bir insana herkesin derdi var bunları da düşün demek biraz yanlış teselli vermek oluyor sanki
İnsanoğlu işte binbir dertle sınanıyor ama bunları umursamadan da hayatına devam edemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…