Sınavım ve eşimin ailesi...

Kayınvalidenize olan bakış açınızı değiştirin, çünkü hiç sağlıklı değil.
Eşinizi ikna edin, ailesine haber vermeden gidin bir apartta kalın. Bu kadar mı zor? Tüp bebek için onca masrafı gözden çıkarmışsınız, okyanusu geçip derede mi boğulacaksınız? Stres altında bu iş olmaz.

Biraz akıllı olun transfer oldum demeyin
Gidin embriyo rahme konsun gelin eve ben transfer sonrası masadan kaktım koştum wc ye idrar için hiçbir etkisi yok tutunmaya.sonra da giyindim indim arabayla yolculuk yaptım evime geldim 9gun sonra test yaptım oldu..yani transfer oldum deme 1gun kal kaynananda dön evine..şu tüp bebek transferi sonrası 10 gün yatmak akıl karı değil saçmalık arkadaşım da ben de işe devam ettik teste kadar pozitif oldu sonuç..

Aynen öyle hissettim.bosu boşuna 5 aşılama oldum.her bir aşılama sonrası 12 gün sanki tüp bebek sonucu gibi bekledim.hepsinde de ne umutlar besledim.tedavi de oluyordum ya bana göre kesin hamile kalacaktım.oysa ne küçülmüş aşılamada olasılık...ilk tüp bebek denememizde negatifti.dondurulmus embriyom yoktu.tup bebege ragmen olmayinca bir sarsildim.sil bastan ikinci tedaviye başladık 2 ay sonra.hic pes etmedim.dua ettim tevekkül ettim.yasinler Meryem süreleri insirahlar kenzularslar tesbihler esmaul husnalar....Allah'ım içime ferahlık ver dedim önce.sonra da hayırlı sağlıklı evlat.orta kalite tek embriyoyla oğlum oldu.simdi 18 aylık.tum sıkıntılar geçti gitti.dert etmeyin dua edin.kendiniz bulun size iyi gelecek duaları..onu oku iyi gelir bunu onu iyi gelir diyemem...bence insan hisseder kendisine hangi duanın hangi kelamı zikretmenin iyi geleceğini..:) yazın dertleşelim hiç bunalmayin

Kv. iyi bir insan, belli ki kafanızı dağıtmak istemiş, hafife aldığı için değil üzülmeyin diye uğraşmış.

Doğru çok haklı, en takmadiginiz zaman da işlem gerçekleşiyor çünkü.

O bebek belkide size iyi gelecek. Kokusu belkide psikolojik olarak sizi hafifletecek. Olmaz mi ?

Eltiniz , çocuk konusunu söylediğinde , şakaya vurup senin üçüncü bebeğini bekliyorum dersiniz.

Yani başka bir yerde kalacak imkanınız yoksa stresinizi en aza indirecek noktalar bulmak zorundasınız.

Rabbim en güzel en hayırlı şekilde , en kısa zamanda nasip etsin size. Amin.

Eltin dogum yapip kv denemi gelicek kalmaya hep beraber ayni evdemi yasayacaksiniz anlamadim orasini ama tedavi surecine daha var evinize donun sizde bence o surecte orda kalma zorunlulugu niye olsunki

Canımmm, bende benzer bir süreçten geçiyorum ve seni çok ama çok iyi anlıyorum.
KV'den güya seni sakinleştirmeye çalışmış, maalesef ki olmamış. Bende iki tüp bebek denedim, ondan önce de ilaç tedavisi falan gördüm. Ne yazık ki olmadı. Olmayınca insan daha bir hassaslaşıyor, her söylenenden kendine pay çıkarıyor, inan biliyorum, yaşıyorum.
Benim de abimin bebeği oldu yakın zamanda. Kucağıma aldığımda abimin KV'si Allahhımmmm sana da nasip etsin dedi, annem inşallahhh rabbim sana da versin, etraftan bir sürü ses yükseliyor benzer söylemlerle. Acaba bıraksam bebeği susar mı bunlar, benim olmuyor ya onu mu kast ediyorlar gibi şeyler düşünüp durdum. İşin kötüsü eve döndüğümde kendimi kötü hissettim. Ama kendimi kötü hissetmemin sebebi bebek değildi, yapılan yorumlardı. Evet kötü niyetli değiller ama incitiyorlar işte. Sonrasında bebeği sevdiğimde lütfen içinizden yorum yapın dedim. Onlar susunca daha bir rahatladım, bebeği doyasıya sevdim, kokladım.
Tedavi döneminde bebekle rahat bir şekilde bağ kurabilisen iyi bile gelebilir bence.
Hiç bir sebepten ve hiç kimse için tedavini engelleme, dene olmazsa bir daha, bir daha.
Bizimde sınavımız buymuş, Allah bize de çifter çifter versin

Seni anlayabiliyorum. Bende tedaviyle bebek sahibi oldum..
Görümcemin 3 tüp bebek denemesi var. İlki benim düğünümden 1 ay önceydi düşük yaptı. Düğünümde sorunlar çıkardı.
İkinci denemede 1 sene sonra bir kez yum döllenmedi, diğerinde tutmadı negatif oldu. O sonucu sabahın köründe birlikte aldık. Ve nasıl teselli edecegimizi bilemedik. Belki bizde kvniz gibi saçmaladık ona göre. Ama teselli verebilmek öyle zor ki, karşındaki kişinin acı çektiğini bilmek ve en kötüsü elinden gelen hiçbirşeyin olmayışı. O gün arefeydi ve biz memlekete gelmesini teklif ettik kabul etmedi, para bıraktık birde. Belki ona da çok saçma gelmişti..

Son olarak geçen yılki yumurta toplanmalarında döllenen yumurta ilerlemedi. Transfer hiç olmadı. Ve aynı günlerde eltisinin gebelik haberini aldı. Şimdi ne hissediyorsun dediğimde başımdan aşağı kaynar su indi dedi. Meğer eltisine tedavi sürecimdeyken planlı gebe kalma demiş eltisi dra gidiyomuş ve hamilelik sonucunu görümceme vermiş. Bakın bunu anlatıyorum çünkü bu kıskançlık değildir. Sen zaten ayakta durmaya isyan etmemeye çalışırken yeni doğmuş bir bebek, lohusa bir kadın, gebe kalmaya çalışan kadın bir arada olmaz. Kıskanmazsın ama için erir. Yaşadığın ızdırabı da kimse anlamaz. Stres olmaman gereken bir zamanda sen stresten mahvolursun. Bence erteleyin transferi. Bebeği gör, kabullen öyle deneyin

Meğer eltisine tedavi sürecimdeyken planlı gebe kalma demiş eltisi dra gidiyomuş ve hamilelik sonucunu görümceme vermiş.
Pardon ben yanlis mi anladim
Gorumceniz eltisine ‘ben tedavi gorurken hamile kalma mi demis ?
Eltisi ne cevap vermis acaba
Ya da tepkisi nolmus

Pardon ben yanlis mi anladim
Gorumceniz eltisine ‘ben tedavi gorurken hamile kalma mi demis ?
Eltisi ne cevap vermis acaba
Ya da tepkisi nolmus
Dikkat ederseniz planlı gebe kalma demiş. Haklılığını savunmuyorum. Fakat kendisi olumsuz sonuç aldığı günlerde onun hamileliğini duymak yıktı

Seni bu konuda bile desteklemeyen eşi, senin duygularini, endişelerini hiçe sayan eşi niye israr ile baba yapmak istiyorsun?

Kv'deye kiziyorsun ( ki onun laflarinda birşey yoktu) fakat eşin seni lohusa evine yolluyor. Sifir stresli olman gerekirken.

Yerinde olsam resti çekerdim. Ya otelde kalirim, ya bu bebek olmaz diye. Herşey bir sinav değildir. Biraz dişlerini göster

Sinav olsa bile verecegimiz tepkiler kendimizi korumak ve hakkimizi aramak bunlari yapabiliriz.
Mecburiyet ve zorunluluk gibi durumlari varsaymazsak..

Ne diyeyim ki ?
insanlıktan nasiplerini almamış bu kişiler...
Pardon neye nazar edeceksiniz bir de? Ne bu yani dünyada ender rastlanan bir tür mü ?
Bebeği olan kadınların böyle şeylere takıp, piremses havasında olmasına ifrit oluyorum.

aynen öyle dünyada doğan tek bebek değil evet senin göz bebeğin evet senin kıymetlin ama bizde senin akrabalarınız sevgiyi çoğaltcaĞIMız yere cam bebek muhalemesi saçma yaniii

aynen öyle dünyada doğan tek bebek değil evet senin göz bebeğin evet senin kıymetlin ama bizde senin akrabalarınız sevgiyi çoğaltcaĞIMız yere cam bebek muhalemesi saçma yaniii
Hiç umursamayın ve lütfen çocuk olayını da kafaya takmamaya çalış.
Bunu söylemesi kolay gibi geliyor biliyorum yaşayan için çok zor.
Ama gerçekler maalesef böyle. Yürüyüş yap bol bol mesela ve kendine bir hobi edinmeye çalış.
Beklenmeden anda gelecek güzellikler inşallah.

Mümkünse eltinle bebekle aynı evde olma canim kıskançlık değil de ne biliyim olma işte uzuldum insallah hemen anne olurdun

inşallah hepimize canımmmm

Burası Türkiye diye klişe bir cümle söyleyeceğim . Gerçekten insanımız çok cahil.
Düşünsenize kadın kendi derdine mi yansın, millet ne der diye mi ?
Lütfen kimse kimseye çocuk falan sormasın ....
gerçekten insanı öyle bir psikolojiye sokuyorlar ki insan kendi derdinden önce millet ne der diye harap oluyor insanlardan kaçıyorsun .konu sahibi tüm kalbimle diliyorum en kısa zamanda hayırlısıyla hamile kal inşallah

Bu acinizi hafife almak değilde aglamayin diye öyle yapmistir yani söyle kv lerde var senin çocuğun olmuyo sen boşan oğluma çocuk verecek biriyle evlensin dese dahami iyi

otelde kalmayın kiralık eşyalı ev tutun geçici ben kayınvalide de bir problem göremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…