- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
- 158
Hakikatte haklısınız...
Ama nacizane ben de düşüncemi paylaşmak isterim.bizzat 5 aşılama 2 tüp bebek tedavisi görmüş ve bu tedaviler yüzünden işsiz kalmış biri olarak..
Bilimsel araştırmalarla açıklanmış ki; infertilite tedavisi gören insanların hissettikleri korku kaygı acı ölümcül hastalıklarla mücadele edenlerle eş,
Şöyle söyleyeyim...iş görüşmelerine gidiyorum.bu kadar zaman çalışma hayatına ara verince insan kaynakları yetkilileri soruyor: evladınız olmuyor diye işinizi bırakıp tedavi olmuşsunuz.ölümcul hastalığınız olsaydı ne olurdu? Ya da biz sizi işe alsak hasta oslaniz işi mi bırakacakmisiniz?
Hiç beklemeden cevabım: hasta olana rapor veriyorlar; tedavi olması için müsamaha gösteriyorlar ama anne olamayana öyle tedavinin gerektirdigi vakitlerde izin vermiyorlar.halinden anlamıyorlar.(adetin 2. 3.gunu gideceksin hergun yumurta takibi yaptiracaksin yumurtalari toplayacaksin transfer ettireceksin.transfer sonrası 3 gün yatacaksın.tabi buradaki gibi detay vermiyorum orda)öleceksem işimin başında öleyim.ama hamile kalamamak zor bir sınav. Allah insanı evladin varlığıyla da yokluguyla da sınamasın.
Bu arada hiç bir kv bir gelin doğurdu diye diğerinden torun beklentisini azaltmaz
Evlimisiniz,çocuğunuz var mı ,bu durumda oldunuz mu hiç ?
Herkesin derdi başkasıyla kıyaslanmayacak kadar büyüktür kendine
Siz hiç evlat hasreti çektiniz mi ?
Başkalarının hamile haberlerini alıp alıp oturup saatlerce agladiniz mi ?
O negatif sonucu gördünüz mü siz hiç ?
Elbette ki bir çok insanin derdi var ama acisi olan bir insana herkesin derdi var bunları da düşün demek biraz yanlış teselli vermek oluyor sanki
İnsanoğlu işte binbir dertle sınanıyor ama bunları umursamadan da hayatına devam edemiyor
Burası Türkiye diye klişe bir cümle söyleyeceğim . Gerçekten insanımız çok cahil.
Düşünsenize kadın kendi derdine mi yansın, millet ne der diye mi ?
Lütfen kimse kimseye çocuk falan sormasın ....
Hakkımızda hayırlısı olsunBekarim ve belki hayattan yalniz gidicem
Evlenemicem cocuk sahibi olamicam.
Evet uzuldum bir ara ama Gecti.
Cunku ben kendi isteklerimi degil Allahin benim icin muradini ve beni gormek istedigi sekildeki hayati istiyorum..
Hakkımızda hayırlısı olsun
Hiç bir şeye karşı bu kadar ön yargılı olmayalım lütfen
Kimse evlenmek yada çocuk sahibi olmak zorunda değil herkes nasıl mutluysa öyle yaşamalı,
Ama başkalarının dertlerini küçümsemeyelim
Sizde insan misiniz deseydiniz.Yanlis söylemişler herkes dogursada doğurmasada anne olabilir,ama herkes insan olamıyor ne yazikki.Ben daha ağırlarını duydum insanlar çok acımasız malesef.. kendi yaptığını sanan insanlar var bu dünyaya allah nasip ediyor keşke bilse...
Bebek görmeye gitmiştim .. al bak sev cennet kokusu bu sen bilmezsin dedi ...
Bir başkası cennet annelerin ayağının altında tabi sen anne olmadığın için neyse ...
Insan ölse unutamıyor ben hep derimki yaşayan anlar ateş sadece düştüğü yeri yakar...
Ben de kv-nizi iyi niyetli gordum.
Kizim 6 ayliginda ameliyat olmustu. Esimle 3 gun hastanede kaldik. Yorgun, uykusuz, bitkindim. Eve ayagimi yenice basmistim ki, kv bana ne yemek yapcaksin, yap da yiyelim açim dedi ))) Ustumu bile cikarmamistim daha, kucagimda aglayan ameliyatli bebek ve benden yemek istiyor )))
konunuzu okurken rahmetli komsum geldi aklima. Benle ayni yaştaydi. Onun da bebegi olmuyordu. Kv ile yaşiyordu. Kaynanasi tavuklara yem verme, yumurtadan kesilirler diyordu. Onlar bile yumurta veriyor, sen bir ise yaramiyorsun, onlari yedirmeye layik degilsin diyordu. Boyle serefsiz kaynanalar da var malesef.
Siz de uzulmeyin, kaynananiza kirilmayin, sizi dusunuyor kadin. İnsALLAH en kisa zamanda hamile kalirsiniz.
Ben de kv yi iyi niyetli buldum.ama tedavi döneminde insan hassas oluyor.bana annem baskalarindan duydugu her gebelik haberinden sonra Allah sana da nasip etsin derdi.sinir olurdum.incinirdim.
Ben konu sahibini her bakımdan anlıyorum.bizzat yaşadım.ama geçti.
Sizi de anlıyorumilginc Kiz sevgiler
Ah ıssız cim ah aynı durumlardayiz nerdeyse
Bu zorlu süreçlerde insanların bizleri anlamaması çok zor gerçekten bide bunun üstüne eş anlayişsizligi eklenince daha da zorlaşıyor .
Biliyorsun bnde denedim tüp bebek ve tutmadı
İnsan bu süreçte bebek görmek istemiyor gerçekten üstelik transferden sonra bebek fikrini hiç düşünmeden geçirmelisn ama ne mümk değil mi .
Esin tamam diyene kadar ustele bnce
Olmaz diyorsa da kendine güzel bir otel tut ve keyfine bak hiç bir şeyi kafana takmadan
Yada tedaviyi biraz öne çekebilirsin canım benim
Bunları düsünüpte bu kadar strese girme şimdiden
İnsAllah bu tedavinde güzel haberler alacaksın inanıyorum ben
Kv den konusunda da yerinde olsam bnde öyle düşünürdüm ama o an sanki kendince teselli etmeye çalışmış gibi kv den
Ben de kv yi iyi niyetli buldum.ama tedavi döneminde insan hassas oluyor.bana annem baskalarindan duydugu her gebelik haberinden sonra Allah sana da nasip etsin derdi.sinir olurdum.incinirdim.
Ben konu sahibini her bakımdan anlıyorum.bizzat yaşadım.ama geçti.
Sizi de anlıyorumilginc Kiz sevgiler
Siz böyle olayları abartın bire bin katıp anlatın içinizde büyütün büyütün sonra da olmuyor diye ağlamayın ama olur mu, çünkü bu kadar negatifliğe olursa mucize.Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı güzel hafta diliyorum. ..
Konuma gelirsek ..
Benim sınavım evlat..
Neredeyse 5 yıldır bebek özlemi çekiyorum..
Ilk başlarda sıkıntılar vardı esimde bende ameliyat olduk. Şuan hic bir problem yok ama benim bir tüpüm var diğeri hidrosalpenks olduğu için iptal edildi..
Biz ailelerden ayri bir şehirde yaşıyoruz..
Bizim kaldığımız yerde tüp bebek merkezi olmadığı için kv ve kp 'ın evinde kaldık tüp bebek tedavisi boyunca..
Geçen yıl orda kaldık tedavi olduk..
1. Tüp bebek tedavisine malesef negatif ..
Negatifi öğrendiğim gün çok ağladım.
Kv geçti karşıma niye agliyorsun ne varki ağlıyorsun bir gun olur hadi kalk mantı açtım mantı yapalım diye acımı sürekli hafife aldı.. sus bak babanı ararım ISSIZ oturdu ağlıyor diye bide çocuk gibi tehdit etti beni. ..
O kadar gıcık oldumki zaten benim derdim bana yetiyor bide bunların hafife alması çok zoruma gidiyo...
Bu yıl hazıran da gideceğiz dondurulmuş embriyolarımiz var.. onlar transfer olacak ..
Ama eltim mayis sonu doğum yapacakmis ..
Asla kimsenin bebeğini kıskanmıyorum..
Ama tüp bebek doneminde evde bir bebekle yaşamak sınavıma sınav eklenecek ve ben ne yapacağımı şaşırdım.. bebek görmesine gelenler olacak beni sorgulayacaklar bak eltinin ikinci senin niye yok... vs vs..
Eşimle konuştum beni anlamıyor. .
Zaten çok zor bi dönem tüp bebek süreci..
Napicam ben nasıl dayanacağım hiç bilmiyorum.. yüreğim acıyor ama insanlar acımı hafife alıp kıskançlık yapıyor diye düşünecek diye içim içimi yiyor...
Sizin bir fikriniz var mı...
Benim durumumu yaşayanlar ben nasıl sabredecegim cok korkuyorum. ..
Lütfen bana düşüncelerinizi yazın beni çevremde kimse anlamıyor en yakınlarım bile ... rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?