Sınavım ve eşimin ailesi...

Iki insan kafasini farkli yone cevirirse tabi ki de ayni seyi goremez.
Bakis acim farkli ve anlatmak istedigim sey farkli...

Peki uc cocuguna yiyecek ekmek alamayip intihar eden anne ne yapsin bu sadece bir ornek.
Cocuk dunyaya getirip aci cekmektense gercek duyarli insan o aciyi kendi ceker..

Yasadiklariniz tabi ki aci verici seyler.
Ben de is gorusmesine giden aci tecrubeler yasayan biri olarak soyliyeyim ki guclu bir tanidiginiz olsa siz burnu karninda hamile bile gitseniz ise alirdiniz.
Bu dunyanin hali boyle duzen boyle..

Ben zaten kayinvalide baski yapmaz yazmadim Baski Azalir yazdim.
Ikisi farkli seyler...

Bekarim ve belki hayattan yalniz gidicem
Evlenemicem cocuk sahibi olamicam.
Evet uzuldum bir ara ama Gecti.

Cunku ben kendi isteklerimi degil Allahin benim icin muradini ve beni gormek istedigi sekildeki hayati istiyorum..

Allah hayırlısıyla sizi evlat sahibi yapsın ve o evladınız analı babalı sağlıklı büyüsün. İnanın bu evlat sahibi olmaktan daha önemli. Sizi biliyorum ama bu süreci kendiniz için daha çok zorlaştırıyorsunuz. Evet zor acı verici, hormon ilaçları, beklenti, özlem... Ama hayat herkesin önüne çeşitli sınavlar koyar. Benimki de bu demeyin. Birden fazla ağır sınavınız da olabilirdi. Kayınvalideniz kötü bir şey dememiş, büyüklerin teselli anlayışı böyle olur zaten. Sürekli aklı, eli meşgul olsun ki kalbi üzülmesin diye demiştir. Ayrıca bebek görmek istemeseniz de anlaşılır Bu. Eşinizin karakterini bilmiyorum o dönem bir otelde kalmazsak bu tedaviyi ertelerim deyin olmaz mı? Ya da transferden üç gün sonraya kadar en azından otelde kalın sonra ailenin yanına geçin. Kimsenin ruhu duymaz hem de eşinizin istediği olur. Seçenekler sunun eşinize. Her şeye de yok derse kendiniz için hangisi huzurlu olucak sa onu yapın.ama siz biraz tevekkül edin olmaz mı. İnancınız neyse ona bırakın, biraz teslimiyet yükünüzü azaltır. Evladınızın ruhu yaratıldıysa zaten gelicek sadece zamanını bekliyor,yoksa da zaten yine sizin iradenizin elinden gelen birşey olmaz. Dilerim vardır, dilerim size huzur getirir. Kitap okuyun, film izleyin bu sürede aklınızı bebek işinden biraz uzaklaştırın. Olaya ne kadar kanalize olursanız o kadar insan kendini çıkmazda ve dipte hisseder.bol şanslar

Kv bana iyi niyetli geldi.

Kalk bana yardım et derken aslında diyor ki: ağlanacak bir şey yok. Hiç-bir şeyin sonu değil. Şimdi olmazsa bir sonrakinde olur. Oturup bunu düşünüp aglamaktansa gel birlikte bi şey yapalim. Kafan dağılsın. Daha cok düşünüp üzülme. Kendini meşgul et .hem stres atman tedavin için daha iyi olur.

Sizin için zor biliyorum
Ama bir insanı teselli etmek de kolay değil.
Kv kötü bir kadın değil.
Çok da hassas bir kadın gibi geldi bana. Bence günahını alıyorsunuz.

Allah kucağınızı doldursun. Allah ferahlık versin.

Burası Türkiye diye klişe bir cümle söyleyeceğim . Gerçekten insanımız çok cahil.
Düşünsenize kadın kendi derdine mi yansın, millet ne der diye mi ?
Lütfen kimse kimseye çocuk falan sormasın ....

benimde eltim yeni doğum yaptı bizde yeni evli olsakta bizle aynı dönemde evlenen herkes patır patır hamile kaldı :) bende kaldım ama dış gebelik oldu... ama inanın kimseye söylemedik anne ve babalar dışında kimse bilmiyor. eltimin bebek hediseyesi alırken biraz hüzünlendim kaybetmeseydim şu kadarlık olcaktı diye... ama inanın 3. çocuğu olduğu halde ne elleti nede başka bişey başkalarını nazar ediyo gibi konuştu.. bide bnm kayıp verip bebek görmeye gittiğimi bilse her ağlamasını benden bilirlerdi :))) yeni doğan her bebek ağlar bunun nazarla bir ilgisi yok bence.. ama işte. bide bize soruyolar mutlumusunuz ne zaman yapcaksınız vs.. herkes kendine malzeme arıyor....

Ben de kv-nizi iyi niyetli gordum.
Kizim 6 ayliginda ameliyat olmustu. Esimle 3 gun hastanede kaldik. Yorgun, uykusuz, bitkindim. Eve ayagimi yenice basmistim ki, kv bana ne yemek yapcaksin, yap da yiyelim açim dedi ))) Ustumu bile cikarmamistim daha, kucagimda aglayan ameliyatli bebek ve benden yemek istiyor )))

konunuzu okurken rahmetli komsum geldi aklima. Benle ayni yaştaydi. Onun da bebegi olmuyordu. Kv ile yaşiyordu. Kaynanasi tavuklara yem verme, yumurtadan kesilirler diyordu. Onlar bile yumurta veriyor, sen bir ise yaramiyorsun, onlari yedirmeye layik degilsin diyordu. Boyle serefsiz kaynanalar da var malesef.

Siz de uzulmeyin, kaynananiza kirilmayin, sizi dusunuyor kadin. İnsALLAH en kisa zamanda hamile kalirsiniz.

Ben çoçuk konusunun çoğu kişi tarafından saplantı yapıldığını düşünüyorum herkesin çoçuğu olmayabilir Allah nasip ederse olur

Bekarim ve belki hayattan yalniz gidicem
Evlenemicem cocuk sahibi olamicam.
Evet uzuldum bir ara ama Gecti.

Cunku ben kendi isteklerimi degil Allahin benim icin muradini ve beni gormek istedigi sekildeki hayati istiyorum..
Hakkımızda hayırlısı olsun
Hiç bir şeye karşı bu kadar ön yargılı olmayalım lütfen
Kimse evlenmek yada çocuk sahibi olmak zorunda değil herkes nasıl mutluysa öyle yaşamalı,
Ama başkalarının dertlerini küçümsemeyelim

Bazı insanlar güzel cümlelerle teselli etmezler ama sizi bir şekilde o ruh halinden uzaklaştırmaya çalışırşar kayınvalinizin kötü birşey yaptığını düşünmüyorum amacı sizin kafanızı dağıtmak ne olursa olsun sizinle aynı acıyı yaşamıyor o yüzden saatlerce ağlama kızım demesini beklemeyin.Bu kadar da yıpratmayın kendinizi mayısla haziran arasında 1 ay var zaten sayılı gün çabuk geçer

Daha buyuk dert var demek bir Tesellidir.
Kucumsemek degildir.
Sukur icin vesiledir.
Belki duygu durumunuzdan yanlis anliyorsunuz.

Seni hatırlıyorum canım Allah bizlerede nasip etsin. Ama sanki kayinvalideniz art niyetli değil gibi geldi bazı insanlar teselli etmeyi bilmez seninle aynı durumda olduğum için biliyorum. Onun o rahatlığı seni daha da sinirlendirir. Eğer maddi durumun rahatsa otel de kalabilirsin canım. Aslında sen eltinin bebeğini gorecegin için üzülmeyeceksin o kadar insana cevap vermek sıkıntı bence

Sizde insan misiniz deseydiniz.Yanlis söylemişler herkes dogursada doğurmasada anne olabilir,ama herkes insan olamıyor ne yazikki.

Ben de kv yi iyi niyetli buldum.ama tedavi döneminde insan hassas oluyor.bana annem baskalarindan duydugu her gebelik haberinden sonra Allah sana da nasip etsin derdi.sinir olurdum.incinirdim.
Ben konu sahibini her bakımdan anlıyorum.bizzat yaşadım.ama geçti.
Sizi de anlıyorum ilginc Kiz sevgiler

Pes. Kayınvalideniz şok etti beni. Siz ona ne dediniz çok merak ettim. Nolur iyi bir cevap verip yemek yapmadım deyin

Belkide çok hasasim evet ordan üzgün ayrıldık ondan sonra hiç arayıp sormadılar nasıl durumunuz diye o da çok zoruma gitti herşey çok birikti içimde... yolların özlemi var sonuçta ...

Ateş düştüğü yeri yakar canım.. bu acıyı yaşayan anlar.. bide hormonlar yüzünden iyice hassas olduğumuz doğru ...
Allah sonumuzu hayır etsin inşallah ne diyeyim. .

Sanki hiç olmayacakmış gibi hissediyorum sizde öyle düşündünüz mü ..
Sanki ömür boyu evlatsiz yaşayacağım diyorum kendi kendime..
Yada kendimi alıştırmaya çalışıyorum.. karişik duygular içindeyim.
Sanki herkes anne olmuş bi ben kalmışım gibi acıyor içim. Kimseye derdimi anlatamıyorum...
Farklı piskoloji bu.. yaşayanlar anlar sadece..

Siz böyle olayları abartın bire bin katıp anlatın içinizde büyütün büyütün sonra da olmuyor diye ağlamayın ama olur mu, çünkü bu kadar negatifliğe olursa mucize.
Yahu bir sakin olun ne yapsaydı kv eliyle dizlerine vurup ağıtlar mı yaksaydı acınızı harlamak için. Kafanızı dağıtın ilginiz başka yöne dönsün diye yapmış kadıncağızın tek bildiği yöntem de buymuş ne yapsın yani ayrıca ağlayıp üzülene hadi topla kendini denir evet çok haklısın ağlamaktan için dışına çıksın denmez.
İkinci olay da kv eltinin yanında olur ev size kalır, soranlara da nasip der geçersiniz kime izahat vermek zorundasınız anlamadım.

Kimseye haber vermeden gidip otelde kalsaniz, kac gun gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…