Sindirilmeyen şey için zorlanmak.

Dugun kardesinizin, davet edip etmemek konusunda maalesef sizin elinizden gelecek bir sey yok.

Karsilasmamak istemeniz son derece normal. Baskasi olsa gitmeyin derdim ama onlar icin hem kendinizi hem kiz kardesinizi cezalandirmaya gerek yok. Dönüp bakinca gitmediginize memnun olmayacaksiniz, kardesinizin bu gununu kaçırdığınız icin üzüleceksiniz. Kardesiniz de muhtemelen size icerleyecek.

Kardesinize teyze dayi grubunu uzak ve alakasız bir masaya koymasini söyleyin. Zaten gelinin ablasi ve kucuk cocuk sahibi olarak kosusturma icinde gecer geceniz, muhatap olmazsiniz.

Bir daha da annenizin arkasinda durmayin zira o sizin arkanizda degil.

Yani öldüklerini görsem göz kırpmam o derece tiksindim soğudum artık. Ki onlarda laf atmadan duran biri değil, bende. İlla ya laf atar ya ters bakar birşey yapar koparız orda yine
Ben de konuşmuyorum bir cenaze dolayısıyla aynı ortamda da bulundum. O yüzden sizi anlıyorum. Ama ben yapı olarak sert olduğum için yanaşamadılar. Laf atarlarsa ''kız kardeşim için buradayım siz muhatabım değilsiniz'' deyip eğlenceme bakarım. Sonuçta kız kardeşimin düğünü, bir kaç kendini bilmez için o güzel günü mahvedemem.

Kardeşinizin düğününe gidin ama hiçbiri ile muhattap olmayın. Selam vermeyin,selam almayın.
Ben olsam öyle yapardım zira kimse kardeşimden önemli değil.
Anneme de derdim beni kimseyle muhattap etme. Aksi halde gelmiyorum.(selam ver ,hoşgeldiniz de vb şeyler söyleme ihtimali varsa annenizin bunu yapın mutlaka)
Onları diyemez, çünkü bu kez ona saracağımı bilir. Sinirlendiğimi farkettiği içinde saatlerdir sesi soluğu çıkmıyor

Dugun kardesinizin, davet edip etmemek konusunda maalesef sizin elinizden gelecek bir sey yok.

Karsilasmamak istemeniz son derece normal. Baskasi olsa gitmeyin derdim ama onlar icin hem kendinizi hem kiz kardesinizi cezalandirmaya gerek yok. Dönüp bakinca gitmediginize memnun olmayacaksiniz, kardesinizin bu gununu kaçırdığınız icin üzüleceksiniz. Kardesiniz de muhtemelen size icerleyecek.

Kardesinize teyze dayi grubunu uzak ve alakasız bir masaya koymasini söyleyin. Zaten gelinin ablasi ve kucuk cocuk sahibi olarak kosusturma icinde gecer geceniz, muhatap olmazsiniz.

Bir daha da annenizin arkasinda durmayin zira o sizin arkanizda degil.
Bidaha asla arkasında durmayacağımı biliyor zaten. Akşam en son kızdırdı ağır konuşturdu. Lohusayken de kavga etmiştik 1 kez. Bana fazla müdahale ettiği için, en son kızıp herkes kendi doğurduğuna ana olamıyormuş dedim. Pişman da oldum, ancak düşünüyorum benim kızıma bunlar yapılsa onları haritadan silerdim.

2 dangalak yüzünden kardeşimin düğününü kaçırmak istemiyorum. Yıllar sonra kalkıpta keşke demek istemiyorum. Ama onları da görmek istemiyorum
İyide kız kardeşiniz de garip niye arayıp davet ediyor. Benim ablama karnı burnunda hakaret, beddua, iftira atılacak. Ben tutup onları düğünüme davet edeceğim. Saçmaa

Dayı kavgası teyze kavgasına nasıl döndü bilmiyorum miras can sıkıcı bi olay ama yaşıyorlar dayının oğlu ne alaka yani saçmasapan şeyler. Annende hata çok kardeşinde de var. Çağırmamaları gerekiyordu annem amcamın eşiyle konuşmuyor benim sorunum yok ama nişana çağırmadım düğünüme de davet etmem. Gidin düğüne görmezden gelin

Ben sanırım gitmezdim.Benim karnımdaki bebeği bile düşünmeden iftira atan insanlarla niye biraraya geleyim. Annem ve kız kardeşim de beni çok sallamıyor zaten diye düşünürdüm. Çok farklı bir annemde yok bu arada. Ama ne annemi ne de ailesini artık ciddiye almıyorum.
Bende artık aşırı bunaldım sıkıldım bu durumdan

Ben sanırım gitmezdim.Benim karnımdaki bebeği bile düşünmeden iftira atan insanlarla niye biraraya geleyim. Annem ve kız kardeşim de beni çok sallamıyor zaten diye düşünürdüm. Çok farklı bir annemde yok bu arada. Ama ne annemi ne de ailesini artık ciddiye almıyorum.
Köpeğin duası ile gökten kemik yağmaz asıl gitmezse zafer onlarda olacak böyle insanlara hiç gibi böcek gibi davranmak lazım tepeden bakıp ezeceksin

Şimdiiiii sen biraz cazgırsın bence. Ben de cazgırımdır. Ama çevremdeki insanlar sorunlu değil çok şükür benimle uğraşmak zorunda kalmadılar. Sadece potansiyelin farkındalar.

Senin hatan karışmak olmuş olabilir. Evet sana da mesaj sonunda laf sokulmuş evet hakaretler edilmiş. Asla onlar haklı demiyorum. Senin anneni savunmaman gerekirmiş belli ki. Kendi yediğin lafa da seviyeleri buymuş diyip geçmek. E ne olacak bu insanlar da haksızken coşsunlar mı diyeceksin? Evet diyeceğim. Çünkü insanlar düzelmiyor. Gerçekten anlamıyorlar. Doğruyu algılayamıyorlar, doğru davranamıyorlar.

Yaşın 30 oldu mu bilmiyom. Bence 30 civarı şahane bir eşik var öncesinde her şeyle mücadeleye güç bulabilirken insan sonrasında boşveriyor. Bugün bana biri dünya düz dese. Evet kardeşim aynen der geçerim.

Zaten burda sadece senin anneni savunman kendine laf söyletmemene bozulmuşlar. Sertliğin rahatsız etmiş. Ki bu yüzden söylemediklerini bile bunu dedi bunu dedi diye ekleyerek köpürterek kudurmuşlar. Aslında söylediklerinin içeriğine bile hakim değillerdi emin olabilirsin.

Bence boşver kimseyle görüşme. Düğünde de el gibi durursun. Zaten kucağında beben var alır gezersin sağda solda sıkıldı der yüzyüze gelmezsin. Susmak istemiyorsun ama sus. Çünkü tesiri yok

Anne koruyup kollamayınca herkes her şeyi kendine hak görüyor işte.

Evlat dururken dayı yeğen kim ya, duygusal olarak hakkınızı yeterince yedirmiş inşallah maddi olarak yedirmez.

Kardeşinizle konuşun, ben elbette ki senin en mutlu gününde yanında düğününde bulunacağım asla ağzımı açmam,ama o çirkefler bana sıçramasın deyin.

Şimdiiiii sen biraz cazgırsın bence. Ben de cazgırımdır. Ama çevremdeki insanlar sorunlu değil çok şükür benimle uğraşmak zorunda kalmadılar. Sadece potansiyelin farkındalar.

Senin hatan karışmak olmuş olabilir. Evet sana da mesaj sonunda laf sokulmuş evet hakaretler edilmiş. Asla onlar haklı demiyorum. Senin anneni savunmaman gerekirmiş belli ki. Kendi yediğin lafa da seviyeleri buymuş diyip geçmek. E ne olacak bu insanlar da haksızken coşsunlar mı diyeceksin? Evet diyeceğim. Çünkü insanlar düzelmiyor. Gerçekten anlamıyorlar. Doğruyu algılayamıyorlar, doğru davranamıyorlar.

Yaşın 30 oldu mu bilmiyom. Bence 30 civarı şahane bir eşik var öncesinde her şeyle mücadeleye güç bulabilirken insan sonrasında boşveriyor. Bugün bana biri dünya düz dese. Evet kardeşim aynen der geçerim.

Zaten burda sadece senin anneni savunman kendine laf söyletmemene bozulmuşlar. Sertliğin rahatsız etmiş. Ki bu yüzden söylemediklerini bile bunu dedi bunu dedi diye ekleyerek köpürterek kudurmuşlar. Aslında söylediklerinin içeriğine bile hakim değillerdi emin olabilirsin.

Bence boşver kimseyle görüşme. Düğünde de el gibi durursun. Zaten kucağında beben var alır gezersin sağda solda sıkıldı der yüzyüze gelmezsin. Susmak istemiyorsun ama sus. Çünkü tesiri yok
Bana o iftirayı atmasının sebebi, o küçük kuzenim o kadar ağır bir bel altı vurdu ki. O lafın hesabının sorulacağını biliyordu, ortaya bi laf attılar turunc bunu dedi diye. Bana söylenilen lafı bastırdı unutturdu

Anne koruyup kollamayınca herkes her şeyi kendine hak görüyor işte.

Evlat dururken dayı yeğen kim ya, duygusal olarak hakkınızı yeterince yedirmiş inşallah maddi olarak yedirmez.

Kardeşinizle konuşun, ben elbette ki senin en mutlu gününde yanında düğününde bulunacağım asla ağzımı açmam,ama o çirkefleri bana sıçramasın deyin.
Kızıyorum ve her defasında papağan gibi aynı şeyi söylüyorum anneme. Senin hatrın yok muydu onlar bana bunu yaparken? Ben neden teyzemin hatrını saymak zorundayım. Doğmamış bebeğime kadar dil uzatılmış ya. İnsan biraz olsun bu davet etme işini düşünmeye çekinir. Ne tepki vereceğimi biliyo.

Bana o iftirayı atmasının sebebi, o küçük kuzenim o kadar ağır bir bel altı vurdu ki. O lafın hesabının sorulacağını biliyordu, ortaya bi laf attılar turunc bunu dedi diye. Bana söylenilen lafı bastırdı unutturdu
Boşver. Zor ama boşver. Bebeklerimiz tüm enerjimizi hissediyorlar aynen yaşıyorlar. Hiç gerek yok.

Kızıyorum ve her defasında papağan gibi aynı şeyi söylüyorum anneme. Senin hatrın yok muydu onlar bana bunu yaparken? Ben neden teyzemin hatrını saymak zorundayım. Doğmamış bebeğime kadar dil uzatılmış ya. İnsan biraz olsun bu davet etme işini düşünmeye çekinir. Ne tepki vereceğimi biliyo.
Ben sizi çok iyi anladım, bazı durumlarda sözlerden çok doğru tavır ve davranışlar daha etkilidir.

Biz milletçe bu tür şeyleri çok hafife alıyoruz, fakat derine inersek bunlar hep istismar.

Evet kimsenin kişiliği değişmez ama size neyi yapıp yapamayacaklarını bilirler,bir şey söylerken iki kere düşünürler, amaç onları değiştirmek değil zaten kendinizi korumak.

Son düzenleme:
Ben sizi çok iyi anladım, bazı durumlarda sözlerden çok doğru tavır ve davranışlar daha etkilidir.

Biz milletçe bu tür şeyleri çok hafife alıyoruz, fakat derine inersek bunlar hep istismar.

Evet kimsenin kişiliği değişmez ama size neyi yapıp yapamayacaklarını bilirler,bir şey söylerken iki kere düşünürler, amaç onları değiştirmek değil kendinizi korumak.
Bidaha zaten hiçbirisi bana böyle birşeyi yapmaya cesaret edemez. Tabiri caizse aba altından sopa gösterip konuşursam neler yapabileceğimi gösterdim.

Selamlar kızlar. Ufak bir iç döküş bir tıkta uzun olacak, okumak istemeyen arkadaşlara saygı duyarım.

Yaklaşık 3 ay önce doğum yaptım. Bunu baştan ayrıntı olarak ekliyorum.
30 haftalık hamile iken, anne tarafımda bazı olaylar yaşandı. Profilimde mesajlar olarak ara ara yazıp akıl aldım. Miras kavgası çıktı. Çok ayrıntısına gerek yok, özetle dedem büyük bir arsayı dayımın oğluna vermek istedi. Torunlar olarak biz karışmadık ancak annem ve teyzem karşı çıktılar. Tabi olaylı bir şekilde. Dayım dedemin çok malını yemiştir. Dedemindir beni ilgilendirmez orası ayrı.

Beni ilgilendiren kısım şurada başlıyor; teyzem, çocukları, damatları, annem damatlar dayım ve yengemin olduğu bir sülale grubumuz vardı. Burdan annem ve dayım atışmaya başladılar. Dayım haddini aşacak şeyler söylemeye başladı. Şahsa haraket olan şeyler, uzun uzun mesajlar yazmış mesajın sonunda ne hikmetse bana ve kardeşime de laf sokmuş.
Bende karşısında 18 yaşında çocuk olmadığını, herkesin haddini bilmesi gerektiğini söyledim. Dayımla atışmaya başladık. Sen busun sen şusuna döndü olay. Dakikasında dedemi arayıp beni şikayet etti.
1 saat içinde teyzemin en küçük kızı ortaya bir laf attı, annem atladı tabi sağolsun. Karşılıklı atışmaya dönünce ben müdahale ettim. Bu kez biz kuzenimle atıştık. Bel altı vurdu, arayıp sen ne yaptığını sanıyorsun elimde kalırsın dedim. Tek dediğim şey buydu zaten saniyesine telefon suratıma kapandı.
Olaylar o kadar ve uzun ki özet geçmeye çalışıyorum arada bir tutarsızlık varsa yorumlarda da ayrıntıyla devam etmeye çalışacağım kafam felaket gidik durumda.
Bu olay o gün kapandı telefonda tartışınca, ertesi gün sabah bir uyanıyorum ki ananem beni arıyor?
Kendisi dayımın yanında sağlık sorunlarından. Telefonu açtığım an bana Allah belanızı versin, Allah sizi kahrı perişan etsin. Size hakkımı helal etmiyorum neler neler bağırıyor. Noluyo diyorum sen dayına nasıl laf söylersin diyor. Kapattım dedemi aradım ananemi bana gazladıkları için. Burda hamileyim tabi daha, yemediğim beddua hakaret kalmamış. Akşamına bir laf çıkıyor teyzemin büyük kızı beni arıyor, sen nasıl benim kardeşime bu lafı söylersin terbiyesiz diye. Ne demişim diyorum, sen kendi yuvanı yıktın benimkinide mi yıkacaksın ka*pe demişim. Kendisi 2 yıl önce boşandı. Bana ortanca ablası kalktı, benim ağzımı açtırma seni doğurturum dedi. Halbuki daha ramazanda beraberdik, ramazan dönüşü yaşanıyor bunlar. Hamileyim diye alttan almak zorunda değilşermiş, ayrıcalık istemediğimi ama hakaret edilmesini de haketmediğimi söyledim. Özetle burda da bi iftira atıldı bana. Annem ne zaman kavga etmeye yeltensek teyzenin hatrı var susun dedi. Kardeşimle benim önümü kesti. 3 kız tabiri caizse içimizden geçtiler bizim .

Hepsiyle ayrı ayrı kavgalar ettik ben ve kardeşim. Annemle teyzem konu dışı kaldı sanki asıl konu bizmişiz gibi kabak bizde patladı.. buraya kadar sıkıntı yok, çünkü hepsini sildim görüşmüyorum görüşmem de. Şimdi sıkıntı şurada başlıyor, kız kardeşim haziranda evleniyor, annem kardeşime turunca bişey deme, teyze kızlarına, yengeme dayıma düğüne çağır diye konuşmuş. Bu konuyu ağzından kaçırıyorlar ben böyle öğreniyorum. Sindiremiyorum çünkü bu saygısızlık bana annemi savunduğum için yapıldı. Kız kardeşimde çok kavgalar etti onlarda ayrıntılar gerek yok. Anneme diyorum ki biz bu insanlarla konuşmuyoruz sen nasıl düğüne çağırırsın? Teyzenin hatrı var diyor. Başlayacağım teyzemin hatrına. Karnım burnumdayken, hakaret işittim, beddua işittim yetmedi iftira atıldı günlerce ağladım. Hepsine bu insanlar sebep oldu. Ben görmek istemiyorum diyorum düğün bu görmeyiver bakmayıver diyor. Ancak asla yüz yüze gelmek istemiyorum. Çünkü bugün barışsak yarın aynısını tekrar yapacaklar. Bugün hamileyken bana yapıldı yarın belki kardeşime yapılacak.
Anneme çok kızdım, bana da sormalıydınız bunları ben tek başıma yaşamadım diye. Burda çok karışık oldu ancak düşününki günlerce yattım ağladım kalktım ağladım o derece. Eşimde onlar düğüne gelirse biz katılmayacağız o kadar diyor.
Kız kardeşime söylüyorum sen haklısın ama napalım diyor. Annemle kavga etmekten gına geldi. Tükürdüğümü yalamam , o insanlarla asla yüz yüze gelmem . Ama tek kız kardeşimin düğünü. Ne yapacağımı şaştım. Gitmesem olmayacak, gitsem onlarla aynı ortama girersem çok büyük kavga çıkacak. Tek kızdığım nokta da hala daha teyzenin hatrı deyip beni susturmaya çalışmaları. Susmak istemiyorum susamam da bu saatten sonra. Ne yapacağım ben bu insanlara? En başta annemle ?
Kınada onlar yoksa kınaya katıl. Veya kardeşin en başta " ben onları düğünümde istemiyorum" desin. Tamam senin tek kardeşin diye bir yandan düğüne katılmak istiyorsun ama kardeşin de senin hatrın için bunu yapmalı. Eğer yapmıyorsa o zaman düğünden sonra uygun zamanda ayrıca yemeğe çıkarsınız.

Back
X