Sinema Günleri 4.Hafta Anketi - Charm

Sinema Günleri 4.Hafta Anketi - Charm

• Ankete Katılan
    13
  • Anket Kapalı .

Charm

Whats up ?
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
10.881
24
408
İstanbul

*** LUTFEN LISTEDE ADI OLMAYANLAR OY KULLANMASIN !
*** LUTFEN LISTEDE ADI OLMAYANLAR OY KULLANMASIN !

MEMENTO - 2000

Polisiye, Dram, Gerilim, Gizem, Psikolojik
Christopher Nolan'ın üstün anlatım yeteneğini birkez daha ortaya koyduğu filmde, Kardeşi Jonathan'ın kısa hikayesini senaryolaştıran yönetmen, zekice yazdığı senaryo ile size hikayeyi sonundan anlatmaya başlayıp başına kadar sürükleyici bir şekilde izlettiriyor...
'' Hafıza kaybında; isteyerek seçilmiş bir hatıra, doğruyu yanlıştan, gerçeği sahtelikten, şimdiyi geçmişten ve gerçeği hayalden ayırt edebilecek güvenilir bir ahlaki şahsiyet yaratılabilir mi? ''
Süre: 1 saat 88 dk.

FLATLıNERS - 1990

Bilim Kurgu, Gerilim, Gizem
Yönetmenliğini Joel Schumacher'in yaptığı filmde, yaşam ve ölüm arasındaki ilişkiyi ve sınırı keşfetmeye çalışan 5 tıp öğrencisinin, ölümü göze alarak yaptıkları deneyimleri,
çizginin ötesinde (ölümden sonra) ne olduğunu bulmaya yönelik çabalarını anlatıyor..
Süre: 1 saat 55 dk.

THE COUNT OF THE MONTE CRISTO - 2002

Aksiyon, Dram, Gerilim, Macera, Romantik, Tarih
...Edmond bir anda kendini kaçışın imkansız olduğu bu ada hapishanesinde bir kabusun ortasında bulur, ve bu kabusun bitmesi için daha 13 yılı vardır.. sonunda imkansız olanı başarır..
Fakat Edmond ölmüştür, çünkü o artık kendini intikamına adayan efsanevi "Monte Kristo Kontudur."
Kevin Reynolds yönettiği film Alexandre Dumas' ın kitabından uyarlanmıştır..
Süre: 2 saat 4 dk.

21 GRAM - 2003

Dram, Psikolojik, Suç
Ölümden sonra insan vücudu yirmi bir gram hafifler. Bu ruhun ağırlığı mıdır?
Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu’nun son çalışması “21 Gram” umudun ve hayatta kalmanın öyküsü…
Üç insanın kaderleri bir kaza ile beklenmedik biçimde birleşir; bu onları aşkın en uç noktalarına, intikamın derinliklerine ve sözünü yerine getirmeye götürecektir…
Süre: 2 saat 4 dk.

Son düzenleme:

Evet arkadaslar buyrunuz... kaydirigubbakcemile5

Bu filmleri tartışmaya ve konuyu yaşatmaya musait olmasından ötürü seçtim..
Çoğu zihin çalıştırıcı, takip isteyen, zekice kurgulara sahip.. tabi bunun yanında sevebılır yada sevmeyebılırsınız de :)
Ama fikir alışverişi bol olsun istiyorum... umarım beğenirsiniz.. yerimseniben

Bu arada Şef'in tavsiyesi ise Memento olabilir... kaydirigubbakcemile3

iptal topice yazdıklarımı paste ediyim.
Çok güzel filmler seçmişsin a.s
Memento ve 21 gramı izledim, aslında konuları dışında çok iyi hatırlamıyorum da içerikleri, çok uzun zaman oldu izleyeli.
Flatlinersı merak ettim ama diğerleri seçilirse de tekrar zevkle izliycem zemuszemus

:)) tekrar merhaba.....
tesekkur ederım canım memnun olmana sevındım ne ızleyecegımızı merak edıyorum su andan ıtıbaren :)

çok güzel filmler charm a.s

21gramı ve memento izledim, gayet güzel ve sürükleyici filmlerdi...

ben oyumu Flatliners'dan yana kullandım, çok merak uyandırdı açıkcası bende delikafadulden
seçilmesede kesinlikle izliycem...

charmcım cok güzel filmler secmişsin. 21 gram ve memento'yu sefrettim. benim oyum mementodan yana cünkü kurgusu ve cekimleri cok hosuma gitti. sondan başa doğru ilerleyen filmler içinde en başarılı senaryo ve kurguya sahip filmlerden. filmi izlerken cok dikkatli kendini vererek izlemen gerekiyor karısık bir olay örgüsüne sahip. ben filmi ikinci kez segrettiğimde daha cok begenmiştim :)) Christopher Nolanın zekasını filmde göreceksiniz...

21 gramda sondan baslayıp basa dönen film kurgusunda. kadro cok iyi.

yeniden yazıyorum kızlar=)

momento ve 21 gramı izlemiştim, ben THE COUNT OF THE MONTE CRISTO yu seçiyorum
saol charmcım=)

Charm seçimlerin çok güzel. 21 Gramı bende anketime koymayı düşünüyordum ,pişti oldu :))) diğer filmleri izlememiştim. Memento uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi oyumu ondan yana kullandım.

Son düzenleme:

canım ama izlediğimiz fimlere oy vermiyorz ki . burda amaç yeni filmler izlemek :sinifsinif:

sevındım canım fılm zevklerımız uyuyor demek evet tarzı ve kurgusu farklı aslında boyle ır kurgu normal ılerleyen bır kurguyu yapmaktan cok cok daha zor ve sanat zeka istiyor..
olayların sureklı gerıye sararak cozumlenmesı ve ufak ufak bır cok ayrıntının bır puzzle parcası gıbı bır araya gelerek bır butunu olusturması ve sonunda hıc beklemedıgın resmın ortaya cıkması bu tarzı sevenler ıcın oldukca ıdeal .. kaydirigubbakcemile5

şuana kadar yazanlar hep aynı filmleri izlemiş a.s

hakıkaten ya 21 gram ı ızlendıgını dusunmustum zaten ama belkı bır kac arkadas ızlememıs olabılır dıye koydum... gercı bakalım daha lıstede bır cok kısı var..
mementonun ızlenmıs olmasını pek tahmın etmıyodum :)

ama diğer ıkı fılmde tahmınlerıme uymus.. ona sevındım :)

Charm seçimlerin çok güzel. 21 Gramı bende anketime koymayı düşünüyordum ,pişti oldu :))) diğer filmleri izlememiştim. Memento uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi oyumu ondan yana kullandım.

Demek oyle sevındımm önce davranmıs oldum yanı... kaydirigubbakcemile3
Seçilsede seçilmesede mementoyu izlemelisin kesinlikle canım

Son düzenleme:
meraba kizlar.. oley cok sevindim bu hafta hepsi de izlemedigim filmler.. yuppi.. ne cikarsa ciksin sansliyim bu hafta ben:dance:
flatliners i sectim ben.. ama 21 gram ile memento yu da cok merak ediyordum. yillardir izlesem dedigim ama hep erteledigim filmler..

bu arada filmlerin yonetmen ve ulke ve kac dakika surdugu bilgilerini de yazsaniz guzel olur kizlar..

evet cnm daha çok kişi var..

bence gerçekten güzel filmler.. her izleyende farklı tadlar bırakan türden.. mesela son ankette burcudenizin "before sunrise" filmi bence çok iyiydi, kimisi beğendi kendisini buldu filmde, kimisi umduğunu bulamadı, işte bu çok güzel bişey, sinema klubü her açıdan amacına hizmet edio die düşünüorum..a.s

Asmin yönetmenler hepsınde yazıyor zaten canım.. dakıkalarını yazmamıstım sadece, eklerim şimdi... yerimseniben

Ayrıca hiçbirini izlememiş olmana sevindim

Evet tarzımıza uyan uymayan bir sürü yeni film keşfediyoruz, ben de çok mutluyum opuyorumnanaktan

"""Kızlar cok cok üzülerek söylüyorum ki, ben de bu aralar film izleyemicem, bayramdan sonra tez savunmasına giriycem, ve tezime hala son halini vermiş değilim..oy kullandım bu hafta ama izleyemicem sanırım, vakit bulur da izlersem yorumumu yine yazarım..ama kusuruma bakmayın sonraki haftalar için..yani yaklaşık olarak 10 aralığa kadar ..
tezi sepetledikten sonra tam gaz film izlemeye devam """

kızlar ben bu mesajı iki gün önce diğer topikte yazmıştım, ama sanırım hiç biriniz görmedii !!!!......
yeni listeye eklemişsiniz fakat dediğim gibi 10 aralıga kadar katılamıycam...size iyi seyirler..

kulüpte olduğun için hala çıkarmadık cnm. sonuçta bi gerekçen var. daha sonrada bu kulübü sürdüreceğiz . senin haftan geldiğinde atlarız diye düşündük. ama ben bu organizasyonda olmak istemiyorum dersen düzeltelim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…