Sinir bozan kayinvalide

uzaktan basit gibi geliyor olabilir. o ortamda o kadinin soguklugu, mimikleri insani sinir ediyor

Son düzenleme:
tek sorun degil de en buyuk sorun diyelim. daha evlendgmizin 3. gunu gecenin 10 unda arayip acmayinca deliye donen k.peder, yeni evli demeden surekli gelip gitmek isteyen kaynana da diger sorunlarin basi.esimle cok kavgalar ettim ama yok olmuyor cagirmamiz LAZIM gitmemiz LAZIM kafasinda ve degistiremiyorum. ustelik cok yogun calisan biriyim. evliligimin ilk aylarinin bu mucadeleylegecmesine cok uzuluyorum esim bunda baş etkense de usül bilmeyen ve patavatsiz olan k.valide ve k.peder de diger etkenler

o zaman siz de gereken cvpları vereceksiniz. gecenin 10nunda arıyorsa babacım hayırdır bir şey mi oldu korktuk diyeceksiniz baktın bir şey yok yeni evliyiz biz de hani ben çok şaşırdım fln diyin..
çağırmamız lazım gitmemiz lazım diyorsa hayır değil diye sert çıkacaksınız ben gitmiyorum madem lazım buyur sen git her şey onlara lazım zaten diyeceksiniz . sizi zorla göturecek hali yok..

Olay tamamı ile kv ve sizi kapsıyor . Yapacağınız tek şey kendinizi övmek .Sen mi yaptın deyince saygı çizgisini bozmadan ona cevabını verin. Maharetleriniz ile övünün . Benim aklıma direk böyle şeyler söylemek geldi konuyu okuyunca

peki her konuda boyle mi, bunu kim yapti diye soruyor mu, yoksa sadece sizinle mi ilgili konularda boyle ayristirici?

benim esim ailesinde bu kim yapti olayi aile kulturu gibi bir sey, inanilmaz sinir oluyordum ilk evlendigim yil.
Hala daha da sinir oluyorum ama bana karsi kisisel bir tepki olmadiginin farkindayim.

sofraya elinize saglik de gec, ev sahibi de afiyet olsun desin, bunu kim yapti sunu kim yaptiya ne gerek var.

onun disinda mutfak hobiniz degilse bence bu kadar iyi agirlayacagim diye dusunmeyin, neticede bir eline saglik bile denmiyorsa ne diye pastalar pogacalarla ugrasiyorsunuz ki.

Benim kaynanam da aynı ve terapistimin önerisini iletiyorum: ciddiye alma.
Başta zor geliyor ama o sizi kışkırtmaya çalıştığında siz onu daha çok kışkırtın. Mesela sen mi yaptın diye sorarsa "komşu yapmış getirmiş " yada " ya ben yumurta kırmayı beceremiyorum bilmiyor musunuz" gibi onu alaya aldığınızı belli edin. Uzerine de kahkahayi patlatın. Sinirlenir olay çıkarırsa da, e o şaka yapıyor sandım ben de saka yaptım deyin. Bir iki daha yapar sonra susar. Sizin rahatsız olduğunuzu gördükçe üzerinize gelmeye devam eder.

aaa oğlunun evlenmeden önce eli yok muydu demedin mi

benim kv bir de çoğul konuşur işte o anlarda boğasım gelir

görümcemin düğünü var, akşam salonda düğün

neyse kv ye gittik işte gelin alınacak vs vs

benim üstümde kot etek üstünde bir gömlek var saç topuz vs yapılı, makyaj vs full

eşimde de bir keten pantolon üstünde de polo yaka tişört, elimizde de bir sürü poşet çanta vs

neyse eşime dönüp bari düz bir şey giyseydiniz dedi

yani oğlunun polo yaka tişörtünü beğenmemiş ama benim kot etek gömlek ile düğüne gideceğim kanaatinde

bu sen mi yaptın, sen neden oğluma bakmadım konularında en pratiği yooo X yaptı, biz evde aç oturuyoruz minvalinde cevaplar konu sahibi

15 yıldır evliyim, kv bir gün yemekle ilgili bir şey dedi eşim de anne sen ne diyorsun ya bizim evde duvar kalmadı her akşam bir kenarını kemiriyoruz dedi

kv lere göre gelinler hele de okumuş ve çalışıyorsa hiçbir şey yapamaz

onları oldukları gibi kabul edin iltifat da beklemeyin, sen mi yaptın derse ya evet deyin geçin ya da dalgaya vurun

mesela bir daha böyle bir soruda, yoo mutfağa girdim orada idi deyin

arkadaşıma kv si yatılı gelmiş, yemekler güzel olmuş vs demişler kv demiş ki onun ocağı iyi pişiriyor

benimki de ben her gün temizlik yapıyorum ama senin evin kirlenmiyor demişti yani ben evi süpürmemişim benimki zaten evin yapısından kaynaklı kirlenmiyormuş

ben de ona "aaa dedim sen bilmiyor musun, bizim de elektrikli süpürgemiz var, ben onunla süpürdüm" dedim

ha ben cici gelin olma çabasına hiç girmedim çata çat söylerim olur biter

Damdan ben çalışıyorum ama bir nevi her şeyden gelir elimden.
Yemeksiz kalmayız, dışardan çok nadir söyleriz, çamaşırım-bulaşığımın olmamasına, evi temiz tutmaya çalışırım. (Bunları övünmek için yazmıyorum.)
Çalışmayıp evini temizlemeyen, yemek yapmayan nice kadınlar var.
Ütüsü de eksik oluversin arada ama kv işte kulp takacak ya
Benim gibi gelin bulsun öpsün başına koysun :)
Bende hazır cevap yapıştırdım geçtim

bana bu yaptiklarini eltime yapamaz aslinda. kendisi asiri baskin karakter, k.pederle çatir catir tartisir. k.peder ne kadar sevmese de k.valide ne kadar arkasindan kotu konussa da (esim anlatiyor) ailede herkes cekinir ondan.
Ay sizin eltinizi,ablamın eltisine çook benzettim. Ablamın eltisi ne yemek yapmayı bilir nede temizlik yapmayı . Bilmemek demeyelim de istememek diyelimama gelin görün ki ondan çok çekinir kv si. Eltisi 3 çocuk yaptı 3.yü ablamdan 2gun önce doğurdu. Ama bebek de dahil diğer 2 çocuğa kv bakıyor hemde maddi manevi tüm ihtiyaçlarını gideriyor. Anlayacağınız kadın sadece doğuruyor kv de evde ona hizmet ediyor . Laf aramızda kayınvalide eltinin arkasından söylemediği laf beddua kalmıyor ama gelin görün ki yüzüne karşı tek kelime söyleyemiyor. Ama sağolsun kv ablama çok iyi davranıyor .yaptığı her işi her yemeği çok beğenir ve sürekli dile getirir. Ama ne demişler gözünün içide olsa o bir KAYNANA

Son düzenleme:
inanamiyorum ya resmen ortamda bozmak icin soylemiş. bi de annecigim diyor şirinlestiriyor guya. ama cok iyi yapmissinjz. su hazirceavpliligi ogrenemedim gitti. ben o an cevap vermeyip gunlerce deli gibi kafaya takan bi insanim.
Ben hazırcevap bir kadınım da ne oluyor sivri dilli dik başlı diye hep azar işitiyorumama umrumda değil ben buyum kendimi böyle seviyorum

niye bu kadar takılıyorsunuz ki? evet deyin geçin. Belli ki farkında olmadan tepki göstermişsiniz o da bunu kullanmış.

Aman bosver ya. Evet ahmet mehmet neyse esinin ismi o yaptı de. Ne guzel bir cok kadindan guzel yemek yapiyor. Iyi yetistirmissin oğlunu de. O yemek yapıyor bende yan gelip yatıyorum de. Benim sinirim bozulacagina onun bozulsun

Bunu mu dert ettin demeyeceğim, evet o tavrın altında aslında bir aşağılama var ve sinir bozuyor. Eşim ne zaman "neutral şu yemeği çok güzel yapar" dese hemen bir kıyaslama cümlesi gelir arkasından. Eşimin beğenisini kendine dert etmemiş olsa "eline sağlık bende beğendim" tarzı bir cümle kurması gerekirdi.
Ben gülüp geçiyorum yada şakayla karışık bir şeyler söylüyorum. Çünkü içinde bana karşı olan yarış halini değiştiremeyeceğimi biliyorum.

aman zaten sorun orada

kendilerinin tek vasıfları yemek yapmak temizlik yapmak olmuş

şimdi hem işe gidip hem de bunları yapıyor olmak aslında onların hiçbir şey yapmadığını gösteriyor biraz da bundan kaynaklı

mesela ben diyorum ki ev hanımları neden pazar temizlik yapıyor çamaşır yıkıyor

ben mecburen yapıyordum ama şimdi evdeyim asla Pazar temizlik çamaşır vs yıkamam

aile ile geçirilecek zaman

ama ev hanımı olan kv dem mesela hep pazarları çamaşır yıkarmış ev ahalisine de hazır çorba yaparmış

ben pazar günü zor yemeklerden yapayım da evdekiler yesin diye kendimi yoruyorum ama o tüm ahali evde iken hazır çorba ile öğünü halledermiş

şimdi neden örnekler kv denilecek zira benim annem de çalışıyordu

hiç unutmam üniversitedeyiz eşimin evindeyiz hazır çorba yapılacak ben bilmem ki dedim

güldü nasıl bilmiyordun dedi

bizim evimizde hazır çorba pişmez dedim, eee annen çalışıyor dedi evet annem çalışıyor ama hiç hazır çorba pişmezdi

hazır çorba kendi yaptığımız tarhana idi

ya da maddi durum o zaman için iyiydi ızgara et, pilavdı kolay yemekti

mesela annem hiç salçalı makarna yapmazdı, hep makarnanın bir sosu olur, kıyması, domates biber maydanozlu sos vs vs

bir makarna haşlayalım kavramı olmadı

ama annesi de çalışıyor, gelin de okumuş (anne evinde okudum hem de öğrenci evi deneyimim de yok) bizim oğlan aç kaldı diye çokkkk dövündü kv

hatta bir seferinde gittik karnımız tok dedik

olmaz olmaz ne yediniz ki dedi

söyledim

ayyy benim çocuklarım onu yemez dedi

oysaki oğlu yapalım diye istedi ben de bilmem dedim olsun yaparsın sen dedi zorla yaptırdı iki tabak yedi o nedenle toktu

şimdi internet var ben evlendiğimde internet yoktu, hiç mutfağa girmemiş ben dahi yemek yaptım

hatta pırasa sevmem diyen eşim "böyle mi yapılıyor bu, çok güzelmiş" diye bayılmıştı pırasaya

salçasız nohut pişiriyorum diye hala yemek pişirmeyi bilmediğim kanaati hakim

Şu ilk iki cümlen benim kv yi anlatıyor
Arıyorum anne ne yapıyorsun iyi bir çamaşır katladım oturdum bugün başka iş yapamam diyor.
Ya da bugün yemekten başka hiç bir iş yapmadım diyor.
Evde de 3 kişiler görümcem zaten çalışıyor.
Ona rağmen kendini asla yormaz.
Bizler öyle değiliz çalışıyoruz falan ama evimiz kirli olmasın, yemeksiz kalmayalım, dışarda yemek sağlıksız derken her şeyi yapıyoruz.
Ben kısıtlamalar gelmeden önce cumartesi de 3 e kadar çalışıyordum.
Eve gittim temizlik falan, pazar günü yatardım sadece pazar akşamım komple mutfakta geçerdi.
Sırf yemeksiz kalmayalım diye ama kv ye bakıyorum çoğu zaman bir bulgur pilavı yanına yoğurt.
Eşim her zaman der bana 3 yemek kuralı sende var; çorba ana yemek pilav yada makarna he salata ve ev yoğurdu olmadan olmaz.
Benim kv 54 yaşında falan hala hazır yoğurt yer ama ben yapmayınca eleştirir-di.
Eşimin yemediği tek yemek karnabahar kızartmasıdır.
Kokuyor diye sevmez ama ben ona fırında beşamel soslusunu yaparım bayılır.
Kadın yemek çizgisini bile bozmuyor
Velhasıl kelam bizi eleştireceklerine önce kendilerine baksınlar.
Çokta tırt dimi

Demek mi kaynanalar da birbirlerine taktik veriyor, şu ortamda böyle davran bu ortamda şöyle davran diye

vaay cok iyi. normal bir sekilde tepki verirsem hosuna gider kafasina takiyor diye. en iyisi bu sekilde alayci bi sekilde cevap vermek ama bundan sonra yapacagini sanmam. cunku dün eşim konusmus k.v ile. "yoo ben iyi niyetimle dedim ki vs diye kendini savunmus. ama morali de baya bozulmus. icimin yaglari eridi. ogluyla arasi bozulmasindan korkarlar. cunku bekarken esimi kizdirdiklari icin esim bunlardan ayrilip kendine ev tutmus. dun esim "anneme soyledim" dedikten sonra bana bir enerji geldi ki sormayin resmen raks ettim evin icinde

ben de bundan sonra sizlerin onerisiyle alayci cevap vericem vunku bunu hak ediyorlar. dediginiz gibi sabah 9 aksam 17.30 da isten cikiyorum. sanirim yakistiramiyor veya algilayamiyor. ailede tek calisan kadin benim bu arada. gorumcemler ve tim calismiyor. ama benim yaptigim yemekler ve diger ikramliklarin onlarin yaptiklarindan asagi kalir yanı yok. bundan sonra daha da dikkat eder heralde. esim konusmus dun:) cok tesekkurler onerileriniz icin. heepsini kaydediyorum tel ime

her konuda degil. hatta sessiz bir kadin. ama soz konusu benim yaptigim yemekler olunca dile gelip igneleyici diliyle sokuyor. hobim degil esim yaptiriyor. ayip olurmus. gerci yardim ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…