- 24 Kasım 2009
- 22.105
- 85.732
- 798
- Konu Sahibi Kartanesi gibiyim
-
6 çocuk var gitmez kendine kondururmu kapı kapı gezmeyi
Kız kadın zaten kafadan kontak hastalık hastası öyle bişey dersem biryeri ağrıdığında yemeğe bişeymi koydun diye sorup durur bende dayanamam gırtlaklarımBir daha kızını övmeye kalkarsan yemeklere zehir koyarım topluca gideriz bende bıktım çünkü biliyor musun de böyle kafanı sallayarak konuş inansın
Deli deliyi görünce sopasını saklar hesabı
Bizim burda 80 yaşında bir doktor var(emekli) şeker gibi bir adam. akrabam falan değil öyle gördüm bikaç kere görür görmez adam sohbete başlıyor her defasında da ben yaşlılık hastalığına tutuldum kusura bakma polilali yani çok konuşma hastalığım var benim falan derEve almamazlık yapamamki vicdanım kurusun, belli bir yaştan sonra huzur kaçırmak zevkli oluyor galiba.
Bende ne yapacağımı şaşırdımArkadaşım yeni evliydi, kayınvalidesi böyle ortada geziyordu. Gerçi onun kocası terketmiş, kadın ortada kalmış. Kadını ben de gördüm, ağzı var dili yok bir mazlum. Ama gelinler bıkmış artık. En sonunda oğulları ev tuttular, gelinler de kusura bakma oturacaksın evinde demişler kibar yollu. Çünkü daha önce de tutmuşlar, yalnız kalamıyorum demiş oturmamış. Bu sefer iyice tembihlediler, yaşlı genç herkes evinde oturuyor, bir sen değilsin kusura bakma dediler. Sürekli de gidip yokluyorlar, kadın da halinden memnun. Ya eski düzene geri dönün ya da ev tutun. Gerçi siz kendinize zorla piyango çıkartmışsınız. Telafi edin bari bir şekilde. Eşinize konuşmak kolay, yok duyma yok görme. Kolaysa kendi gelsin uğraşsın anasıyla akşama kadar. Millet kendi annesine bile tahammül edemiyor. Kolay mı?
Bende ne yapacağımı şaşırdım
Genc miş daha size evişlerinde yardımcı olsun yemegide bazılarını ona yaptırın sen güzel yapıyorsun sen yapdiyin .Bizde malesef şu kültür var nedense ben kaynana oldum herşeyden elimi ayagı cekim oturim 40 yaşında da olsalar aynı nedense.Bende ne yapacağımı şaşırdım
Dedim ya koycam diye, bu daha ne ki dersin. Gerekirse tıkaç tak kulaklarına.Kız kadın zaten kafadan kontak hastalık hastası öyle bişey dersem biryeri ağrıdığında yemeğe bişeymi koydun diye sorup durur bende dayanamam gırtlaklarım
Evet anlatıyordur ama kızını anlattığı gibimi anlatıyordur senceBizim burda 80 yaşında bir doktor var(emekli) şeker gibi bir adam. akrabam falan değil öyle gördüm bikaç kere görür görmez adam sohbete başlıyor her defasında da ben yaşlılık hastalığına tutuldum kusura bakma polilali yani çok konuşma hastalığım var benim falan dergerçekten yaşlandıkça konuşma artıyor , konuşmanın içeriği de kişinin vizyonuna göre değişiyor. kadının hayatında diziler ve çocuklarından başka konuşacak birşey yoksa ondan sürekli kızını anlatıyordur. kızına gittiğinde de seni anlatıyordur bence
Çok şekersin 1 yaşında bebeğim var okadar yoruluyorum kadın hala ne yapıyonda yoruluyon demezmiDedim ya koycam diye, bu daha ne ki dersin. Gerekirse tıkaç tak kulaklarına.
Sonumu bende merak ediyorum valla62 yasinda boyleyse 70 lerin sonunda yandiniz diyim valla
O konuda zaten haksızım ama ben hep böyle düşünürdüm sonuçta anne, ben nerden bileyimki böyle bir insanın karşıma çıkacağını tamamen iyi niyetimden dolayı şimdi sürünüyorumHaksızsın neden dersen kvle yaşamayı kabul ettiğin için
Ay böyle şeyler söylediğinde yüksek sesle YAV HE HEE de. Aynen böyle. Hep yap bunu. İnan rahatlıyorsunÇok şekersin 1 yaşında bebeğim var okadar yoruluyorum kadın hala ne yapıyonda yoruluyon demezmi
Canım kadın yerden bişey kaldırsa söylene söylene yapıyor ertesi günüde ben bu işi yaptım ondan hasta oldum diyor benim huyum asla kimseden bişey yapmasını isteyememkiGenc miş daha size evişlerinde yardımcı olsun yemegide bazılarını ona yaptırın sen güzel yapıyorsun sen yapdiyin .Bizde malesef şu kültür var nedense ben kaynana oldum herşeyden elimi ayagı cekim oturim 40 yaşında da olsalar aynı nedense.
Deneyecem bunu:))Ay böyle şeyler söylediğinde yüksek sesle YAV HE HEE de. Aynen böyle. Hep yap bunu. İnan rahatlıyorsun
Asla öyle düşünmemeliydin herkesin ailesi ayrı olucak bak o zaman nasıl kıymetli oluyorsun insan yeri geliyor kendi annesine katlanamıyor kv ye nasıl katlansınO konuda zaten haksızım ama ben hep böyle düşünürdüm sonuçta anne, ben nerden bileyimki böyle bir insanın karşıma çıkacağını tamamen iyi niyetimden dolayı şimdi sürünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?