- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.344
- 148
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
canım haklı olsan da bu işler önceden konuşulması lazım.
kısaca senin iş olmazdı,(bence)
ama bundan sonrası için talebini iletmen gerekir.
Maaşını alman gerekti senin ortaginizin eside gelse problem yok ama sen gidip o gelmiyosa orda sen calisansin ve gayetde ssk ve maaşın olması lazım sonuçta sen anlamasan bu işlerden başka birine maaş verilecekti dimi konuş bence geç olmadan dahada
Bence simdiye kadar ses cikarmadiginiz icin oyle bisey dusunulmemis.
Her ne kadar es ve dost dahi olsa bence oraya emek veriyorsunuz normal bi calisan gibi alacaklar maasinizida verecekler en uygunu bu
Haksızsın canımcım.
Sen ortak değilsin o işletmeye, üçe bölünmemeli. Keşke baştan maaş olarak ya da belli bir yüzde karşılığı ortak olarak anlaşsaydınız. Diğer türlü konu çok havada çünkü.
ortak iki kişi ise ikiye bölünür, üçe değil. siz maaş olarak anlaşmalısınız bence. çalışıyosanız karşılığını alın.
Canım ortaksanız bölünmeli sende çalısma şikayetciysen bence kendini doldurma olması gereken bu bencede
ortak olduğu için ikiye bölünecektir ama bence sizde maaş isteyin madem o kadar çalışıyorsunuz.
Maaşını alman gerekti senin ortaginizin eside gelse problem yok ama sen gidip o gelmiyosa orda sen calisansin ve gayetde ssk ve maaşın olması lazım sonuçta sen anlamasan bu işlerden başka birine maaş verilecekti dimi konuş bence geç olmadan dahada
evetiyotsuztuz en azından sgk olması gerekir.
Canım senin yapacağın şu saatten sonra orada ortak gibi değil fakat bir çalışan gibi para almak. Ya da git evinde otur. Üçüncü bir alternatif komisyoncular gibi ortaklığa kar yaptırdığın kadar yüzde üzerinden pay al.
Ticaret hukukuna göre böyledir.
Eger öyle olmasaydı şirket müdürleri çalışanları şirket kar ettikce maaşı artardı ama öyle olmuyor onların maaşı aynı kalıyor kâr ortaklara ait .
Ayrıca sen orada muhasebe+çeviri yapıyorsun bence en az aylık 2500 tlyi hak ediyorsun
O zaman şöyle yapabilirsin :) esin ve ortağının oldugu bi an sevimli bi şekilde "gençler bu kâr ı size ben yaptım payımı alırım" dersin alırsınSGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım
Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.
Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.
aynı şekilde zarara da uğratmış olabilirdin.SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım
Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.
Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.
Kulaklarını delgeçle delme planları yapıyorum.O zaman şöyle yapabilirsin :) esin ve ortağının oldugu bi an sevimli bi şekilde "gençler bu kâr ı size ben yaptım payımı alırım" dersin alırsın
En oluru size iyi iş çıkarmanızdan ötürü ikramiye tarzında bi güzellik yapılabilirdi.
Aynı şeyi ortağınızın eşinin yaptığını varsayın, o durumda da 3'e bölünmesini ister miydiniz ?
Ama maaş almanız konusuna ben de katılıyorum. İhtiyaç karşılamaktan ziyade birikim de yapabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?