- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Gereksiz yere sinir yapma kendini :) Ortak kaç kişiyse ona bölünür kar ve zarar. Ayrıca, parayı neden elinde tuttun TL'ye çevirmedin mesela, kurun yükseleceği beklentisiyle mi? Kur yükselsin de kar edeyim diye mi düşündün yoksa olaylar mı öyle gelişti, ülkenin durumu vs kurlar yükseldi çünkü. Yani kur yükselmesi dediğim şey aslında TL'nin değer kaybı.
Bence bencillik değil. İki ortaksınız ama oradaki eleman açığını siz kapatıyorsunuz. Ortağınız tek çalışıyor,siz iki kişi,eşinizin işini yapıyor olsaydınız tamam ama siz orada ekstra bir iş yükünü almışsınız dolayısıyla maaş almalısınız,zira siz olmasanız o iş için birini almak ,maaş,sigorta ödemek durumundalar.SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım
Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.
Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.
Kurun sabitlenmemesine bende şaşırdımHem haklı hem de haksızsınız... Keşke en baştan maaşlı usulden çalışsaydınız çünkü emek veriyorsunuz... Daha öncesinde para hiç 3 e bölünmediği için bu işte fazlaca karı sağladığınız için 3 e bölmek zorunda değiller... Sizin mantıkla bakarsak herhangi bir şirkete fazladan kar kazandırıldığında ki bunu bir çalışan biri yaptığında onu da şirketin karına ortak mı edecekler? Bu açıdan bakıldığında haksız oluyorsunuz. Ha diğer yandan da bu karı size borçlular dolayısıyla jest babında bir şeyler beklemeniz normal.. Dolayısıyla size de ekstra prim gibi bir şeyler yapabilirler
Kurun sabitlenmemesine bende şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?