- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
bir de bedava çalışmaktan şikayetçi değilsiniz
bir defa elde edılen karın size pay edılmemesınden mı sıkayetcısınız
neden bedava calıısyorsunuz ki
paraya ıhtiyacım yok demenızı anlamadım
ınsanın yarın ne olacagı bellı olmaz
madem bır emek verıyorsunuz maaş alın
ortagınızın karısı da orda sızın gbı bedava calısmak zorunda değil
bu sizin kendı tercıhınız
Günaydın kızlar.
Sinirlerim tepeme çıktı sabah sabah.
Eşimin kendine ait küçük bir ihracat firması ve toptan mal sattığı bir dükkanı var. İki ortaklar + ben çalışıyorum. Ben dükkanla, para hesabı ile ve müşteri yazışmaları ile ilgileniyorum. Onlar imalata koşuyor. Dükkan ve yazışma işi yeni çıktı para hesabı hep bendeydi. (Yazışma yapılan yeni müşteri yabancı, bizimkilerde dil yok)
Maaş falan almıyorum. Her istediğim yapılıyor paraya ihtiyacım yok.
Buraya kadar sorun yok. Para bilmem ne konusundan ne eşimin ne ortağının hiç haberi olmaz. Benden resmen harçlık isterler veririm yani. Mal yüklenince de kar paylaşılır.
Bayramdan sonra 50bin € ödeme aldım. O zaman € 3,14tü. Şu an 3,32 (son yarım saattir sinirimden bakmadım değişmiş olabilir) bu arada para lazım olmadı bozdurmadım. Keyfime göre bozdurabilirdim de o an yani kimse sormazdı bile.
Bu hafta ödemeler vardı. Baktım yükseliyor. Ödemeleri cumaya erteledim. Kumaş ödemesi bilmem ne derken gidecek zaten hani kalan parayı değil gidecek olanı tutuyorum. Şu haliyle havadan gelen 8500 TL para yapıyor. Düşebilir de artabilir de ama zarar etmez yani.
Daha eşimin bile bu sabah haberi oldu.
Bana söylediği şey şu. "Bize düşen 4bin kusuru bebeğin hesabına aktar." oldu paşam. Bunu konuşurken ortağı girdi içeri hemen müjdeyi verdi tabi. "Slim böyle bir şey yapmış durup dururken kar ettik eheh" falan diye. Ağzımı açana kadar herkesin haberi oldu resmen.
Paraya konmak niyetinde değilim yanlış anlaşılmasın. Ortada bir ortaklık zaten var.
Ama ortağının eşi çocuğu var diye dükkanda durmuyor, e ulan bende hamileyim. Sızlanmıyorum zaten ah vahlık hamile değilim de ben eşek gibi iş peşinde koşarken benim ettirdiğim kar niye şak diye ikiye bölünüyor?
Eşim para konularında saf salak bir adam değildir. Kimsede parasını bırakmaz. Kendimden çok ona güvenirim. O böyle yaklaşınca kendimden şüpheleniyorum.
Bari o para üçe bölünseydi ya, haksız mıyım?
Haksızsın.
Maaş almıyorum ama her istediğim yapılıyor paraya ihtiyacım yok diyorsun
ihtiyaçların isteklerin nereden karşılanıyor peki
bu durumda mutlaka şirket bütçesinden karşılanıyor diye düşündürüyor insana
hiç bir artınız olmasa oraya gidip mesai harcamaz ortağın karısı gibi evde oturursunuz
Siz oranın maaşlı ve ssk lı elemanı olun bence kimsenin başı ağrımasın
Ya niye kimse anlamiyor konu sahibi maaş istemiyor sikayeti yok çünkü para elinde gönlünce harcıyor
Alışverişini de yapıyor yemeğini de yiyor harcamasini da yapıyor
Konu sahibini anlayan anliyorda, kadin maas almazsa almasin ama 10-15 sene orda calisacaksa bari emekli olsun hic olmazsa sigortasi yatsin, uzun vadeli dusunsun simdi caninin istedigi gibi harcamakla is bitmiyor yani, iyi kotu bir emekli maasi hic yoktan iyidir yaslilikta, ticaretin iniside olur cikisida.
İşte buuukimse bu noktaya deginmemis
Maaş iste maaş iste diyorlar konu sahibi ısrarla halimden memnunum diyor
Sirket bütçesinden bayaa bir tirtikliyor o parayi da tirtiklamak istemiş olmayınca ofkelenmis
SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım
Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.
Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.
Günaydın kızlar.
Sinirlerim tepeme çıktı sabah sabah.
Eşimin kendine ait küçük bir ihracat firması ve toptan mal sattığı bir dükkanı var. İki ortaklar + ben çalışıyorum. Ben dükkanla, para hesabı ile ve müşteri yazışmaları ile ilgileniyorum. Onlar imalata koşuyor. Dükkan ve yazışma işi yeni çıktı para hesabı hep bendeydi. (Yazışma yapılan yeni müşteri yabancı, bizimkilerde dil yok)
Maaş falan almıyorum. Her istediğim yapılıyor paraya ihtiyacım yok.
Buraya kadar sorun yok. Para bilmem ne konusundan ne eşimin ne ortağının hiç haberi olmaz. Benden resmen harçlık isterler veririm yani. Mal yüklenince de kar paylaşılır.
Bayramdan sonra 50bin € ödeme aldım. O zaman € 3,14tü. Şu an 3,32 (son yarım saattir sinirimden bakmadım değişmiş olabilir) bu arada para lazım olmadı bozdurmadım. Keyfime göre bozdurabilirdim de o an yani kimse sormazdı bile.
Bu hafta ödemeler vardı. Baktım yükseliyor. Ödemeleri cumaya erteledim. Kumaş ödemesi bilmem ne derken gidecek zaten hani kalan parayı değil gidecek olanı tutuyorum. Şu haliyle havadan gelen 8500 TL para yapıyor. Düşebilir de artabilir de ama zarar etmez yani.
Daha eşimin bile bu sabah haberi oldu.
Bana söylediği şey şu. "Bize düşen 4bin kusuru bebeğin hesabına aktar." oldu paşam. Bunu konuşurken ortağı girdi içeri hemen müjdeyi verdi tabi. "Slim böyle bir şey yapmış durup dururken kar ettik eheh" falan diye. Ağzımı açana kadar herkesin haberi oldu resmen.
Paraya konmak niyetinde değilim yanlış anlaşılmasın. Ortada bir ortaklık zaten var.
Ama ortağının eşi çocuğu var diye dükkanda durmuyor, e ulan bende hamileyim. Sızlanmıyorum zaten ah vahlık hamile değilim de ben eşek gibi iş peşinde koşarken benim ettirdiğim kar niye şak diye ikiye bölünüyor?
Eşim para konularında saf salak bir adam değildir. Kimsede parasını bırakmaz. Kendimden çok ona güvenirim. O böyle yaklaşınca kendimden şüpheleniyorum.
Bari o para üçe bölünseydi ya, haksız mıyım?
Euro ile yapılacak ödemelerden dolayı mı tırstınız? :) Böyle bir durumda TL sert düşüşlerle değer kaybedecekti ve döviz (efektif) sahibi olanların açısından güzel birşey bu ama dövizle borçlananlar için kötü. Allahtan ertesi gün borsa falan kapalıydı yoksa neler olurdu düşünemiyorum bile. 3,30'lara falan çıkmış, para piyasalarının kapalı hali bu.Lazım değil diye bozdurmadım tamamen keyfi
Yani artar ya da azalır değil. Euro hesabında duruyordu öylece. Bir iki baktım düşmüyor, dursun dedim. Bu hafta sıkıştım işte ödemeler geldi diye. Hatta darbe gecesi 'lan naptım ben" diye bayağı tırstım falan.
----
Sigortam var kızlar.
Euro ile yapılacak ödemelerden dolayı mı tırstınız? :) Böyle bir durumda TL sert düşüşlerle değer kaybedecekti ve döviz (efektif) sahibi olanların açısından güzel birşey bu ama dövizle borçlananlar için kötü. Allahtan ertesi gün borsa falan kapalıydı yoksa neler olurdu düşünemiyorum bile. 3,30'lara falan çıkmış, para piyasalarının kapalı hali bu.
Anladım orasını da döviz kurundan etkilenen parayı da kar sayması komik benceYa niye kimse anlamiyor konu sahibi maaş istemiyor sikayeti yok çünkü para elinde gönlünce harcıyor
Alışverişini de yapıyor yemeğini de yiyor harcamasini da yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?