Sinir oldum ya

Ya niye kimse anlamiyor konu sahibi maaş istemiyor sikayeti yok çünkü para elinde gönlünce harcıyor
Alışverişini de yapıyor yemeğini de yiyor harcamasini da yapıyor

canım şöyle düşün sen değil de x biri eleman olarak orda çalışsaydı aynı durumda o paradan hak iddia edebilir mi? Maaş konusunda ise arkadaşlara katılıyorum, ihtiyacın yoksa bile emeğinin karşılığı bi ödeme yapılmalı.

Para maas almadan hamile halinizle calismayi akbul eden sizsiniz, ayrica ortakli varsa kocaniz ve oteki adam arasinda var anladigim kadariyla sizi hissedar falan degilsiniz.
Euro yukselmeden once odeme almissiniz ulkenin basina bu olayhlar gelmis euro yukselmis kar etmissiniz parayi onceden Tl ye cevirseydiniz etmeyecktiniz veya euro dusmus olsaydi zarar edecektiniz. Ben burda kari 3 e bolecek, veya benim ettirdigim kar diye cikisacak birsey goremiyorum, sonucta o para sirketin parasi sizin kisisel paraniz degil. Kisaca durumdan memnun degilseniz calismayin yada maas talep edin ''patronlarinizdan'' belliki sizi sinir etmis bu durum bedavaya calismanizin da bir mantigi yok zaten boyle gicik olursunuz sonra. Maas almayacaksaniz bari iyi bir duzeyden sigortanizi yatirsinlarda hic olmazsa emekli olun yoksa cok daha fena yani.

İşte buuukimse bu noktaya deginmemis
Maaş iste maaş iste diyorlar konu sahibi ısrarla halimden memnunum diyor
Sirket bütçesinden bayaa bir tirtikliyor o parayi da tirtiklamak istemiş olmayınca ofkelenmis

Ya niye kimse anlamiyor konu sahibi maaş istemiyor sikayeti yok çünkü para elinde gönlünce harcıyor

Konu sahibini anlayan anliyorda, kadin maas almazsa almasin ama 10-15 sene orda calisacaksa bari emekli olsun hic olmazsa sigortasi yatsin, uzun vadeli dusunsun simdi caninin istedigi gibi harcamakla is bitmiyor yani, iyi kotu bir emekli maasi hic yoktan iyidir yaslilikta, ticaretin iniside olur cikisida.

Sigortası yatıyor
Veee maaş istemiyor demekki tatmin edici bir harcama yapabiliyor
ki kendi yazdi bunu

İşte buuukimse bu noktaya deginmemis
Maaş iste maaş iste diyorlar konu sahibi ısrarla halimden memnunum diyor
Sirket bütçesinden bayaa bir tirtikliyor o parayi da tirtiklamak istemiş olmayınca ofkelenmis

Bir hırsızlık ithamınız kalmıştı.
Kibledim.

Mune abla konuyu kapatır mısın?

Herkese cevabından dolayı teşekkürler.

Canım milletin yorumunu okumadım. Sen haksizsin. Çünkü aldığın bir karar dolayısıyla elde edilen bir kar var. Bu zaten sirketin kari. Senin degil. Bugün kat etmesine sebep oluyorsun. Yarın aldığın bir karar ile sirketin zarar etmesine sebep olursan ne olacak? Çıkarıp parayi verecek misin?

Şimdi senin tek hatan sigortasız ve bedava çalışman. Bence maaş almaya başla. Artık dükkan da varmış.

SGK ödeniyor ise çok güzel. Bebek izinden ve dolayısıyla bebek dogduktan sonra maastan faydalinacaksin demektir. Bu süreçte SGK ni yüksek öderlerse alacağın para da artacaktır.

4000 değer biçilmiş bir işin varsa en azından 3000 tl ye bu iş için para almaya başlasan iyi olur. Çünkü bir emek söz konusu. Emeğinin karşılığını istemen çok normal.

paranın 3'e bölünmesi anlamsız olur. Çünkü oraya ortak değilsiniz. Ama sabahtan akşama para almadan çalışmanız yanlış olmuş. Oturup konuşun anlaşın bence. Madem ortağınızın eşi çalışmıyor ve dükkanda biriniin durması gerekiyor. Yapsınlar SGk'nızı ödesinler maaşınızı

Eğer Euro birden düşse ve zarar olsa, zararı iki ortak karşılayacaktı (yani kardan kaybedeceklerdi). Dolayısıyla etik olan kar olunca da ikiye bölünmesi. Eşiniz doğru düşünmüş.

Bence siz orada maaşlı çalışan olun. Her istediğim alınıyor diyorsunuz ama eşinizin karından alınıyor. Ortağının da elini cebine atması lazım. Sonra yine size ne istiyorsanız alınsın. Siz maaşınıza dokunmayın, biriksin. Veya kendinize özel emeklilik yaptırın, her ay tüm maaşınızı oraya yatırın. İleride ne olacağı, şirketin durumu belli olmaz. İlerisi için yatırım olsun.

Euro ile yapılacak ödemelerden dolayı mı tırstınız? :) Böyle bir durumda TL sert düşüşlerle değer kaybedecekti ve döviz (efektif) sahibi olanların açısından güzel birşey bu ama dövizle borçlananlar için kötü. Allahtan ertesi gün borsa falan kapalıydı yoksa neler olurdu düşünemiyorum bile. 3,30'lara falan çıkmış, para piyasalarının kapalı hali bu.

Ben panik olup darbe olursa, bankalar kapanırsa, ihracatı yapamazsak diye korkmuştum.
Dediğim gibi eskiden para gelir anında çekilir ödemeler yapılırdı. Bankada tuttuğum için panik olmuştum yani.
Akıllandım mı hayır hala € olarak bekliyor para.

Ben seni anladım mesele para değil, kar da iki ortaklı olduğu için ikiye bölünür sen de bunu anlamışsın burası tamam, ben başka bişeye takıldım yalnız.

Eşin ve ortağın çoğu şey hk bilgisi yok ben çekip çeviriyorum demişsin bence bunu yapma yarın bir gün bişey olur senin başın ağrır. Yani sadece eşinin işi olsa bir nebze ama ortak da var, şu an belki ilişkileriniz iyidir ama insanoğlu çiğ süt emmiş, işin içine para girdi mi slim yaptı slim etti olur. Ben olsam bu kadar amatör bir ortaklık yapısı kurmazdım, alsınlar bir eleman az çalışacaksa da çok çalışacaksa da iki ortak düşünsün.

Senin yerinde olsam maaş+prim olarak anlaşır her ay hesabıma yatırırdım anlaştığım yüzde kâr payımı.
Şimdiye kadar yapmadıysan bundan sonra yapmalısın. İhtiyacım yok deme at kenara ileride pişman olma.

Biseyi anlamadim gitti ben.
Ortada 2 ortak var.Ve ortak x bebekten dolayi is yerine ugramiyorsa, neden siz ailenin iki ferdi birden variginizi yogunuzu o dukkana harciyosunuz ve sen hamile halinle bedavaya calisyosun?
Bi tarafta yarim varligiyla bi ortak, diger tarafta 1 bide karisida dahil olunca 2 kat fazla emek harcayan ortak.
Bu demek oluyorki aslinda sizin tum gelirleriniz 2 bucga bolunmeli, 2 si size yarisida o ortaga.

bence haksızsın. simdiye kadar kar zaten hep ikiye bölünmüs. sen esini temsilen oradaymıssın maas bile almıyormussun. üce bölünse haksızlık olurdu.

Anladım orasını da döviz kurundan etkilenen parayı da kar sayması komik bence
Ve sadece eşine pay biçmesi
Madem orda calısıyor ise zaten bu yapmak zorunda oldugu görevi
Ben de şirketin finans bölümüne bakıyorım kar edince dövizden pay mi isteyeceğim :))

Slim sen ne kadar süredir çalışıyorsun orada bu önemli, eğer sadece bu iş için yabancı dil yardımı ile girdi isen pay beklemen saçma, yok baştan beri sen de 3. Bir kişi olarak çalışıyorsan da maaş almıyor olman saçma.
Eşinle konuşup senin de çalışma koşullarını netleştirmende fayda var, fakat ortak bozuk atacaktır o zaman.. Belki de ben de eşimi çalıştıracağım o Zaman deyip olaydan bihaber karısını alıp getirecektir yanında yardım değilkülfet olacak bu da size..

Maalesef ortaklı işlerde sorun çok oluyor, emin ol sizin yaşadığınız en hafif versiyonu, işin içinde olduğun için daha iyi bilirsin zaten, ortak tarafından dolandırılmış işlerinden en süper olduğu ayda bile 5 kuruş cebimize girmemiş bir ticaret maceramız olmuştu, zararına devredip ortağa çıktık, hakkımızı çok pis yedi ortak ama onun da yüzü gülmedi biz ayrıldıktan sonra sene geçmeden yapıştırdı devren satılık ilanını...
Ortaklı işlerde her şey net olmalı, sözleşme yapılmalı.. Bu da dostluğu (!) sarsıyor ama vicdanlı olan kaybetmeye mahkum sanki sözleşme vs olmayınca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…