Sinirden elim ayağım titriyor!

Gerçek sızma zeytinyağını (şimdi marka vermek istemiyorum marketlerde satılan en pahalısı) mamasının içine bir çay kaşığı kadar katarsanız hem bebeğin kabızlığına iyi gelir hem ağlamasını keser.Hiç bir şeycik olmaz merak etmeyin sadece dediğim gibi bir-iki damla olmak kaydıyla bebeği rahatlatır.Ben de bebekken çocuklarıma verdim.Eskilerin bir bildiği var diye düşünüp her denileni yapmasak da aklımızın bir köşesinde kalmalı diye düşünüyorum.

Esimin en guzel politikasini soyliyim size, 6. Aya kadsr hayat kurtarir. 6. Aya kadar ne yedirelim derlerse hepsine "Bende duydum onu ve denedim. Alerji oldu biliyor musun? Bi arkadasimin bebegini hastaneye uatirmislar. " diyiverin. Sut disinda -su da dahil- hicbir sey vermeyin 6. Aya kadar. O bebek size emanet. Milletin lafi daha mi onemli. Bide size "bi anne sen misin" derlerse "bu cocugun tek annesi benim. Ben en dogrusunu bilirim" diyin. Dogruyu soylemenin rahatligini yasarsiniz.

zeytinyağı bebeklerde kabızlık olması halinde dr ların da önerdiği birşey.... kaşığın ucuyla verse anlarım da 3 çay kaşığı nedir. tabi ki ağır gelir çocuğa...

çok geçmiş olsun, şimdi daha iyidir kuzucuk inşallah.
bu da ders olsun ne diyelim.

ben mamasına 1-2 damla katardım karnını yumuşatırdı.. onlar kolik ne bilmediklerinden sancısı var diye vermişlerdir kesin.
ama 3 kaşık fazla ..
bu arada uyuyor demişsin belkide rahatlattı iyi geldi bebege. her ağlamasını koliğe bağladıysanız.

O bebek sizin , siz izin vermezseniz kimse birsey yapamaz , onun koruyucusu sizsiniz musade etmeyin boyle seylere
Benim de bebegim var , kimse benden izin almadan parmağına dokunamaz kaldı ki 3 kaşık zeytinyağ yada başka birşey verecek
Siz annesini artık lütfen müdahale ettirmeyin bebeginize

Oğlunuza zeytinyağı verilince iyi gelin iyi anılan insan olduğunuza göre devam edelim.
Doktorunu bir arayıp sorar mısınız zararı var mı
Bir daha da böyle şeylere kalkışmayın

Hayır hiçbir şey olmaz.

Ama kakasını bayağı çok yapacak, üstü başı mahvolacak. Hazırlıklı olun.

Bu kadar ağlayıp sinirlenmeye gerek yok. Tekrar vermezsiniz olur biter. Vermek isteyenlere de işe yaramadı çok daha rahatsız oldu dersiniz.

Korkmayın, elinizi yüzünüzü yıkayıp sakinleşin ki bebeğinize verimli olabilesiniz :)

Allah bağışlasın :)

Cok kotu bir haber okumustum bu konuyla ilgili lutfen hemen bebeginizi hastaneye goturun

Geçmiş olsun,inşaallah bi sıkıntı olmaz,bundan sonrası için eşin böyle bişeye izin vermez heralde.Farkına varabilmiştir,hastanede aklı başına gelmiştir umarım...
Buarada oğlunuzun adı çok güzel,adıyla bin yaşasın inşaallah...

ya zeytinyağından bişey olmaz allahışkına. çocuk rahatlamış uyuyor.
arkadaşımın oğlu kolikdi .arkasından kabız oldu.yurtdışından ilaçlarmı dersiniz ne yaptılarsa çözüm bulamadılar.bi dr eczanede satılan bebek zeytinyağı alacaksınız dedi. çocuk kurtuldu. düşününki çocuğun bağırsakları doluyordu yapamıyordu.bu eczanede satılan bebek zeytinyağı çok rahat bulunmuyor.
kolik için türlü çeşitlilaçları veripde zeytinyağına karpuza çıldıran annelere ayrı bi ifrit oluyorum kusura bakmayın. tabi miktarı abartmamak lazım.

yanlış anlaşılmıyyım. çocuğa oturun yemek verin demiyorum.
geçen mesela birisi pişik için kortizonlu kremler kullanıyor. kayınvalidesi yazık kadın arko krem sürmüş diye birbirine kattı prtalığı .

Son düzenleme:
Benim kızım 1 yaşına kadar kolikti
Okadar aglardiki göbek fıtığı oldu 25 gün göbeğinden kan geldi

Doktor 1 çay kaşığı zeytinyağı verin dedi
Tüm gaz damlalarını denemiş biri olarak zeytinyağı çok rahatlattı
Uyudu ağlaması azaldı
Bağırsağıni rahatlatiyor
1bucuk yaşında hala hergun 1 çay kaşığı saf zeytinyağı veririm

Sütlaç karpuz suyu falan 6 aydan önce asla
Siz izin vermezseniz kimse çocuğa zorla veremez
Anason kimyon falan kızımı daha çok rahatsız etmişti reflüye çevirdi

çok geçmiş olsun
eşin de BAŞLATMASIN iyi insan iyi eş muhabbetini
bunsan sonra asla asla asla taviz vermeyin
bebeğinizi de onlara emanet etmeyin

Evet tek çocuk bende var deseydin. En azından bu benim canım ciğerim, tek çocuğum deseydin.
Bu ne böyle yaaa millet üzerine vazife olmayan her şeye karışıyor.
Yazık günah yaaa bari bebeklere dokunmayın.
Utanmıyorlar birde bir ton saçma sapan laf ediyorlar.
Boşver kötü ansınlar seni ama çocuğuna kimsenin senden izinsiz birşey vermesine müsaade etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…