sinirimden uyuyamiyorum!!!

Burada önce senin kabul etmen gereken bir şey var bence, sen naparsan yap gelinsin. Bazı aileler gelinlerine karşı daha acımasız bazıları daha yumuşak ama hepsinde durum aynı. Her şey iyiyken kızım kızım olur, kötüleşince gelin.

O yüzden o insanlardan fazla bir şey bekleme, hele hele elli altmış yaşına gelmiş, kendi gelinliğinde ezilmiş büzülmüş bir kadının üstüne bir de cahil ve Allah korkusu yoksa sana karşı anlayışlı olmasını hiç bekleme.

Bunun yerine onun dilinden konuşmayı öğren. Sonuçta bu insanlardan kurtulamıyoruz. Hiç görüşmesek eşimizle huzurumuz bozuluyor, hep görüşsek bizim. Kocamıza söylensek onlar beceremiyor anneleriyle bizi idare etmeyi.
En güzel çözüm anladıkları dilden onlara anlatmak. Bazısı patavatsızdır, sende patavatsız olursun susar, bazısı sinsidir sinsi davranır sende öyle davranırsan siner. Bazısı boş beleş konuşur, her şeye laf eder. Onlara da açık seçik okkalı konuşmak gerekir o zaman ağızlarını açamazlar.
Yani ben gelin kaynana konularını gelinin çözeceğini düşünenlerdenim. Maalesef bu noktada ağlanmak yerine savaş boyalarını sürünmek gerekiyor.
Bende dört yıllık bir gelinim, kayınvalidem tam bir piremsestir Herkes ona ilgi alaka göstersin, herkes onu pışpışlasın ister. Yemin ediyorum ondaki kapris kraliçe elizabeth te yok. Aldığıma ettiğime laf etmese de sürekli onlarda olmamızı ister, hatta beraber yaşasak çok mutlu olur. Bana karşı oğlunu sürekli kollar bir şey yapmadığım halde ve sürekli oğlunu kim daha çok seviyor yarışı yapıyoruz. Sanki bulunmaz hint kumaşı Bu kadınla ortayı tartışarak bulamayacağımı eltimden öğrenmiştim. Sürekli kavgalılardı ve kadın nefret ediyor ondan. O yüzden sevgi diliyle gideyim dedim. Çoğu lafını yiyip ağladığımı sinirlendiğimi bilirim. Zor olsa da sustum. Laf etmedim. Arama mesafeyi koydum, bir çok konuda iyi niyetimi gösterdim. Yüzüme karşı, ben kendi çocuklarımın annesiyim başka kimsenin değilim dese de ona anne demeye ve iyi niyetimi göstermeye devam ettim. Gerçekten iki sene boyunca çok tribini çektim, lafını yedim. Lakin çok şükür artık o tripler ve laflar bitti çünkü bezdi. Çünkü aradığını bulamadı. Her defasında karşılık verseydim, eminim eltimle olduğu gibi papaz olacaktık. Bense iyi niyetimi sergiledim elimden geldiğince sevgimi gösterdim. Nitekim bende sevmeye çalıştım. En nihayetinde o da anne dedim, sevdiğim adamı doğurmuş yetiştirmiş dedim. Ne kadar kötü olsa da içinde bir yerlerde merhamet olduğuna inandım. Şuan aramız süper değil ama kötü de değil. Bana hediyeler almaya başladı, canımlı kızımlı konuşmaya başladı. Yani zamanla ve sabırla çözüleceğine inanıyorum ben her şeyin. Tabi bu noktada bana eşimin anlayışlı oluşu beni onlara gitmeye etmemeye zorlamaması, görümcelerimin anlayışlı oluşları da çok etkileyiciydi.

Ne yazdım beee, meğer yazasım varmış sabah sabah. İnşallah gönlünce hallolur tüm sorunlarınız.
Burası fani dünya çokta şaapmamak lazım aslında

o yüzden eşin de olsa herşeyini söylelememek gerek

kız bu ne destan mı yazdın mausu kaydır kaydır bitmedi

Herkesin iyi olan yönü başka işte, senin ki de bir yardımına koşar başka bir şey yapar.
Aynen karışmasın da

yapacak pek bir şey de yok ya sen de laf sokup rahatlayacaksın ya da duymazdan geleceksin, bizde de olur bu tarz durumlar ama eşim sen de lafını esirgeme söyle ne istiyosan der onlara kalırsa ohoo ev araba mal mülk sahibi olmamız lazım yemeden içmeden kayınvalidem bana eşinin maaş kartını al sende dursun , bi ev sahibi olun elaleme bizi güldürmeyin, biriktirin falan gibi şeyler de diyo çok akıllı :)

Hehe bu da değişik bi KV versiyonuymuş elaleme guldurmeyin maaş kartını al falan

kendisi becerememiş de benim annelik yapmamı bekliyo değişiktir.
aaa öyle deme ama duymasın sorsan çok iyi baktım emek verdim şimdiki anneler de is yok vs vs sayar durur dun aksam benim ki mesela simdiki ev kadınları da kadın mi herşeyin kolayı çıktı aksama kadar yatıyorlar dedi pehh oturup ben izliom zaten entrikali dizileri evlenme programlarını çeşit çeşitler maşallah bitmiyorlar

Valla ne guzel soylemissin. Ben 3 bin biriktirmistim. Verdim esime ev aldiktan sonra ivir zivir o kadar lazim oldu ki pismanlik fayda etmiyor bi cok seyi onun haberi olmadan hallederdim. Bakalim bi daha daha uyanik olamm lazim.

Sorma yin salmislar coxuklari sokaga butungun o komsuda bu komsuda lak lak simdi cok kolay cocuk bakmak diye ahkam kesiyorlar. Dort duvar arasinda cocuk baksinlarda gorelim.

Biz kayinvalide ile oyle tartismayiz oda laftami icten mi bilmem sever beni gelirken eli bos gelmez ama iste laf sokmaya bayilir. Esim hatali onlar kari koca bana laf sokarken sustursa bu kadar gerilmeyecegim.

Eşin harcamalarını söz konusu etmiyor ise kayınvaliden ne diye karışıyor, bizim gelinde harcama yapar bizi hiç ilgilendirmez kazanan eşi olduktan sonra kimene, bence eşinle konuş eğer eşinde o kafadaysa Allah sabır versin ne diyelim çekilmez.

Valla ne guzel soylemissin. Ben 3 bin biriktirmistim. Verdim esime ev aldiktan sonra ivir zivir o kadar lazim oldu ki pismanlik fayda etmiyor bi cok seyi onun haberi olmadan hallederdim. Bakalim bi daha daha uyanik olamm lazim.
Onlar senin kibarlığını görecek yapıda değiller
Para üstü mü veriyorsun sağ ol demezler, aaa niye bu kadar az derler
İyisi mi sen işine bak, artanı biriktir. Çoluk çocuğun var lazım olur

Eşi de annesine yetiştiriyormuş
Ailecek pintilermiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…