İşin açığı benimde takildiğim o oldu tabi kendi fikrideAdamin guvenlikci olmasi cok buyuk sorun bence. Ogretmen olup da nasil guvenlikciyle evlenebileceksiniz ki? Ailenize cok uzuldum
Nihai karar: Bu evliliğin olmayacağına karar verdim ve bu defteri kapattim.
Allah razı olsun yorumlariniz için.
Allah bütün kadınları mutlu huzurlu etsin inşaallah.
Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Merhaba bir kaç açtığınız konuyu okuma fırsatım oldu da yıllardır bu konuyu konuşuyormuşsunuz bunu konuştuğunuz halde ailenizi ikna etmeye çalışmışsınız ve hep bu süreçte yıpranmışsınız sevgilinizin böyle bir düşüncesi olduğunu bildiğiniz halde niçin yıllardır hem kendinizi hem çevrenizi yıprattınız ki ? Acaba sevgilinize karşı bir bağımlılığınız mı var kopamıyor musunuz ? Fakat iş ciddileşmeye başlayınca da gerçekleri fark edip korkup kaçıyor musunuz ?
Bakacaklar tabiki o yaşa getirmişler evlendirip yuva sahibi yapmışlar okumuşlardır belkide neler yaşandı ne zorluklarla büyüttüler kimbilir.
Valla burası türkiye bakacaklar yani 7 evlat yani bu yarın birgün kendi annesi babası muhtaç duruma gelse kocası istemese nolur
Ben ki rahatıma acayip düşkünüm kendimi yoramam falan mecbur kalsam bnde bakarım bu benim düşüncem
Ben zaten anlamıyorum , cocuk bana bakacak mecbur bakacak biz onu ne için büyüttük kafalarını. İnsan hiç mi evladına acımaz , hayatını mahvederken. Eşiyle problem yasatırken.Sen o cocuga sordun mu dogururken gelecegımın bakıcısı olarak dunyaya getırıcem senı dıye. Bencillik baska bişey degil.Fedakarlık yapmayacağın, okuyamayacağın, bakımını yapamayacağın çocuğu zaten yapmayacaksın. Bunu çocuğun için değil anne baba olduğun için yapıyorsun. Çocuğa beklenti yükleyemezsiniz.
Bu yaşa getirip evlendirmiş diyorsunuz da bu yaşa getirmeyip be yapacaktık acaba?
Doğurduğuysa sahip çıkacağız elbette. Çocuk baksın diye yapmıyoruz yani.
Gerçekten şu kafaları bırakmak lazım ya.
Ben zaten anlamıyorum , cocuk bana bakacak mecbur bakacak biz onu ne için büyüttük kafalarını. İnsan hiç mi evladına acımaz , hayatını mahvederken. Eşiyle problem yasatırken.Sen o cocuga sordun mu dogururken gelecegımın bakıcısı olarak dunyaya getırıcem senı dıye. Bencillik baska bişey degil.
Nihai karar: Bu evliliğin olmayacağına karar verdim ve bu defteri kapattim.
Allah razı olsun yorumlariniz için.
Allah bütün kadınları mutlu huzurlu etsin inşaallah.
Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Ben burada erkeği de haksız görmedim. Adam en azından dürüst. Sana tamam deyip evlendikten sonra işine gelirse diyebilirdi. Neyse son kararı vermişsin ve bu hem senin hem de adam için hayırlısı olmuş bence.
zaten ayrilmissiniz sakin sakin sakin gri donmeyinMerhaba
2 yıl önce bitirdik sonrasında kardeşi evlenecek anne baba mevzusuna çözüm bulmuşlardır illa diyerek tekrar devreye girdim aradım.ve arayıp görüştükten bir süre sonra ailesiyle tanıştım ablaları biz onlara ev tutarız erzurumda kalırlar ikiniz de çalışıyorsunuz demişlerdi ben çok mutlu oldum tamam böyle olacaksa dewam edeyim dedim kendi kendime. bir avantaj olarak düşündüm erkek kardeşinin evlenmesini. diğer gelin de bakar herhalde diye düşündüm. kısa bir süreliğine istanbul da olacaklar 2 yıl sonra da antalyaya gidecekler pilot olacak ya yeni gelin.bu sefer de ist da olsa evet bu duzen oturulur ben bakarım o bakar kendi aramızda döndürürüz ama Antalaya ya gitseler gitmeleri zor olur bir de bu gelin bize bakmaz düşüncesi de olunca rahat edemeyeckleri yere gitmezler düşüncesi başladı bu sefer.
yanı ben iyi olacak diye beklerken aslında her şeyin aynı olduğunu yeniden gördüm anladım.
2 yıl önce ayrıldığımız da da evet çok üzüldüm ama bir süre sonra başkalarıyla görüştüm ama olmadi ısınamadım bir birliktelik olmadi .
Gecekten kendisini sevdim değer verdim özledim eğlendim güzel anlarım oldu.
şöyle düşündüm yine 31 yaşındayım karşıma çıkan biri olsa bu kadar tanıyabilecek miyim?
anlaşabilecek miyiz böyle güzel?
kardeşlerinin olumlu kardeşinin de evlenecek olması beni yine ona itti. ve psikolojimin de etkisi de tabi ki var.
Bağımlı değilim gül gibi de koparim koptum.
tekrar 2 yıl ki gibi üzülüyorum mutsuzum okullar açılınca çocuklarla uğraşınca zamanla geçer bunlar.
Hay yasayin ya. Ayni seyleri yazmak isteyip usenmistim bu mesaja. Besledi, buyuttu, okuttu diyorlar bu konularda deliriyorum. Ya napicaktiFedakarlık yapmayacağın, okuyamayacağın, bakımını yapamayacağın çocuğu zaten yapmayacaksın. Bunu çocuğun için değil anne baba olduğun için yapıyorsun. Çocuğa beklenti yükleyemezsiniz.
Bu yaşa getirip evlendirmiş diyorsunuz da bu yaşa getirmeyip be yapacaktık acaba?
Doğurduğuysa sahip çıkacağız elbette. Çocuk baksın diye yapmıyoruz yani.
Gerçekten şu kafaları bırakmak lazım ya.
Bu döngü böyle devam eder. Ailesi beklenti içerisinde olanlar ilerde çocuk sahibi olduklarında aynı anne babaları gibi düşünüyorlar. Biz yaşlı anne babamıza baktık yaşlanınca da siz bize bakın mantığındalar. Sonuç olarak herkes mutsuz.Hay yasayin ya. Ayni seyleri yazmak isteyip usenmistim bu mesaja. Besledi, buyuttu, okuttu diyorlar bu konularda deliriyorum. Ya napicaktibeslemeseydi ac biraksaydi. Okula da yollamasaydi.
Iste boyle boyle kucucukten cocuklarin basina kakiliyor yapilanlar. Bazen acik acik, bazen gizli mesajlarla yapiliyor. Cocuklar en temel haklarini sanki aileler lutfetmis vermis zannederek buyuyorlar. Dahasi yetiskin olunca da boyle sanmaya devam ediyorlar. Boylece bireysellesemeyen, ailesiyle sacma sapan bagimlilik, minnet, kolelik iliskisi icinde insanlar oluyorlar. Ne iliskileri yolunda gidiyor ne kendileri olabiliyorlar. Ha ama noldu? Anne baba yaslaninca bakildi.
Ama sey demezler ha, aman ben saglikli besleneyim, az yuruyusumu yapayim da yaslaninca elden ayaktan dusmeyim. Seker hastasi, karbonhidratin elli tonuyla besleniyor, gelinden bakim bekliyor
Ayy valla hic kusura bakmasinlar kendisine saygisi olmayana ben hic saygi duymuyorum. Bencil insanlar.
Hay yasayin ya. Ayni seyleri yazmak isteyip usenmistim bu mesaja. Besledi, buyuttu, okuttu diyorlar bu konularda deliriyorum. Ya napicaktibeslemeseydi ac biraksaydi. Okula da yollamasaydi.
Iste boyle boyle kucucukten cocuklarin basina kakiliyor yapilanlar. Bazen acik acik, bazen gizli mesajlarla yapiliyor. Cocuklar en temel haklarini sanki aileler lutfetmis vermis zannederek buyuyorlar. Dahasi yetiskin olunca da boyle sanmaya devam ediyorlar. Boylece bireysellesemeyen, ailesiyle sacma sapan bagimlilik, minnet, kolelik iliskisi icinde insanlar oluyorlar. Ne iliskileri yolunda gidiyor ne kendileri olabiliyorlar. Ha ama noldu? Anne baba yaslaninca bakildi.
Ama sey demezler ha, aman ben saglikli besleneyim, az yuruyusumu yapayim da yaslaninca elden ayaktan dusmeyim. Seker hastasi, karbonhidratin elli tonuyla besleniyor, gelinden bakim bekliyor
Ayy valla hic kusura bakmasinlar kendisine saygisi olmayana ben hic saygi duymuyorum. Bencil insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?