Sınırları çizilmeyen bir evlilik

Ayzagibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
819
1.187
113
Nihai karar: Bu evliliğin olmayacağına karar verdim ve bu defteri kapattim.
Allah razı olsun yorumlariniz için.
Allah bütün kadınları mutlu huzurlu etsin inşaallah.

Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.

7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar

biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor

73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?

Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor

erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.

Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Son düzenleme:
Emin ol 2 3 ay kalmayacaklar. Zaten yeni evlenmiş olursun sesini de çıkarmaz bu diyerek ömür boyu sizde kalırlar. Adam açık açık söylüyor onlara git demem diye bile bile ateşe yürümenin anlamı var mı? Kardeşleri şimdilik bir çözüm bulmuş olabilir ama bu sadece göz boyamak için. Senin evlenmeni bekliyorlar. Ailen istememekte hakli

Zaten evliliklerin coguda anne baba yğzünden bitmiyor mu
Hergün bi dünya kv sorunu okuyoruz burda
Yol yakınken vazgecin derim

evet çoğu evlikler ailelerin araya girmesiyle biter.

Ama başka biri ile de olsa 5 yıl sonra annesi hastalansa gelip biz de kalsa o zamann ne farkı kalıyor? böyle de düşünüyorum

ailem artık mecburi olarak tamam. dedi ama bunlari düşünmekten kendimi alamıyorum..

Bu kadar ucu açık konuşmaya gerek yok, ikisi de hayatta 7 evlatları var, öyle diyemem böyle diyemem diye diye tamamen sizin üzerinize kalabilir bu durum.

Kız kardeşleri ne güzel çözüm sunmuşlar. Neden gelip sizde kalsınlar uzun süre, bir ev kiralanır orada yasarlar, çocukları da ilgilenir herşeyiyle.

Yatalak olur, ağır hasta olur ayrı ama öyle bir durum yokken beraber yaşamanın hiçbir anlamı yok. Siz baştan konuşun ve netleştirin bu durumu yoksa birkaç yıla beraber yaşar halde bulursunuz kendinizi.

Zaten çalışıyorsunuz sizin bakmanız çok zor ihtimal.
Ben kardeşlerin bu riski göze almayacaklarını düşündüm ama tabii ne olur bilinmez

ailem artık mecburi olarak tamam. dedi ama bunlari düşünmekten kendimi alamıyorum..

Düşünsen iyi olur sonu iyi bitmez bu evliliğin. Bakıcılık yapmaya gidiyorsunuz haberiniz olsun. Gelin bakmak zorunda kafasında oldukları belli bence kendinizi yakmayin

Yaşları da cokmus baya varmış
Önceden beri erkek arkadasiniz bu durumu söylemiş
Yeri zaman gelince herkes iki ser veya birer ay bakar sorun çözülür
Bu git demek değildir
Simdi ben hep bakarım dedin mi kimsede bakmaz bastan kabul ettin derler
Dönüşümlü bakarız de sürekli kabullenmr

Sunları okuyunca yaşanacak sorunlar canlandı gözümde. Benim ablama da uzaktaki
Kv kp gelir 2 ay kalırlar diğer geline gitmezler çünkü o laf söylüyormuş rahat edemiyorlarmis. Ablamın eşi anne babam tabi kalacak der başka bsy demez. Diğer gelinin evinde 2 gün kalamazlar. Kv akşama kadar evde oturur ablam yemek çay koşturur durur.
Bunları yasamayacaginin garantisi yok şimdiden bunlar sorunsa. Hayat senin karar senin tabi

Zaten çalışıyorsunuz sizin bakmanız çok zor ihtimal.
Ben kardeşlerin bu riski göze almayacaklarını düşündüm ama tabii ne olur bilinmez

ablaları da öyle diyor ikiniz de çalışıyorsunuz nasıl faydanız olacak diyorlar ama benim ki öyle düşünmüyor

evlendikten 1 yok sonra gelecekler hemen gelmezler
Ne farkeder ki
Rahmetli ananeme ay ay herkes bakıyordu neden sadece bir kişinin üstüne kalsın
Ki sizinki daha köprüyü gecmeden bunun garantisini veremiyor
Evlendiginizde e ben sana söz vermedim diyecek
İnsan eti agırdır diyorum sen anla

Ailesine bakmak evladin boynunun borcu, burada bir sorun yok.
Ama siz buna istekli degilseniz, ki olmamak en dogal hakkiniz ; ailenizin istemedigi bir evlilikse ve yas farkiniz, sosyal anlamda statu farkiniz varsa bence evliligi tekrar gozden gecirin. Not : sosyal statu farki derken erkek arkadasinizin isini kucumsemek icin soylemiyorum, sizin cevreniz, yasantiniz vs. İle onunki farkliysa bu sorun yaratabilir demek istiyorum.

Ana baba “yüzünden” ayrılık değil de anlıyorum durumunuzu. 70-80 yaşında insanlara gidin kendi başınızın çaresine bakın diyemez oğlu.60 gün dolunca hadi bakalııım size ayrılan sürenin sonuna geldik yallah diğer oğlunuza! ben de diyemem yapım böyle. Sizin düşüncenizi de çook haklı buldum sapasağlam, iş güç maaş sahibi bir ebeveyn de bakıma muhtaç olabilir bir anda.
Bence asıl problem şu ki: Diğer kardeşlerde tamamen sizin üstünüze bırakma potansiyeli gördüm malesef.sizin bizim fark ettiğimiz gibi onlar da çok iyi biliyordur eş adayınızın yapısı gereği hayır diyemeyeceğini.
Bence daha siz evlenmeden bir bakıcı/gündelikçi tutulsun.hem düzen oturur.hem eş adayınız hâlâ evdeyken kadının güvenilirliğini görmüş olur.hem de 7 kardeş ne kadar fakir de olsa bir hastabakıcı/yardımcı kadın maaşını çıkaramayacak mı?

Şu anne babaya kim bakacak sorunsalı çok trajik değil mi sizce de ? Tamam bazen yaşlılar da yerinde durmuyor karıştırıyorlar ortalığı gençleri kirdiriyorlar birbirlerine ama gerçekten bazen düşününce üzülüyorum. Kendim de bir anne olarak özellikle daha çok hassaslasiyorum. Kim bakacak kim bakacak muhabbeti yerine kardeşler olarak hepimiz sırayla bakmalıyız çözümünü düşünmek çok mu zor Allah aşkına.? Bu arada yanlış anlaşılma olmasın lafım konu sahibine değil asla . Vefasız davranan evlatlara!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…