- 20 Ocak 2021
- 2.495
- 3.123
- 83
- 28
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
Maalesef umrunda olacak. Maalesef kocan sızlanacak.yok valla ben üzülmem. aradı simdi söyledim. istersen alma paranı. ama bir daha bana gelip bu ay öyle sıkışığım, böyle sıkışığım diye stres yaratma. madem senin durumun bu kadar iyi, eve gelip beni huzursuz etme dedim.
bu ay ev taksidi için mecburen eksi hesaptan para çekecek. hiç umrumda değil.
amiiin. ya ben anneme 8 bin attım işini halledince aldım parayıİşte böyle olaylar yüzünden kan bağlarına inanmıyorum.Allah'ım sen bizi akrabalarımızdan koru.
inşallah sızlanır. simdi içimde tuttuğum her seyi söyleyeceğim o zaman.Maalesef umrunda olacak. Maalesef kocan sızlanacak.
Benzeri bi sebepten geçen biz de eşimle papaz olduk kardeşine ev alacaklar kredi çekmesi gerekiyor ailesinin . Bzim de öyle çok birikmişimiz falan yok. Eşim arabayı satayım vereyim demiş ailesine bana sormadan . Ha çözümü ben buldum ama karşı tepkimi de koydum çünkü baştan karışmazsan ileride de bu konularda hep yoksayar. Kulağına küpe ettim evden toplu iğne bile çıksa birbirimize soracağız diyeesime kızma sebebim su; yani adama olay demeden önce bana sormadın, sonrasında neden arayıp söylüyorsun? belli ki benim fikrimin bir önemi yok zaten. bir de diyor ki, durum ne olursa olsun ben yok diyemezdim abime konu babam olduğu için. gören de adamın hayati bir durumu var. sıfır araba alacak diye bu kadar drama neden yani?
ya ilk hamileliğimde esim arayıp “abi paramı öde esim hamile” dediğimde gidip sağda solda “banane, onlar da özel hastaneye gitmeyiversinşer” diyen insan şimdi düsünür mü bunu?Hamilesiniz bunların paraya ihtiyaclari olacak kolay degil bu zamanda diye düşünmek yerine var olan arabayı yenileme derdinde bencil aile. Çocuklarınızın hakkını yedirmeyin eşinizle güzel bir konuşma yapmanın zamanı gelmiş.
Ayda 200 bin ödeme yapıyor size,borcu ne kadardı ki?Kızlar gece gece aşırı sinirim bozuldu.
Esimin abisinin bize bir borcu var. her ay 5 bin euro olarak ödüyordu. Gecen ay ödemedi, arayıp ödeyemeyeceğim vs de demedi ama bizim durumdan haberimiz vardı başka yerlerden duyduklarımızla o yüzden zaten beklemiyorduk. Neyse iki gün önce aradı, bu ay sıkışığım 2-3 bin euro ayarlayabilicem dedi. Esim okay dedi. (buna da sinir oldum. baskasına olsa borcu böyle rahat davranamayacaktı)
Simdi de esim beni arıyor. Kp yeni araba alacakmış (banane) abisi demiş ki istersen atayım sana paranı ama belki babamın parası çıkışmaz ona destek atarım. Bu arada abinin kp’de borcu var. Büyük ihtimalle bizim paramızla borcunu ödeyecek arabanın eksiğini tamamlayarak. Esim de hiç bana sormadan etmeden tamam önümüzdeki ay atarsın benim paramı dedi. Ama ben bunları tanıyorum. Zaten biz evlendiğimizden beri tüm kardeşler birleşip babamıza araba alalım lafı dönüyordu. Önünüzdeki ay diyecek ki babama araba alacaktık, oraya say. Esim olmaz myle sey falan diyor ama konu ailesi olunca hiçbir seye de hayır diyemiyor.
Kaldı ki banane yani. Benim paramla kime hayır yapacaksın sen? Esim de ben tepki gösterince üzüldü. Yok kırıyorsun beni, babam için kabul ettim cart curt saçmaladı. Biz araba alırken ailesi bir lira dahi teklif etmedi. Benim abim vadeli para verdi bize de aldık. Ben simde neden ona araba alayım? Bir de arabası var he, sıfır alacakmıs.
Bunlara rağmen eşinizin hala kıyımsız olması akıl alır gibi değil. Bu erkekler neden bu kadar safya ilk hamileliğimde esim arayıp “abi paramı öde esim hamile” dediğimde gidip sağda solda “banane, onlar da özel hastaneye gitmeyiversinşer” diyen insan şimdi düsünür mü bunu?hamile olduğumu zaten bilmiyorlar ama bilseler de çok takmazlar
ya ilk oğluma 3 bin liralık künye taktılar yakarşılaştırma için söylemiyorum ama babam 14 bine künye yaptırdı oğluma. ki kendilerinin durumu asla kötü değil. ama cimriler. kv hamileyken bana alınan yarım kilo çileğin lafını yapan biri öyle düsünün
bak yemin ediyorum benimkine de paramız çıkışmadı senin arabayı satsana deseler koşa koşa satarBenzeri bi sebepten geçen biz de eşimle papaz olduk kardeşine ev alacaklar kredi çekmesi gerekiyor ailesinin . Bzim de öyle çok birikmişimiz falan yok. Eşim arabayı satayım vereyim demiş ailesine bana sormadan . Ha çözümü ben buldum ama karşı tepkimi de koydum çünkü baştan karışmazsan ileride de bu konularda hep yoksayar. Kulağına küpe ettim evden toplu iğne bile çıksa birbirimize soracağız diye
2 milyon kadarAyda 200 bin ödeme yapıyor size,borcu ne kadardı ki?
annem öyle yapa yapa zengin etti babamı diye övünüyorBunlara rağmen eşinizin hala kıyımsız olması akıl alır gibi değil. Bu erkekler neden bu kadar saf
Sadece kendi ailelerine karşı olan bir zeka özürlülügü benceannem öyle yapa yapa zengin etti babamı diye övünüyorsaflık değil ya dümdüz zeka kıtlığı bu
yokMerak ettim, siz çalışıyor musunuz? Maddi katkınız var mı eve?
Bu konularda net duruş sergilemek zorundasın çözüm varsa çözümü de göster ama tepkini de göster diyorum ilk tavırların sonrayı şekillendirir.bak yemin ediyorum benimkine de paramız çıkışmadı senin arabayı satsana deseler koşa koşa satartanıyorum ben cünkü malımı. simdi ağır konusuyorum ki sonradan ağlamayalım.
ilk altınlarımı alıp tl olarak ödediklerinde de böyle ayakları kıçına vura vura gitmisti. sonradan bana “keske vermeseydin altınlarını” diyip durdu. bir daha aynı yanlışa izin vermek istemiyorum
benim aileme de aynı bizimki. abim kefil olduğu biri yüzünden hesaplarına bloke konuldu. bir miktar para verip blokeyi kaldırabiliyordu. esim hemen “ben veriyim abiiiğğ” diye koşmuştu. o zaman da kızdım. bi dur anasını satayım, herkesi biz kurtaracazSadece kendi ailelerine karşı olan bir zeka özürlülügü bence
Yaaa temiz kalpli biri anlaşılan Allah gönlüne göre versin yoksa cok zor işi eşime de hep bunu derim hahahbenim aileme de aynı bizimki. abim kefil olduğu biri yüzünden hesaplarına bloke konuldu. bir miktar para verip blokeyi kaldırabiliyordu. esim hemen “ben veriyim abiiiğğ” diye koşmuştu. o zaman da kızdım. bi dur anasını satayım, herkesi biz kurtaracaz
BÖyle bi zamanda 2 milyon borc vermek büyük cesaret ben 200 bin bile veremem açıkcası.Yurt dışında mı yaşıyor?2 milyon kadar
bir de böyle ben laf edince paragöz gibi görüyor beni. para yüzünden kızıyorsun bana diyor. halbuki alakası yok. yani kandırılacaklar listesine yazmak için akla gelen ilk isim olmasın istiyorumYaaa temiz kalpli biri anlaşılan Allah gönlüne göre versin yoksa cok zor işi eşime de hep bunu derim hahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?