• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlenmekte haksız mıyım?

BÖyle bi zamanda 2 milyon borc vermek büyük cesaret ben 200 bin bile veremem açıkcası.Yurt dışında mı yaşıyor?
2 milyon borc vermedik. esim abisinin sirketine yatırım yaptı. yaptığı yatırımın değeri 2 küsür olduğunda anlaşamadılar ve esim ayrıldı. onlar da parayı euroya cevirip beş-beş ödüyorlardı.

Ya aile içi kazanılan aile parasıdır. Çalışanın değil kardeşim. Para kimin diye soranlar, katkınız var mı diyenler kendilerini dış kapı mı görüyorlar bilemiyorum. Eşim ya da ben farketmez danışmadan yapılmaz böyle işler. Önce kendi ailene ki bu karı-koca oluyor, sonra kök ailene öncelik verirsin. Yatağa kimle giriyorsan odur. Evi çeviren, tutumu sağlayan da kadın aklıdır. Hemen öfkelenmeyin bir iki ay ses etmeyin ama dediğiniz gibi kp araba parasına sayılırsa işleri değiştirin. Herkes önce borcunu ödesin, siz kayınpedere yardım etmek isterseniz edersiniz. O para yerine konmazsa işte o zaman eşinizin çekeceği var haklı olarak:)))

Ya aile içi kazanılan aile parasıdır. Çalışanın değil kardeşim. Para kimin diye soranlar, katkınız var mı diyenler kendilerini dış kapı mı görüyorlar bilemiyorum. Eşim ya da ben farketmez danışmadan yapılmaz böyle işler. Önce kendi ailene ki bu karı-koca oluyor, sonra kök ailene öncelik verirsin. Yatağa kimle giriyorsan odur. Evi çeviren, tutumu sağlayan da kadın aklıdır. Hemen öfkelenmeyin bir iki ay ses etmeyin ama dediğiniz gibi kp araba parasına sayılırsa işleri değiştirin. Herkes önce borcunu ödesin, siz kayınpedere yardım etmek isterseniz edersiniz. O para yerine konmazsa işte o zaman eşinizin çekeceği var haklı olarak:)))
esim de ödemezse istediğini söylersin diyor da o saatten sonra konussam ne olacak bilmiyorum 😂

Kızlar gece gece aşırı sinirim bozuldu.

Esimin abisinin bize bir borcu var. her ay 5 bin euro olarak ödüyordu. Gecen ay ödemedi, arayıp ödeyemeyeceğim vs de demedi ama bizim durumdan haberimiz vardı başka yerlerden duyduklarımızla o yüzden zaten beklemiyorduk. Neyse iki gün önce aradı, bu ay sıkışığım 2-3 bin euro ayarlayabilicem dedi. Esim okay dedi. (buna da sinir oldum. baskasına olsa borcu böyle rahat davranamayacaktı)

Simdi de esim beni arıyor. Kp yeni araba alacakmış (banane) abisi demiş ki istersen atayım sana paranı ama belki babamın parası çıkışmaz ona destek atarım. Bu arada abinin kp’de borcu var. Büyük ihtimalle bizim paramızla borcunu ödeyecek arabanın eksiğini tamamlayarak. Esim de hiç bana sormadan etmeden tamam önümüzdeki ay atarsın benim paramı dedi. Ama ben bunları tanıyorum. Zaten biz evlendiğimizden beri tüm kardeşler birleşip babamıza araba alalım lafı dönüyordu. Önünüzdeki ay diyecek ki babama araba alacaktık, oraya say. Esim olmaz myle sey falan diyor ama konu ailesi olunca hiçbir seye de hayır diyemiyor.

Kaldı ki banane yani. Benim paramla kime hayır yapacaksın sen? Esim de ben tepki gösterince üzüldü. Yok kırıyorsun beni, babam için kabul ettim cart curt saçmaladı. Biz araba alırken ailesi bir lira dahi teklif etmedi. Benim abim vadeli para verdi bize de aldık. Ben simde neden ona araba alayım?
Kayınpederiniz madem sıfır araba istiyor kendi bütcesi yetiyorsa alsın. Kızmakta tabii ki haklısınız. Eşinizin tarafı alışmış herhalde sizden borç istemeye.. kesinlikle taviz vermeyin.

Aaa benimkinden daha iyi bir model 🤣🤣

En azından her iki tarafa öyleymiş 🤭

Beterin beteri var bak bendeki model Robin Hood'un iç anadolulusu 😬 Ailemin durumu iyi göreceli olarak sıkışınca onlardan destek alıp (babamın arsa vs satılınca bana gelecek parayı filan) abisini evlendirmeye göndermeye çalışan bir fenotip 😅

Bak ama halkını yiyemem düzeldi. Şimdi önüne gelenden alıyor yok demiyor, vermesi bitti 🤣🤣

Darısı başınıza dicem ama sizdeki modelde zor. Sıfır kan grubu gibi genel vericiymiş . A yada B grubu gibi hem verici hem alıcı olsa kurtarırdın 🤭🤭

Kızlar gece gece aşırı sinirim bozuldu.

Esimin abisinin bize bir borcu var. her ay 5 bin euro olarak ödüyordu. Gecen ay ödemedi, arayıp ödeyemeyeceğim vs de demedi ama bizim durumdan haberimiz vardı başka yerlerden duyduklarımızla o yüzden zaten beklemiyorduk. Neyse iki gün önce aradı, bu ay sıkışığım 2-3 bin euro ayarlayabilicem dedi. Esim okay dedi. (buna da sinir oldum. baskasına olsa borcu böyle rahat davranamayacaktı)

Simdi de esim beni arıyor. Kp yeni araba alacakmış (banane) abisi demiş ki istersen atayım sana paranı ama belki babamın parası çıkışmaz ona destek atarım. Bu arada abinin kp’de borcu var. Büyük ihtimalle bizim paramızla borcunu ödeyecek arabanın eksiğini tamamlayarak. Esim de hiç bana sormadan etmeden tamam önümüzdeki ay atarsın benim paramı dedi. Ama ben bunları tanıyorum. Zaten biz evlendiğimizden beri tüm kardeşler birleşip babamıza araba alalım lafı dönüyordu. Önünüzdeki ay diyecek ki babama araba alacaktık, oraya say. Esim olmaz myle sey falan diyor ama konu ailesi olunca hiçbir seye de hayır diyemiyor.

Kaldı ki banane yani. Benim paramla kime hayır yapacaksın sen? Esim de ben tepki gösterince üzüldü. Yok kırıyorsun beni, babam için kabul ettim cart curt saçmaladı. Biz araba alırken ailesi bir lira dahi teklif etmedi. Benim abim vadeli para verdi bize de aldık. Ben simde neden ona araba alayım? Bir de arabası var he, sıfır alacakmıs.
Ben yurt disindayim ve şoktayım aylık 5bin euro az değil. Asgarı ücret 1.500 € dan başlayıp en fazla 2.500€ olabiliyor normal bir işte çalışan olarak. Meslekli olanlar bile en fazla 3 bin küsür alabiliyor. Giderler gelirler konusuna girmicem. Herkesin şartları farklı.
Allah bereket versin de bi an önce borcunuz ödensin amiiin 🙏🏼🤣

Ben olsam bu 1-2 ay sesimi çıkarmam ama bu uzarsa lütfen borcunuzu kapatın derim.
Buda bi ders olsun bence kimse kimseye borçlanmasın..

Tabi ki ailesiniz tabi ki birbirnize destek olcaksınız. Gerçekten aile diyince biraz tutkunluk olmalı bizim bizden başka kimsemiz yok gibi..

Ama aile içinde borç harç meselelerine sinir oluyorum.

Anne baba / kardeş arasında borç olmaz bence olmamalı. Ya birinin durumu vardır yardım edersin yada vermezsin. Çünkü sonra böyle sorunlar oluyor çok ciddiyim aşırı yaşadım bu olayları.

Bu arada haklısın yani ben burda sana ne yazsam da haklısın. İnsan borcuna sadık olmalı..

Arabadan önce borcunu kapatacaktı haklısın bacım yani ne diyim ❤️ canını sıkm öder ama uzarsa bu iş eşinle konuş tepkisini koysun.

Haklısınız. Borcunu aksatması (hem de başkası için) ayrı sinir bozucu, babası için işgüzarlık yapması ayrı sinir bozucu. Her ailede de böyle bir işgüzar çıkıyor. Kendin babana iyilik yapacaksan yap milleti ne kariştiriyorsun. Ama kendi paranla yap. Daha borcunu ödeyemiyor babasına araba alacakmiş... Eşinizin hayır diyememesi de ayrica en sinir bozucu olan. Sizi anlıyorum ve hak veriyorum.

Ben yurt disindayim ve şoktayım aylık 5bin euro az değil. Asgarı ücret 1.500 € dan başlayıp en fazla 2.500€ olabiliyor normal bir işte çalışan olarak. Meslekli olanlar bile en fazla 3 bin küsür alabiliyor. Giderler gelirler konusuna girmicem. Herkesin şartları farklı.
Allah bereket versin de bi an önce borcunuz ödensin amiiin 🙏🏼🤣

Ben olsam bu 1-2 ay sesimi çıkarmam ama bu uzarsa lütfen borcunuzu kapatın derim.
Buda bi ders olsun bence kimse kimseye borçlanmasın..

Tabi ki ailesiniz tabi ki birbirnize destek olcaksınız. Gerçekten aile diyince biraz tutkunluk olmalı bizim bizden başka kimsemiz yok gibi..

Ama aile içinde borç harç meselelerine sinir oluyorum.

Anne baba / kardeş arasında borç olmaz bence olmamalı. Ya birinin durumu vardır yardım edersin yada vermezsin. Çünkü sonra böyle sorunlar oluyor çok ciddiyim aşırı yaşadım bu olayları.

Bu arada haklısın yani ben burda sana ne yazsam da haklısın. İnsan borcuna sadık olmalı..

Arabadan önce borcunu kapatacaktı haklısın bacım yani ne diyim ❤️ canını sıkm öder ama uzarsa bu iş eşinle konuş tepkisini koysun.
ben gidip esimin ailesine bir sey diyemem. cünkü onun esi aynısını yapmıştı ve ben kızmıştım. neden iki kardes arasındaki ticarete o karışıyor diye 😂 zaten o yüzden hiçbir seye ağzımı açamadım simdiye kadar. ama esim her defasında “haklısım, hata yaptım” diyip bir iki sene sonra aynı hataya düsüyor. neden bilmiyorum saçma sapan bir “iyi evlat, iyi kardes” olma çabası var. cebindeki olmayanı dahi vermek istiyor ondan istenince. cok sükür bize karşı da çok cömert, bir eksiğimiz yok. ama yani artık herkesten önce kendi ailesini düsünmesi gerekmez mi?

yardım edilmesi gereken durumda zaten kaşılık beklenmeden yapılır (ki onlar o durumda bile yardımcı olmadı bize) ama böyle saçma sebeplerle ben neden kendimi zora sokayım?

yaşatılanlar yüzünden de belki objektif bakamıyorum, bilmiyorum. ama yani bu sekilde davranan kendi ailem de olsaydı sinirlenirdim ve izin vermezdim.

simdi de sinirlendiğimle kaldım zaten.

dur dur simdiden sinirlenme ama esinin kulagini testi kırılmadan cek "verdigimizden daha azini alirsan hem abini arar parayi geri isterim hem babani arar laf ederim kimsenin yüzüne bakavak halin kalmaz her iki ailenin de huzuru kacar. simdiden seni uyariyorum, eger abin böyle derse de paramizin üstüne yatmasini kabul edersen benim yapacağım tüm rezilligin sorumlusu sen olursun. bil ona göre idare et süreci" de:)
benim annem mesela hic çekincesi olmayan bir kadin, kaosu da cok sever burc haritası komple ates🤣 babam cok korkar deli tarafina gelmesin diye adımlarını dikkatli atar

Son düzenleme:
ben gidip esimin ailesine bir sey diyemem. cünkü onun esi aynısını yapmıştı ve ben kızmıştım. neden iki kardes arasındaki ticarete o karışıyor diye 😂 zaten o yüzden hiçbir seye ağzımı açamadım simdiye kadar. ama esim her defasında “haklısım, hata yaptım” diyip bir iki sene sonra aynı hataya düsüyor. neden bilmiyorum saçma sapan bir “iyi evlat, iyi kardes” olma çabası var. cebindeki olmayanı dahi vermek istiyor ondan istenince. cok sükür bize karşı da çok cömert, bir eksiğimiz yok. ama yani artık herkesten önce kendi ailesini düsünmesi gerekmez mi?

yardım edilmesi gereken durumda zaten kaşılık beklenmeden yapılır (ki onlar o durumda bile yardımcı olmadı bize) ama böyle saçma sebeplerle ben neden kendimi zora sokayım?

yaşatılanlar yüzünden de belki objektif bakamıyorum, bilmiyorum. ama yani bu sekilde davranan kendi ailem de olsaydı sinirlenirdim ve izin vermezdim.

simdi de sinirlendiğimle kaldım zaten.
Gayet haklısn mantıklı tabi ki yani zaten aile ilişkilerine çok karışmak evde huzursuzluğa neden oluyor. Mesela ben haksızlığa gelemeyen biriyim herşeyi yüze söyleyen ve özellikle de gerçekleri yüze vuran biri olduğum için hiç bir zaman sevilmedim 😃 asla da umrumda olmadı. Ama ağzını açmanın zamanı gelmiş gibi duruyor.

Ben şunu öğrendim, iyi olsanda kötüsün , kötü olsanda kötüsün insanlar öyle adlandırıyor. Bari yap da öyle kötü ol mantığında ilerliyorum artık🤣 bari yaptı kötü o desinler modundayım. Kendi adıma tabi ki yorumluyorum, sana yap yapma diyemeyiz ben yorumda, gıcık oldum bi an öyle yazdım ama kesinlikle haklısn karışmamak en güzeli ama eşin her defasında bunu yapıyosa hataya düşüyosa sıkıntı..

Sana bişey diyim mi eşin çok iyi niyetli ailesine karşı herşeye zıplayıp atlamasın her taşın altına elini koyarsa daha çok soyup soğana çevirirler eşini. Ben yaşadım hemde çok yaşadım bacım etmeyin walla ben bu yüzden ağzımı açıp gözümü yumdum hep zor hizaya getirdim. Gözü sonradan açıldı eşimin bazı gerçekleri görmesi 6 yılımızı aldı.

Kimse şu kocalara ailenizi silin sevmeyin demiyor. Bende hiç eşime demedim haddim değil ama maddi açıdan hep zorlanan taraf biz olduk. Bu konuda her şikayetimi de herkesin yüzüne vurmuşluğum var. Bence sende lafını sokabilirsin hiç bir sakınca görmüyorum.

kim olursa olsun borçsa eğer bir iki defalığına iyiliğine yardım değilse , borcuna sadık olmalı insan ki insanlar birbirnin yüzüne bakabilsin yada dara düştüğünde bidaha o insan el uzatabilsin.

Bu süreçte öncelik araba değil ,borca sahip çıkıp önce paranın açığı kapatılmalıydı , Ayıp etmiş.

1-2 ay bekle bakalım ne olcak umarım sallamazlar bu gidişle.

Eşin anlamak zorunda önce ben eşim çocuğum yuvam. Sonra başkaları. Biraz bencillik fena olmaz.

O zaman bundan sonra başka bir bankadan hesap açsın onun adı sabit gider hesabı olsun.

Ona maaş gelir hesabından otomatik ödeme talimatı versin. Her ay şu kadar aktarılacak diye.
(Aylık ev taksidi, faturalar, süper market, hastane vb. hepsini kabaca bir tutar belirleyin.)
Tüm ödemeler o bankadan ödensin.
Zaten ekstra birikim yatırıma hiç dokunamayacak düzeyde tutulsun.

Ee ne oldu şimdi? Daha ayın başında gelirin çoğu aktarıldı mı? Geriye kuş kadar birşey kalır günümüz ekonomisinde.

Onu eksiye inerek abisinie mi veriyor bir tarafına mı sürüyor naparsa yapsın bence.

Ama tahminim şu ki; eksiden işlem yaparak borç vermek insana daha ağır gelir.

Şuan zamanı gelmemiş ev taksidini r
Eksiye inetek ödemek ona kolay gözüktüğü için bol keseden atıyor.

Dünyanın en müsrif insanıyım diyebilirim. Har vurup harman savururum ama beni durduran yöntem bu oldu. Başka banka hesabına sabit giderimi aktarınca o kartta bi bende bi aile bireyimde olunca. O zaman durdum. Hatta ben sabit giderimi haftalık aktarmalıya bağladım.

Back
X