- 20 Ekim 2020
- 10.618
- 34.800
- 548
- 25
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Bence bu konuyu, eşinizle uzunca konuşun derim. Çünkü, siz bu konuyu kafaya bayaa bir takarsınız eşinizden kendinizi tatmin edecek bir cevap almalısınız.Sordum. Seninle yazışırken açık seçik fotolar da atıyoruz WhatsApp ten kimse görmesin diye konuşmaları silince resimlerde siliniyor dedi. Ama ben zaten o fotoğrafı eltimlerin de olduğu gruba atmıştım bebeğin hiç ultrason görüntüsü yok mu neye benziyor dedikleri için ama o gruba eltimin attığı ultrason görüntüsünü silmemiş de benim attıklarımı silmiş bunun açıklaması yok. Eşime de daha önce video olarak kalp atışlarını göndermiştim ama ayırmamış. Benim konuşmalarımı silince silinmiş ama neden diğerlerini ayırdın o zaman onları tek tek seçtin benimkileri neden seçmedin, diye düşünüyorum. Bana o gün gönder yeniden o görüntüleri vs dedi. Bende dedim göndermiştim onları görünce ama sne sildiğin için geri sildim, çok tutmak isteyen o görüntüleri tutardı silmezdi dedim. Öyle yani.
Bende tekme attığında çağırıyorum veya göbeğimi ona değdiriyorum yatarken tekmelerini hissetsin diye. O tekmeleri duymak için heyecanlanıyor duyunca aaa vurdu vurdu, içerse birşeyler yapıyor filan diyor ama doğduktan sonra nasıl olacak bilmiyorum. İnşallah kendi yavrusunu görünce değişir.Annenizin dediklerinden pay cikarmadigini dusunuyorsaniz isi ele alacaksiniz bebek dogunca.
Yoksa cook aglarsiniz.
Bu adam belli,boyle.
Bastan baslayip herseye dahil edin,guzellikle,herseyi anliyorum deyip şaha kalkmayin,kendi ve bebeginiz icin.
Hatta burada bir uye vardi,esi gelince,ayy bebek sesini duyunca tepki verdi deyip karnina dokunuyormus
Oyle oyle esim babaligi sevdi,hoslandi diyordu:))
Degisir merak etmeyin,degismek degil de ogrenir yani.Bende tekme attığında çağırıyorum veya göbeğimi ona değdiriyorum yatarken tekmelerini hissetsin diye. O tekmeleri duymak için heyecanlanıyor duyunca aaa vurdu vurdu, içerse birşeyler yapıyor filan diyor ama doğduktan sonra nasıl olacak bilmiyorum. İnşallah kendi yavrusunu görünce değişir.
Yazdiklariniza göre eşiniz, bebek doğunca bayaa bir üstüne düşecek gibi duruyor inşallah da öyle olurBende tekme attığında çağırıyorum veya göbeğimi ona değdiriyorum yatarken tekmelerini hissetsin diye. O tekmeleri duymak için heyecanlanıyor duyunca aaa vurdu vurdu, içerse birşeyler yapıyor filan diyor ama doğduktan sonra nasıl olacak bilmiyorum. İnşallah kendi yavrusunu görünce değişir.
Yaa tabi öyle ama insan işte her şeyi tek başına yapmak zorunda kalınca ve önceden yaşanmış bazı üzücü olaylar olunca ister istemez kıyaslıyor veya verdiği değeri sorguluyor.Biz annelige hevesli oluyoruz,3 gunluk hamileyken anne moduna giriyoruz,ama ornegin esimizin safra kesesi hakkinda bir bilgimiz var mi,ya da akcigerinin alveolünün:))
Esiniz icin de iste oyle bir bilinmezlik,cocuk var biliyor ama,biz bile dogum yapinca,Allahim
Bebegim,icimdeki oradaki senmiydiiinmoduna giriyoruz,erkekler nereden bilsin:))
Keşke bunların hepsini eşine söylesen burada bize anlatmanın sizin evliliğinizle ilgili yapabileceğimiz hiç birşey yok kendi arabızda halletmeniz gerekn şeyler bunlar. Ayrıca evlenmeden öncede böyleydi diye anlatmışsın ee bu adam zaten böyleymiş neden şimdi bu kadar dert oldu evlenmeseydin veya daha çok düşünüp yapsaydınız çocuğu ? Doğunca herşeyi ile ben ilgilenicem biliyorum diyorsun ee biliyorsan neden yaptın ? Eltine yemek yapma olayına gelince yine aynı şeyi söylicem yapmasaydın ? Sen yıllarca beklenti içine gir eltine yemek yap kocan ne derse onu yap şimdi burada dert yan olcak iş değil gerçekten. Kimse seni silah zoruyla evlendirmedi sonuçta dimi yada silah zoruyla yemek yaptırmadı ? Yapamam yemek diyip çekileceksin aradan bu kadar basit ortaya mesafe koyacaksın. Alışveriş merkezine tek başına gidemezmişsin ne münasebet ya ona gel demişsin gelmemiş ee o zaman senin kimle gideceğinede karışamaz. Eşinin yaptığı hatalar var ama sendede hatalar var kendi istediklerin özgür bir iraden var eşin yemek yap diyor yapıosun annenle git diyor gidiyorsun yapma bu kadar basit çözümü. Burada bize bu kadar şeyi anlatırken eşine bu olaylardan hiç bahsetmemende ayrı birşey zaten bahset konuşun yani olmuyorsa işinde varmış ayrılırsın bu kadar basit.Her şeyin bir dengesi olmalı. Eşim genelde böyle. Nişanlıyken bile ev eşyası alınacağı zaman düğün öncesi babamla birlikte gönderdi beni alışverişe, ben saatlerce dolaştım ettim, evin bütün eşyalarını araştırıp ben baktım, eşim sadece alma kısmında vardı. İnsanlar sorumluluk sahibi olmayı bilmeli. Bu sorumsuzluk. Yeğenini çok sevmesi birşey değil. Bende yeğenlerimi çok seviyorum ama nerede ne yapacağımı eşimden daha iyi biliyorum. Eşimin yaptıklarını ben yapsam eşim şuan benimle kavga etmişti. Aynısını ben ona anlasın diye yaptığımda ben kötü, sorumsuz oluyorum. Ayrıca eşim internetten alışveriş yapmayı sevmiyor güvenmiyor. Ben de aptal değilim pandemide İnternet varken mağazadan alışveriş yapmamasını ben de bilirim ama eşim internetten çok nadir alışveriş yapar ve yaptırır. Böyle şeyleri gidip almamı ister. Kendisi maaştan hemen sonra al demişti. Ben belki son aylarımda çok ağırlaşmaya başlayacağım şuan bile zor eğilip kalkıyorum, daha bebek odasının içi yaptırılacak parke, boya badana işleri var, herkesin kendine göre bir durumu var ben neden her şeyi son zamana sıkıştırayım. Ayrıca bebek alışverişine de daha yeni başladım. Ayrıca dizilerinden rahatsız olan annemin yanımda gelmesini de eşim istedi, yalnız alışveriş merkezine vs gidemezmişim. Ben meraklı değilim annemi babamı oralara kadar yormaya. İşine geldiği gibi davranan insanlara sinir oluyorum. Bakın sadece 1 gün erken kalkıp işlerimizi birlikte tek seferde halledecektik, o 1 gün ona çok geliyor anladınız mı, yani doğmamış çocuk diyorsunuz da doğmamış çocuk diye hiçbir şey yapmayalım almayalım, hiçbir şeye elini sürmesin, ben neden onunla birlikte yaptığım çocuk için tek başıma alışverişlere çıkıyorum ki. Bu her zaman böyle, bir çocuğu sevmek sorumlulul sahibi olduğu anlamına gelmiyor. Daha doğmadan bir insan kendini belli eder. Doğumdan sonrada inanıyorum ki herşey benim başıma kalacak. Herşeyi benden bekleyecek. Ben hastaneye bile tek başıma gidiyorum. 1 kere geldi benimle sadece. Eltimler yani kardeşigile gideceğimiz zaman beni önceden tembihler bak erken yatıp erken kalkalım oraya gideceğiz diye. Onlara gitmek için uykusundan feragat eden adam benim için hiç uykusundan feragat etmiyor. Size bu büyük bir sorun gibi gelmeyebilir ama dışarıdan bakıldığında da bu böyle. Eşiniz size hamile halinizle kayınvalidenizin evinde eltinize yemek yapmadınız diye sözlü veya bedeni şiddet uyguladı mı? Hamile halinizle aç ayakta zor durduğunuz halde önce eltinizin kahvaltı yapmasını o kahvaltı yaparken sizin eltinizin çocuklarıyla ilgilenmenizi istedi mi? Her şeyin bir sınırı var, bu sınırı bilmek lazım. Yeğenlerim var bende yeğen sevgisi nedir eşimden daha iyi biliyorum, ama hiçbir zaman eşime onun bana davrandığı gibi davranmadım onlar için. Kendi kardeşi o kadar düşünmüyor çocuklarını. Eltimin eli ayağı varken ben neden eltime hizmet ediyorum ki? Neden eltim kendine yemek pişirdi diye ben dünyanın en kötü insanı oluyorum. Kardeşi, eltim ve çocuklarına gelince herşey den feragat eden insan eşine geldiğinde aynı fedakarlığı gösteriyorsa eğer ben kıyaslama da yaparım. Laf da ederim.
Ayrıca yeğenlerini düşman da değilim bende seviyor ilgileniyorum olay o değil. Neden aynı gruba benimde attığım ultrason fotoğrafı eşimin telefonundan silindi de eltimin attığı ultrason görüntüsü silinmedi, eltimin kızlarının ultrason görüntüsünün eşimin telefonunda ne işi var? Benim attıklarımı silmiş len eltimin attığı görüntüleri seçip albüm yapması çok ama çok düşündürücü. Sorun burda, neden benim attıklarımı sildi. Ben zaten onu doktor içeri almıyor diye ultrasonu kaydetmişim, kalp atışlarını vs, kendisi istiyor diye. Sadece benim telefonumda kalacaksa kendinden silecekse, kendi çocuğu olmayan bir çocuğun ultrason görüntüsü neden telefonunda duruyor?
İnşallah.Yazdiklariniza göre eşiniz, bebek doğunca bayaa bir üstüne düşecek gibi duruyor inşallah da öyle olur
Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz bence. Ben eltime yemek yapmadım diyorum. Siz hala hem eltine yemek yap diyorsunuz. Zaten yapmadığım için tüm bu sorunları başıma çıkartıyor. Yapmıyorum. Kendim canım nasıl isterse öyle yapıyorum. Kendi canımın istediğini yapıyorum diye böyle davranıyor. Çok konuştum. Evlenmeden önce bu kadar değildi. En azından böyle olacağını beklemiyordum. Eşim yemek yap demedik eltimdi yemek yaparken görmüş ben niye yapmıyorum diye gelip benimle kavga etti. Neden eltimin yemeğini ben yapmıyor muşum, bahsetmedim mi, konuşmadım mı. Hep konuştum ama kötü, fesat düşünceli ben oldum. İyi okumuyorsunuz kafanıza göre yazıyorsunuz. Ben zaten eltime hizmet etmedim bunun için benimle tartışıyor diyorum siz hala yapmasaydınız elinize diyorsunuz. Zaten yapmıyorum. Kendisi yapsın yapacağını diyorum eli ayağı tutuyor diyorum. Yapmıyorum diye söyleniyor. O tek gitme dedi ama ben o desende demese de gidecektim. Bir derdim var sayfası değil mi burası. Bende derdimi paylaşıyorum içimi dökmek istiyorum. Cevap vermek zorunda değilsiniz. Kimse size zorla yorum yazın demiyor. Yazıyorsanızda iyi okuyun öyle yazın.Keşke bunların hepsini eşine söylesen burada bize anlatmanın sizin evliliğinizle ilgili yapabileceğimiz hiç birşey yok kendi arabızda halletmeniz gerekn şeyler bunlar. Ayrıca evlenmeden öncede böyleydi diye anlatmışsın ee bu adam zaten böyleymiş neden şimdi bu kadar dert oldu evlenmeseydin veya daha çok düşünüp yapsaydınız çocuğu ? Doğunca herşeyi ile ben ilgilenicem biliyorum diyorsun ee biliyorsan neden yaptın ? Eltine yemek yapma olayına gelince yine aynı şeyi söylicem yapmasaydın ? Sen yıllarca beklenti içine gir eltine yemek yap kocan ne derse onu yap şimdi burada dert yan olcak iş değil gerçekten. Kimse seni silah zoruyla evlendirmedi sonuçta dimi yada silah zoruyla yemek yaptırmadı ? Yapamam yemek diyip çekileceksin aradan bu kadar basit ortaya mesafe koyacaksın. Alışveriş merkezine tek başına gidemezmişsin ne münasebet ya ona gel demişsin gelmemiş ee o zaman senin kimle gideceğinede karışamaz. Eşinin yaptığı hatalar var ama sendede hatalar var kendi istediklerin özgür bir iraden var eşin yemek yap diyor yapıosun annenle git diyor gidiyorsun yapma bu kadar basit çözümü. Burada bize bu kadar şeyi anlatırken eşine bu olaylardan hiç bahsetmemende ayrı birşey zaten bahset konuşun yani olmuyorsa işinde varmış ayrılırsın bu kadar basit.
Belki içime doğmuştur bir kızınız daha olacaktırSagolun ama benim kiz essek kadar,boyumu gecti masallah,nasil alayim
Kolkola alisveris yapacagiz artik korona bitince:))
Emoji kullanmayinca oyle gorundu mesajiniz,konu sahibi de degilim ayrica:)
Benim eşimde sizinki kadar değil ama ona çok yakındı. Yeğeni amcasının ona kıyamadığını ve hayır diyemeyeceğini bildiği için anne babasının almadığı şeyleri eşime söylerdi, eşimde hayır diyemez alırdı. Ben de eşimi bir gün uyardım, yeğeninin gelişimini ve ailesinin çocuk üzerindeki otoritesini olumsuz etkilediğini, bu şekilde alıştırmasının doğru olmadığını söyledim. Çünkü ailesinin hayır dediği şeyi eşime söylüyor eşimin almasını istiyordu. Birde ısrar, memnuniyetsizlik ve doyumsuzluk başlamıştı çocukta. İlla istediği kostüm, oyuncak vs. istediği zaman alınacaktı, her gittiğimizde çocuklara birşey alıp giderdik, ufak tefek onları sevindirecek şeylerle veya bazende normal hediyelerle giderdik. Bir gün bir kostüm için ısrar etti ama durumumuz da o aralar sıkışık hemde ailesinede söylemiş almamışlar onların da yeni bebeği olmuştu. Zaten bebek doğunca kıskanmasın diye de hediye almıştık. Amcasına illa alın diye ısrar ediyor. Ben de tatlım şuanda alamayız dedim illa alın alın ne zaman alacaksınız diyor, dedim ne zaman alacağımızı bilmiyorum ama şuanda o kostümü alacak kadar paramız yok, biraz beklemelisin dedik. Ben şimdi istiyorum ama hemen alın diyor. Amcasına kalsa tamam tamam alırız diyecekti ama ben eşimi uyardım. Sonra bir daha öyle yapmamaya başladı.Benim eşiminde üç yeğeni var ilk yeğenin her şeyiyle o ilgilenmiş hatta baba diyordu. Maddi manevi ihtiyaçlarını annesinden babasından çok düşünüyor ve yapıyordu. Hatta bana yeğenim mi sen deseler hiç düşünmeden yeğenim derim derdi. Çocuk beni kıskanıyordu vs. Ben eşimi uyardığımda bazı konularda sen çocuğu kıskanıyorsun diyordu. Uyardığım konu da annesinin babasının izin vermediği şeylere eşim izin veriyordu. Sen annene babana bakma diyordu. Aldıklarının parasını babasına ver o alsın hep senin aldığını bilmesin. İster istemez çocuk babası ile seni kıyaslıyor derdim. Bizim çocuğumuz yoktu gebelikte yoktu o zaman. Zamanla azaldı. Hala çok ilgili ama eskisi kadar değil. Ben şimdi gebeyim. Çok değişti tüm ilgi bende. Gerçi laf arasında yinr diyor diyeceğini senden ötürü değil yavrumdan ötürü diyehormonlarınız etkisiyle farklı düşünüyorsunuz. Hele bir çocuğunuz doğsun. Nasıl sevecek şımartacak. Hatta siz kızacaksınız yapma böyle diyeceksiniz. Hem baba hem arkadaş olacak kızınıza. Kızınızın ilk aşkı olacak. Bunları düşünün. Eşinize trip atarak aranızı açmayın. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah
Yani şimdi bu ne anlama geliyor?Yeğenini kendi çocuğundan çok seveceği miYeğenleri ile neden kıyasladım acaba anlamadınız, benim gönderdiklerini silip bahane uydurması yüzünden. Benim eşime attığım ultrason görüntüsünü eşimin silip eltimin kileri tutmasına kızdım yeğenlerini sevsin tabi.
Ben o konuyu bilmiyorum.Ben sadece anlattıklarınızdan yola çıktım.Ama yine de yeğenini kendi çocuğundan çok önemsemeyecek.Eltime yemek yapmadım diye hamile karısıyla kavga ederse takarım eltiye.
Ben yasaklamadım, yasaklamam da. Bazı erkekler dengeyi sağlayamıyor. Yeğenini kendi çocuklarından daha çok seven babalar var ama gerçekten de. Eşim nasıl olacak bilmiyorum ama umarım öyle babalardan olmaz inş.Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum yeğenini sevmeyi yasaklayanlar vs .garipppppp.
İnşallah, ama yeğenini kendi çocuğundan daha çok seven babalar varmış bu konudaki yorumlarda gördüm. Eşimin babası da evlatlarını kardeşi gibi görüyor, kardeşlerini evlatlarından daha çok düşünüyor. Öyle değildir dersiniz ama bunun konuşması bile geçti aile arasında. Eşim de amca vs sevgisi görmemiş, bu yüzden de yeğenlerine o sevgiyi göstermeye çalışıyor ama aşırı gösteriyor. Bazen yeğenlerinin anne babasından da daha çok düşünüyor. Kendi çocuğumu bu kadar sever miyim acaba diye bir laf bile geçmişti kaynımlarda. Onlarda kendi çocuğun olsun bak gör demişlerdi.Ben o konuyu bilmiyorum.Ben sadece anlattıklarınızdan yola çıktım.Ama yine de yeğenini kendi çocuğundan çok önemsemeyecek.
İnşallah, ama yeğenini kendi çocuğundan daha çok seven babalar varmış bu konudaki yorumlarda gördüm. Eşimin babası da evlatlarını kardeşi gibi görüyor, kardeşlerini evlatlarından daha çok düşünüyor. Öyle değildir dersiniz ama bunun konuşması bile geçti aile arasında. Eşim de amca vs sevgisi görmemiş, bu yüzden de yeğenlerine o sevgiyi göstermeye çalışıyor ama aşırı gösteriyor. Bazen yeğenlerinin anne babasından da daha çok düşünüyor. Kendi çocuğumu bu kadar sever miyim acaba diye bir laf bile geçmişti kaynımlarda. Onlarda kendi çocuğun olsun bak gör demişlerdi.
İnşallahben de katılıyorum bir doğsun da bakalım o zaman görür ne kadar çok seviliyormuş.
Gebeliğin başından beri özele gidiyorum. Ama koronadan dolayı odaya almıyorlar yasak. Alışveriş için benden çok eşim ailemle gitmemi istiyor. Çalışma şartlarından dolayı çok yorulduğunu uyuyamadığını ve uykusunu alamadığını bahane ediyor. O yüzden ilk alışverişine annemle gittim. O da evde akşama kadar horul horul uyudu. Ben gelince neler almışım diye aldıklarımı inceledi. Bebeğim yüzünü göstermiyor, ultrason cihazı net gösteriyor daBenim kaynımda kızlarıma çok düşkündür ama sizin eşiniz kadar değil bir amca olarak sever, değer verir ama kendi evlatları tabiki başkadır. Benim eltim ve kaynımda ara ara kızlarımın bebeklik fotoğraflarını atarlar bize açıkçası içten içe ne alaka derim çünkü ben onların çocuklarının fotoğraflarını saklamam telefonumda.
Ben ilk kızıma hamileyken eşim kendi adına kıskanmıştı çünkü bebek olursa onunla ilgilenmeyeceğimi düşünüyordu. 2-3 aylık hamileyken çok acıktım dedim hiç umrunda olmadı saatlerce yatıp uyudu. 5 aylık hamileyken detaylı ultrasonda gördü birden adamda sevgisi oluştu. Sürekli karnımı sevmeler, öpmeler filan. Neyse kızım doğdu adam kızına aşık resmen bu sefer 2. Ye hamile kaldım adam vicdan azabı çekiyor ben kızımdan başkasını nasıl severim diye (halbuki bu da kendi kızı) neyse 2 numara doğdu biraz ele avuca geldi dillendi şimdi babanın tepesinde geziyor.
3 numara, babası karnımı sevince hiç tepki vermiyor eşim içten içe üzülüyor bu beni sevmiyor diye, adamı teselli ediyorum doğunca tependen inmez merak etme diye.
Sizin yapmanız gerekenler özel bir hastaneye gideceksiniz, genelde babanın muayene odasına girmesine izin veriliyor ve cihazları gelişmiş olduğu için 4 boyutlu ve bebek daha net görünüyor, haftanız itibari ile şu anda yüz hatları daha belirginleşmiş olmalı.
Alışveriş için ailenizi çağırmayın, eşinizin evde olduğu gün alışverişe çıkın ve uykuyu bahane etmesine izin vermeyin. Erkekler çocukları ile ilgili ne kadar sorumluluk alırsa o kadar çabuk benimsiyorlar. Hatta eşinizin el becerisi iyiyse oda süsü filan yapın birlikte. Bebekle ilgili herşeye ortak edin. Senin sesini duydu oynamaya başladı tekme atıyor gibi
Bir anda 4 numara,5 numara diye devam edecek sandımBenim kaynımda kızlarıma çok düşkündür ama sizin eşiniz kadar değil bir amca olarak sever, değer verir ama kendi evlatları tabiki başkadır. Benim eltim ve kaynımda ara ara kızlarımın bebeklik fotoğraflarını atarlar bize açıkçası içten içe ne alaka derim çünkü ben onların çocuklarının fotoğraflarını saklamam telefonumda.
Ben ilk kızıma hamileyken eşim kendi adına kıskanmıştı çünkü bebek olursa onunla ilgilenmeyeceğimi düşünüyordu. 2-3 aylık hamileyken çok acıktım dedim hiç umrunda olmadı saatlerce yatıp uyudu. 5 aylık hamileyken detaylı ultrasonda gördü birden adamda sevgisi oluştu. Sürekli karnımı sevmeler, öpmeler filan. Neyse kızım doğdu adam kızına aşık resmen bu sefer 2. Ye hamile kaldım adam vicdan azabı çekiyor ben kızımdan başkasını nasıl severim diye (halbuki bu da kendi kızı) neyse 2 numara doğdu biraz ele avuca geldi dillendi şimdi babanın tepesinde geziyor.
3 numara, babası karnımı sevince hiç tepki vermiyor eşim içten içe üzülüyor bu beni sevmiyor diye, adamı teselli ediyorum doğunca tependen inmez merak etme diye.
Sizin yapmanız gerekenler özel bir hastaneye gideceksiniz, genelde babanın muayene odasına girmesine izin veriliyor ve cihazları gelişmiş olduğu için 4 boyutlu ve bebek daha net görünüyor, haftanız itibari ile şu anda yüz hatları daha belirginleşmiş olmalı.
Alışveriş için ailenizi çağırmayın, eşinizin evde olduğu gün alışverişe çıkın ve uykuyu bahane etmesine izin vermeyin. Erkekler çocukları ile ilgili ne kadar sorumluluk alırsa o kadar çabuk benimsiyorlar. Hatta eşinizin el becerisi iyiyse oda süsü filan yapın birlikte. Bebekle ilgili herşeye ortak edin. Senin sesini duydu oynamaya başladı tekme atıyor gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?