Sinirlerim bozuldu, yeğen sevgisi de bir yere kadar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben zaten yeğenlerini seviyorum sorun o değil. Sorun benim attıklarımı silip eltimin gönderdiklerini silmeyi albüm oluşturup oraya eltimin ultrason görüntüsünü koyması. Yani telde kalmıştır unutmuştur diyemeyiz çünkü öyle değil. Benimkileri bilinçli olarak silmiş yani.

Sonunda anlatmak istediğimi anlayan birisi çok teşekkür ederim anlayışınız için ablam 5 günlük anne ve sırf ben yanlış anlattım diye ona bu tarz ithamların yazılması çok üzdü beni
Ablayi da bekleriz buraya,toplumda neler yasiyor burada taniyoruz,sizin de oyle yansitmaniz ayri talihsizlik,birinizin suur altinda birsey var ama cozemedim

Ya sorun onları sevmesi değillkş sevsin sevmesin mi dedim, ultrason görüntülerinin eşimde ne işi var. Benim attıklarımı silip eltimin seneler önceki görüntüsü duruyor birde albüm yapmış. Benimkileri özellikle silmiş.

bir arada olan eslerin mesajlasmasi veya telefonda meseleleri halletmeye calismasini dogru bulmuyorum. neden karsiniza alip, gozlerine bakip sormuyorsunuz. belki bir aciklamasi var.
Telefondan yazdıklarımı silip yğzyğze sordum mantıklı bir açıklama yok. Benim mesajlarımı silince o resimler de silşnmiş ama eltimlerin mesajlarını da siliyor sürekli ama onlar niye silinmedi çünkü onları özellikle ayırdı.

Çocukları kız olduğu için vermemiş. Erkek çocuk sevdası zihniyetinde biriymiş. Şu kızlara bir şey vermeyen zihniyet varya onlardan.
Sonra goz topraga bakmaya baslayinca,kiz evlat öz evlat demeye baslarlar,niye,pislikleri temizlenecek,zavalli kizlar da elden utanip sineye cekecek,hic sasmaz

Ben kiz kardes sandim.
Neden hizmetin kadından beklendiğini hic anlamıyorum. Esinizin elleridne bir sorun yoksa kalksin kendisi yapsın hizmeti de

Ben sok su anda
Allahim akil ziyanligi insanlari sen uzak tut yarabbi aaamiiiin
O kadar açıklamanın üstüne hâlâ bu tarz yorumlar yazılıyor ya ben artık bu konu üzerine yazılan yorumlara cevap vermeyeceğim istediğinizi düşünmekte özgürsünüz saygı duyuyorum sizlere sizlerde bana ve ablama saygı duyarsanız sevinirim.

Eşinize neden böyle birşey yaptığını sordunuz mu peki

Eltime yemek yapmadım diye hamile karısıyla kavga ederse takarım eltiye.
Sizin nezlinizde belki baska okuyan bekar arkadaslar olur diye söylüyorum.Sevgiliyken veya nisanliykrn mustakbel esinize yaranmak icin ailesine her turlu hizmeti fazla fazla yapip evlendikten sonra devam ettirmezseniz veya hamilr kaldıktan cocuk olduktan sonra yaomaz yapamazsaniz kotu olursunuz.O yuzden bastan yapmayin arkadaslar ki yaoinca kiymetli olsun.Misal ben kendi evim disinda kimsenin yemegini yapmam olur da yardim edersem de yardimim kiymetli olur gozlerinde.Ama bastan girisip her seyi yapsaydim bir gun yapmasan vay iste degisti yapmiyo derler.Sizin de oyle olmus demekki oncesinde oyle bir hizmet ediyormussunuz ki hamile halinizle bile devam etmeniz beklenmis.Yapmayin rahat edin

Nedense anlattığınız şey bana hala büyük bir olay gibi gelmiyor benimde yeğenim var ve eşinizin yaptığı herşeyi bende yapıyorum belkide daha fazlasını. Normalde uykuyu çok severim ama yeğenim için erkenden kaltığım bir çok şey oldu yeri geldi eşimle dışarı çıkmak yerine yeğwnimi görmeye gittim yeri geldi kendime hiç birşey almadım yeğenime aldım. Evet hamilesiniz hassaasınız kabul ediyorum ama 28. Haftanızdasınız daha doğuma var karnıznızda olan bir beğiniz var. Daha dünyaya gelmemeiş bir çocuğunuz var. Biraz salsanızmı acaba çocukları bu kadar çok seven bir adam eminim kendi çocuğunu kucağına aldığınında onun içinde aynısını yapacak. Erkekler alışverişe çıkmayı mağza mağza dolaşmayı sevmez zaten. Sana beğen almaya beraber gideriz demiş işte neden bu kadar abarttığını anlamadım. Zaten pandemi dönemindeyiz sen hamilesin annenle babanı neden zorla dışarı çıkartıp alışveriş yaptırdın onuda anlamadım. Günümüzde herşeyi internetten alabiliyoruz gir internete herşeyi al neden şu dönemde yaşlı insanlar bide hamile hamile riske giriyorsunuz ki ? Eminim bebeğiniz doğduğunda onuda sevicek. Kadınlar bile kucağına almadan anne olduğunu hiasedemiyor çoğu zaman eşinin şuan kendini bir baba gibi hissetmemesi çok doğal. Yeğen bu ya düşmanın değil küçüçük çocukları kıskanmaktan vazgeçmelisin.

Bak canim,belki ki yasin kucuk,seni uzmekte istemiyorum.
Fakat bazi konularda objektif olmaliyiz.
Babami annemi severim,ama hatali taraflarini da bilirim,gorurum.
Burada da yazmisimdir.
Yanlisa yanlis demeyenler yuzunden,yanlislar bitmiyor bir turlu.
Ablani savunmak için soylediklerin bile onu daha iyi tanitiyor bizlere.
Sevgi boyle birsey degil.Sevgi restoranlardaki bir dokumluk tuz paketi degil ki bir kere kullaninca bitsin.

Bu marazli bir durumdur.Yarin ablan bu mantikla bunalima da girer,cocugunu benden cok seviyorsun diye,bak buraya yaziyorum...

Oradaki ilgi bende derken bebeği ben taşıdığım için bende anlamındaydı. Yoksa bebeğimiz de tabi ki ilgi. Meyve yerken bana iki koyar kendine tek küçük meyvelerde. Bu yavrumuz için diye. Daha çok küçük odasını nasıl kuracağımızı onunla nasıl vakit geçireceğini hesaplıyor planlıyor. O örneği verirken de eşiniz yeğenlerine karşı bu boyutta mı diye tartabilin diye verdim. Orada hatalı olan benim eşim. Kendi oğlu gibi davranıyordu. Anne babada ilgilenemeyince iyice oğlu gibi olmuştu. Bu boyutta olan benim eşim bile değişti demek istemiştim.

Ben kıskanç bir yapıda bir insan değilim hiç alakamın olmadığı çocukları bile çok severim. Ki o yeğenimiz onu kıskandığımı düşünmüşsünüz sanırım. çocuğu düşünmesem eşimi ve ailesini karşıma alıp yaptıklarının doğru olmadığını söylemezdim. en azından kıskançlık ile itham edilmezdim. Benim kaybedeceğim hiç bir şey yoktu. Kazanacağım da. Gerçi neden açıklama yapıyorum ki isteyen istediğini düşünür. Sağlıkla alın kızınızı kucağınıza inşallah.

Her şeyin bir dengesi olmalı. Eşim genelde böyle. Nişanlıyken bile ev eşyası alınacağı zaman düğün öncesi babamla birlikte gönderdi beni alışverişe, ben saatlerce dolaştım ettim, evin bütün eşyalarını araştırıp ben baktım, eşim sadece alma kısmında vardı. İnsanlar sorumluluk sahibi olmayı bilmeli. Bu sorumsuzluk. Yeğenini çok sevmesi birşey değil. Bende yeğenlerimi çok seviyorum ama nerede ne yapacağımı eşimden daha iyi biliyorum. Eşimin yaptıklarını ben yapsam eşim şuan benimle kavga etmişti. Aynısını ben ona anlasın diye yaptığımda ben kötü, sorumsuz oluyorum. Ayrıca eşim internetten alışveriş yapmayı sevmiyor güvenmiyor. Ben de aptal değilim pandemide İnternet varken mağazadan alışveriş yapmamasını ben de bilirim ama eşim internetten çok nadir alışveriş yapar ve yaptırır. Böyle şeyleri gidip almamı ister. Kendisi maaştan hemen sonra al demişti. Ben belki son aylarımda çok ağırlaşmaya başlayacağım şuan bile zor eğilip kalkıyorum, daha bebek odasının içi yaptırılacak parke, boya badana işleri var, herkesin kendine göre bir durumu var ben neden her şeyi son zamana sıkıştırayım. Ayrıca bebek alışverişine de daha yeni başladım. Ayrıca dizilerinden rahatsız olan annemin yanımda gelmesini de eşim istedi, yalnız alışveriş merkezine vs gidemezmişim. Ben meraklı değilim annemi babamı oralara kadar yormaya. İşine geldiği gibi davranan insanlara sinir oluyorum. Bakın sadece 1 gün erken kalkıp işlerimizi birlikte tek seferde halledecektik, o 1 gün ona çok geliyor anladınız mı, yani doğmamış çocuk diyorsunuz da doğmamış çocuk diye hiçbir şey yapmayalım almayalım, hiçbir şeye elini sürmesin, ben neden onunla birlikte yaptığım çocuk için tek başıma alışverişlere çıkıyorum ki. Bu her zaman böyle, bir çocuğu sevmek sorumlulul sahibi olduğu anlamına gelmiyor. Daha doğmadan bir insan kendini belli eder. Doğumdan sonrada inanıyorum ki herşey benim başıma kalacak. Herşeyi benden bekleyecek. Ben hastaneye bile tek başıma gidiyorum. 1 kere geldi benimle sadece. Eltimler yani kardeşigile gideceğimiz zaman beni önceden tembihler bak erken yatıp erken kalkalım oraya gideceğiz diye. Onlara gitmek için uykusundan feragat eden adam benim için hiç uykusundan feragat etmiyor. Size bu büyük bir sorun gibi gelmeyebilir ama dışarıdan bakıldığında da bu böyle. Eşiniz size hamile halinizle kayınvalidenizin evinde eltinize yemek yapmadınız diye sözlü veya bedeni şiddet uyguladı mı? Hamile halinizle aç ayakta zor durduğunuz halde önce eltinizin kahvaltı yapmasını o kahvaltı yaparken sizin eltinizin çocuklarıyla ilgilenmenizi istedi mi? Her şeyin bir sınırı var, bu sınırı bilmek lazım. Yeğenlerim var bende yeğen sevgisi nedir eşimden daha iyi biliyorum, ama hiçbir zaman eşime onun bana davrandığı gibi davranmadım onlar için. Kendi kardeşi o kadar düşünmüyor çocuklarını. Eltimin eli ayağı varken ben neden eltime hizmet ediyorum ki? Neden eltim kendine yemek pişirdi diye ben dünyanın en kötü insanı oluyorum. Kardeşi, eltim ve çocuklarına gelince herşey den feragat eden insan eşine geldiğinde aynı fedakarlığı gösteriyorsa eğer ben kıyaslama da yaparım. Laf da ederim.

Ayrıca yeğenlerini düşman da değilim bende seviyor ilgileniyorum olay o değil. Neden aynı gruba benimde attığım ultrason fotoğrafı eşimin telefonundan silindi de eltimin attığı ultrason görüntüsü silinmedi, eltimin kızlarının ultrason görüntüsünün eşimin telefonunda ne işi var? Benim attıklarımı silmiş len eltimin attığı görüntüleri seçip albüm yapması çok ama çok düşündürücü. Sorun burda, neden benim attıklarımı sildi. Ben zaten onu doktor içeri almıyor diye ultrasonu kaydetmişim, kalp atışlarını vs, kendisi istiyor diye. Sadece benim telefonumda kalacaksa kendinden silecekse, kendi çocuğu olmayan bir çocuğun ultrason görüntüsü neden telefonunda duruyor?

Sordum. Seninle yazışırken açık seçik fotolar da atıyoruz WhatsApp ten kimse görmesin diye konuşmaları silince resimlerde siliniyor dedi. Ama ben zaten o fotoğrafı eltimlerin de olduğu gruba atmıştım bebeğin hiç ultrason görüntüsü yok mu neye benziyor dedikleri için ama o gruba eltimin attığı ultrason görüntüsünü silmemiş de benim attıklarımı silmiş bunun açıklaması yok. Eşime de daha önce video olarak kalp atışlarını göndermiştim ama ayırmamış. Benim konuşmalarımı silince silinmiş ama neden diğerlerini ayırdın o zaman onları tek tek seçtin benimkileri neden seçmedin, diye düşünüyorum. Bana o gün gönder yeniden o görüntüleri vs dedi. Bende dedim göndermiştim onları görünce ama sne sildiğin için geri sildim, çok tutmak isteyen o görüntüleri tutardı silmezdi dedim. Öyle yani.

Ben eltime hiçbir zaman kaynanamlar da yemek yapmadım hizmet etmedim. Bana gelirse yapar ederim. Kayınvalidem şerde de sofra kurup kaldırmaya yardım ederim ama eltimin de eli ayağı var sonuçta. Onun iki çocuğu var diye ben ona hizmet etmek zorunda değilim ki. Bana güvenipte mi yaptı ikinci çocuğunu. Kendi yemeğini de pişiremeyecekse ben ne yapayım? Ailesine öyle hizmet etmiş değilim. Kayınvalidemlerde kalıyorsa sofra kurup toplama da bulaşık vs de yardımcı olurum ama öyle herşeyini ben yapayım edeyim vs bunları yapmam. Kaynanamda beklemez ama eşim bekliyor. Eşime kalsa kaynanamın evini de ben düzenleyip temizleyecem. Onlara gittiğimizde kaynanamın elini sıcak sudan soğuk suya sokmayacam. Eltimde varsa eltimin çocuklarıyla ilgilenicem veya eltime yardımcı olcam filan. Ona göre böyle olması gerek. Ya ben yapmıyorum diye gidip eltimin kucağından çocuğu alıp eltim rahat kahvaltı yapsın diye bakıyordu. Aynılarını bana yapacak mı merak ediyorum. Başkalarının rahatını bu kadar düşünürken karısına aynısını yapacak mı çok ama çok düşünüyorum yani. Annem bile diyor kızım sen yalnız gitme hamile halinle diye geldim dizlerim acıyor ama, eşinle de alışveriş yap biraz sorumluluk sahibi olsun, çocuk yapmakla olmuyor, sevmekle sorumlulul sahibi olunmuyor, eşin inde sorumluluk alıp kendi bebeği olacağını düşünüp seninle gelmesi gerekirdi diyor hatta eşime çıtlattı, çocuğun olunca anlarsın,evlat sorumluluk ister vs giyimi giysisi hastalığı derdi tasası vs her şeyine birlikte koşmanız gerek vs diye. Ama benim odun eşim anlamıyor. Uykusunu ve çalışma sistemini bahane ediyor. 2 çalışıp bir gün yatıyor, yani haftada 2 gün boş günü bir gün erken kalkıp gelebilir benimle alışverişe ama hala burda yorumlarda büyütülecek birşey yok adam yeğenlerini giderken erken kalmışsa nolmuş diyen var. Anlayamıyorum bu kafadaki insanları.

Sagolun ama benim kiz essek kadar,boyumu gecti masallah,nasil alayim
Kolkola alisveris yapacagiz artik korona bitince:))
Emoji kullanmayinca oyle gorundu mesajiniz,konu sahibi de degilim ayrica:)

Annenizin dediklerinden pay cikarmadigini dusunuyorsaniz isi ele alacaksiniz bebek dogunca.
Yoksa cook aglarsiniz.
Bu adam belli,boyle.
Bastan baslayip herseye dahil edin,guzellikle,herseyi anliyorum deyip şaha kalkmayin,kendi ve bebeginiz icin.
Hatta burada bir uye vardi,esi gelince,ayy bebek sesini duyunca tepki verdi deyip karnina dokunuyormus
Oyle oyle esim babaligi sevdi,hoslandi diyordu:))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…