Sinirlerim bozuldu, yeğen sevgisi de bir yere kadar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyse
Ablanız düşman başına
Hayır lütfen böyle şeyler söylemeyin ablam sadece demiş ki benim karnımdaki bebek ikimizin ama sen sanki o yokmuş gibi davranıyorsun benim canım sıkılıyor üzülüyorum demiş kıskançlık yapmak istemiyorum ama sen böyle yaptıkça kendimi kötü hissediyordum demiş eğer doğumdan sonra böyle devam edersen aramızda tartışma çıkar ve bunu şimdi den söylüyorum o zaman da ilgisiz olursan olumsuz bir tepki verirsem bundan beni sorumlu tutma suç ikimizde de olur demiş ve şuan 5 günlük kızları var ve eniştem kendi bebegini görünce onlar aklına bile gelmiyor . (Sanırım en baştan açıklamayı bu şekilde yapmalıydım ben bu kadar detaya inmeden kaba taslak yazdım çünkü ben olayı detaylı bildiğim için sizin bu tarz yorumlar yazacaginizi tahmin edemedim)

Ablanızin acil tedaviye ihtiyacı var. Benim kardesimin eşi bunu yapsa cok kötü kırarım kalbini. Herkes yerini ve haddini bilecek. Ama Allah tan bizim gelinimiz evlat sevgisiyle yeğen sevgisini ayırt edebilecek kadar zeka seviyesine sahip. El vicdan yarıştiği minicik çocuk.

Erkekler, bebek doğup somut bir şekilde görmeden baba olduklarının farkına varmıyorlar. Elbette yeğenlerini sevecek. Ben de hamileyim şuanda eşime "bebekle biraz konuş" diyorum karnıma yaklaşıp "höööö" diyor birlikte gülüyoruz. Sonra yeğenini görüntülü arıyor daha 5 yaşında ikisi aman bir muhabbetlet ediyor mest oluyorum ve diyorum ki yeğenini böyle seven kimbilir kendi çocuğunu nasıl sever.

Merak etme kizin dogunca ona asik olacak

Allah herkesi “insan”larla karşılaştırsın. Ablanız gibilerle işi zor insanların.
Emin olun ablamdan bahsederken hep derler ki Allah razı olsun çok memnunuz derler yani daha ne diyeyim ve artık yorumlarıma bu tarz cevaplar yazmayın
Sakin olur musunuz? ben olayı ayrıntılı bir şekilde anlattım bu alıntı yaptığınız kısım benim anlatma tarzımdan kaynaklı yoksa ablam bu kadar sert bir şekilde söylemedi gerek eşi olsun eltisi olsun kv kp hep derki Allah razı olsun gelinimizden derler . Enistemin yeğenlerini ablamda çok sever yemeklerini yedirir ödevlerini yardımcı olur o sadece enişteme bizim kızımıza da ilgili davran tarzında bir konuşma yapmış . Ablamı yanlış ifade ettiğim için üzgünüm tüm suç bende ben olayı yanlış anlattım.

Konu yeğen değil ama burada, onlara mesafe koydu diye mutlu oluyorsa ablaniz, kendi çocuğuna aynı şeyi yaptırır birileri birgün
Hayır ablam bu konuda mutlu yada mutsuz değil sadece dedi ki bizim kızımıza biraz ilgi göster sevgi göster dedi onları sevmesin değil onları seviyor kızını da sevsin diye böyle söyledi hatta şimdi yeğenleri geliyor eniştem kızını kucağından indirmiyor ablam diyor kıskanmasınlar bu razı ilgi göster çocuklara der

Benim babamda biraz el iyisi ama şunu düşünürüm hep neden kendi evlatlarına iyi değilde ellere iyi diye düşünüyorum

Ultrason fotoğrafına anlam yüklemek komik değil mi biraz . Muhtemelen yeğenlerinin albümünü yaparken ultrason görüntülerini de ekleyiverdi. Sizin bebek doğsun onu da çekersiniz bol bol. Hamile psikolojisidir yani doğurunca geçer diye umuyorum. Geçmezse yandılar

Onunki evlat sevgisinden ziyade kıza mal mülk bırakılmaz yobazliğindan maalesef

Yeğenlerini sevmesinden daha doğal ne olabilir? Daha doğmamış cocugunuza verilmeyen ilgiyimi kıskanıyorsunuz? Babası o yahu ondan daha cok seven kim olabilir??
lütfen bu kıskanclık duygularınızı cocuklarınıza da aktarmayın..

Üslubunuza dikkat edin lütfen burada herkes birşeyler paylaşıyor kimseye bu şekilde davranılmamalı ben kardeşi olarak saygı duydum oda böyle bir insan lütfen bu kadar sert çıkışlar yapmayın
Siz kardeşi olarak saygı duyarsınız tabi, O yeğenlerin annesi yerinde olunca daha farklı düşünür insan , doğru her şekilde doğrudur benim neyim olduğundan farksız. Üslubumda hakaret yok , dayı / amca sevgisinden mahrum edilmiş çocuklara üzülme var

Çevir kazı yanmasın...

Benim eşiminde üç yeğeni var ilk yeğenin her şeyiyle o ilgilenmiş hatta baba diyordu. Maddi manevi ihtiyaçlarını annesinden babasından çok düşünüyor ve yapıyordu. Hatta bana yeğenim mi sen deseler hiç düşünmeden yeğenim derim derdi. Çocuk beni kıskanıyordu vs. Ben eşimi uyardığımda bazı konularda sen çocuğu kıskanıyorsun diyordu. Uyardığım konu da annesinin babasının izin vermediği şeylere eşim izin veriyordu. Sen annene babana bakma diyordu. Aldıklarının parasını babasına ver o alsın hep senin aldığını bilmesin. İster istemez çocuk babası ile seni kıyaslıyor derdim. Bizim çocuğumuz yoktu gebelikte yoktu o zaman. Zamanla azaldı. Hala çok ilgili ama eskisi kadar değil. Ben şimdi gebeyim. Çok değişti tüm ilgi bende. Gerçi laf arasında yinr diyor diyeceğini senden ötürü değil yavrumdan ötürü diye hormonlarınız etkisiyle farklı düşünüyorsunuz. Hele bir çocuğunuz doğsun. Nasıl sevecek şımartacak. Hatta siz kızacaksınız yapma böyle diyeceksiniz. Hem baba hem arkadaş olacak kızınıza. Kızınızın ilk aşkı olacak. Bunları düşünün. Eşinize trip atarak aranızı açmayın. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah

Biz sizin ilk yorumunuza cevap olarak yazdık.
Ablam enişteme yeğenlerini sevmeyeceksin yoksa kötü olur dedi. Çocukları doğdu eniştem yeğenlerine mesafe koydu, yazan sizsiniz.

Eşinin, hamileyken çocuklarına sevgi göstermemesini, yeğenlerine sevgisi üzerinden tehdit etmek iyi niyetli bir yaklaşım değil. O çocukları hesaba katmadan deseydi ablaniz ne diyecekse.

Son düzenleme:
Yani kusura bakmayin ama ablaniz burdan cok kotu gorunuyor esim yegenlerine duskundu nedense bunu kiskanmak aklimin ucuna bile gelmedi ogluma da cok duskundur yarin bir gun ablaniz o cocugun sevgisini de kisitlayacaktir

Bir adamin yegeninin ultrason goruntusuyle ne isi olur ona kim atmis ne alaka ben kendi cocugumun ultrason fotolarini telefonuma atmadim aklima bile gelmedi esinizde bir gariplik var ben olsam hicbisey soylemeden silerdim ne alaka baska birinin ultrason goruntuleri sacmalik

Yani kusura bakmayin ama ablaniz burdan cok kotu gorunuyor esim yegenlerine duskundu nedense bunu kiskanmak aklimin ucuna bile gelmedi ogluma da cok duskundur yarin bir gun ablaniz o cocugun sevgisini de kisitlayacaktir
Suç tamamen benim ben ablamı kötü yansıttım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…