• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlerim,Kocam,Kırgınlıgım

Arkadaşlar sakın bu kadar konuşup paylaştıktan sonra bana senin işin zormuş allah sabır versin diyip kaçmayın.

Bana yardımcı olun.

arkadaşlar şöyle genel olarak bakılırsa gelınler kaynanaya kendını sevdırmek ısterler, kaynanalar %99 gelınlerını sevmezler... sevenler ise %1 e gırerler. evlenınce ben ogluma baktım bunca ıl gelın bakamaz cahıldır bılmez diye evlenmeden önce oğluna davrandığı gıbı hayatını surdurmeye calısır. bu esnada ıse gelın engelı cıkar karsısına.. oysa ki sevgili kaynanalar oğullarının artık bir yuvası olduğunu oraya ait olduğunu kabul etseler böyle sorunlar cıkmayacak.... biz gelınler de ne yapsak bunu düzeltemeyız kaynanaya ısınamayız yıllar boyle surer gıder... eger canını sıkıyorsa görüşmeyi kesmeden cok azaltacaksın... ama görevlerini yerıne getıreceksın. bayrama kadar aramamak olmaz arayıp hatrını sormak bıle tatlı gelır, ne kadar seni sevmesede..bayramin ilk günü ıse gitmek el opmek adettir. gitmemek terstir. mesafeni koy ama ben buradayım oglun benımle evli diye saygı cercevesinde davranırsan sorunlar cözülür...kocan da senı sevıyor sonucta.orta yol bulunca o da mutlu olacaktır... :78:

Anlattığın gibiyse ortada çok büyük sorun yok kaynanayı boşver kiminle anlaşıyorsa onunla olsun kıskançlık yapma, eşlerde zamanla yola geliyor evlenir evlenmez öyle hanımım her istediğini yapmıyor, eşin daha kötü tepki gösterebilirdi

mesafe en iyisi haklısınız. aramazsa aramayayım , büyüktür gider bayramlarda el öpersin, mesafe koy, bişey derse kızmadan cevabını ver, soru sorarsa konuş sormazsa çok konuşma diyen çoğunlukta anldığım kadarıyla. Tabii ben bunları yaparken her daim arayan ,yalnız giden , mesajlara cevap veren kocamada karışmadan uslu uslu oturacağım.
İnşallah dayanabilirim çünkü bir kadının kocasından ilk beklediği kendisini koruması ve yanında olması değilmidir. :47:

kocan bu durumu umursamıyorsa sende umursama canım.eğer eşin ailemle her zaman görüşeceksin yüzünü hep güldüreceksin gibi dayatmalarda bulunsa emin ol daha çok sinirlerin bozulurdu.en azından eşin seni sıkmıyor hiçbir şeye mecbur bırakmıyor.sende tadını çıkar bu durumun boşver onları kendi hallerine bırak:31:

ya aslan burcusun yada ateş gurubu dimi?:)

elbette sana önereceğim şey onlarla iyi geçinmek için adım atman olacaktı,madem

bunları yapmak sana daha çok sıkıntı verecek sende mümkün olduğunca uzak dur..
ama uzak durmak için harcadığın çabayı eşinin gözüne de sokma olurmu?

senin bence eksik olduğun konu burası,ona buna sinir olup,eşine direkt yansıtıyorsun..

hani herhangi birileri olsa eşin sana destek olur ama kusura bakma hiç bir evlat,evet karıcım sen haklısın karıcım demez..heleki annesi itham edilirken..
bence senin dikkatini başka bir yöne vermen lazım..daha bayrama 1-2ay var,sen bunları düşünüyorsun...kusuruma bakma ama normal bir davranış değil...bence bukadar üstüne durma..

hayat kaprislerle incir çekirdeğini doldurmayacak meselelerle yıpratılacak kadar uzun değil..

eşinle mutlu mesut yaşamaya bak..çok şükür sağlıklıyız de..şükür et tatlım...

hep başkalarının karısı başlara taç değilmi?şu forumda bitane başına taç kadın bulamazsın bende dahil:)
neden çünkü o hanımlar eşlerine annelerini
şikayet etmiyorlar..
haksız bile olsalar susarak haklı konuma geçiyorlar...dilimizi tutmayı öğrendiğimizde hayat daha güzel olacak:)

preeklemsi kedimiz seviyorum ve tabiiki değerliyim ama o kadar keskin bir biçimde naparlarsa yapsınler deyip davranamıyorum maalesef. keşke öyle olabilseydim kesin daha mutlu ve huzurlu olurdum . Diyeceksinki öyle olmadın bunuda gördün hala niye ve neyin peşindesin.
seninde söylediklerin mantıklı belki sınır çizmek ve sınırları göstermek daha iyi olur. kayınvalidem evliliğimin ilk senesi mesafeyi koydum diye beni telefona alıp nolur gel oğlumu göreyim senide özledim diyordu. blki çivi çiviyi söker mantığı daha akıllıca . bu sene hepsini deneyeceğim sanırım

Allah'ım sanırım ben cok kotuyum,nedense butun ıyı nıyetımı kaybettım,''oglunu gorcekmıs benı de özlemıs'' ozleme kardesım,,,ya cok ozur dılerım arkadasım sen bana bakma,,,benı bu hale getırdıler ıste,,,,hayat ne garıp bırkac yıl once 'sen boyle bı bayan olacaksın'deselerdı hayatta ınanmazdım,Allah yardımcın olsun ne dıyebılırım kı...

ya aslan burcusun yada ateş gurubu dimi?:)

elbette sana önereceğim şey onlarla iyi geçinmek için adım atman olacaktı,madem

bunları yapmak sana daha çok sıkıntı verecek sende mümkün olduğunca uzak dur..
ama uzak durmak için harcadığın çabayı eşinin gözüne de sokma olurmu?

senin bence eksik olduğun konu burası,ona buna sinir olup,eşine direkt yansıtıyorsun..

hani herhangi birileri olsa eşin sana destek olur ama kusura bakma hiç bir evlat,evet karıcım sen haklısın karıcım demez..heleki annesi itham edilirken..
bence senin dikkatini başka bir yöne vermen lazım..daha bayrama 1-2ay var,sen bunları düşünüyorsun...kusuruma bakma ama normal bir davranış değil...bence bukadar üstüne durma..

hayat kaprislerle incir çekirdeğini doldurmayacak meselelerle yıpratılacak kadar uzun değil..

eşinle mutlu mesut yaşamaya bak..çok şükür sağlıklıyız de..şükür et tatlım...

hep başkalarının karısı başlara taç değilmi?şu forumda bitane başına taç kadın bulamazsın bende dahil:)
neden çünkü o hanımlar eşlerine annelerini
şikayet etmiyorlar..
haksız bile olsalar susarak haklı konuma geçiyorlar...dilimizi tutmayı öğrendiğimizde hayat daha güzel olacak:)

EVET hemen yansıtıyorum dilimi dikmem gerekecek.

Allah'ım sanırım ben cok kotuyum,nedense butun ıyı nıyetımı kaybettım,''oglunu gorcekmıs benı de özlemıs'' ozleme kardesım,,,ya cok ozur dılerım arkadasım sen bana bakma,,,benı bu hale getırdıler ıste,,,,hayat ne garıp bırkac yıl once 'sen boyle bı bayan olacaksın'deselerdı hayatta ınanmazdım,Allah yardımcın olsun ne dıyebılırım kı...

bende iyi niyetimi kaybettim. hastayım dediğinde bile inanmıyorum. yine koşturuyor tilkiler diyorum içimden.:18:

hahaha söylemiyormuyum söylüyorum . ama eşim mudahale etmeyince zor. ben istediğim kadar söyleyip kavga edeyim gelen mesajın ardından arayan oğluysa kadını kim durdurabilir.

bence bı sure bu konuyu dusunmeyı bırakmalısın dusundukce ıcınden cıkılmaz bı hal alıyo senın ıcın ama yapabılecek bısey yok bence bayramda gıt elını öp eger yıne laf sokmaya kalkarsa snde cevabını ver bırak kocan eger senı tutmuyosa ondan senı savunmasını bekleme sonucta sen bı bıreysın sonrada kocana sen benı savunmadın gıbısınden sıtem etme ve eger yıne tatsızlık cıkarsa aranızda olayları orada bırak evıne tasıma derım

marsta yaşam var galiba;)arkadaşlar elbetteki eşimizle evliyiz ama eşimizin ailesinide yokmuş gibi davranamayız..

bazen insan eşinin ailesi tarafından merak edilip sorulmak istiyor..eğerki sorulmuyorsa karşı tarafa belki biraz daha yakınlık göstermek lazım diye düşünüyorum...yada bunları yapmak istemiyorsak enazından k.validelerimiz hakkındaki sorularımızı eşimize sormamalıyız...cevaplar eşimizde değil çünkü..oda cevap verme içgüdüsüyle annesini savunuyor..
kimsenin huzurumuzu kaçırmasına gerek kalmadan bu işi en iyi biz yapıyoruz:52:

Madalyonun öteki tarafı da var arkadasım,,,tecrubeyle sabittir,,,ben eşimin ailesine hosgoru ıle yaklasmayı cok denedım fakat ınsanlar saygılarını kaybetmeyegorsun,,,ben koptum,, mesela dun yaşanan bı olayı anlatayım,,ben bırbır zahmetle dogurdum canım kızımı su an ıkı aylık,bu gune gelene kadar 2 bebegım karnımda öldü ve hıcbır zaman kayınvalıdemden ıstedıgım aradıgım destegı goremedım oysa o da kadındı ve anneydı,benı bırazcık olsun anlamasını beklerdım...ustelık doktorlar ' hamılelıgı tavsıye etmıyoruz' dıyorlardı..Yanı ben anne olamayacaktım,,Evlılıgım anlamını yıtırmıstı benım gozumde,hayatın sonu gıbıydı,bu dusunce benı bunalımlara sokmustu.
Butun rısklere ragmen tekrar denedım..ve 3.hamılelımde dr sureklı yatmam,hergun kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektıgını ve tansıyonumun asla yukselmemesı gerektıgını önemle vurguladıgı halde kayınvalıdem benı 1 haftalıgına bıle ıdare edemedı...annem yanımdaydı 7 ay boyunca,sadece 1 hafta evıne gıtmesı gerektı(annem ıst da yasamıyor bu arada) 3. gunun
sonunda eşim isyan etti,aksam geldıgınde yemek bıle olmuyordu evde,sadece gelıp aksama kadar yanımda oturup tv ızlıyor sonra da gıdıyordu evıne,halıyle hamıleydım ınanılmaz acıkıyordum,zaten bıcok yıyecek yasaklanmıstı,karbonhıdrat almayacaktım msla kalsıyum agırlıklı beslenmem gerekiyordu,aclıktan oglelerı kalkıp ufak bı kase yogurt yıyordum,bı öğle canım o kadar ıstemıstı kı kalkıp borek yaptım ve kayınvalıdem benımle bırlıkte afıyetle yedı,,yemın ederım kı abartmıyorum,,oysa karnımdakı onun torunuydu,buna da bısey olsa benım ıkıncı sezeryanım olacaktı ve tek hakkım kalacaktı ama tabıı onun umrunda degıl,,,herneyse 3.aksam da evde yemek olmadıgını gorunce eşim annesını arayıp tartıştı, 'Yemegımızı yapsan yeterlıydı,kayınvalıdem aylardır burada,oglunu tek basına bırakıp geldı,şu evi bır hafta ıdare edemez mıydın?' dedı.
Bundan sonrasında farklı seyler de oldu hamılelıgım suresınce,,,Erkek torun sevdasına düşmüştü(dıger ıkı cocugunun bırer kız evlatları var)benımkının de kız oldugunu ogrenınce resmen trip yaptı hatta eşimi bıle etkıledı bu tutumları,eşim bana farklı davranmaya basladı oysa 'hayırlısıyla bı evladımız olsun yeterlı' dıyordu.Anneme tlf acıp ona da trıp yaptı 'hayırlı olsun torunun kızmıs' demıs.Annem şok olmuş hıcbırsey dememıs,sevıyesıne ınmemıs Allah'tan.Evlı olan kardesımın oglu var,onu kastetmıs herhalde,kız torun ıstedıgını dusundu belkı annemın,, oysa ben ılk sezeryanımda ölümlerden döndüm,annem benım saglıgım ıcın endıse edıyordu,baska bı dusuncesı yoktu halıyle.
Doğum yaptım,36 hafta 4 gunluk 3kılo,49cm saglıklı dunya guzelı bı kız bebegım oldu,,,eve geldık moralım ınanılmaz ıyıydı,2.gunde ayaga kalkmıs sezeryan yaramın acısını da hıc hıssetmıyordum,ılk gunden benı altust ettı,ınsan altın bısey takar dı mı adettır,elıme 200 tl tutusturmaya kalktı kızına kıyafet alırsın dıyordu ustelık,,,özenıp bı elbıse bıle alsa bundan ıyıydı...almadım tabıı kı,paraya ıhtıyacım yoktu ustelık,bılıyordu...dvm edecegım bebısım galıo

Eşime zorla vermiş daha sonra parayı,,,Bebegımın 40 mevludunu yaptım,o gun bari bısey al getir,yedı kat el bıle hedıyesıyle geldı,,,sırf evladım kız oldu dıye davranısı dogru mu?
Şimdi annemdeyim 2 haftadır,akraba eş dost gelemedı istanbul da yaptıgım mevlude,annem'' ben de orada mevlut yapayım'' dedı,zaten bunalmıstım,1 ay gıbı kalmak uzere anneme geldık,mevludumuzu yaptık,(esim işi dolayısıyla ıstanbul'da su an tabıı) asıl meseleye gelelım;kayınpeder hergun arıyordu,uyuz oluyorum,şuraya gelmısım ıkı gun huzur bulacagım,kafamı dınleyecegım, bı rahat bırakın degıl mı?yok! ben de ne yaptım dun yıne aradı,,kızımın bezi bıtmıstı,bez almaya cıkmıstım, vay efendım ''ben kızımı evde nıye yanlız bırakmısım,neden yanıma almamısım'',kırık mıdır nedır adam benı cıldırttı,markete gıdıp gelecegım,boyle bısey yok,annem var cocukla bırlıkte,,,ne zaman geleceksınız,özledık kızımızı vs...ama hergun her aradıgında aynı muhabbet ıkı haftadır bu boyle ve ben de actım agzımı yumdum gozumu 'ne zaman ıstersem o zaman gelırım,yeter artık bana bu soruyu sormayın'dedım.O zaman cocugu yolla dedı bana ,duyduklarıma ınanamadım siz ne dıyosunuz dedım ben nerdeysem cocugum orda olur,su an dısarıdayım soyleyecek cok seyim var ama bunlar ınce mevzular konusamıyorum su an dedım...o zaman hep orda kal dedı,,ay ne yuzsuz ınsan 'bunun kararını siz veremezsınız dedım.Ben sertleşince baktı mevzu kotuye gıdıyo,,Şaka yapıyorum ben kızım vs demeye basladı.'ben bu tarz şakalardan hoslanmam benı bılırsınız dedım.neyse konusma soguk bı sekılde bıttı.esıme soylemıstım halbukı,, hergun arayıp durmasın soyle babana cok sıkıldım bu ısten dıye,,sen ona takılma deyıp gecıyor ama ne emegınız var kızımda da torun sahıbı oldunuz,bana hesap sormaya ne hakkı var,ustelık kayınpeder 1 hafta sonra geldı bebegımı gormeye ve 50 tl taktı kızıma,parasında degılım ama yok degıl kı durumları var,bu mudur yanı toruna verılen deger?
Biz eşimle herseyımızı kendımız yaptık,nıkah yaptık ,dugunumuz olmadı,ben calısıyordum o zamanlar,tum ev esyamızı bırlıkte alıp ödedik,şu da bızden olsun demedıler,hiçbirşeyde heveslerı yok,eşimin abısının de dugunu olmamıs onlar da nıkahtan evlenmışler ,eltimin aynı zamanda kayınvalıdemın yegenı oldugunu hatırlatmama gerek yok herhalde,ilk yazımda bahsetmıstım.
Butun bunlar ve daha fazlası için; insan kendıne saygı duymalı,kendını degerlı kılmalı,kayınvalıde onu sevmiş sevmemıs dert etmemelı dıyorum,,,bısey beklemezsen hayal kırıklıgına ugramazsın,,,butun bunlar benım canımı acıtmıyor mesela,,,sadece herseyde cok hakları varmıscasına tavır takınmaları canımı sıkıyor cokkkkk.bıgun fena patlayacagım...

offf herkesin derdi ayrı ama aynıda.
evet bazı insanlara insanlık yaramıyor. ben anneyim babayım deyip baş köşeye otorup olgun olgun davranmayı kendilerine yakıştıramıyorlar galiba.
insan ne kadar çok benim için bitti,kızmıyorum artık desede olmuıyor. olmuyoır. İşte bu yüzden evimizi satıp annemlere yakın bir ev tutmaya karar verdim. Yarın bir gün çocuğum olursa ay gelmediler, geldiler bişey takmadılar, kim gelecek,niye aramıyorlar demek istemiyorum. 3 Yıldır ne akıl verenim oldu ne yol gösterenim annameler üzülmesin aileler mevzuya karışmasın diye onlarada bişey anlatamıyorum. kafam bozuldukça sizlere yazıp fkir alıyorum işte. Ben ki o kadar salağımki tüm terbiyesizliklerine rağmen eltime doğumun gidecektim. Sizler bana gitme kendini ezdirme bu kadar değer erme dediniz gitmedim. herkesin havasıda alaşağı oldu.
Bu konuda da tavsiyenize uyup kocişe 3 maymunu oynayacağım. ama canımı yakarlarsa herkes söylediği şeyin açıkmasını yapar. Bişey derlerse lafımıda sakınmayacağım. Başa gelen çekilir ne diyeyim.

Peki senin eşin kayınpederinin şaka dediği mevzuyu öğrenince bişey demedimi.

Ne dıyecek kı 'bosver sen onu takma' dıyor ama ınsanda sabır denen bısey var degıl mı? Ben de bu konuda eşimin üzerine gidip tartısmak ıstemıyorum, dedım kı esıme 'baban hıcbısey soylemedı mı bu günkü telefon konusmamız hakkında' yok dedı,soylememıs dusunun,esımın verecegı tepkıyı bıldıgı ıcın soyleyememıstır belkı de(bu arada esım su an aılesınde,bazen de evlı kız kardesınde kalıyor.Yanı her aksam bırlıkteler dolayısıyla soyleyebılırdı)

Back
X