- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi derenderya
-
her çocuk aynı değil 3 yaşına kadar konuşamaynda var normal bu tarz seyler bunun gibi daha farklı seyler de söylüyor çok öpüp koklayınca beni kurtar kurtar beni diyo :) anne kızdı diyo güzlde konuşuyor maşaallah bizimle tekrar edip 1 den 10 a kadarda sayıyor 19 ayı doldu 20 . aya girdik doktorumuzda normal bakıyor neden şaşırdınız anlamadım :)
19 aylık her kelimeyi anlar ama konuşma olarak cümle kuran görmedim
benim kızımda 18 aylık ama böyle cümle kurmuyor sadece anne al falan diyor
ama üzüldün mü zor bir kelime şaşırdım
bence 19 aylık bır cocugun 3 kadar oturması ne zeka olarak ne fızık olarak muthiş yanlış
bir an önce düzeltin sizin acınızdan zıyade cocugun büyüme hormonlarının salgılanması gereken saatte tamamen uyanık cocuk.
ve 3-4 aylık bebek degıl
ayyynı durumları yaşıyoruzdur sanırım bir eksik, bir fazla.
uykusuzluk çok zor sanırım uyku eğitimi zamanı gelmiş. 1 hafta filan sürüyormuş, uygulayanlardan biliyorum ben daha başlamadım. eşiniz de fazla tepki vermiş belki ama oluyor işte böyle şeyler.
ben de sizin buna takılmanıza şaşırdım. benim kızım da 18 aylık ama maşallah diyeyim. cümle kurmak ne demek şarkı bile söylüyor. baya kelimeler ve cümleler ile iki şarkıyı 2 mısra söylüyor . ikişer kelimelik cümleler kuruyor. 17 aylıktan beri. her çocuğun gelişimi farklıdır.
peki ya gelişimi nasıl?evet bende buna üzülüyorum zaten hergün değil haftada bir oluyor illaki uykusu bölünüyor hergün olsa işten çıkarım zaten bir ara daha yoğundu sonra düzene girmesi için çok uğraştım şimdi daha iyi ama oluyor yinede bi karnı ağrısa bi uykusu düzensiz olsun gece yarısı ayakta malesef büyümesi gelişmesi için uyku çok önemli
Buarada bilgi olarak söylüyorum
şuanda uyku eğitimi zamanlarını coktan geçmişler
ilk 6 ayda uyku eğitimi başlanmalı. bahsettiğim eğitim kesinlikle kendi kendine uyusun kalksın değil o yöntemi önermiyorum zaten anne olarak, bahsettiğim şey düzenli olarak aynı saatte uyuması ve uyanması.
anlıyorumhaklısınız 1 yıl evdeydim ben bunu ilk zamanlar yapamadım doğum yaptığımdan beri yalnız baktım çocuğa hiç yardım edenim yoktu uykusuzluktan her fırsatta gözümü kapatmak istedim uyku eğitimi veremedim 1 yasşına girince işede başlayınca iyice düzene sokmaya çalıştıkca zor oldu
ay gercekten cok kötü uyuma saatlerimaşşallah yemesi içmesi kilosu boyu herşeyi normal dediğim gibi şimdi eskiye göre daha iyi eskiden çok geç yatıyordu şimdi haftada bir iki defa oluyor
sabah uyandırmaya çalışıyoruz uyanmıyor kıyamıyor annem öğlen uyanıyor sonra bidaha uyumasın o zaman diyorum kendi kendine akşam üstü uyuyor 8 de 9 da uyanıyor e haliyle 3 e kadar uykusu gelmez oturuyoruz uykusu gelene kadar normalde ben sabah 8 de kaldırıyorum işe giderken öğlen uyut diyorum anneme 12 de bazen saşıyor işte hiç düzene girmiyor hep uyksuundada uyandırmak istemiyorum denedim 2 hafta boyunca bazen kendi erken yatıp uykusunu alınca sabah uyanıyor
Sizin çocuğunuza da maşallah o zaman hele şarkı söylemesine ayrı bir maşallahayyynı durumları yaşıyoruzdur sanırım bir eksik, bir fazla.
uykusuzluk çok zor sanırım uyku eğitimi zamanı gelmiş. 1 hafta filan sürüyormuş, uygulayanlardan biliyorum ben daha başlamadım. eşiniz de fazla tepki vermiş belki ama oluyor işte böyle şeyler.
ben de sizin buna takılmanıza şaşırdım. benim kızım da 18 aylık ama maşallah diyeyim. cümle kurmak ne demek şarkı bile söylüyor. baya kelimeler ve cümleler ile iki şarkıyı 2 mısra söylüyor . ikişer kelimelik cümleler kuruyor. 17 aylıktan beri. her çocuğun gelişimi farklıdır.
stres,yorgunluk,tahammülün azalması...bunlar sebep işte..babalar annelerden daha az sabırlı oluyorlar..sen dua et gece kalkan bakan bir eşin var..ikinizinde sinirleri yıpranmış biraz sakinleyin..eşin kızarsa sen sus cevap verme bence..bir süre idare et..Allah kolaylık versin çocuk büyütmek zor..
kızım 1,5 yaşındayken ezbere ilahi söylüyordu.19 aylık her kelimeyi anlar ama konuşma olarak cümle kuran görmedim
benim kızımda 18 aylık ama böyle cümle kurmuyor sadece anne al falan diyor
ama üzüldün mü zor bir kelime şaşırdım
benımkıde konusmadı ama cıdden konusan cocuklar gordumEdit olsa bi düzenleme yapıcam ama yok
tamam kabul ediyorum hepinizin çocukları erken konuşuyor benimki konuşamıyor
Edit olsa bi düzenleme yapıcam ama yok
tamam kabul ediyorum hepinizin çocukları erken konuşuyor benimki konuşamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?