Valla canım bende zamanında çok sırlar tutuyordum hemde eşimin ailesi ile ilgili bir baktım değmezmiş. Onlar yaptıklarını benim üstüme atarak geciniyorlar. Madem öyle dedim ispatlı olarak onların yaptığıni gösterip bir daha sır vermeyin söylerim dedim. Kim ne derse millete yaydim sonra da bana sır vermeyin ben kendi sirrimi tutamiyom dedim. Şimdi rahatım entrika içinde değilim artık oh beher insanın kendine ait bir sırrı var mıdır?
o yükle nasıl yaşar, gerçekten merak ediyorum.
hepimizin hayatın doğruları olduğu gibi yanlışları da vardır. ve bazı yanlışların geriye dönüşü olmuyor.
o yük ile nasıl yaşayabiliriz, kaldırabiliriz bilmiyorum...
geçmeyecek biliyorum.
sadece üstüne bir toprak örtmüşüm gibi yapacağım.
bir yüküm var kabus olan, bakışlarımı solduran...
gelecekte korkularıma sebep olan...
sanki yaptığım yanlış hayatımda bir başka şekilde ceza olacak korkusu daha da yoruyor.
ve normalde paylaşınca tüm sorunların çözebileceğine inanan bir insanken bu sefer inanmıyorum.
anlatamıyorum da...
konuşamadığımız ama acı veren tek konu olarak kalacak sanırım o yükümüz hayatım boyunca...
Teşekkür ederim canım benimOff yaaaa okadarda sevinmiştik ısınırsın daha böyle kesip atma insanın her zaman doğru kişiyi bulamayabilir sende ilk baştan hep olumlu yazmıştın çocuk hakkında inşallah anlaşırsınız hem kızcan ama belkide yaşı yaşına uygun zor bulursun dost aci söyler bundan sonrakiler ya dul ya cocuklu yasli vs ....?
sendeböyle mutlu evli cocuklu olmak istemezmisin ? Lütfen iyi düşün saygılarımla.. gelişmelerden haber etmeyi unutma Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah amin canım
sizi yeterince üzdüyse zaten kefaretini ödemişsinizdirher insanın kendine ait bir sırrı var mıdır?
hepimizin hayatın doğruları olduğu gibi yanlışları da vardır. ve bazı yanlışların geriye dönüşü olmuyor.
geçmeyecek biliyorum.
sanki yaptığım yanlış hayatımda bir başka şekilde ceza olacak korkusu daha da yoruyor.
ve normalde paylaşınca tüm sorunların çözebileceğine inanan bir insanken bu sefer inanmıyorum.
anlatamıyorum da...
konuşamadığımız ama acı veren tek konu olarak kalacak sanırım o yükümüz hayatım boyunca...
sana geçmişini hatırlatacak ufacık bile bir ayrıntı varsa yükü ömürlük oluyor.her insanın kendine ait bir sırrı var mıdır?
geçmeyecek biliyorum.
anlatamıyorum da...
Doğrularımız da yanlışlarımız da bizi biz yapan etkenler. Kimse kusursuz değildir. İnsan bu, hatalarla yaşlanır. Hata büyük olsun küçük olsun.. Önemli olan hatadan ders çıkarıp tekrarlamamak.
At o yükü omzundan. Yoksa bu suçluluk hissi tüm hayatına mâl olacak. Ziyan etme nefesini.
Ben 3-5 yıl önce ıssız bir deniz kenarına gidip deli gibi bağırmıştım. O anı aklıma getirdin.
"Ben iyi bir insanım!
Hiçbir şey benden önemli değil!
Hiç kimse benden önemli değil!
Ben iyi bir insanım!
Hata yaptım kabul ediyorum! İnsanım! Yapabilirim!
Kimse kusursuz değil. Tek bir hata beni kötü bir insan yapmaz!
Ders aldım ve kendimi affediyorum!
Kendimi affediyorum!
Kendimi affediyorum!"
Biri duysa deli derdi
Ama iyi ki yapmışım. Miladım oldu vesselam.
Ben anladım sırrını. Çok da farklı bir sır değil. Türkiyedeki kadınların çoğunda var o sırdan.
Yaptığın hata değil. Sen ikinci el kadın değilsin.
Lütfen bulabildiğin yerlerden bununla ilgili yazılar oku videolar izle.
Kendini ve bu düşünceni değiştir.
Sen değişmezsen, ileride sevgilin de seni bu yüzden itip kakan bir adam olur.
Sen değişirsen kimse sana bu konuda hesap soramaz. Seni seven seni sen olduğundan sever.
Bir et parçasını seven erkeklerden her zaman uzak dur.
O senin bedenini seviyordur, etini seviyordur.
Kendini geliştir bilgilen, kültürlen.
Bu ortaçağ düşüncelerinden uzaklaş, bu düşüncelerden kaç.
Sen küçücük çocuktun ne suçun günahın olabilir daha amel sahifen bile acilmamışken lütfen üzme kendini her neyse yasadigin sen çocuktun bunu bil istedim sadece canım benim
Kafam karıştı şimdi de sırrın sahibi konu sahibi siz degilmiydinizÇocukken sırrı olan ben değilim bir başka arkadaş yazmış benim konumun içinde arkadaşların diyaloğu icinde karsimis.
Kafam karıştı şimdi de sırrın sahibi konu sahibi siz degilmiydiniz
Hmm sanırım simdik hepimiz yeni anladık ben çocukken sanmistim birçok kişide öyle anlamış sanırım bazen hic ilerisini dusunmeden istemeden yaptığımız olaylar oluyo keske hic olmasa dedigimiz anlar herkesin vardir buna eminim kimi gizler kimi gizleyemez cunku herkesin gozu önünde olur aklin örtülmesi i diyorum ben bu duruma cunku dusunsek o davranışı sergilemezdik yaşamazdık biranlik gaflet isteKonu sahibi benim.
Ama benim sırrım cocukluktan kalma değil, yakın zamanda bir şey oldu. Kabullenip üstünü örtemedigim için destek almaya geldim buraya..
Canım evliyim ben 4. Yıl a doğru gidiyor çok şükür bir evladım da kız kizlik zari la alakalı değil yaşadıklarım aynen geçmiş gitmiş boşver dim ilgin için teşekkür ediyorum derdime bir nebze ortak oldun :)
Not: benim ailemde karadenizliyiz ama bu namus sadece doğuda değil ülkenin her yerinde can alıyor benim bu sırrım o kadar büyük ki inan sadece bana birşey olsa hiç umursamam ama bir sürü insanı etkileyecek bir durum bu maalesef yani iki b...lu değnek anlayacağın bazen yeter diyorum ama olmuyor işte Allaha çok yalvardım yakardım işte bi pişmanlık kaldı içimde unutuluyor mu asla ama işte zorda olsa yaşamayı öğreniyorum anlayacağın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?