Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

cnm muayene etti bi sorun yok dedi sonra glifor yazdı kullan adetin ikinci gunü gel dedi
canım bence sende pko olabilisin hormon testlerinden ve muayeneden anlarlar birde amh bu kadar yüksek çıkması genellikle pko olanlarda oluyor bende aynı ilacı içiyorum insilün direncini baskılamak için rabbim yardımcımız olsun

ben buna hiç katılmıyorum benim pekçok tanıdığım üçüncü gün embriyosuyla hamile kaldı böyle bir genelleme yapmak bizlere değîl doktorlara düşer ben çok soru soran biriyimdir benim embriyom 4. Günde transfer oldu ve bunun nedenini çok merakettim bi açıklama istedim bana denilen eğer embriyo sayısı çok fazla ise biz 5. Güne gidiyoruz bunu da eleme yapmak için yapıyoruz dedi ve eğer transfer edilecek embriyo seçilmişse rahme ne kadar çabuk yerleştirilirse o kadar çabuk adapte olurlar dedi embriyolog tabi önrmli olan günü kalitesi değil eğer rabbim zamanı geldiyse onu ne şekilde olursa olsun nasip eder onun ol demesi yeter gerisi teferruattır

ben de adet oldum bugün.geçen tedavimde adet günüm uzamıştı. bu kez 22 gün sürdü.. dondurulmuş sağlıklıysa transfer ve sıfırdan yeni tedavi kaç ay sonra yapılıyor
Benim bu ay basarisiz denemem oldu dondurulmus embriyolarim var arayip ikinci adette koyabiliriz beklemeye gerek yok dediler sifirdan tedavi için en az 3 ay ara vermelisin demislerdi

AKLIMA TAKILIYOR 30 YUMURTA TOPLADI BENDEN 22 TANESİ İSTENİLEN OLGUNLUKTA DEDİ DÖLLEDİ 4. GÜN BENİ ARADIĞINDA DOKTOR 12 TANE VAR DEDİ YARİN TRANSFER YAPICAM SABAH GİTTİM 5. GÜNDE TRANSFER OLDU AMA DONDURULACAK KALMADI DEDİ ANLIYAMADIM NASIL KALMADI 1 GÜNDE NE OLDU PEK AÇIKLAMA YAPILMADI

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Benim de bir tane 4. gün iki tane 3. gün ve bir tane de 5. gün transferim var. 3. gün embriyosu ile hamile kalınmaz demedim 5. gün embriyosunun hamilelik ihtimali yüksektir dedim. Bu da benim genellemem değil yapılan bir çok araştırma sonucunda ortaya çıkan istatistikler. Fazla yumurta varsa 5. güne yaşayan embriyonun daha iyi olduğu kesinleştiğinden onu transfer etmeye çalışıyorlar. Eğer transfer edilecek yumurtalar seçilmişse dışarıda ölürler de transfer yapamayız diye yapıyorlar transferi çoğu zaman. Embriyolog aynısını bana da öyle söyledi ama işin gerçeği tam olarak öyle değil. Vakti zamanında çok yurtdışı kaynak makale okumuştum oradan benim edindiğim fikirler.

Ve evet aynı düşüncedeyim. Allah ol dedikten sonra 2. gün embriyosu ile hamile kalan arkadaşlar da oldu ama onların 2. gün transferlerinin sebebi de aynı. Tek embriyo kalıyor. Dışarıda duracağına bir an önce rahime yerleştirelim top bizden çıksın diyor merkezler.

bazen hiç belli olmuyor. Embriyolar aniden değişibiliyorlar. Benim hiçbir tedavimde kalmadı dondurulmuş. İnşallah transfer embriyoların sıkı sıkı tutunurlar sana.

Allah allah çok yumurtası olana 5.günü bekletiyorlarsa benim iki yumurtam vardı bir embriyom gelişti.öyleyse neden 5.günü beklettiler. :) yaptıkları açıklama uygulanan ile farklı. bence embriyonun gelişimine göre karar veriliyordur. 4.gün embriyosu tutan arkadaşlar var.fakat 5.gün olduğu halde tutmayan. sen kafana takma bence

bende
Senin durumunda olsam gerçekten çok şaşırırdım çünkü beklenen bîşey değil ben buraya gelirlen çok büyük beklentiyle geldim ve pekte umduğumu bulamadım farklılık olarak bir tek ilaçlarım değişti o kadar benim merakım fsh iyi amh iyi ama neden az yumurta çıkıyo çıkanların içinde sadece beşi olgundu ben laboratuvarda çok şey bekledim kendim için ama herşeye müdahale edemiyoruz işte bundan sonrası takdir allahın

ben gün işini pek kafama takmıyorum yeterkî tutunsunlar yani her türlü duruma göre davranıyolar sonuçta işi bilen onlar

bazen embriyoların gelişimi birden duruyormuş, ondan olabilir.

benim de diğer tedavimden farklı olanı fazla ilaç kullanmadım. yıne iki yumurta çıktı biri gelişti. sadece fark tedavi daha kısa sürdü ve 5.güne gitti. ama burada da döllenirken genetik sıkıntı olmuş. yani bir engel var ama belki de zamanı değil.gerçekten oturup dua etmekten başka çaremiz yok

Şuanda burada transferi yapıla tedavîde olan ve umutlu bir bekleyiş içinde olanlar var evet hepimiz biliyoruz 5. Gün embriyosunun tutunma ihtimalinin yüksek olduğunu ama olamayanlarda var o kişilerinde psikolojisini düşünerek net budur değilde ihtimallerden bahsedersek daha iyi olur rabbim herkeze bu mutluluğu yaşamayı nasip etsin

Evet önemlî olan o engelin ne olduğu bulunmalı ki diğer tedavîde înşaallah gerek kalmaz o nedene göre hareket edilmeli sonuçta az buz bir para ödenmiyor bu kadar emekte ayrı takdir allahın

Duygusal olarak hepimizin hassas bir durumda olduğumuz için aynı şeyleri söyleyip birbirimizi anlamıyoruz sanırım. Yazdığım hiçbir şeyde kesin yazmadığımı ihtimal yazdığımı olasılık kelimesini kullandığıma dikkat etmenizi rica ediyorum sadece. Sizin de dediğiniz gibi herkesin bildiği şeyi yazdım.

Buradaki insanların duygu durumlarını anlamıyor olabilir miyim sizce. 4 tedavi geçirdim. Eşimde sperm zor bulundu, defalarca ameliyatlar geçirdik. Buradaki herhangi birini üzmeyi aklımdan geçirebilir miyim? İlk bebeğimi 5 ikinci bebeğimi 7 yıl bekledim. Daha da sağlıkla kucağıma almadığım için hala bekliyorum bebeğimi. Niyetim asla kimseyi üzmek kırmak moralini bozmak değil, olamaz da.

Ki söylediğiniz en önemli şeye odaklanıyorum Rabbim yeter ki ol desin tek yumurta tek sperm ile hamile kalınıyor. Bu işin özü duadır, Allahın nasip etmesidir, bundan ötesi yok ama yine de en iyi merkezi en başarılı merkezi arıyoruz. Bize yapılan tedavileri sorguluyoruz. Benim derdim arkadaşın arkadaşı şaşırmış ya 5. günü neden beklediler diye sadece imkan olduğunda doğrusu beklemektir dedim. Amacım arkadaşın gönlünü ferahlatmaktı. 5. güne giderek sana yalnış bir şey yapılmamış demeye çalıştım. Konu nerelere geldi.

Arkdaslar kafama birsey takiliyor son zamanlarda memorial sayfasinda hic guzel haber yok neredeyse.. bukdr kalabalik bi.merkez olmasina ramen neden? Ben mi eksik okuyorum hep bi sorun... bu ctesi benimde gorusmem var ve direk kafamda basindan beri memorual vardi ama artik ara ara supheye dusuyorum.merkez kalitesini bozdu mu diye bakiyorum baska doktorlarin sayfasina cok daha fazla pozitif haber okuyorum kafam karisti

KIZLAR DOKTOR BANA ADETİN 2. GÜNÜ GEL BAŞLAYALIM DEDİ VE TARLUSAL YAZDI. AMA BEN TARLUSALI KULLANMADAN ADET GÖRMEK ÜZEREYİM. KENDILIGIMDEN ADET GÖRMEMDE BI SAKINCA OLUR MU TEDAVİ AÇISINDAN. Bİ DE AMH DEGERIM 19 ÇIKTI NE YAPMALIYIM SİZCE. DOKTORADA ULAŞAMIYORUM 2 GÜNDÜR DÖNECEZ DİYOLAR DÖNMÜYOLAR ???

arkadaşlar az önce doktorla görüştüm. amh 19 ise bi bakıma iyi dedi. yumurta açısından. ancak yumurtları dondurcaz dedi. bu dondurma işlemi nasıl oluyor

arkadaşlar yumurta dondurma ile embriyo dondurma arasındakı fark nedir ??? ohss riskinde hangisi uygulanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…