canım bence sende pko olabilisin hormon testlerinden ve muayeneden anlarlar birde amh bu kadar yüksek çıkması genellikle pko olanlarda oluyor bende aynı ilacı içiyorum insilün direncini baskılamak için rabbim yardımcımız olsuncnm muayene etti bi sorun yok dedi sonra glifor yazdı kullan adetin ikinci gunü gel dedi
ben buna hiç katılmıyorum benim pekçok tanıdığım üçüncü gün embriyosuyla hamile kaldı böyle bir genelleme yapmak bizlere değîl doktorlara düşer ben çok soru soran biriyimdir benim embriyom 4. Günde transfer oldu ve bunun nedenini çok merakettim bi açıklama istedim bana denilen eğer embriyo sayısı çok fazla ise biz 5. Güne gidiyoruz bunu da eleme yapmak için yapıyoruz dedi ve eğer transfer edilecek embriyo seçilmişse rahme ne kadar çabuk yerleştirilirse o kadar çabuk adapte olurlar dedi embriyolog tabi önrmli olan günü kalitesi değil eğer rabbim zamanı geldiyse onu ne şekilde olursa olsun nasip eder onun ol demesi yeter gerisi teferruattırnormalde 5. gün transferi yapılır zaten. 3. gün embriyo sayısı az ise, transfer edilecek embriyolar seçilmiş ise riske atmamak, hiç transfer etmemiş olmamak için transfer ediyorlar. Doktorlar bir nevi kendilerini garantiye alıyorlar. Oysa normal yolla hamile kaldığında yumurta ancak 5. günü rahme iniyor. Ondan önce tüplerde oluyor. 5. güne yaşamayan embriyo sana hiçbir şekilde tutunmaz zaten. O yüzden de 5. gün embriyoları ile hamilelik ihtimali daha yüksektir. Yurtdışı kaynaklarına da bakarsan 5. gün yani blastokist transferi daha yaygındır ve bazı kurumlar sadece 5. transferi yaparlar.
Benim bu ay basarisiz denemem oldu dondurulmus embriyolarim var arayip ikinci adette koyabiliriz beklemeye gerek yok dediler sifirdan tedavi için en az 3 ay ara vermelisin demislerdiben de adet oldum bugün.geçen tedavimde adet günüm uzamıştı. bu kez 22 gün sürdü.. dondurulmuş sağlıklıysa transfer ve sıfırdan yeni tedavi kaç ay sonra yapılıyor
ben buna hiç katılmıyorum benim pekçok tanıdığım üçüncü gün embriyosuyla hamile kaldı böyle bir genelleme yapmak bizlere değîl doktorlara düşer ben çok soru soran biriyimdir benim embriyom 4. Günde transfer oldu ve bunun nedenini çok merakettim bi açıklama istedim bana denilen eğer embriyo sayısı çok fazla ise biz 5. Güne gidiyoruz bunu da eleme yapmak için yapıyoruz dedi ve eğer transfer edilecek embriyo seçilmişse rahme ne kadar çabuk yerleştirilirse o kadar çabuk adapte olurlar dedi embriyolog tabi önrmli olan günü kalitesi değil eğer rabbim zamanı geldiyse onu ne şekilde olursa olsun nasip eder onun ol demesi yeter gerisi teferruattır
Acıbadem de mikro cip uyguluyormus. Başarıyı artırıyor muş diye duydum ben de. Aksam haberlerde de vardı bu haber. Bizdeki sorun erkek sorunu. Rabbim hayırlı yere yönlendirsin
ben buna hiç katılmıyorum benim pekçok tanıdığım üçüncü gün embriyosuyla hamile kaldı böyle bir genelleme yapmak bizlere değîl doktorlara düşer ben çok soru soran biriyimdir benim embriyom 4. Günde transfer oldu ve bunun nedenini çok merakettim bi açıklama istedim bana denilen eğer embriyo sayısı çok fazla ise biz 5. Güne gidiyoruz bunu da eleme yapmak için yapıyoruz dedi ve eğer transfer edilecek embriyo seçilmişse rahme ne kadar çabuk yerleştirilirse o kadar çabuk adapte olurlar dedi embriyolog tabi önrmli olan günü kalitesi değil eğer rabbim zamanı geldiyse onu ne şekilde olursa olsun nasip eder onun ol demesi yeter gerisi teferruattır
AKLIMA TAKILIYOR 30 YUMURTA TOPLADI BENDEN 22 TANESİ İSTENİLEN OLGUNLUKTA DEDİ DÖLLEDİ 4. GÜN BENİ ARADIĞINDA DOKTOR 12 TANE VAR DEDİ YARİN TRANSFER YAPICAM SABAH GİTTİM 5. GÜNDE TRANSFER OLDU AMA DONDURULACAK KALMADI DEDİ ANLIYAMADIM NASIL KALMADI 1 GÜNDE NE OLDU PEK AÇIKLAMA YAPILMADI
bendeAKLIMA TAKILIYOR 30 YUMURTA TOPLADI BENDEN 22 TANESİ İSTENİLEN OLGUNLUKTA DEDİ DÖLLEDİ 4. GÜN BENİ ARADIĞINDA DOKTOR 12 TANE VAR DEDİ YARİN TRANSFER YAPICAM SABAH GİTTİM 5. GÜNDE TRANSFER OLDU AMA DONDURULACAK KALMADI DEDİ ANLIYAMADIM NASIL KALMADI 1 GÜNDE NE OLDU PEK AÇIKLAMA YAPILMADI
ben gün işini pek kafama takmıyorum yeterkî tutunsunlar yani her türlü duruma göre davranıyolar sonuçta işi bilen onlarAllah allah çok yumurtası olana 5.günü bekletiyorlarsa benim iki yumurtam vardı bir embriyom gelişti.öyleyse neden 5.günü beklettiler. :) yaptıkları açıklama uygulanan ile farklı. bence embriyonun gelişimine göre karar veriliyordur. 4.gün embriyosu tutan arkadaşlar var.fakat 5.gün olduğu halde tutmayan. sen kafana takma bence
AKLIMA TAKILIYOR 30 YUMURTA TOPLADI BENDEN 22 TANESİ İSTENİLEN OLGUNLUKTA DEDİ DÖLLEDİ 4. GÜN BENİ ARADIĞINDA DOKTOR 12 TANE VAR DEDİ YARİN TRANSFER YAPICAM SABAH GİTTİM 5. GÜNDE TRANSFER OLDU AMA DONDURULACAK KALMADI DEDİ ANLIYAMADIM NASIL KALMADI 1 GÜNDE NE OLDU PEK AÇIKLAMA YAPILMADI
bende
Senin durumunda olsam gerçekten çok şaşırırdım çünkü beklenen bîşey değil ben buraya gelirlen çok büyük beklentiyle geldim ve pekte umduğumu bulamadım farklılık olarak bir tek ilaçlarım değişti o kadar benim merakım fsh iyi amh iyi ama neden az yumurta çıkıyo çıkanların içinde sadece beşi olgundu ben laboratuvarda çok şey bekledim kendim için ama herşeye müdahale edemiyoruz işte bundan sonrası takdir allahın
Şuanda burada transferi yapıla tedavîde olan ve umutlu bir bekleyiş içinde olanlar var evet hepimiz biliyoruz 5. Gün embriyosunun tutunma ihtimalinin yüksek olduğunu ama olamayanlarda var o kişilerinde psikolojisini düşünerek net budur değilde ihtimallerden bahsedersek daha iyi olur rabbim herkeze bu mutluluğu yaşamayı nasip etsinAslında aynı şeyden bahsediyoruz. Benim de bir tane 4. gün iki tane 3. gün ve bir tane de 5. gün transferim var. 3. gün embriyosu ile hamile kalınmaz demedim 5. gün embriyosunun hamilelik ihtimali yüksektir dedim. Bu da benim genellemem değil yapılan bir çok araştırma sonucunda ortaya çıkan istatistikler. Fazla yumurta varsa 5. güne yaşayan embriyonun daha iyi olduğu kesinleştiğinden onu transfer etmeye çalışıyorlar. Eğer transfer edilecek yumurtalar seçilmişse dışarıda ölürler de transfer yapamayız diye yapıyorlar transferi çoğu zaman. Embriyolog aynısını bana da öyle söyledi ama işin gerçeği tam olarak öyle değil. Vakti zamanında çok yurtdışı kaynak makale okumuştum oradan benim edindiğim fikirler.
Ve evet aynı düşüncedeyim. Allah ol dedikten sonra 2. gün embriyosu ile hamile kalan arkadaşlar da oldu ama onların 2. gün transferlerinin sebebi de aynı. Tek embriyo kalıyor. Dışarıda duracağına bir an önce rahime yerleştirelim top bizden çıksın diyor merkezler.
Evet önemlî olan o engelin ne olduğu bulunmalı ki diğer tedavîde înşaallah gerek kalmaz o nedene göre hareket edilmeli sonuçta az buz bir para ödenmiyor bu kadar emekte ayrı takdir allahınbenim de diğer tedavimden farklı olanı fazla ilaç kullanmadım. yıne iki yumurta çıktı biri gelişti. sadece fark tedavi daha kısa sürdü ve 5.güne gitti. ama burada da döllenirken genetik sıkıntı olmuş. yani bir engel var ama belki de zamanı değil.gerçekten oturup dua etmekten başka çaremiz yok
Şuanda burada transferi yapıla tedavîde olan ve umutlu bir bekleyiş içinde olanlar var evet hepimiz biliyoruz 5. Gün embriyosunun tutunma ihtimalinin yüksek olduğunu ama olamayanlarda var o kişilerinde psikolojisini düşünerek net budur değilde ihtimallerden bahsedersek daha iyi olur rabbim herkeze bu mutluluğu yaşamayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?