Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Merhaba kızlar ben de geldm! kırmızılar 40. Günde teşrif ettiler sağolsunlar geçen ay iptal olmuştu tedavim yarın randevum var yine başlıyoruz allah nasip kısmet ederse inşallah bu sefer sağlıklı yumoşlara kavuşmak ümidiyle normalde takibimi yücel bey yapıyordu ama yarın izinliymiş soner ve umut bey görücekmiş ilk defa muayene olucam bu drlara. Yorumlarınızızı bekliyorum

Amin insallah hepimiz
Guzel bilgiler edindim bugun, cok tesekkurler.

Aaaa hosgeldin hayirli olsun tedavin, cok sevindim ben umut ve soner beye hic denk gelmedim. Ama aklina takilan baska biseyler olursa bildigiim kadariyla yardimci olmaya calisirim

evet işte o yöntemin adı ne acaba.. pgt yollamadan embriyoyu ayrıntılı bakabiliyolar
Merhaba, senin yazindan sonra merak edip inceledim sitesinde testin adı EMBRANCE. Bu testi sadece Bahceci mi yapiyor acaba Memorial yapiyor mu hic bahsetmediler ben de sayende ogrenmis oldum. Yaptirip da olumlu sonuc alan kac kisi var acaba merak ettim detaylarini ben de

Hay yasa bunu ben de cok merak etmistim. Bulup cikarmana cok sevindim. Bahcecinin sitesinden baktim, neymis neciymis bi fikir sahibi olmak icin. Aslinda cok da farkli bir islem degil, sadece embriyodan biyopsi almiyorlar, embriyonun icinde buyudugu sividan ornek alinip yine ngs yapiliyormus. Yani biyopsisiz Ngs diyebiliriz. O yuzden cok fazla fiyat farki olacagini sanmiyorum Bahcecinin sitesinden bi parca alinti yapip yapistiriyorum:

EMBRACE testi embriyonun içinde büyüdüğü sıvıdan örnek alınması ve bu örneğin NGS teknolojisi ile genetik olarak incelenmesi esasına dayanıyor. Analiz için embriyo biyopsi işlemine gerek kalmadığından biyopsi işlemi nedenli oluşabilecek riskler de ortadan kalkıyor. Gelişen embriyolar EMBRACE testi sonucuna göre değerlendirildiğinde embriyo transferi öncesinde rahme tutunma şansı en yüksek embriyo daha ilk embriyo transferinde belirlenebiliyor. Böylece bazı hastalarda birden fazla tedavi görme ihtiyacı azaltılabiliyor.

Belki burada acikca anlayamadigimiz bir sey olabilir. "ngs teknolojisiyle" diyor, ngs ile kromozom analizi yapiliyor demiyor. Zira yine ayni sayfada şöyle bisey de yaziyo:

EMBRACE testi bir “öngörü” ve “önceliklendirme” testidir. Analiz sonrası elde edilen sonuçlar embriyonun gebelik oluşturma başarısını ölçmek amaçlı kullanılmaktadır. Embriyonun nihai kromozom analizi yerine geçmez.

Yani kromozomlara bakmiyor olabilirler, oyleyse neye bakiyorlar acaba

Evet bu sekilde yaziyor oldugunu gordum . Daha onceden yasadigim gebelik kaybinda materyale( embriyoya boyle diyorlardi) yapilan genetik inceleme de bildigim kadariyla bekletilen sividan yapiliyor ama cok da bilmiyorum detaylarini , bana oyle bir inceleme gibi geldi . Ama Bahcecide yapilan bu test cok onemli bir sonuc sagliyor olsaydi Memorialda Semra hanim da mutlaka uygulardi diye dusunuyorum tedavim icin gittigimde bunu da soracagim

Geçmiş olsun iyi atlatmissin benimde rahim üstten basik şekilde onu duzeltecekler insallah .Hiç duydunuzmu histeroskopi yumurta rezervini azaltirmi öyle duydum.sanki

Geçmiş olsun iyi atlatmissin benimde rahim üstten basik şekilde onu duzeltecekler insallah .Hiç duydunuzmu histeroskopi yumurta rezervini azaltirmi öyle duydum.sanki
Cok tesekkurler Hic duymadim ve rahim ile yumurtaliklar arasinda da pek baglanti kuramadim acikcasi Azaltma riski olsaydi Semra hoca mutlaka bilgi verirdi diye dusunuyoruz cunku benim amh degerim baya dusuk

Ben de aynen oyle dusundum canim, Semra hoca atlamazdi boyle bir seyi. Bazi merkezlerin uyguladigi yontemleri diger doktorlar tamamen gereksiz bulabiliyor, embriyo glue vs. Bu da belki o tarz bir sey Bilgi sahibi olursan bizimle de paylas lutfen

Ben bugün gittim Memorial a. 14.gunum. Umut hoca ile görüştük. Endometrium kalınlığı 16 imiş telaslanmaya gerek yok 23-25 te bile transfer yapıyoruz dedi. Benim cuma transferim var. Diğer ilaçları da yarın kullanmaya başlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…