o nedir?arkadaslar hemsire bir sey soyledi.hromosom falan bakilmaliymis.gonul hanim simdi deyil daha sonra dedi.biz embriyolarin zaten hromosom testleriini yaptirmistik dedik.yok bu baska dediler.bilgisi olan varmi?
Translokasyon taşıyıcılarına çıkan raporda dahi pgt li tup bebek yaptırılmalidir diyor..bana Murat hoca nin dedikleri karışık geldi ve üzdüBen gidene kadar bu durumu yani PGT 'den temiz gelse bile ,eşim gibi 13. ve 14. kromozom taşıyıcılığı olabileceğini bilmiyordum . Sana anlatabildiğim kadar görüşmemizi izah etmeye çalışayım . Çünkü inan anlayana kadar epey soru sorduk .Hoca terlemiştir
PGT 2 ana grubu tarıyor .
- Anomoli Grup
- Normal ve Dengeli Taşıyıcılı Grup
Murat Hoca der ki ;
" Ben eşinize şuan test yapsam 46 kromozom çıkar , çünkü zaten var . Sadece yapışıklık oluşmuş ve 45 kromozoma düşmüş. Eğer kayıp olsaydı yani 45 kromozom var ama yapışıklık yok , o zaman test sonucu 45 çıkacaktı. Fakat 46 zaten mevcut ve translokasyon (yer değişimi) dengeli durumda.
PGT işlemi sadece Anomoli olan kromozomları tarama yapar . Trizonomi gelmesi durumunda transfer edilmez. 13. ve 14. kromozom problemi ne yazık ki çok kişi de görülüyor fakat bizim için iyi huylu bi translokasyon. PGT yapılan bir embriyonun %50 şansı var . Olumlu olan %50 'lik şans şöyle ;
-Normal insanlar gibi 46 kromozomlu da gelebilir, eşiniz gibi 45 kromozomlu da gelebilir . Bu durumda transfer yapılır . Kayıp olmaz. Sorun teşkil etmez
-Olumsuz olan ise tamamen anomoli kromozom bulunmuştur ve o embriyo açığa alınır transfer edilmez. "
Eşim de dedik ki ;
" Çok şükür bu durumda olmamıza rağmen sağlık problemimiz yok , haliyle PGT 'nin bize amacı ne olacak ? Neden yaptırmalıyım ?Çünkü madem ben dengeli translokasyonlu doğdum , PGT yaptırsam da yaptırmasam da çocuk da böyle bir risk varsa ne gerek var yaptırmaya ,sonuçta biyopsi de risk içeriyor ?
Buna istinaden Hoca da ;
"Eğer bu problemi de yaşamak istemiyorsanız anne-babadan kan testi alınması ve daha ileri tetkikler yapılması gerekiyor .Bu süreç ortalama 3 ay ve ek bir maddiyat gerekiyor. Normal şartlarda doğal gebelikte oluşabilir , hamile kalmaya tamamen genetik faktör sebep diyemeyiz. Fakat sperm parametrelerini bozduğu için gebelik oluşsa da tutunma sağlanması çok zor . Bu durum da haliyle hamile kalamama durumu oluşturur.PGT zaman kazandırır çünkü olası durumda hamilelik oluşsa bile kayıp olması beklenen durum .Embriyoya yapılan her işlem mutlaka risk taşır sadece iyi bir merkezde yapılmasını öneriyoruz ki risk azalsın . Bizim merkezde bu risk %2'lerde ... İstatistiklere göre biz PGT yaptığımız her embriyodan %35 'nin temiz gelmesini bekleriz. Örnek olarak 5 embriyo PGT yapılmışsa 2 tanesini temiz bekleriz. Keza yine söylemeliyim ki bu biraz da şans ,nasip işi PGT yapılıpta farklı sebepten kayıpta oluşabilir .
Biz her türlü yaptırcaz ya valla ,bu PGT kafa yoramam daha dedi eşim
Haydaa iyice kafalar karisikpgt ile trizomi tespit mumkun degil yahu doktorun dili surcmus akli karismis olmali o an
Ya valla pek bilmiyorum, çünkü direkt translokasyonu tespit etmek için ayrı bir pgt var dedi. Hatta pgt birkaç çeşit demisti,ama trizomi pgt uygulansa da garanti değil.demisti.. ..tabi ben bilmediğim için sadece dinledim...Haydaa iyice kafalar karisikpgt ile trizomi tespit edilememesi mumkun degil yahu doktorun dili surcmus akli karismis olmali o an
Yok yok trizomi tespit edilebiliyor.Haydaa iyice kafalar karisikpgt ile trizomi tespit edilememesi mumkun degil yahu doktorun dili surcmus akli karismis olmali o an
Evet , Allah nasip ettiyse Rabbimin bi mucizesi olur inş . Biraz da gözü karartmak lazım .. Kötü bişey değil sonuçta onca insan yaptırıyor.. Allah hayırlı olanı nasip etsin bizlere de ..Translokasyon taşıyıcılarına çıkan raporda dahi pgt li tup bebek yaptırılmalidir diyor..bana Murat hoca nin dedikleri karışık geldi ve üzdüneyse enerjimizi bozmayalım,ben pgt yi beklerken ,sende yeni tedaviye başlarken pozitif düşünelim..Dua edelim..Sonucta oyle yada böyle verecek olan Allah
Amin inşallahEvet , Allah nasip ettiyse Rabbimin bi mucizesi olur inş . Biraz da gözü karartmak lazım .. Kötü bişey değil sonuçta onca insan yaptırıyor.. Allah hayırlı olanı nasip etsin bizlere de ..
Sende ara artık sonuç ne alemde , ben çatlardım valla
ben de bilmiyorum kio nedir?
Simdi anladim, o sekilde mumkundur tespit edilememesi, mantiga oturuyor en azindan. Dusundugumden daha karmasikmis translokasyon pgtsi kizlar, insallah gonlunuze gore olur sizin de, cabalayan herkesin deYok yok trizomi tespit edilebiliyor.
ama mesela 13.kromozom trizomi ve gitmiş yapışıklık yapmış bu tespit edilemiyor . Zaten tuhaf olan da bu . Ben çok zor algıladım valla ,hatta hocaya dedim ki “hocam bu kromozomların bize çizelgesini verin olmadı bu mevzu çok karışık” diye de adamcağız güldü bana
aaaa nedenkiii sabah vermedinAkşama vericem :)
Sağlıkla gelsin insallahBizim 1 tanecik minnak 5.gun embriyomuz vardı,onu gönderdik...25 inde gitti ,bakalim hanımefendi ne zaman gelecekhiç arayıp sormuyoruz cesaret edemiyoruz...
Amin inşallah Allah hepimize sağlıkla hayirla nasip etsinSimdi anladim, o sekilde mumkundur tespit edilememesi, mantiga oturuyor en azindan. Dusundugumden daha karmasikmis translokasyon pgtsi kizlar, insallah gonlunuze gore olur sizin de, cabalayan herkesin de
Bence hiç kötü bir tablo değil,hatta iyi bir tablo..az dollenen olması sizi biraz üzmüş olabilir ama 8 embriyonun o yada bu şekilde ilerlemesi güzel bir durumBeni de az önce aradılar. Bugün 3. gün. İlk gün 17 yumurtadan 8 i döllenmişti. Sonradan döllenen olmamış. Bu 8 embriyonun 4 ü iyi kalite, 3 ü orta kalite, 1 tanesi de geriden geliyormuş. Yarın ve öbür gün tekrar arayacaklar. 5. güne ulaşan ve pgt ye uygun olanları da pgt ye göndereceğiz dediler. Kötü bir sonuç değil demi? Sayının az olması üzdü biraz beni
Çok teşekkür ederim gerçekten. Yani ilk konuştuğumuzda 5 emriboya kadar pgt göndeririz demiştik. Doktor da sayı çok daha fazla olacak gibi duruyor ve pgt ye göndermeye gerek kalmayabilir demişti. Az önce arayıp pgt ye uygun olanları pgt ye göndermeyi öneriyoruz deyince acaba bir problem mi var dedim. Arayan hemşireye sordum aslında ama sadece 5. güne gelen embriyo sayısı önemli bizim için dedi. Ben de üstelemek istemedim. Hayırlısı olsun artıkBence hiç kötü bir tablo değil,hatta iyi bir tablo..az dollenen olması sizi biraz üzmüş olabilir ama 8 embriyonun o yada bu şekilde ilerlemesi güzel bir duruminsallah hepsi 5.gune gider ve pgt den hayirla güzel donus olur..
Morfoloji , hareketlilik %0 ile çok şükür gebeyim memorialde ilk denememKızlar morfoloji sebebiyle memorialda tüp bebek yapıp tutan var mı??
Isaaaa nedenkiii sabah vermedin
Yaaa maşallah rabbim yardımcın olsun inşallah sağlıklı ilerler muradına kavuşursun darısı başımızaevet konustukk pazartesi kese icin ultrason istedi hadi bakalim hayirlisi.
Maşallah ne güzel bizim için de dua edinMorfoloji , hareketlilik %0 ile çok şükür gebeyim memorialde ilk denemem
Kese hemen nasıl görünüyor onu anlayamadım ben daha yeni pozitif oldunevet konustukk pazartesi kese icin ultrason istedi hadi bakalim hayirlisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?