Hayırlısı olur hakkında canım inşAllah ..Merhaba Kızlar. Bende aralık ayında şişli memorial’e başlamayı düşünüyorum tüp bebek için. Bugün hastaneyi aradım 13.500,00+ ilaçlar dediler. Bütçemi az buçuk ayarlayabilmek adına ilaçlar ortalama ne kadar tutuyor bilgi verebilir misiniz ? Örneğin benim amh yüksek 4,33 doktor bana daha mı az ilaç verecek. Biraz bilgilendirebilir misiniz
Çok tatlısın, ne kadar detaylı yazmışsın teşekkür ederimHayırlısı olur hakkında canım inşAllah ..
Valla bu AMH olayı çok başka , adetli yapılır diyen de çok , adetli olmana gerek yok diyende çok ...
Ben adetliyken Samsun'da verdiğim test sonucum 7 oranına ,normal zamanlamada gittiğimde ise 5,43 oranındaydı.
Memorial da Yücel Hoca bu durumdan dolayı tekrarlama istedi ,adetli değildim ve çıkan sonuç 5,10 seviyesindeydi.
Tüp Bebek tedavisi bana göre ve birçok arkadaşıma göre ucu açık bi tedavi ve haliyle bu süreç maddi manevi boyun büküyor.Benim bu tahlil oranım ve muayenelerde ki bulgularıma göre kullandığım ilaçların toplamı 4.050,00 TL tuttu..
Aslında 5.050,00 tl fakat ben fazladan 2 kutu ilaç aldım her ihtimale karşı ve elimde patladı.
Ben ilaçlarımın hepsini hemen hastanenin yanında bulunan Ateş Eczanesinden temin ettim.Tabi bu tutar sadece OPU sürecine kadar ...Fiyatlarını da paylaşayım .
Lakin hergün fiyatlar tavan yapıyor , ertemeyin derim ..
Peki sizde ki sorun neydi ,yaş vs.. ?
Gonal-f 450 : Kutusu 540,00 tl (günlük dozum 225 idi ,2 günlük kullanımı oldu)
Zitrotek 500 mg : 35,00 tl
Cetrotide : 230,00 tl
Gonapeptyl : 40 tl
Umarım açıklayıcı olmuşumdur
14 ay gibi bir sürede hamilelik olmamışsa, eski insanlara göre şu tabiri duymuşsundur "kafanıza takmayın , günü gelince olur, daha erken ..."Çok tatlısın, ne kadar detaylı yazmışsın teşekkür ederimBen adetli değilken yaptırmıştım ama o kadar fark varsa belki hoca tekrar ister kendi hastanesindeki laboratuvardan. Ben 20.000,00 gözden çıkardım canım bizde hiç bir sorun yok ama 14 aydır hiç hamile kalamadım Femara, klomen ve çatlatma iğnesi denedik iki ay yine olmadı. Eşimde varikosel var ama spermlerini etkilememiş. Bende bulunan bir problem yok. Bu arada mesajlarına bakıyordum eşin fish analizi yaptırmış sanırım. Herhangi bir özel laboratuvarda yaptırabiliyor muyuz ve gerekli bir şey mi ? Benim pgtli yaptırasım var zaten içim rahat olsun diye ama yinede merak ettim
Bir de rica etsem pgt ypılan arkadaşlar, pgt sonucunu örnek olarak koyabilir misiniz tablo da kromozomlar sağlam cinsiyete gelince xy yazıyor acab bu cinsiyetini erkek olduğunu mu gösteriyor yoksa tablo rutin öylesine bi tablo mu çok merak ediyorum sormadım da embriyodan kimseye bunu kafam karıştı gerçi hiç farketmez sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun da
Aebrgrr ben de sormuştum onu doktora cinsiyet değil x veya y bilinmiyo hangisi olduğu cinsiyetle alakası yok demişti ama erkekmiş benim bebeğimin cinsiyeti :)
Bunu bende merak ettim şimdi kızımın genetik raporunda xx yazıyor
Kadın XX erkek XY kromozomuna sahip. Bebeğin cinsiyetinde anneden X kromozomu geliyor. Babadan X gelirse cinsiyet kız, babadan Y gelirse erkek oluyor.Dün akşamda bu konuyla ilgili msjlaşmıştık ve bu durumun benim bildiğim cinsiyet kromozomunu her türlü babadan aldığı. -Ki bu durum doğruymuş ,her doğan bireyin kız veya erkek olduğu babadangelen kromozomla belli olurmuş ..
Aklına gelen şüphe sorusu ,tahminini benim test sonuçlarım doğruluyor .. Yani evet XY yazıyorsa erkek .
Sabah sırf bununla yaptırdığımız testlere baktık eşimle ..
Benim Kartotip Analizimde : 46XX
Eşimin kinde :45XY (Genetik problemli eşim , olması gereken 46XY)
Kayınvalidem : 45XX (Kayınvalidemden eşime geçen taşıyıcılık , bununda olması gereken 46XX ,yani benim gibi)
Kayınpederimde de : 46XY yazıyor.
Aile boyu tarama yaptırmışız biz
Amin amin amin canım ben yoldayım gidiyorum heyecan çok :)Bugun transfer olacak arkdaslar durumlariniz nasil heyecan var mi:) sımsıkı tutunsuzlar ins rabbim emeklerinizi bosa cikarmasin.
Umut Hoca işinde oldukça başarılı . Benim takibimi Beril Hanım ve Umut Bey yapmıştı . Hatta transferimi de Umut Bey yaptı .Tavsiye ederim .Kızlar umut hocayı sormuştum nasıl diye galiba kimse muayene olmamış
Ama bunu açıklamaları yasal mı acaba ordakilerdem mail istemiştim ben sanıırm gönderwn kişi belki de bilmeden gönderdi sonuçlarıDün akşamda bu konuyla ilgili msjlaşmıştık ve bu durumun benim bildiğim cinsiyet kromozomunu her türlü babadan aldığı. -Ki bu durum doğruymuş ,her doğan bireyin kız veya erkek olduğu babadangelen kromozomla belli olurmuş ..
Aklına gelen şüphe sorusu ,tahminini benim test sonuçlarım doğruluyor .. Yani evet XY yazıyorsa erkek .
Sabah sırf bununla yaptırdığımız testlere baktık eşimle ..
Benim Kartotip Analizimde : 46XX
Eşimin kinde :45XY (Genetik problemli eşim , olması gereken 46XY)
Kayınvalidem : 45XX (Kayınvalidemden eşime geçen taşıyıcılık , bununda olması gereken 46XX ,yani benim gibi)
Kayınpederimde de : 46XY yazıyor.
Aile boyu tarama yaptırmışız biz
Yücel hocayi istedim ben iyi mi ettim kotu mu ettim bilmiyorumBiz de yoldayız Gönül hoca yapıcak benm transfermii de
Teşekkür ederimUmut Hoca işinde oldukça başarılı . Benim takibimi Beril Hanım ve Umut Bey yapmıştı . Hatta transferimi de Umut Bey yaptı .Tavsiye ederim .
Amh ım 3,96. İlaçlar 3000 e yakın tuttu. Temmuz ayında ilaçları kullanmıştımMerhaba Kızlar. Bende aralık ayında şişli memorial’e başlamayı düşünüyorum tüp bebek için. Bugün hastaneyi aradım 13.500,00+ ilaçlar dediler. Bütçemi az buçuk ayarlayabilmek adına ilaçlar ortalama ne kadar tutuyor bilgi verebilir misiniz ? Örneğin benim amh yüksek 4,33 doktor bana daha mı az ilaç verecek. Biraz bilgilendirebilir misiniz
Çok tatlısın, ne kadar detaylı yazmışsın teşekkür ederimBen adetli değilken yaptırmıştım ama o kadar fark varsa belki hoca tekrar ister kendi hastanesindeki laboratuvardan. Ben 20.000,00 gözden çıkardım canım bizde hiç bir sorun yok ama 14 aydır hiç hamile kalamadım Femara, klomen ve çatlatma iğnesi denedik iki ay yine olmadı. Eşimde varikosel var ama spermlerini etkilememiş. Bende bulunan bir problem yok. Bu arada mesajlarına bakıyordum eşin fish analizi yaptırmış sanırım. Herhangi bir özel laboratuvarda yaptırabiliyor muyuz ve gerekli bir şey mi ? Benim pgtli yaptırasım var zaten içim rahat olsun diye ama yinede merak ettim
Çevremdeki herkes sen çok stres yapıyorsun ondan olmuyor diyor. Çok biliyorlar gerçekten, hemen hepsinin ilk aydan ya da maksimum ikinci ayda hamile kalmışlar. Biz aynı şeyler yaşayan insanlar birbirimizi anlıyoruz14 ay gibi bir sürede hamilelik olmamışsa, eski insanlara göre şu tabiri duymuşsundur "kafanıza takmayın , günü gelince olur, daha erken ..."
Malesef bu durum dediğim gibi eskiden süre gelen bi düşünceydi , ben de 5 aylık evliliğimde şüphe üzerine gittim. Kaynımda bulunan genetik problem eşimde de çıktı ,haliyle bizi Tüp Bebeğe yönlendirdi ..
Fish Analizini kesinlikle Memorial 'da yaptırın derim .
Daha doğrusu hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eşinizin vereceği spermin nakli olmaması gerekiyor , yani diyelim standart bi lab da verdiniz ve bu lab o analizi yapmayıp farklı bi lab a transfer edebiliyor. Bu durum bozulmasına ve sağlıklı sonucu göstermiyor.
Eşimde de orta derecede (Grade 2) varikosel tespit edildi ve genetik faktörden dolayı Memorial da ki Ürolojiden Murat Hoca Fish testi yapmak istedi . Yani spermde DNA hasarı ne kadar ? Tüp Bebeğe elverişli mi ? Çıkan sonuç yüksek olsaydı risk almış olacaktık , hoşşş çok da düşük değil ama önerilen bi tahlil ..
Temmuz ayında yapıldı bu test eşime ..
Üroloji Muayenesi+spermıyogram+Amh+Muzon+Fısh : 2.370,00 tl ödedik.
Sadece Fısh yaptırmak isterseniz en pahalısı o zaten , bize 1.540,00 tl den hesap etmişlerdi.
Sağolun bilgi içinAmh ım 3,96. İlaçlar 3000 e yakın tuttu. Temmuz ayında ilaçları kullanmıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?