Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Tamamen yanlış 4 henüz dış kabuğundan çıkmamış,4 ün yanındaki baştaki a iç hücre kalitesi yani sıkıca paketlenmiş çok sayıda hücre demek,diğer sondaki a ise dış hücre kalitesi demek diye biliyorum ben

Benim ilaçlı transfere karar verildi kızlar biraz moralim bozuldu adetim hep düzenliydi ama iki aydır 45 günde bir adet oldum onun için beklemeye gerek yok dediler ilaçlıya karar verildi doğal siklus yapılmayacak yani

Benim ilaçlı transfere karar verildi kızlar biraz moralim bozuldu adetim hep düzenliydi ama iki aydır 45 günde bir adet oldum onun için beklemeye gerek yok dediler ilaçlıya karar verildi doğal siklus yapılmayacak yani
Ben de 32-33 günde bir olurdum. Bu ay transfer olacak. Ama bugün adetin 38. günü ve hala olmadım. Geciktiğimde erteliyorlar mı transferi?

EMBRİYO KALİTE SINIFLANDIRMA

5AA

5: Blastokistin çatlama aşamasında olduğunu, zona pellucidanın inceldiği aşamayı temsil ederken 5 rakamından sonraki iç hücre kütlesinin değerlendirilmesi ise;
A: Sıkıca paketlenen çok sayıda hücre varlığını ifade eder.
A:Blastokisti çevreleyen çok sayıda hücrenin birbirine sıkıca tutunduğunu gösterir.

5BB
5: Dış zar kırılır ve embriyo tomurcuklanmaya başlar .
B:Gevşek paketlenmiş ama çok sayıda hücre içeren
B:Birbirine gevşek bağlı az sayıda hücre içeren ,5 . gün için iyi kalite sayılabilecek bir embriyo.

6AA:
6: Embriyo dış zardan tamamen ayrılır.
A: sık paketlenmiş çok sayıda hücre içeren
A: Birbirine sıkı bağlı ,düzgün sıralanmış çok sayıda hücre içeren İyi kalite embriyo

4AB
4: Blastokistin, embriyo hacminden fazla olduğunu ve zona pellucidanın inceldiğini gösterir.
A:Çok sayıda hücre varlığını ifade eder
B:Trofoektoderm hücre değerlendirmesine göre az sayıda hücre olduğunu ve epitelin sıkı olmadığını ifade eder.

2CC
2-Blastosöl hacminin embriyo hacminin yarısından fazla olması,
C-Çok az ve büyük hücrelerden oluşan epitel yapı, C-Çok az sayıda hücre içermesi

3BB
3: Blastokistin embriyoyu tamamen kapladığını gösterir.
B:Sırasıyla iç hücre kütlesinde çok sayıda hücre bulunduğunu ancak bunların gevşek bir şekilde gruplandığını ve trofoektoderm değerlendirmesinde az sayıda hücrenin, gevşek epidele sahip olduğunu gösterir. 3. kalite embriyo ile hamile kalanlar ve b kalite embriyo ile hamile kalanlar son derece fazladır.

2BB
Embriyonun blastokist aşamasında, embriyo hacminin yarısını ya da yarısından daha azını kapsadığını gösterir. İç hücre kütlesinde çok sayıda hücre olduğunu ve trofoektoderm değerlendirmesine göre az sayıda hücre bulunduğunu gösterir. Embriyo kalitesini belirten harflerden aa, bb ye göre embriyonun tutunma ihtimalinin %3 ila %5 oranında fazla olduğunu gösterir. 2.kalite embriyo ile hamile kalanlar, azımsanmayacak kadar fazladır ve hatta 1 kaliteli embriyonun tutunma şansı da bulunur.

Makaleden kopyaladım ..

Matmazella benim geçen ay yumurtlamam olmadı bu ayda geç adet olunca doktor düzenli adet görmen lazım doğal siklus için dedi beklemeye gerek yok dedi ilaçlı başladım belki de hayırlısı böyledir

Neden öyle düzensiz oldu ilaç kullandınızmı tedaviye başladınızmı

İnşallah hayırlısı böyledir. Galiba ben de ilaca başlıycam adet için yoksa geleceği yok.

N Nvsr
Sıra sende , inşAllah Rabbimin izniyle güzel hayırlı haberleri verirsin bize ..
8. güne girdik , test yapıcak mısın ?

Tesekkur ederim

N Nvsr
Sıra sende , inşAllah Rabbimin izniyle güzel hayırlı haberleri verirsin bize ..
8. güne girdik , test yapıcak mısın ?
Eşim gününde yaptır diyor canım ben kararsızım o yüzden ama bir yanımda yaptır diyor kafamda deli sorular uyku da tutmuyor yaklaştıkça

Aaa gördünüz mü heyecandan nasıl anlamışımteşekkür ederim bilgilendirme için

Opudan çıktım 4 yumurta Varken 2 yumurta toplandı erken çatlayan 2 yumurtam olmuş nasıl olur anlamıyorum doktor hatası büyük ihtimal çok sinirli ve gerginim

Opudan çıktım 4 yumurta Varken 2 yumurta toplandı erken çatlayan 2 yumurtam olmuş nasıl olur anlamıyorum doktor hatası büyük ihtimal çok sinirli ve gerginim
Doktorun kimdi takiplerini yapan hep 4 olarak mı saydı ? Üzücü bir durum tabi

Doktorun kimdi takiplerini yapan hep 4 olarak mı saydı ? Üzücü bir durum tabi
Soner hocaydi sadece son iki gün umut hoca bir gün yücel hoca en son gördü çatlatma iğnesini Verdi gönül hoca da topladı ve 2 yumurta toplandı sabah belim çok ağrıyor du çatlamış 2 tane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…