- 29 Eylül 2021
- 302
- 376
- 33
5aa idi pgt yaptırmamıştık canım :)Orkide1221 senin embriyon pgtli miydi?kalitesi neydi bitanem
Dolmuşları Transfer edeceğiniz zaman pgt yaptırabilirsiniz denilmişti bize.Arkadaşlar merhaba, benim Acıbadem Fulya'da iki tane Mayıs ayında gördüğüm tedaviden kalan dondurulmuş embriyom var. Bunlara genetik test yaptırmamıştık. Aynı tedavideki diğer iki embriyom transfer edilmişti. Biri tuttu ancak dokuzuncu haftada trizomi 13 sebebiyle kaybettik. Şimdi o dondurulmuş iki embriyoma genetik test düşünüyorum. Çözülüp biyopsi alıp tekrar dondurmak riskli midir? Yaşım 44 ve embriyolarım artık beşinci güne çok zor gidiyor. Gitse de sağlıklı gelmiyor. O yüzden eskiyi kullanabilir miyim diye düşünüyorum. Tecrübesi veya bilgisi olan var mı? Memorial nasıl bir prosedür izliyor bu konuda acaba? Yazarsanız çok sevinirim, son tedavim bugün Opu sonrası altıncı günumde sıfır embriyo ile sonuçlandı. Teste gidecek gelişimi gösteremediler malesef
Ya evet bazı doktor gereksiz yere kullanılırsa kanama yaratabilir de diyor bu konu gerçekten çok karışık :) sen de istersen bir perinatolog doktoruna görünürsün bazıları hemen iğneye başlatıyor özellikle faktör 5 heterozigot ise, ama değilse sana da belki kalp atışından sonra verilir ya da coraspin ile devam edilirBen yarın kan vereceğim. Ben aslında şu pıhtılaşma testini merak ediyorum. Jinekolog bir arkadaşım heterezigot gen çıktıysa ilaç kullanmana gerek yok dedi. Umut hoca da hcg pozitif aldığımızda pıhtılaşma ile ilgili ilaçlara başlayacaksın dedi. Bu konuda kafam çok karıştı. Hangisi doğru bilemiyorum. Eşim de doktor. O da kullanmamam taraftarı. Benim iki genim heterezigot çıkmıştı.
Anladım canım. Ben o zaman yarın beta hcg testini yapayım da duruma göre perinatolog ile görüşeyim. Çok teşekkür ederimYa evet bazı doktor gereksiz yere kullanılırsa kanama yaratabilir de diyor bu konu gerçekten çok karışık :) sen de istersen bir perinatolog doktoruna görünürsün bazıları hemen iğneye başlatıyor özellikle faktör 5 heterozigot ise, ama değilse sana da belki kalp atışından sonra verilir ya da coraspin ile devam edilir
Ne demek canım sen de sağol ben de burdaki birkaç arkadaşa danıştım o şekilde perinatoloğa gitmeye karar verdimAnladım canım. Ben o zaman yarın beta hcg testini yapayım da duruma göre perinatolog ile görüşeyim. Çok teşekkür ederim
Saol canim sonucum pozitif degerim 200 cikmis yarinda senin guzel haberlerini aliriz ins
Süper ya çok çok sevindimSaol canim sonucum pozitif degerim 200 cikmis yarinda senin guzel haberlerini aliriz ins
Merhaba bizdede benzer durumlar oldu memorialda dondurulmuş embriyomuzu gönderdik bizde pgt için doktorlar bi sıkıntı olmaz dedi %2 bozulma ihtimali var sadece dedi. İlk gönderdiğimiz mozaikmiş 2 embriyo im kaldı onlardan göndercez bi dahaki ay nasip olursa İnşaAllah. Sizinde varsa gönderin bence pgtyeArkadaşlar merhaba, benim Acıbadem Fulya'da iki tane Mayıs ayında gördüğüm tedaviden kalan dondurulmuş embriyom var. Bunlara genetik test yaptırmamıştık. Aynı tedavideki diğer iki embriyom transfer edilmişti. Biri tuttu ancak dokuzuncu haftada trizomi 13 sebebiyle kaybettik. Şimdi o dondurulmuş iki embriyoma genetik test düşünüyorum. Çözülüp biyopsi alıp tekrar dondurmak riskli midir? Yaşım 44 ve embriyolarım artık beşinci güne çok zor gidiyor. Gitse de sağlıklı gelmiyor. O yüzden eskiyi kullanabilir miyim diye düşünüyorum. Tecrübesi veya bilgisi olan var mı? Memorial nasıl bir prosedür izliyor bu konuda acaba? Yazarsanız çok sevinirim, son tedavim bugün Opu sonrası altıncı günumde sıfır embriyo ile sonuçlandı. Teste gidecek gelişimi gösteremediler malesef
Ayyy inşallah. Katlana katlana artar umarımSaol canim sonucum pozitif degerim 200 cikmis yarinda senin guzel haberlerini aliriz ins
Öyle gerçekten. O kadar çok şey öğrendim ki. İyi ki burayı keşfetmişim. İyi ki var burasıNe demek canım sen de sağol ben de burdaki birkaç arkadaşa danıştım o şekilde perinatoloğa gitmeye karar verdimİyiki burası var çok yol gösterici oluyor gerçekten
Çok teşekkürler, ben önerilmiyor diye biliyordum ama şu an bu yolu denemem lazım sanırım. Çünkü son iki tedavimde birinde bir tane blast kaldı o da testi geçemedi, diğerinde hiç teste gönderilebilecek embriyom olmadı.Merhaba bizdede benzer durumlar oldu memorialda dondurulmuş embriyomuzu gönderdik bizde pgt için doktorlar bi sıkıntı olmaz dedi %2 bozulma ihtimali var sadece dedi. İlk gönderdiğimiz mozaikmiş 2 embriyo im kaldı onlardan göndercez bi dahaki ay nasip olursa İnşaAllah. Sizinde varsa gönderin bence pgtye
Çok teşekkürler, ben de aynı şekilde yapacağım sanırım. Genelde önermiyorlar ama şu an başka seçeneğim de yok sankiDolmuşları Transfer edeceğiniz zaman pgt yaptırabilirsiniz denilmişti bize.
Rica ederim.Çok teşekkürler, ben de aynı şekilde yapacağım sanırım. Genelde önermiyorlar ama şu an başka seçeneğim de yok sanki
Eskiden önerilmiyordu ama şimdi baya olumlu sonuç alan arkadaşlar oldu İnşaAllah bizlerde olumlu sonuçlar alırızÇok teşekkürler, ben önerilmiyor diye biliyordum ama şu an bu yolu denemem lazım sanırım. Çünkü son iki tedavimde birinde bir tane blast kaldı o da testi geçemedi, diğerinde hiç teste gönderilebilecek embriyom olmadı.
Bir daha test vermeyecek misin?Kızlar selam beni az önce Umut hoca aradı ve dedi ki değer çok düşük umut yok yani negatif hakkımızda hayırlısı olsun
Seninkilerin önceden biyopsisi alınmamıştı değil mi canım? Yani çözdürüp biyopsi alınıp tekrar dondurduldu değil mi? Ayrıca geri dönüşün için çok teşekkürler, benim için çok önemli cevabınMerhaba bizdede benzer durumlar oldu memorialda dondurulmuş embriyomuzu gönderdik bizde pgt için doktorlar bi sıkıntı olmaz dedi %2 bozulma ihtimali var sadece dedi. İlk gönderdiğimiz mozaikmiş 2 embriyo im kaldı onlardan göndercez bi dahaki ay nasip olursa İnşaAllah. Sizinde varsa gönderin bence pgtye
Vericem ama çok olumsuz konuştu yani o kadar yükseleceğini sanmıyorumBir daha test vermeyecek misin?
Daha önce biyopsi alınmamış embriyo için olabilir dediler değil mi canım? Çözdürüp biyopsi alıp bir daha donduracaklar yani.Rica ederim.
Evet. Biz çok ısrar ettik pgt için. Gerek yok dediler. Eğer sonradan bir sıkıntı gelişirse donmuş olan embriyoları çözdürüp pgt yapabiliriz demişlerdi. Biz de o yüzden ikna olup pgt yaptırmadık.Daha önce biyopsi alınmamış embriyo için olabilir dediler değil mi canım? Çözdürüp biyopsi alıp bir daha donduracaklar yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?