Nerden biliyosunuz tutmayacağını ?Tabii ki ikiz daha riskli gebeliklerde ama bizim gibi bu tedavilerden gecenler dogal olarak yoruluyorlar, arti maddi boyutu da var. Ciift embriyo transferi sansi artiriyor benim de daha önce cift embriyodan teki tuttu yani eger tek diger embriyo transfer edilseydi yine negatif alacaktım. Belki rahim durumuna vaya farkli kriterlere göre merkez karar veriyordur bilemiyorum. Normalde 3 deneme sonrasi yasal oluyor.
Nerden biliyosunuz tutmayacağını ?
Aslında bizler bişeyleri hep sebep gösteriyoruz , neden arıyoruz .
Gözle görünmeyen o embriyoya can veren Rabbim ..
Şans artırma durumunu daha evvel ki mesajımda belirttim zaten +35 yaş olmadan , kayıplar olmadan yapmıyorlar … -ki bu şartlar olmasa bile çoğu hastaya çift embriyo transferi yaparlardı diye düşünüyorum .
Fakat tabi ki size de çok hak veriyorum …
Onca ilaç, tedavi , olumsuzluk derken beynen zaten bitik hale geliyor insan .
Böyle durumlarda şahsen ben 3 tane bile koysunlar isterim …
Allah kimseyi hezimete uğratmasın
Biz hic bir şeyi bilemeyiz Rabbim dünyaya getirecekse zaten menopoza girmis kisiler bile hamile kalabiliyor degil mi?Nerden biliyosunuz tutmayacağını ?
Aslında bizler bişeyleri hep sebep gösteriyoruz , neden arıyoruz .
Gözle görünmeyen o embriyoya can veren Rabbim ..
Şans artırma durumunu daha evvel ki mesajımda belirttim zaten +35 yaş olmadan , kayıplar olmadan yapmıyorlar … -ki bu şartlar olmasa bile çoğu hastaya çift embriyo transferi yaparlardı diye düşünüyorum .
Fakat tabi ki size de çok hak veriyorum …
Onca ilaç, tedavi , olumsuzluk derken beynen zaten bitik hale geliyor insan .
Böyle durumlarda şahsen ben 3 tane bile koysunlar isterim …
Allah kimseyi hezimete uğratmasın
Sağol canım, umarım bundan sonra daha güzel sonuçlar alırızCanim tesekkur ederim ,sana da çok geçmiş olsun..inşallah bizler için bu durumlar geçer gider..benim anladığım ,genetik tarama yaparak embriyonun gelişimini durduran dna yapısında bir bozukluk mu var ,yada kırilim mi var?bunu sadece tespit etmek için yüzlerce gen taraniyormus ,ve sonuç 1 ay da çıkıyor. Benim bir tanıdığım 4-5 sene önce kanser suphesi vardı,genetik tarama yaptılar, kirilim oluşmuştu ve kanser teşhisi koymuşlardı .sanırım onun gibi birsey..Semra hoca ama bunun bahsini dahi yapmadı,birde bunu sadece tespit etmek için yapılıyor, teşhis etsem ne olacak gen tedavisi yok ,o yuzden süreci pozitif düşünerek yürütmek istiyorum..gerisi Hak tan..
Size nasıl bir tedavi dediler??
Nerede işlem yaptırdınız,kaç yunurta ttoplandi? Kaçı dollendi?
Onu tamam olarak bilmiyorumEvt cnm benim de daha önce dondurulmus transferim yapildi transferden bir kac saat once cozduruyorlar
Aynen benim tüp bebek de 1 düşük oldu ben diyorum belki bir tutmaz diyeri tutar yani çok da ikiz düşünüyorum ama tabii nasip siz demi 2 embriyo bıraktılarTabii ki ikiz daha riskli gebeliklerde ama bizim gibi bu tedavilerden gecenler dogal olarak yoruluyorlar, arti maddi boyutu da var. Ciift embriyo transferi sansi artiriyor benim de daha önce cift embriyodan teki tuttu yani eger tek diger embriyo transfer edilseydi yine negatif alacaktım. Belki rahim durumuna vaya farkli kriterlere göre merkez karar veriyordur bilemiyorum. Normalde 3 deneme sonrasi yasal oluyor.
Aynen öyle menopoz giren hamile kalıyor işte tek yumurtalı hamile kalıyor yaşım 27 sadece yumurta rezervim düşük diye hamile kalamıyorum bu benim çok zoruma gidiyor eşimin amcasının eşi yapmış 4 embriyo bırakmışlar 7 yıl önce ben duydum şok oldum yani demeki oluyor şimdi bi kızı var yengemin ben söylesem doktor bana kızar diye söylemedim ama inanın ki borç para arıyoruz ikinci tedavi için yani çok zor her şey para daha ne kadar deniycez bilmiyorum allah sen yardım etBiz hic bir şeyi bilemeyiz Rabbim dünyaya getirecekse zaten menopoza girmis kisiler bile hamile kalabiliyor degil mi?
Ama burda konuyu istatiksel olarak degerlendiriyorum. Yani bir hedefe tek atiş ve iki atis yapmak basari oraninı tabii ki etkiler, bu yüzden de bir cok merkez (ki isim yapmis yerler dahi) yasaları cigneyerek cift emrbriyo transferi yapıyor.
Ben sadece Memorial in hangi kritere göre buna karar verdigini merak ediyorum.
Allah kimseyi bu yoldan boş cevirmesin. Buradaki her msji okuyor ve cvp vermesem bile tüm yazan kisilere en icten sekilde dua ediyorum.
3 adet hatta 4 adet koyan merkez oncelerden varmiş ama simdi var mi hic bilmiyorum.
CanimSağol canım, umarım bundan sonra daha güzel sonuçlar alırızSanırım full genom dizilimi mi ne öyle birşey deniyor ona. Mikrodelesyonları ve eşinle senin taşıyıcı olup embriyonun hasta olmasına neden olan tek gen hastalıklarını tespit edebiliyor. 1 kere full genom yapıp, o ilgili geni tespit ederlerse sorunun kaynağını bulmuş oluyorlar. Sonraki tedavilerde full genom analizi yapmaya gerek kalmıyor, Pgt-M ile direkt o sıkıntılı gene bakıp eğer embriyo hastaysa transfer etmeme kararı alırlar. Başarısız transfer sayın azalır yani, aklına yatıyorsa düşünebilirsin. Başarısız transferin kaç tane oldu ki? Kaç kere tedavi gördün toplamda?
Benim ydışında oldu ilk tedavim, ama burda hem çok pahalı hem de ilgisizler. Döngü boyunca sadece 9. günde bakıyorlar yumurta büyüklüklerine. Arada ilaç ayarlaması falan da olmadı. 5 yumurta topladılar, 1 döllendi, o da 3. günden sonra gelişmedi malesef. Önümüzdeki ay Memorialda tedaviye başlıycam bakalım. Çok umutluyum ve heyecanlıyım. Çok merak ediyorum acaba ydışındaki tedavim gibi mi olacak, acaba daha iyi bir sonuç alabilecek miyim
Canim yaşım 23tu eşimde 23 yaşındaydi ne eşimde ne bende sıkıntı vardı ilk bebeğimiz gelişim geriliği ile dogdu ve vefat etti genetik taramalı tup bebek dediler gittik ilk görüşmede yüzde 70 şansın var dediler benimle beraber 43 uasinda biri ile tanışmıştım merkezden rezerv azlığı tek yumurta tek embriyo aynı anda transfer olduk o dogum yapti ben düşürdüm 3 defa tedavi gördüm bilime göre en şansı yüksek hasta idim ama ben o hastanede aylarca ağladım süründum bu işler nasip işi yaş ya da başka bisey degil kendine surekli bunu stres yapıp zoruma gidiyor filan deme hiç Allah böyle yazmışsa bizim zorumuza gidemez lütfen sabırlı ol nasipte varsa olacak inş nasibin ne zamansa o zaman olcak tevekkül edip beklemekten başka bisey gelmez elimizdenAynen öyle menopoz giren hamile kalıyor işte tek yumurtalı hamile kalıyor yaşım 27 sadece yumurta rezervim düşük diye hamile kalamıyorum bu benim çok zoruma gidiyor eşimin amcasının eşi yapmış 4 embriyo bırakmışlar 7 yıl önce ben duydum şok oldum yani demeki oluyor şimdi bi kızı var yengemin ben söylesem doktor bana kızar diye söylemedim ama inanın ki borç para arıyoruz ikinci tedavi için yani çok zor her şey para daha ne kadar deniycez bilmiyorum allah sen yardım et
Merhaba madem motivasyona ihtiyacınız var ben de kendi hikayemi anlatayım. 2,5 sene hic korunmadık bebeğimiz olmadı eşimde hız ve morfoloji problemi bende de prolaktin yüksekliği ve troid vardı.(hala da var ilac kullanıyorum o dönemlerden beri) 1 aşılama olumsuz oldu. Genetik testlerimiz temiz cıktı. İlaclara başladım 6 embriyo 5. Güne gitti biz pgt icin yücel hocaya ve ipek hocaya danıştık. Durumunuz varsa yollayın dediler bazen sizin genetik testleriniz temiz olsa da döllenme sırasında embriyoda anomali olabiliyor dediler. Gercekten de 6 embriyonun 3ü bozuk geldi. 3 sağlam kaldı. Onlardan biri transfer edildi ve ilk oğlum doğduYaa Allah razı olsun,çok teşekkür ederim...o kadar çok motive cümlelerine ihtiyacım var ki..elimden geldigince ,psikolojim ve sartlarim elverdiğince sabırla devam edecegim..umarım dediğin gibi bende bir gün buraya mutluluktan ağlayarak coşkuyla sürecimi aktaracağım.
Hayırlı olsun …Kızlar selam 31’ine randevu aldık. Ön görüşme için.
Benden bazı testler istediler bazıları var bende bazıları yok.
Rubella igg
Hbsag
Anti hbs
Antihcv
Anti hiv 1/2
Bunları devlet hastanesinde yaptırabilirsin dediler ama randevusuz gitsem yaparlar mı acaba
Kızlar selam 31’ine randevu aldık. Ön görüşme için.
Benden bazı testler istediler bazıları var bende bazıları yok.
Rubella igg
Hbsag
Anti hbs
Antihcv
Anti hiv 1/2
Bunları devlet hastanesinde yaptırabilirsin dediler ama randevusuz gitsem yaparlar mı acaba
Amin teşekkür ederiim.Hayırlı olsun …
Sabah gidersen enken saatte yaparlar bence , hangi şehirdesin bilmiyorum ama Samsun’da Devlet Hast. randevu almak çok zor çünkü yok ..
Durumunu anlatırsan bi yardımseverlik ederler inşAllah … Şansını dene
Cok tesekkur ederim motive etmeye çalıştığınız içinMerhaba madem motivasyona ihtiyacınız var ben de kendi hikayemi anlatayım. 2,5 sene hic korunmadık bebeğimiz olmadı eşimde hız ve morfoloji problemi bende de prolaktin yüksekliği ve troid vardı.(hala da var ilac kullanıyorum o dönemlerden beri) 1 aşılama olumsuz oldu. Genetik testlerimiz temiz cıktı. İlaclara başladım 6 embriyo 5. Güne gitti biz pgt icin yücel hocaya ve ipek hocaya danıştık. Durumunuz varsa yollayın dediler bazen sizin genetik testleriniz temiz olsa da döllenme sırasında embriyoda anomali olabiliyor dediler. Gercekten de 6 embriyonun 3ü bozuk geldi. 3 sağlam kaldı. Onlardan biri transfer edildi ve ilk oğlum doğduSonrası daha ilginc cünkü oğlum 7 aylıkken ben doğal yolla ikinciye hamile kalmışım. Farkettiğimde 9 haftalık olmuş bile. Üstelik hic tüp bebek sürecindeki gibi yatmadım. 20 saatlik araba yolculuğu yaptım. Oğlum hep kucagımdaydı, bavul taşıdım, hatta göz ameliyatı bile oldum. Bu durumu öğrenen doktorlar embriyo etkilenmiştir anomali olabilir dediler. Sonuc olarak sapa sağlam akıllı bıdık bir oğluşum daha oldu
Ben de İstanbul’a dayım sabah gittim normal sıra verdiler kan istedik tedavi görüyorum dedik doktor hemen istedi ben Büyükçekmece deyimAmin teşekkür ederiim.
Rubella hariç hepsini aile hekimi yapıyormuş ordan randevu aldım. Rubella içinde enfeksiyon bölümüne randevu aldım arıyorum açmıyolar telefonuumarım enfeksiyon bölümü yapar, yapmazsada özelde yaptırırım artık.
İstanbuldayım burdada çok zor randevu bulmak
Aa inşallah benimde yaparlar bende bdüzü , yakınız en kötü yapmazlarsa bçekmeceye giderimBen de İstanbul’a dayım sabah gittim normal sıra verdiler kan istedik tedavi görüyorum dedik doktor hemen istedi ben Büyükçekmece deyim
Aynı kaderi yaşamışız. Bana tedavim süresince kim müsaitse o baktı. Bazen Yücel bey, bazen umut bey. Transferimi de umut bey yaptı.Bu arada ben yücel beyle görüşmek istemiştim fakat o yoğun olduğu için Umut beye aldım 31’i boştu onun. Daha sonradan yücel beye geçebileceğimi söylediler.
Siz hangi doktorla yürüdünüz kızlar
Progestan kalçadan yapılanı aile hekimi de yazıyor onuda devlet karşılıyor göbekten olanı karşılamıyorKızlar ben bugün bir şey öğrendim. Bir eczacı eşime progestan iğnenin eğer devlet hastanesinde düşük riski teşhisi altında reçete edilirse sürersin alınabileceğini, devletin bunu karşıladığını söylemiş. Ne kadar doğru bilemem ama yüne de paylaşmak istedim.
Ben bilmiyordum. Hep ücretli aldım. Bugün son iğnemi yaptım ve bugün öğrendim.Progestan kalçadan yapılanı aile hekimi de yazıyor onuda devlet karşılıyor göbekten olanı karşılamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?