Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Maalesef aynen öyle. Ben dex için 70-80 tane eczane aradım. Hiç birinde bulamadım. Bir yerde buldum o da sadece yalvar yakar iki kutu verdi. Mecbur 50 mg kalçadan olanı kullandım. Son imi iğnem kalmıştı ama maalesef bu duruma düştüm. Allah kimsenin başına vermesin. İğneleri eşim yapıyordu. O kadar dikkatli yapmamıza rağmen aksilik oldu işte.

Algoloji bölümüne gittik ayrıca. Oradaki doktor kalçadan yapılan iğnelerim hepsi piyasadan kaldırılmalı dedi. Binlerce insan bu yüzden mağdur oluyor dedi.

kaçıncı haftadaydın bıraktığında ilaçları ?
İlaçları tam 9+5 te bıraktım. Zaten son bir iğnem kalmıştı. 10+0 da ilaçları bırakıyoruz. Son iğneyi de 9+2 de yaptım.

Fakat benim şu an ki doktorum 13. haftaya kadar kullanmanı öneriyorum dedi de kullanmayacağım. Hap formunu aldım ama işe yarar mı bilmiyorum.

Ben de 6 ocakta gideceğim o kadar korkuyorum ki Allah korusun kötü bisey olsaydı belli olurdu dimi ? Belirtiniz oldu mu hic benim ara ara kasık agrilarım oluyor bide bugün sabah yataktan kalkmadan inanilmaz basım döndü tansiyonum mu düştü bilmiyorum cok karmaşık duygular icerisindeyim sevinemiyorum bile

bana da aynı öyle dedi ya ,
12-13. haftalara kadar kullanacağız dedi ama bende yoruldum , gece 3-4 kere kalkıyorum altıma yapmış gibi keza gün içerisinde nerdeyse 1 rulo bitiriyorum ,iğneler desen cabası ..

konuyla ilgisi yok ama bende kan sulandırıcı da problem yaşıyorum ..
Kadın Doğrum doktorum "0,4 Oksapara +150 mg Ecoprin ekledi ve ısrarla kullan dıyor . Faktor V geni önemli diyor .. Kanama olursa bırakacağız sonra tekrar başlayacağız"
Perinatoloji doktoruna gittim " gerek yok" diyor
Yücel Hoca " Kilonuz 0,4 luk oksapara elverişli , heterozigot taşıyıcı durumda ve çok riskli bir durum değil , biz sadece temkinli olmak için verdik . -ki kan sulandırıcı masum ilaçlar değildir" dedi ...
ve ben hala acaba ek olarak hap da kullansam mı diyorum ?
çünkü kalp durması veya ileride yaşanabilecek bir problem olabilir mi endişesi oluyor ..
KEza bir arkadaşım mesala kan sulandırıcıyı bebek tutunduktan sonra doktoru göbekten artık vurulma , riskli demiş ..
Ya heşey o kadar insanı allakbullak ediyor ki , sağlık anlamında hep bi şüphe doğuruyor

Benim anlamadığım tüp bebekte neden bu kadar uzun süre progestan verildiği. Yani 10-13 hafta çok uzun. Ben kullanmayı düşünmüyorum artık. Dediğim gibi hap formuna geçtim. Lutinus da bitmek üzere. Yeni kutu almayacağım.

Kan sulandırıcı iğneyi Yücel hocaya ısrarla sormama rağmen kesinlikle önermiyorum dedi. İlerde bir sürü sıkıntı yaşatır dedi. Benim de iki genim heterezigottu. Perinatolog da 3 tane kadın doğum doktoru asistanı arkadaşım da gerek yok dedi. O yüzden kullanmıyorum ben.

aynen öyle ben mantık bulamıyorum ,sonuçta normal gebelik sürecindeyiz , arada ki fark ne acaba

Aslında öyle değil lutinus ya da progesteron iğneleri her eczanede bulunmuyor sadece tüp bebek tedavisi , aşılama ya da yumurta büyütme yapılan hastanelere yakın eczanelerde bulunuyor ya da muadili oluyor çünkü tanıdığım bircok eczane öyle söyledi çevrede en çok tercih edilen ilaçları bulunduruyorlar ellerinde

Olmasa da depodan getirtebilir , üstelik emin olun merkezlere yakın yerlerde de yoktu .
İnstagram da ki tüp bebek gruplarının da paylaşımları son birkaç gündür ilaç bulamayan kadınların birbirinden ilaç istemeleri mevcut .
Olanlar da ya stokladıkları için veriyor ya da stoklamaya devam ediyor .

Bebeğin bu haftaları önemli canım çoğu kadın bu haftalarda kanama sebebiyle düşük yaşayabiliyor progesteron bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için rahim duvar kalınlığını artırıyor bizler normal gebe kalamıyoruz ki tüp bebek yapıyoruz onlar da bunu riske atmıyor canım ben sorduğumda öyle dediler çünkü benim ilk gebelikte sadece folidoce kullandım kullanmasam olmaz mı dedim olur dediler ama riski kabul ederseniz dediler

İdil eczanesinde 4 kutu aldım ayrıca şişli meydanda ıtır eczanesi var aradım ve eczaci istediğiniz kadar getirtiyor demek ki Allah iyilere denk getirsin demek boşuna değilmiş benimde lutinus bitti ama pazara denk geldi dikkat etmemişim sorduğumuz bütün eczaneler elimizde yok pazartesi getirelim dediler biz zaten pazartesi sisliye gideceğiz diye istemedik idilden 4 kutu göbekten yapılan iğneyi 4 kutu lutinus aldık farklı illeri bilemiyorum

aynen öyle ben mantık bulamıyorum ,sonuçta normal gebelik sürecindeyiz , arada ki fark ne acaba
Bir çok merkez bu kadar progestan vermiyor. Gerçi doktorlar da bir şey yapamaz ama bu sefer eczacılar bunu fırsat biliyor. Yazık gerçekten

Kızlar reglinin ilk günü tüp bebeğe başlamam için gel dediler ama ben Yalova'da yaşıyorum ve çalışıyorum. Hafta içine denk gelirse, gün ortasında ya da akşam olursa nasıl yapacağım bilmiyorum.. Tecrübelerinizden yararlanmak istedim

Canım kanaman öğleden sonra başlarsa ertesi günü 1. Gün sayılıyor, Memorialın verdiği broşürde böyle yazıyor.

Zaten benim bildiğim 2. Gün başlama oluyor .
Eğer adetin gün içerisinde öğleden sonra 3 sularında başlarsa o gün 0 olarak kabul ediliyor ..
Eğer bundan da ziyade adette düzensizlik varsa işte o zaman iş/ izin/ seyahat süreci sizi yorabilir .
Ürolojiye muayene oldu mu eşiniz peki ?

Evet ne yazık ki reglim düzensiz.. Ocak ayında ön görüşme yapmıştık. Eşim de muayene oldu. Biraz kendimizi dinledik, biraz da birikim yaptık. Süreç biraz uzadı

Evet ne yazık ki reglim düzensiz.. Ocak ayında ön görüşme yapmıştık. Eşim de muayene oldu. Biraz kendimizi dinledik, biraz da birikim yaptık. Süreç biraz uzadı
Olsun hiç stres yapma , oldum/olucam kaygısına girersen süreci bile istemdışı uzatabilirsin …
Rabbim inşAllah hâyırla sonuçlandırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…