Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Kızlar fitil çubukla kullanılmayacak mı? Bana kimse çubukla itmeyeceksin demedi.
Ben lutinusta ikinci kutuyu bitirmek üzereyim. Hep de aparatla yaptım. Özellikle sordum hemşireye transfer günü herhangi bir sorun olur mu aparatı kullanmamda parmağımla çok itemiyorum dedim. Fitili koydunuz yerin embriyoyla alakası yok aparatla koyun en azından nereye kadar gittiğini bilirsiniz dedi. Bence siz de sorun hemşire hattına. Temizliğini de güzel yapıyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

Yaa çok tatlısın inşallah bu kez sıradayımdır. Maaşallah minnoşa elbet bir gün herşey yoluna giriyor sabredip yılmadan yola devam etmek gerek sadece. Senin doğum haberini okuyunca çok mutlu oldum senin adına. Hamileliğini takip edemedim ama güzel haberini okudum. Ben baya uZak kaldım biraz psikolojimi toparlamak istedim. Hayatım da bazı şeyleri de düzene soktum. Zaten pandemiden dolayı tedaviye başlayamamıştım ama şimdi bende buradayım. Bir akadaş daha vardı ikizleri vardı onu da çok merak ediyorum ama nikini unuttum. Profil fotoğrafında iki çocuk vardı bir arabanın içindeydi sanki diye hatırlıyorum.

Hadi hayırlı uğurlu olsun çok sevindim her şeyin yolunda olmasına. Genetik testlerle ilgili bişey dediler mi

Ben tahriş ettim sanırım kanattım. Çubuğuma kan geldi. Çubukla koyma demediler progestanı 2ye çıkardılar. Ben daha dikkatli olacağım yapabileceğim başka bir şey yok. Teşekkür ederim

Çok haklısın , hele ki en ufak şüphe ,soru işareti kalmaması gerekirken malesef yetersizlik kalıyor ..
Dediğin gibi Rabbim büyük , inşAllah sende hayırlı sonuçlar alırsın

Canım ben üç yıl önce transferimde crinone jel kullandım o da çubuktu ve bu fitil çubuğuyla aynı boy baktım da. Ben çubuğu dibine kadar sokup jeli sıkıyordum bir sorun yaşamadım bence fitil çubuğu da bir tehlike oluşturmuyor rahim için

İnanır mısın? Bende ilk transferim de o jelden kullanmıştım. Papatyam demese aklıma bile gelmemişti. Artık ne kadar hiddetlendiysem madem kullanılmaması gerekiyordu bana neden demediler de kanattım diye. O jeli bende tutacak yeri hariç hepsini içeri itiyordum ve daha enliydi. Papatyam deyince içim rahatladı.

Evet canım benim de direk aklıma o geldi bu ay ben de transfer olcam dün aldım ilaçlarımı fitil dikkatimi çekti inceledim hemen

Evet pgt li sadece tek gene bakildi bebekte olusabilcek diger hastaliklara bakilmamis o yuzden ihmal etmeyin dedi
Çok ilginç bir şekilde diğer ekip çalışanları yani Yücel Hoca ,Beril Hoca veya Gönül Hoca bu testlere gerek yok diyor . Şaşırdım ve açıkcası niye böyle ters görüşte olduğunu da anlayamadım

Tek gen için bakılınca gerek oluyormuş kromozom analizi olunca gerek yok diyorlar

Nasıl yani anlayamadım ?
Ben mesela embriyolara sadece kromozomsal sayı anomalisi taraması yapıldı .
Kromozom dizilişinede bakıldı mı sizde bende çok bilmiyorum drun dediğini söyledim sizde translokasyon vardı galiba belki sizde bakılmıştır. ruyass47 arkadaşımızın tek gen taşıyıcılığı var galiba sadece ona bakılmış bende anlayamadım

Size gerek yok mu denildi bizim tasiyicilik var tek gene bakildi o yuzden durumlar farkli olablir bilemedim

Size gerek yok mu denildi bizim tasiyicilik var tek gene bakildi o yuzden durumlar farkli olablir bilemedim
Eğer sadece Tek Gen Taşıyıcığına bakıldıysa belki tarama testlerine gerek görülebilir .
Benim tedavimde 24 Kromozom analizi yapıldı , anomaliler elendi .
Fakat bazen Tek Gen Taşıyıcılığının taramasından sonra emin olmak adına yine merkez 24 kromozom analizi yapmak da istiyor .

Ben de tek gen hastasiydim, pgt setup yaptirdik ama Semra hoca onun uzerine mutlaka ngs ile tum kromozom taramasi da istemisti bizden. Daha once merkezde tek gen hastaligi elenip diger kromozomlara bakilmadigi icin down sendromlu dogan bir bebek olmus. Tabii bu o kadar dusuk bir ihtimal ki tam bir piyango. Siz sadece tek gen yaptiysaniz bi fetal dna yaptirmak iyi olabilir

Soner hoca 2li 3lu testleri yapmamizi istedi bizde kromozomlara bakilmadi buyuk ihtimal
Bize bakalim gbi biside soylenmedi akil edemedik bizde yoksa tum genlere bakilmasini isterdik o zamanlar tek gen uzerinde cok durmustuk bizde set up yaptirdik fetal dna yi da sordum oda biraz maliyetli bende onu yaptirmak istiyorum ama duruma gore bakicaz artik.

Kızlar fitil çubukla kullanılmayacak mı? Bana kimse çubukla itmeyeceksin demedi.
Ben tedavi gördüğümde cubukla tarif edildi hatta elle hijyen olmadığını çubuğu iyice yıkayıp kuruladiktan sonra kullanın dediler gayet iyi hatırlıyorum. Nasıl birine cubuk kullanin birine kullanmayin diyorlar.

Bende anlamadım ama bir önceki tedavimde jel kullanıyordum o da içeri itilen birşeydi benim sonradan aklıma geldi. Pek telaş edilecek durum yok sanırım sadece vajina girişinde hassas davranmak gerek ben tahriş edip kanattım bende fitil kuruluk yaptı zorladım galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…