Ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum .Perinatologa görünmenizde fayda var kotu birsey oldugu için demiyorum ama bu işin ehli Perinatologtur bu değerleri o degerlendirsin bazen bu değerlerden dolayı aspirin başlanabiliyor
Benim 2019 taki 2 tarama sonucumu söyleyeyim free-beta HCG 72.3 , 0.86 MOM PAPP-a 10 , 0.96 MOM çıkmıştı o zaman 35 yaşındaydım PAPP-a ve MOM değerleri yüksek olusu down sendromu riskini artırıyor ama ultrason da önemli bu değerler sadece 2 li tarama sonucuna göre değerlendirilmiyor zaten çoğunlukla da doğru çıkmıyor 3 lu tarama önemli o yüzden bu yüksek birşey mi var diye strese boşu boşuna girme sağlıkla kucağına al yavrunu inşallahHanımlar ;
Ben dün 2li Tarama Testi yaptırdım .
Sonucum çıkmış ama pek anlam veremedim doğrusu ..
Doktorum Whatsapp üzerinden " Tarama Testimin düşük riskli geldiğini fakat POPP A ve MOM değerinin yüksek çıktığını,ilerleyen haftalarda 3lü Tarama Testiyle tekrar bakarız" olarak bilgi verdi .
Yanlız tekrar da soramadım ,randevu esnasında yüzyüze sormak daha cazip geldiği için ..
Bu değerlerin yüksek olması sizce neyi kapsar ?
Hangi olasılıklara sebebiyet verir ?
Tecrübeli olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim
Cok iyi kullanmanizBen kan sulandırıcı iğne kullanıyorum .
Keza ek olarak 2 günde 1 yarım ecoprin de alıyorum .
Memorial 10. Haftaya kadar göbek cevresi igne vermişti bana. Onu 10. Haftada bitirince şuan takibimi sağlayan kadın doğum doktorum bu bebek değerli ben sende 30. Haftaya kadar falan progestron 200 mg günde bir kere fitil olarak kullancam dedi. Acilma yok hersey normal çalışıyorsun diye devam edelim dedi. Bende simdilerde evden çalışıyorum her gun her gün yapmıyorum zaten ayaklarımı uzatip çalışıyorumşuan 22+1 (5 ay 5 günlük) haftalık
Ben ediyorum …
Hatta bitince şu ikisine devam edicem ek olarak bunları önerdi doktor ..
Ben de devam ediyorum ama bize verilen kağıtta 12. Haftaya kadar kullanın diye belirtilmiş. O yüzden tereddüt ettim. Kendi doktoruma da 2 hafta sonra gideceğim.Canım benim doktorum perinatalog bana doğuma kadar folik asit kullanmamı söyledi daha sonra ekleyeceği vitaminler olacakmış ama preeklampsi nedeniyle doğuma kadar kullan dedi bilimsel olarak preeklampsiyi önlemede çok büyük bir etkisi olmuyormus ama devam etmemiz de gerekiyormus aspirin ile birlikte hayırlısı olsun 10 gün sonra kontrolümüz var bakalım
Canım sen zaten pgt yaptırmamış mıydın? İkili taramaya gerek yok diye biliyorum.Hanımlar ;
Ben dün 2li Tarama Testi yaptırdım .
Sonucum çıkmış ama pek anlam veremedim doğrusu ..
Doktorum Whatsapp üzerinden " Tarama Testimin düşük riskli geldiğini fakat POPP A ve MOM değerinin yüksek çıktığını,ilerleyen haftalarda 3lü Tarama Testiyle tekrar bakarız" olarak bilgi verdi .
Yanlız tekrar da soramadım ,randevu esnasında yüzyüze sormak daha cazip geldiği için ..
Bu değerlerin yüksek olması sizce neyi kapsar ?
Hangi olasılıklara sebebiyet verir ?
Tecrübeli olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim
Yarın ararsın. Öbür güne randevu verirler.Merhaba kızlar. Reglim stresten 5 gün gecikti. Akıntımda hafif kan gibi bir şey vardı. Bu gece regli olursam randevu için ne zaman aramam gerekiyor?
Teşekkür ederim canımYarın ararsın. Öbür güne randevu verirler.
Emin olmak için doktorunuzu arayın daha iyi olur belki farklı bir vitamine başlatırBen de devam ediyorum ama bize verilen kağıtta 12. Haftaya kadar kullanın diye belirtilmiş. O yüzden tereddüt ettim. Kendi doktoruma da 2 hafta sonra gideceğim.
Emin olmak için doktorunuzu arayın daha iyi olur belki farklı bir vitamine başlatır
Çok teşekkür ederim canım haklısınCanım benim sadece ilk günden çok fazla şişkinlik olmuştu usuttugumu düşünmüştüm ilk bebeğimde de hiç belirti olmamıştı ama ilkinde sadece folidoce kullandım bunda progestan kullandığım için belirti bekledim nasip dualarımız seninle canım içini ferah tut
Kesinlikle öyle canım çok şükür rabbim hiç evladı olmayanlara da versinCanim cok etken zaten belirti olmaz olsa da emin ol ilaçların etkisi o pozitif düşün tabi olmazsa da çok şükür eve gidip sarilabilecegin bi yavrun var yeniden deneme için gücün var evladın gücün
Sor bakalım açılma yok merak edilecek bir sey yok aslında. Ama herhangi bir sancınız olduğunda ertelemeyin aman sağlıkla gelsin bebislerimizSağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah benim doktorum perinatalog o bana yeterli dedi 10 gün sonra kontrole gittiğimde tekrar sorayım niçin bıraktığımızi hayırlısı olsun inşallah
Amin ins sana da tekrardan 2.defa saglikli bir evlat daha versinKesinlikle öyle canım çok şükür rabbim hiç evladı olmayanlara da versin
Aminnnn inşallah canımSor bakalım açılma yok merak edilecek bir sey yok aslında. Ama herhangi bir sancınız olduğunda ertelemeyin aman sağlıkla gelsin bebislerimiz
Canım kırmızı kanın gelmesini bekliyorsun, akıntılar ve kahverengi pıhtılar sayılmıyor. Öğleden sonra 3e kadar kırmızıyı görürsen, o günü 1. Gün kabul edip ertesi güne randevu alıyorsun. 3ten sonra görürsen o günü 0 kabul edip, 2. Günün sabahına randevu alıyorsun. En garantisi, kırmızıyı görünce hemşire hattına yaz, onlar seni yönlendirir.Merhaba kızlar. Reglim stresten 5 gün gecikti. Akıntımda hafif kan gibi bir şey vardı. Bu gece regli olursam randevu için ne zaman aramam gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?