- 3 Aralık 2016
- 3.758
- 2.084
- 133
Kist kesin oluyor mu hastalıkta acaba?Ben de endometriozisim. Tamamen tesadüf bir şekilde rutin muayenede teşhis konuldu. Çikolata kistleri ve Ca125 değeriyle teşhis konuldu. Ama adetimin ilk 2 günü inanılmaz ağrılı geçiyordu ve kanamam çok fazlaydı.
Siz gebe kaldiniz miBen de endometriozisim. Tamamen tesadüf bir şekilde rutin muayenede teşhis konuldu. Çikolata kistleri ve Ca125 değeriyle teşhis konuldu. Ama adetimin ilk 2 günü inanılmaz ağrılı geçiyordu ve kanamam çok fazlaydı.
Bu konuda bir fikrim yok maalesef. Ama en yaygın tanı koyma yöntemi kistler.Kist kesin oluyor mu hastalıkta acaba?
Evet şu an gebeyim 11 haftalıkSiz gebe kaldiniz mi
Cok sukurEvet şu an gebeyim 11 haftalık
tedavim hala devam ediyor benm 2 tane dondurulmş embriyom var sol hidrosalpenks tüp alındı 3 ay dinlenme arkadan transfer deneyecez bakalm doktora sorduk bagırsaklarda dahi yapısıklık var dedi sadece gebelikte önüne gecersiniz bunun dedi gebelik yads menopozPeki tüp bebekte sıkıntı yaşadınız mı bu konu yüzünden?
Ins güzel sonuçlanırTedavim hala devam
tedavim hala devam ediyor benm 2 tane dondurulmş embriyom var sol hidrosalpenks tüp alındı 3 ay dinlenme arkadan transfer deneyecez bakalm doktora sorduk bagırsaklarda dahi yapısıklık var dedi sadece gebelikte önüne gecersiniz bunun dedi gebelik yads menopoz
Hayır ekstra bir şey uygulanmadı. Opudan 2 ay sonra dondurulmuş transfer oldum. Kist görmeden ya da kan değerlerine bakmadan sadece ağrıyla tanı konulması çok garip geldi bana. Beril hanım ne dedi endometriozis ile ilgili.Cok sukurekstra bi protokol uygulandı mi ben dün bir doktor muayenesindeydim bana 2 ay ara vermeden dogum kontrol hapı kullanmalısın 2 ay dolunca bırakıp transfer olmalısın hic hoşuma gitmedi bu tedavi merkezde endometriozis hastalarına nasıl transfer yapılıyor
Ben yaş riskinden dolayı kesin riskli çıkar diye ikili test yaptırmadım fetal DNA testi yaptırdım biraz pahalı ama en azından içiniz biraz daha rahat ediyor perinataloga muayene olursanız daha detaylı bilgi veriyorKızlar ikili test yaptırdım ultrason sonuçları normal papp a degeri normal fakat beta hcg degeri biraz yüksek çıktı dr nifty testi önerdi , başka doktora gittim o da bnce gerek yok ama içimiz rahat etsin derseniz yaptırın dedi çok üzüldüm çok da korkuyorum bu gibi durum yaşayan oldu mu hiç aramızda ?
İkili testin çok fazla güvenilirliği yok o yüzden canınızı sıkmayın daha sonra detaylı USG yaptirirsiniz içiniz daha fazla rahat eder sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallahKızlar ikili test yaptırdım ultrason sonuçları normal papp a degeri normal fakat beta hcg degeri biraz yüksek çıktı dr nifty testi önerdi , başka doktora gittim o da bnce gerek yok ama içimiz rahat etsin derseniz yaptırın dedi çok üzüldüm çok da korkuyorum bu gibi durum yaşayan oldu mu hiç aramızda ?
İkili testte risk değerleri kaç çıktıKızlar ikili test yaptırdım ultrason sonuçları normal papp a degeri normal fakat beta hcg degeri biraz yüksek çıktı dr nifty testi önerdi , başka doktora gittim o da bnce gerek yok ama içimiz rahat etsin derseniz yaptırın dedi çok üzüldüm çok da korkuyorum bu gibi durum yaşayan oldu mu hiç aramızda ?
Hayır ekstra bir şey uygulanmadı. Opudan 2 ay sonra dondurulmuş transfer oldum. Kist görmeden ya da kan değerlerine bakmadan sadece ağrıyla tanı konulması çok garip geldi bana. Beril hanım ne dedi endometriozis ile ilgili
O bi tanı koymadı oyle birsey düşünmedi Semra hoca da bir görsün dedi bir de sıvı olayı var kafalar karışık yaHayır ekstra bir şey uygulanmadı. Opudan 2 ay sonra dondurulmuş transfer oldum. Kist görmeden ya da kan değerlerine bakmadan sadece ağrıyla tanı konulması çok garip geldi bana. Beril hanım ne dedi endometriozis ile ilgili.
Kombine risk 1/548 bir deger daha vardı altta 1/91İkili testte risk değerleri kaç çıktı
Çok şükür insallah bizimde cıkmaz esim nifty yaptırmaktan yana değil zehir edicez 6 ayı diyor ben napcagimı bilmiyorum cok zor bir durumBeeen hemde pgtli embriyomda ikili testim sorunlu cikti oglum saglikli cok şükür
Genetiklerimize bakılmıştı temiz geldi sonuçlar ama embriyo pgt li degildi bir onceki tedavide iki embriyomu göndermistim orada biri saglıklı geldi biri bozukPeki tüp bebekte sıkıntı yaşadınız mı bu konu yüzünden?
Insallah canım ya insallah öyle olur dr lar tüp bebek diyince o zaman kesin nifty testi yaptırın tup bebekte daha fazla genetik anomali görünüyor dedi ne alaka anlamadım kac kisinin sagliklı tüp bebekleri varİkili testin çok fazla güvenilirliği yok o yüzden canınızı sıkmayın daha sonra detaylı USG yaptirirsiniz içiniz daha fazla rahat eder sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah
Istanbulda mısinız aslinda en son bir perinatoloğa muayrne oldum o da çok sart degil genetik test dedi ölcümleri normal yani ben sanmıyorum bisey cikacagini dedi ama insanin ici rahat etmiyor ki kurt dustu bi kereBen yaş riskinden dolayı kesin riskli çıkar diye ikili test yaptırmadım fetal DNA testi yaptırdım biraz pahalı ama en azından içiniz biraz daha rahat ediyor perinataloga muayene olursanız daha detaylı bilgi veriyor
Benim pgtli olmasına rağmen riskli cikti ben nifty yaptırmıştım temiz geldi zaten oğlumda cok şükür 3 yasinda benim ikili testimi acibadem maslak ibrahim bildirici yapti arastirirsan sözde turkiyede 1 numara birisi ama bana kürtaj ol demeye getirdi üstü kapalı sacma sapan birsey yaşamıştık o dönem ben çok stres yapınca nifty yaptırdık ikili test yapılması en gereksiz test bana göre riskli çıksa kesin değil temiz çıksa da kesin değil ikilisi temiz çıkıp dogumda aksi olabiliyor hangi ildesiniz bazı devlet hastaneleri nifty ücretsiz yaptığını okumuştumGenetiklerimize bakılmıştı temiz geldi sonuçlar ama embriyo pgt li degildi bir onceki tedavide iki embriyomu göndermistim orada biri saglıklı geldi biri bozuk
Bi arkadaş yazmıştı preaklamsi riski artıyor diye ikilide risk çıkınca. sen birazcık tansiyonuna dikkat edersin. Pgtsiz miydi embriyonuzKombine risk 1/548 bir deger daha vardı altta 1/91
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?