Benim hastane konusunda endiselerim yok cok memnunum guveniyorum. Ama iste olmayincada olmuyor mayista dondurulmus embriyoyla tekrar denemeyi dusunuyorum kismet nasip. Bide dusukten sonra pihtilasma sorunumu oluyor bu konuda bilgim yok.bendende bişey istemediler ben yaptırdım düşükten sonra yapılan testleri bağışıklık,enfeksiyon,pıhtılaşma fln.hafif bi pıhtılaşma çıktı başka bi doktora gösterdim bu gebeliğinde clexsan ve aspirin başlıycaz dedi aylin hanım gerek yok dedi .bende bu defa progestan iğne istiycem.mayısta tekrar başlıycam tedaviye memorıal olurmu bilmiyorum çok kararsızım o konuda
bendende bişey istemediler ben yaptırdım düşükten sonra yapılan testleri bağışıklık,enfeksiyon,pıhtılaşma fln.hafif bi pıhtılaşma çıktı başka bi doktora gösterdim bu gebeliğinde clexsan ve aspirin başlıycaz dedi aylin hanım gerek yok dedi .bende bu defa progestan iğne istiycem.mayısta tekrar başlıycam tedaviye memorıal olurmu bilmiyorum çok kararsızım o konuda
Canim eger devlet hastanesinden tup bebek raporu alirsan ilaclarda raporlu oluyor ve sen bu ilaclarin %20bir miktarini oduyorsun ve disari raporuda alabilir istedigin merkezde tedavi olabilirsin ben ilk iki denememi devlette yaptimki ozsman bilmiyordum laburatuvarin cok onemli oldugunu 3ddenemem sislide oldu ve tuttu ben bu ilk iki denemeden.kaln ilaclarimi kullandim ve halada artgi burdan baskalarina gonderdim eger zamaniniz varsa kiriterlere uyuyorsaniz devletin verdigi hakki kullanin ha demiyorum orda deneyin diye raporunuzu alin ilac raporunuda alin guvendiniz merkezde tedavi olun
nedemek rica ederim çok memnun oldum cevaplamana.bende şuan çelişkiiçindeyim banada gerek yok dendi emmorıaldan.ama dieğr doktorlarda riske atmayalım diyor.ben riske atılmaması taraftarıyım sanırım.olmazsa artık Allahtan diycem.Ben bütün tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum.bizim durumda helekiArkaddşım bu pıhtılaşma mevzusundan dolayı bnm de kafam çok karışmıştı ilk aylarda. Bnm pıhtılaşma testinde A1298c ve 4g&5g testi heterezigot çıkmıştı . Önceki tedavi olduğumuz hastaneler bu sonuçlarla dayıyırlardı clexan ve coaspirin . Memorial da ilk tedavimizde Ayşe hocaya sorduğumuzda bu değerler çoğu kadında olan değerler , bujun içşn kan sulandırıcıya gerek yok dedş , ama içimizde hep kuşku vardı. O transfer 4 haftalık düşünce acabalarımız arttı. İkinci ve bu gebeliğimşn olduğu transferde ısrarla tekrar sordum Ayşe hocaya yine gerek yok dedş , transferde Şemra hocayada sordum o da gerek yok dedş , hatta kişiler zannediyor ki ne kadar çok ilaç kullanılırsa o kadar şans artıyor zannediyor ama yok öyle birşey , bu sonuçlarda kan sulandırıcıya ihtiyaç yok dedş . İçim biraz ferahladı neyse . Gebelik oluşup kontrollere başka 2 doktora gittiğimde biri kalp atışını duyasıya kadar biri de 9 ay boyunca clexan kullanman gerek, işi riske atmamak gerek dedş , yine kafalar karıştı , çok git gel yaşadık ama Şemra hoca bu alanda önemli bi doktur ona güvendik ve kullanmadım . Şuana kadar pişmanlık yaşamadım inşallah öyke devam eder ....
Genelinde doktorların eli çok çabuk kan sulandırıcıya gider olmuş , Memorial gerek olmadıkça az ilaç kullandırma prensibine sahip ve bu onu diğer merkexkerden ayıran önemli bi özellik bence ...
Zana'nı da bu konuda çok kafa karışıklığı yaşadığım için senin msjını görünce uzun uzun yazdım , çok uzun olmuş olabilir kusura bakmayasın
düşükten sonra pıhtılaşma olmuyor canım ama.eğer pıhtılaşma varsa düşük olmuş olabilir.ilk düşükten sonra istenmiyor genelde test fln. bendende istemediler ama ben yaptırdım hepsini biraz pimpirikliyim sanırım.bi kısmı hala çıkmadı tahlillerin 1 ayı buluyor çıkması.kanda pıhtılaşma,enfeksiyon,immun sisitem,hormanal testler,kromozomlar hepsine baktırdım hafif pıhtılaşma çıktı benimBenim hastane konusunda endiselerim yok cok memnunum guveniyorum. Ama iste olmayincada olmuyor mayista dondurulmus embriyoyla tekrar denemeyi dusunuyorum kismet nasip. Bide dusukten sonra pihtilasma sorunumu oluyor bu konuda bilgim yok.
Doğru cnm haklısın , insan işi riske atmak istemiyor ...nedemek rica ederim çok memnun oldum cevaplamana.bende şuan çelişkiiçindeyim banada gerek yok dendi emmorıaldan.ama dieğr doktorlarda riske atmayalım diyor.ben riske atılmaması taraftarıyım sanırım.olmazsa artık Allahtan diycem.Ben bütün tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum.bizim durumda heleki10 embriyonun içinden sağlıklı ve uyumlu embriyo arıyoruz. şans yaver giderse ancak birtane sağlıklı ve uyumlu bulabiliyoruz.o embriyonun tutunması için her önlemin alınmasını isterim.çünkü o embriyoyla sağlığına kavuşmayı bekleyen bi yavrum var.onun için kullanılması gerekir bence.bütün tedbirlerin alınması gerekir ki.ben geri dönüp niye olmadı diye sormıyayım
Malesef canımazosperm in yanında eşimde bende kistik fibroz taşıyıcıyız. Genetik olarak kistik fibroz hastalıgına bakıldı 9 embriyodan sadece 1 tanesi taşıyıcı cıktı diğerleri hastaydı diğerleri İmha edildi canım Kistik fibroz ağır akciger hastalıgıymış bizde yeni öğrendik. Biz hasta değiliz ama ikimizde taşıyıcı oldugu için cocukların hasta olma ihtimalleri var tüp bebek tedavisine üzülüyordum Rabbim korumuş bizi normal yollarla bebek sahibi olsak belki hiç haberimiz olmayacak hasta cocuklar olacaktı. Herşeyde var bir hayır Rabbim sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü eli ayağı düzgün Allah korkusu olan evlatlar nasip etsin hepimize.
Kistik fibroz ve azosperm.bizim hikayemizn aynisi.hic korkma.esinde olsa olsa tasiyicilik vardir.hastaları küçükken yaşamiyor veya hayatlari boyunca cokkkk hasta yaşiyor..tasiyicilari ise normal hayatlarina devam ediyor.benim esimde de cikti tasiyicilik.bende de bakildi kistik fibroza.bende bisey yoktu.embryolarimzn ikisi de tuttu cok sukur.korkma hic.mrb bnmde eşimde azosperm var. memorialde tedaviye başladık bir kaç tetkikten sonra kistik fibroza bakıcaklar inş cıkmaz suan ne durumdasınız acaba
inş eşimde bir film sonrasında herşey belli oluak kistik fibroza henüz bakılmadı içime su serptiniz cok saolun kistik fibroz testini nerde yaptırdınız devlet yapıyormuKistik fibroz ve azosperm.bizim hikayemizn aynisi.hic korkma.esinde olsa olsa tasiyicilik vardir.hastaları küçükken yaşamiyor veya hayatlari boyunca cokkkk hasta yaşiyor..tasiyicilari ise normal hayatlarina devam ediyor.benim esimde de cikti tasiyicilik.bende de bakildi kistik fibroza.bende bisey yoktu.embryolarimzn ikisi de tuttu cok sukur.korkma hic.
Ben memnun kaldim.ilgililer guler yuzluler.laboratuvarlari iyi.semra kahraman zaten dünya capinda bi prof..titiz bi yer her asamada..sorun tespitleri ve kisiye özel tedavileri tatmin edici.basari yuzdeleri yuksek.ben bidaha cocuk dusunursem yine memoriala giderim...Kızlar bana yardımcı olur musunuz. Tüp bebek düşünüyoruz . Ama merkez secimi çok zor . Şişli memorial seçeneklerimin arasında . Bu merkez hakkında olumlu olumsuz fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
Canim o dedigin testi esim de yaptırdı.spermlerin akisini saglayan damarlar varmi yokmu ona bakacalardir esinde.transrektal ultrason adi galiba. makattan bakiliyor.ona gore damar varmi yokmu ogreneceksinz.yani sprmeler neden disariya cikmiyor bunun cevabı olacaktir.kistik fibroz testini sakin ozelde yapma.2 bin tl.ustu fiyat i var.biz devlete gittik cok da kolay olmuyor ama genetik doktorlarina durumu anlatin .bizde hem esime hem bana genetik test yapildi ve hic para vermedik.ustelik ozel de olsa devlet de olsa o test burç laboratuvari diye bi laboratuvara gidiyor.ve ikisi de ayni anda sonuc veriyor.ben kanuni hastanesinde yaptırdm testi.hic sorun cikarmadi dr.hemen yaptı.esim de bağcılar devlette yaptı.ordaki doktor tek esime bakabileceğini söyledi.boylelikle iki ayri hastanede yaptik.ve genelde iki kiside de tasiyicilk cikma olasiligi cok dusuk.diyelm ki cikti.bebeklere pgt yapilir saglami nakledilir.yine problem yok yani.inş eşimde bir film sonrasında herşey belli oluak kistik fibroza henüz bakılmadı içime su serptiniz cok saolun kistik fibroz testini nerde yaptırdınız devlet yapıyormu
Teşekkür ederim canım cevap verdiğin için. Peki semra hanim her aşamada yanınızda mi oluyor. Ben laparoskopi olmuştum sisli memorial da. Yücel karaman Ameliyatlarıni orda yapıyor çok güzel hastane . Mersinden gelcem baya zor olacak bizim içinBen memnun kaldim.ilgililer guler yuzluler.laboratuvarlari iyi.semra kahraman zaten dünya capinda bi prof..titiz bi yer her asamada..sorun tespitleri ve kisiye özel tedavileri tatmin edici.basari yuzdeleri yuksek.ben bidaha cocuk dusunursem yine memoriala giderim...
Rica ederim canim ben de yari mersinli sayilirim:) biz de oralardaydik memoriala geçen yaz ilk gittigimizde.semra hanim her asamada her kontrolde yaninda olmaz cnm.sen yücel beyi sevdiysen onu seç.semra hanimi da istersin ilk randevusunda.ona gore gun verirler.cokk yogun semra hoca ve bazen yurt disinda oluyor.illa semra hoca da gorsun diyenlere onun oldgu gune veriyorlar randevuyu.transferde de istersin onu musatise giriyor ama genel kontrolleri bi kisi yapiyor.senin sececegin bir kisi..bence de yucel bey iyi bi dr.Teşekkür ederim canım cevap verdiğin için. Peki semra hanim her aşamada yanınızda mi oluyor. Ben laparoskopi olmuştum sisli memorial da. Yücel karaman Ameliyatlarıni orda yapıyor çok güzel hastane . Mersinden gelcem baya zor olacak bizim için
Tek kelime ile mükemmel ben çok memnun kaldım ilk denemede tuttu şuan hamileyim ekip çok iyi güven veriyor tavsiye ediyorumKızlar bana yardımcı olur musunuz. Tüp bebek düşünüyoruz . Ama merkez secimi çok zor . Şişli memorial seçeneklerimin arasında . Bu merkez hakkında olumlu olumsuz fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
Aynen tatlım zaten 3 tane donmuş embriyom varBen memnun kaldim.ilgililer guler yuzluler.laboratuvarlari iyi.semra kahraman zaten dünya capinda bi prof..titiz bi yer her asamada..sorun tespitleri ve kisiye özel tedavileri tatmin edici.basari yuzdeleri yuksek.ben bidaha cocuk dusunursem yine memoriala giderim...
Ne guzel masallah.ama benim hic yok donmusum.ona ragmen yine memorial a giderim diyorum tekrar istersem :)Aynen tatlım zaten 3 tane donmuş embriyom var
Evet yucel beyden Memnunum laparoskopi ve histeroskopi konusunda çok iyi . Tüp bebek te sisli memorial aklımı celmiyor değil :) canım sizde sorun neydi . Eşimin morfolojisi % 1 bizim .Rica ederim canim ben de yari mersinli sayilirim:) biz de oralardaydik memoriala geçen yaz ilk gittigimizde.semra hanim her asamada her kontrolde yaninda olmaz cnm.sen yücel beyi sevdiysen onu seç.semra hanimi da istersin ilk randevusunda.ona gore gun verirler.cokk yogun semra hoca ve bazen yurt disinda oluyor.illa semra hoca da gorsun diyenlere onun oldgu gune veriyorlar randevuyu.transferde de istersin onu musatise giriyor ama genel kontrolleri bi kisi yapiyor.senin sececegin bir kisi..bence de yucel bey iyi bi dr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?