Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Lucrin ı farklı merkezler farklı tedavi aşamalarında kullanabiliyor. Burda ohss riski olanlarda ve embrıyoları kesin dondurulacak çok yumurtası olan kişilere veriyorlar çatlatma iğnesi yerine. Lucrin kullanılırsa taze transfer olmuyor. Ovitrelle çatlatma ile beraber progesteron da salgılanmasını sağlıyor ve son bir olgunlaşma dokunuşu veriyor. Lucrin e2 değerinin hızlı düşmesini sağlıyor ve daha erken adet olunuyor opu sonrası. Ohss riskine karşı bir önlem. Benim ilk tedavimde ovitrelle aldırıp mesajda lucrin gelmişti. 3. Tedavide lucrin aldirdilar mesajda ovitrelle geldi. Bastan hangisini kullanacaği kesin olanlar da var. Ben son dakika azizliklerine uğrayanlardanim.
Lucrin kullandığınızda kaç yumurtanız toplandı ovitrelle kullandığınızda kaç yumurtanız toplandı acaba

Merhaba canım. İkili test falan yaptırdın mı? Ben Haziran'da kürtaj olmuştum genetik bozukluk çıkmıştı. Dondurulmuşlara semra hanım pgt yaptırmadı.eğer bi daha bi sıkıntı olursa yaparız dedi pgt. Çok pişmanım yaptırmadığıma. 33 yaşında toplandı yumurtalar. Ben bunda ikili yaptırdım 1:50 risk çıktı. İki gün öncede detaylıya girdim kalpte parlaklık görüldü kromozom bozukluğu olanlarda daha sık görülür dedi doktor moralim alt üst oldu :KK43: nipt testi, amniyosentez yaptırmak istemedim ki amniyosentez zamanı geçmiş dedi doktor. İnşâAllah sağlıklıdır bebeğim
canım lucrin çatlama iğnesi zaten yumurtan çok olursa ohss olmaman için verilmiştir. Benim ilk tedavimde ovitrelle verildi ohss oldum. İkincisinde gonapeptyl verdiler ohss olmadım. 3. De memoriale geldim lucrin kullancaz dediler elimde gonapeptyl var dedim Yücel bey oda olur dedi onu kullandım.
Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah daha once bebeginizde problem cikmis miydi

Doğrudur canim şuan aciklama daha mantıklı geldi ohss riskine karşı kullaniliyordur sizde pco mu vardı
Evet ohss riskim vardı tam olarak pco diyemeyiz demişti Yücel bey pco görünümü sendromsuz yani kist yok pcos denince kistli oluyormuş adet düzensizliği vs. 7 sene sonra bu merkezde öğrendim bende böyle bişey olduğunu:)

Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah daha once bebeginizde problem cikmis miydi
Amin İnşâAllah. İlk gebeliğimde kalp atışı durmuştu kürtaj oldum ve parçayı genetiğe gönderdik kromozom bozukluğu çıkmıştı. Bu transferde pgt istedim ama gerek yok dediler İnşâAllah haklı çıkarlar bebeğim sağlıklıdır

Canım ilk tedavinde ohss olduğunda kaç yumurtan olmustu ki
İlk tedavim devlette oldu çok yüksek dozda ilaç verdiler gonal f 150 doz artı menagon artı femera tablet. 12 yumurta toplandı. TaZe transfer için gittim 5. Güne sadece bir embriyom kalmıştı 4aa. 3. Gün çağırmışlardı ilk önce karnımda çok şişlik var bi bakar mısınız dedim ultrasonda arkadan gelen diğer yumurtalarda büyümüş yaklaşık 15-20 tane bi kan testi yapalım ona göre transferi erteleriz dediler. Kan normal çıktı ama transferim çok zor olmuştu karnım çok şişmişti çünkü

İlk tedavim devlette oldu çok yüksek dozda ilaç verdiler gonal f 150 doz artı menagon artı femera tablet. 12 yumurta toplandı. TaZe transfer için gittim 5. Güne sadece bir embriyom kalmıştı 4aa. 3. Gün çağırmışlardı ilk önce karnımda çok şişlik var bi bakar mısınız dedim ultrasonda arkadan gelen diğer yumurtalarda büyümüş yaklaşık 15-20 tane bi kan testi yapalım ona göre transferi erteleriz dediler. Kan normal çıktı ama transferim çok zor olmuştu karnım çok şişmişti çünkü
Anladim canim Allah korumuş çok şükür benimde daha oncekiler hep yuksek doz başlanmıştı biran korktum burda başlarken düşük doz başlanacak inşallah

Amin İnşâAllah. İlk gebeliğimde kalp atışı durmuştu kürtaj oldum ve parçayı genetiğe gönderdik kromozom bozukluğu çıkmıştı. Bu transferde pgt istedim ama gerek yok dediler İnşâAllah haklı çıkarlar bebeğim sağlıklıdır
Allah büyüktür inşallah bebeğin sağlıklıdır

Bir gün buraya bunları yazacağım aklıma gelmezdi. 21 ağustos 2017’de başlamıştı benim serüvenim. Başka bir merkezden randevu alacakken google araştırmalarım sonucu kadınlar kulubüne üye oldum . Sonrasında da bu sayfaya.. iyi ki iyi ki. Buradaki bir çok arkadaşım sayesinde doğru merkezde karar kıldık. Sıkıntılı ve uzun süreçler geçirdim. Daha önce kist ve apandisit ameliyatlarım vardı. Buna bağlı olarak Tek yumurtalığım ve iki tüpümde hasarlıydı. Geride sadece 1 yumurtalık temiz rahim kalmıştı. Daha 27 yaşındaydım semra hoca iki tüpünüde almak zorundayız dediğinde. Yıkımların en büyüğüydü. Eksilecektim hemde çok.. ama mecburdum. Önce opu sonra tüplerin alınması ameliyatı sonra transfer. Hepsi 1.5 yıla sığdı. Ama ruhum bedenim psikolojim ömrüme yetecek kadar hasar aldı. Çok şükür bugünüme rabbim nasip etti anne olmayı. Ben bugün Asya’ma kavuştum. Zor bir gebelik süreciydi önce beta değerlerim düzenli artmadı sonra çentikler çıktı erlen doğum riskiyle karşılaştım sonrasında gebelik şekeri derken Allah Ol deyince oluyormuş. Oldu .. Her zaman dualarımdaydınız ve doğum anında da dua ettim sizlere. Allah bu yolda kimseyi çaresiz ümitsiz koymasın. Ben çok düştüm ama öyle bir özlem ki içimizde ki pes etmeye izin vermediği gibi daha sağlam kaldırıyor her seferinde. Allah herkese nasip etsin hamile arkadaşlarıma sağlıklı doğumlar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun hepimizin.

Bu arada ekip doktorum opu sürecinde gönül özer transfer sürecinde yücel şahin idi. İkiside çok iyi doktorlar gözü kapalı tavsiye ederim. Tüp ameliyatımı cem demirel yaptı. Kendisi bir baba abi oldu benim için Allah bin kere razı olsun. Ve yine hem ameliyatımda hem opu sürecimde takip eden doktorum fırat tülek hepsi çok çok iyiydi. Merkezimizden ben çok memnun kaldım. Nasipse 2 yıl sonra karseş için gideceğiz :)
Canim okuyunca cok duygulandim.hislerimiz ayni.inancli olmanin ne buyuk bir nimet oldugunuda yeniden anladim. Rabbim ne mucizeler yaratiyor. Elhamdulillah. Tesekkurler paylasimin icin.

Anladim canim Allah korumuş çok şükür benimde daha oncekiler hep yuksek doz başlanmıştı biran korktum burda başlarken düşük doz başlanacak inşallah
Memorialde sadece gonal f kullandım 150 doz. Hakkınızdan hayırlısı olsun
Allah büyüktür inşallah bebeğin sağlıklıdır
Amin İnşâAllah canım
Kızlar 9.gün 22 11.gün 97 ve bugün yani 13.gün 262 çıktı beta rabbime şükürler olsun isteyen herkes muradına ersin inşallah
Hadi gözünüz aydın canım sağlıkla gelsin İnşâAllah ❤️

Amin amin amin inşallah.
Çok geçmiş olsun canım. Bende hagyi Cem beye çektirdim bende de polip çıktı 2 tane 2 mm’lik Semra hoca önemsemedi. Sende önceden bildiğin bir polip varmıydı belki o büyümüştür. İşlem görmen iyi olmuş ama ilk kez böyle birşey duydum polipleri genelde histereskopi ile alıyorlar yerinidenyakıyorlar tekrarlamasın diye biliyordum. Patolojiden de kötü sonuç gelmez içini ferah tut polipler bindebir kötü huylu olurmuş çok araştırmıştım. Yüksek östrojenden dolayı da büyürlermiş. Sen takviye kullandın mı? Östrojeni arttıracak herhangi birşey.
Lütfen içini ferah tut eminim hiçbirşey çıkmayacak. Polip zararsız birşeymiş ama büyüyünce alınması gerekiyor bebeğine yer açmışlar üzülme :)
Canim cok teşekkür ederim. Sonuc geldikten sonra cem bey histeroskopi yapacak sanirim cunku kokunu alamamis. Hem bende boyle olsun istiyorumki rahimede baksin.adenomiyozis ne durumda diye. Insallah suluk tedavim ise yaramistirda rahimde duzelme olmustur. Insallah dedigin gibi bebise yol acilmistir.insallah.

Amin amin amin inşallah.
Çok geçmiş olsun canım. Bende hagyi Cem beye çektirdim bende de polip çıktı 2 tane 2 mm’lik Semra hoca önemsemedi. Sende önceden bildiğin bir polip varmıydı belki o büyümüştür. İşlem görmen iyi olmuş ama ilk kez böyle birşey duydum polipleri genelde histereskopi ile alıyorlar yerinidenyakıyorlar tekrarlamasın diye biliyordum. Patolojiden de kötü sonuç gelmez içini ferah tut polipler bindebir kötü huylu olurmuş çok araştırmıştım. Yüksek östrojenden dolayı da büyürlermiş. Sen takviye kullandın mı? Östrojeni arttıracak herhangi birşey.
Lütfen içini ferah tut eminim hiçbirşey çıkmayacak. Polip zararsız birşeymiş ama büyüyünce alınması gerekiyor bebeğine yer açmışlar üzülme :)
Canim bazi sorularini yanitlamadigimi fark ettim.daha once polip sorunum olmadi.takviye ostrojende kullanmadim.evet bende arastirdim cogunlukla iyi huylu oluyormus. Cem beyde iyi huylu gibi gorunuyor ama sonucu bekleyelim dedi. Rabbim sonunda bebegimizi kucagimiza almayi nasip etsin canim.

Canim cok teşekkür ederim. Sonuc geldikten sonra cem bey histeroskopi yapacak sanirim cunku kokunu alamamis. Hem bende boyle olsun istiyorumki rahimede baksin.adenomiyozis ne durumda diye. Insallah suluk tedavim ise yaramistirda rahimde duzelme olmustur. Insallah dedigin gibi bebise yol acilmistir.insallah.
Hayırlısı olsun. İnan arada kalmaktansa net sorunlar ve çözümler en iyisi. Ben de acaba polip alınmalı mı alınmamalı mı diye düşünüp duruyorum. Ama Semra hoca gerek Yok dedi bende ona güveniyorum. Bakalım neler olacakz

Memorialde sadece gonal f kullandım 150 doz. Hakkınızdan hayırlısı olsun

Amin İnşâAllah canım

Hadi gözünüz aydın canım sağlıkla gelsin İnşâAllah ❤️
Canım memorialde kişiye göre tedavi uygulamıyormuş bunu daha net anladim ilaçlar ve dozları farklı farklı ilacın kullanımı bile kişiden kişiye değişik ama en önemlisi sonucu maşallah sayfadakiler hep bu mutluluğu tatmış farklı zamanlarda olmuş araya farklı hastalıklar ameliyatlar birçok deneme girmiş ama çok kişi pozitif sonucu elde etmiş bazilari ilk denemeyle bazilarida cok denemeyle hayırlısı olsun inşallah canim Rabbim ol derse tüm engeller kaybolur tedbirimizi alıp takdiri Rabbimize bıraktık ona teslim olduk vakti gelirse bizlerde anne olacağız inşallah sağlıklı hayırlı evlatlarımız olur insallah

Back
X