Estagfurullah Aylacim, seni anliyorum ve inan yardimci olabilmeyi, icini rahatlatmayi cok isterim

Ben bu 200-300 rakamini muhtemelen burada okudum, forumda yazilanlara koru korune inanmamak lazim, simdi Memorialin sitesinden baktim ve esas bilgiyi aynen buraya kopyaliyorum:
Mozaik embriyo transferiyle oluşan gebeliklerin takibi nasıl yapılır?
Literatürde mozaik embriyo transferi sonucu rapor edilen gebeliklerde bebeklerde anomali olmadığı bildirilmiştir. Merkezimizde Ocak 2021 sonuna kadar yapılan 162 mozaik embriyo transferi sonuçları incelendiğinde doğan bebeklerin sadece bir tanesinde bebekte %2 oranında çok düşük mozaiklik saptanmış, ancak takiplerde ve doğum sonrasında bebeğin sağlığının ve gelişiminin tamamen normal olduğu görülmüştür. Ancak doğan bebek sayısı henüz yeterli olmadığından mozaik embriyo transferi sonrası gebelik oluştuğunda takiplerin perinatalog tarafından yapılması ve tarama testleri, ileri düzey ultrasonografik incelemeler, non-invaziv prenatal test (NIPT) ve mozaiklik yönünden asıl tanımlayıcı olan amniyosentez işleminin yapılması önerilmektedir. Eğer amniosentez yapılmamış ise bebeklerden doğum sonrası kan örneği alınarak periferik karyotip incelemesi önerilmelidir.
-----
Bence cok iyi bir orandan bahsediyor burada

Google a "mozaik embriyo memorial" yaz, ilk cikan sayfada goreceksin bu bilgileri.
Bu arada gercekten cok gec geri donmeye basladilar. Dun Murat hoca aradi bizi, genetik sonuclarini bildirmek icin. Biz gecen hafta Carsamba gunu zaten kendimiz arayip.ogrenmistik. Aramamis olsak demekki tam bir hafta elimiz yuregimizde bekleyecekmisiz

sen cekinmeden aramaya devam et