Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Az önce tanımadığım bir numara aradı saat 11:20 civarı. Çocuk dışarı çıkalı 15 dakika olmuş. Bana diyor ki, çocuğu eve alın. 12'den önce dışarıda oynamak yasak. 40 dairelik dairede böyle bir saçmalık yapılabilir mi? Ben de sinirlendim ve "saat 9 değil, 10 değil. 11 buçukta neden beni arayıp çocuğu eve alın diyebiliyorsunuz, çok şikayetçiyseniz müstakil ev tutun. 40 dairelik apartmanda oturup bahçede oynayan çocuk istemiyorum da ne demek, Nazi kampı mı burası" diye çıkıştım, ve telefonu kapattım. (sonradan numaralara bakınca adamın en iyi anlaştığım komşumun kocası olduğunu gördüm)
Açıkçası komşumla durduk yere kötü olmak istemiyorum ama söylediklerimden de haksız değilim. Sabahın erken saatinde çocuğun kapının önüne çıkmasına izin vermem ama 12'ye kadar Apartmannın bahçesini çocuklara yasaklamak nedir yahu? En başta insan haklarına aykırı

Not: çocuklar gürültü falan yapmıyordu, kendi hallerinde çardakta oturmuş konuşuyorlardı. Saat öğlenin 11'inde çocuk cıvıltısından rahatsız olmak da nedir.

Son düzenleme:
Bizim sitede de boyle ve bence gayet mantikli. İnsanlar pazar gunleri yatip dinlenecek, siz evde rahat edeceksiniz diye kimse cocuk seslerine maruz kalmak zorunda degil

Adam haklı. Kimin kaçta kalkacağına siz karar veremezsiiniz belki uyuyor o saate kadar. 10, 11 bunun kararını siz veremezsiniz ki. Site yönetimi ne karar aldıysa uymak zorundasınız, adam kendi kendine söylüyorsa o başka.

Böyle bir karar olsa duyarsınız.
Ancak 40 dairelik bir sitede gece nöbeti olan doktor,polis,guvenlik,hemşire yahut farklı bir meslek grubu varsa; haklı olarak istirahat etmesi gerekli zamanlarda çocuk gürültüsü duymak istemez.
Bence aşırı tepki vermişsiniz.Nazi kampı vs.. Hoş olmamış.
Yöneticiyi arayıp bildirseniz daha yerinde olurdu.

Pazar günü mantıksız bulmadım çünkü biz sabah 9da uyandık çocukların sesi ile. Bana göre rahatsızlık vermez ama insan bazen sessizlik istiyor kafa dinlemek istiyor. Burda bir karar var ve uyulmalıdır diye düşünüyorum kurallar olmadığında çok abartan bir toplumuz size veya çocuğunuza yönelik diye düşünmeyin. Hem bu havada çok mantıksız o çocuğun tansiyonu oynar dışarısı yanıyor şu anda.

Ne kötü olmuş yaşamak be. Biz çocukken istediğimiz saatte çıkar gece geç vakitlere kadar oynardık. Aileler balkonda oturur biz saat geç vakte kadar dışarıda olurduk. Şimdi herkes yok kural yok pazar yok bilmem ne kafes hayatı yaşıyor. Herşeyi böyle kurala dökmek çok zor değilmi ya.

Evet bugün pazar ve şuan saat 12.00
ve sitenin çocukları saat 10'dan beri bahçedeler. Çok rahatsız oluyoruz, yatak odalarımız bahçe kısmına bakıyor. Ailelerin özellikle haftasonları çocuklarını uyarması gerekir.

Çocuğunuz aşırı sesli oyunlar mı oynadı ki, en samimi olduğunuz komşunuzun eşi sizi arıyor? Anlaşılan kendisi kötü olmak istememiş, bence hiç mesaj atmayın.
Eğer doğrunuz buysa, herkese bu olmalı...
Samimi olduğunuz veya olmadığınız insana göre bu konuda muamele yapılmamalı...

Biz çocukken aksam belli bir saatten sonra dışarıda olsak dahi sessiz olurduk. Ses yaptığımız anda ailelerimiz bizi eve alırdı. Eve almasınlar diye de sessiz sessiz oynardık.

Ben dün gece ses yüzünden artık oturup sinirden ağladım, her gece bi çocuk çığırtısı yüzünden uyanmaktan bıktım çünkü. Reva mı bu? Bu sıcakta ne cam kapanır ne başka bir sey mecbur açıyoruz sonra da sesten uyuyamıyoruz.
Bütün gün zaten dışarıdalar istedikleri gürültüyü yapıyorlar sesimi çıkartmıyorum, hatta bu devirde hala sokakta oynayabildikleri için mutluyum bile onlar adına. Ama insan aksam bir sessizlik istiyor, kafa dinlemek istiyor. Otururken sessizliği geçtim biz gürültüden uyuyamıyoruz bile…

Pazar gününe özel bi kuralsa olabilir ama neden bu kuralı herkese bildirmemişler? Adamın yaptığı da bana mantıklı gelmedi. Ben olsam 11.20'de arayıp eve alın demek yerine bi seferlik idare edip sonra herkese kuralı duyururdum. Herkese duyurulmuş bi apartman kuralı varsa sert çıkmanız hoş olmamış. Ama adam kendisi o an böyle bi şey düşünüp aradıysa ben de olsam sinirlenirdim galiba.

Benim yatak odasından uzak taraftaki sokagim gece 12ye kadar sokakta. Ne çığlıkları biter ne bisikletleri ne düdükleri susar. Canları isterse köpeğime taş atarlar. Anne babaların tek yaptığı balkondan çığlık atmak ve gelirsem seni gebertirim diye tehdit etmek. Evet bu nesil ile ben gerçekten kötü günleri bekliyorum hiç bir kural bilmeyen çocukların topluma nasıl adapte olacağını bilmiyorum. İkizler var mesela bu sene okula başladılar hala okumayı sokememisler anneyi çağırmışlar simdi rehabilitasyon merkezine gidiyorlar. Ama çocuklar hala akşam 6dan gece 12ye kdr sokakta. Bahçeleri flnda yok dümdüz sokak bazen araba tehlikesi oluyor yine muhteşem bir tepki alıyorlar dikkat et bak döverim.

Arkadaşlar biraz fazla abartmıyomusunuz?
Yani bu çocuğun yaşı kaç bilmiyorum ama laf anlamayacak bi cocuksa ve dışarı çıkmak istediyse ebeveyniyle beraber çıkabilir bundan daha doğal ne var hayatta çok gürültü yapiyosa ayrı bi konu ama eğer bariz bi gürültü yoksa çıkabilir cocugu eve hapsedemezsinizki.

Bizim sitede de boyle ve bence gayet mantikli. İnsanlar pazar gunleri yatip dinlenecek, siz evde rahat edeceksiniz diye kimse cocuk seslerine maruz kalmak zorunda degil
Şehirde yaşıyorsanız saat 11de çocuk seslerine maruz kalırsınız. Çocuk sesi yoksa araba sesi, sokaktan geçen insanların sesi, havlayan köpeklerin sesi var onları da mı susturacaksınız? Sizin gibi insanlar köyüne dönse herşey çok daha iyi olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…