• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam haklı. Kimin kaçta kalkacağına siz karar veremezsiiniz belki uyuyor o saate kadar. 10, 11 bunun kararını siz veremezsiniz ki. Site yönetimi ne karar aldıysa uymak zorundasınız, adam kendi kendine söylüyorsa o başka.
Kimin kaçta bahçesinde oturup arkadaşlarıyla oynayacağına siz mi karar veriyorsunuz peki?

Eğer böyle bir kural varsa yönetim seçim toplantısında karar alınmış ve panolara asılmıştır.Alınan kararlar genelde site sakinlerinin istekleri doğrultusunda ve herkesi bağlayan kararlardır.
Bu konuda memnun değilseniz yönetimle konuşur bir sonraki toplantıda dile getirirsiniz.Çıkışınız ters olmuş.

Son düzenleme:
Bence haklısın cunku gercekten erken bir saat degil bu sinirlama 10a kadar falan olmali yani

Biz çocukken aksam belli bir saatten sonra dışarıda olsak dahi sessiz olurduk. Ses yaptığımız anda ailelerimiz bizi eve alırdı. Eve almasınlar diye de sessiz sessiz oynardık.

Ben dün gece ses yüzünden artık oturup sinirden ağladım, her gece bi çocuk çığırtısı yüzünden uyanmaktan bıktım çünkü. Reva mı bu? Bu sıcakta ne cam kapanır ne başka bir sey mecbur açıyoruz sonra da sesten uyuyamıyoruz.
Bütün gün zaten dışarıdalar istedikleri gürültüyü yapıyorlar sesimi çıkartmıyorum, hatta bu devirde hala sokakta oynayabildikleri için mutluyum bile onlar adına. Ama insan aksam bir sessizlik istiyor, kafa dinlemek istiyor. Otururken sessizliği geçtim biz gürültüden uyuyamıyoruz bile…
Benim alt kattaki komşumun çocukları resmen duvarlara tırmanıyor. Kadın kusura bakma dedi. Ben sorun etmedim. Hatta çalışan kadınım. Burada çok konu açıldı çocuklar evde koşturuyor şikayet ettim diye. Evde koşturmalarına karşı çıkılması a hak veririm ama sokak ta oynayan çocuklara da ket vurulmasın artık.benim apartmanda evim. Arkada park var. Özellikle camı açıyorum çocuk cuvıltısı gelsinn diye. Herkesin anlayışı farklı demekki. Oyun çağındaki çocuktan yetişkin tavrı beklemem. Çok şükür ki 90 lar çocuğuyum. Dibine kadar yaşadım çocukluğu.

Az önce tanımadığım bir numara aradı saat 11:20 civarı. Çocuk dışarı çıkalı 15 dakika olmuş. Bana diyor ki, çocuğu eve alın. 12'den önce dışarıda oynamak yasak. 40 dairelik dairede böyle bir saçmalık yapılabilir mi? Ben de sinirlendim ve "saat 9 değil, 10 değil. 11 buçukta neden beni arayıp çocuğu eve alın diyebiliyorsunuz, çok şikayetçiyseniz müstakil ev tutun. 40 dairelik apartmanda oturup bahçede oynayan çocuk istemiyorum da ne demek, Nazi kampı mı burası" diye çıkıştım, ve telefonu kapattım. (sonradan numaralara bakınca adamın en iyi anlaştığım komşumun kocası olduğunu gördüm🥴)
Açıkçası komşumla durduk yere kötü olmak istemiyorum ama söylediklerimden de haksız değilim. Sabahın erken saatinde çocuğun kapının önüne çıkmasına izin vermem ama 12'ye kadar Apartmannın bahçesini çocuklara yasaklamak nedir yahu? Böyle bir kural daha önce duydunuz mu, çok mu sert çıkıştım, komşuma "senin eşin olduğunu bilmiyordum" diye mesaj atacağım ama aşırı saçma bir durum gibi geldi bana.

Not: çocuklar gürültü falan yapmıyordu, kendi hallerinde çardakta oturmuş konuşuyorlardı. Ayrıca 11:20 normal şartlarda öğle saatidir. O saate kadar uyuyan keyfinden uyuyordur. O zaman ben de 3'e kadar uyuyacağım deyip saat 3'e kadar çocuklarınızı dışarı çıkartmayın diyeyim.
Site yönetimince alınmış böyle bir karar mi var. Yoksa adam kafasından uyduruyor mu?

Şehirde yaşıyorsanız saat 11de çocuk seslerine maruz kalırsınız. Çocuk sesi yoksa araba sesi, sokaktan geçen insanların sesi, havlayan köpeklerin sesi var onları da mı susturacaksınız? Sizin gibi insanlar köyüne dönse herşey çok daha iyi olacak.
Bu koy degil, medeniyet kuralidir. Toplu yasamin kurallaridir, istanbulun gobeginde oturuyorum ve iki kucuk cocugum var. Su an evde sessizce puzzle yapiyorlar ☺️ Bence siz bu kadar mahalle hayatini ozlediyseniz, site size fazla gelir, kenar mahallelerden birinde bir apartman dairesine tasinin, cocugunuz da istedigi saatte rahatca oynar 😊

Kimin kaçta bahçesinde oturup arkadaşlarıyla oynayacağına siz mi karar veriyorsunuz peki?
Ben bir seye karar vermedim, site yönetimi böyle bir karar aldıysa uymak zorundasınız dedim bu kadar. 12 diye karar alınmışsa eğer yönetim tarafından paşa paşa uymak zorundasınız.

Arkadaşlar biraz fazla abartmıyomusunuz?
Yani bu çocuğun yaşı kaç bilmiyorum ama laf anlamayacak bi cocuksa ve dışarı çıkmak istediyse ebeveyniyle beraber çıkabilir bundan daha doğal ne var hayatta çok gürültü yapiyosa ayrı bi konu ama eğer bariz bi gürültü yoksa çıkabilir cocugu eve hapsedemezsinizki.
Bando çalıp mehter söylüyorsa demekki :)

Sitenin belirli kuralları olması doğal ama 12 biraz abartı geldi. Eski oturduğum sitede 22.00dan sonra çocukların parkı kullanması yasaktı mesela. Millet keyfi için uyuyursa benim çocuğum da keyfi için oynayacak, hangisinin daha kıymetli olduğuna kim karar veriyor?

Bir de kural varsa önce o tebliğ edilir, sonra uyum beklenir. Öyle dan diye çıkılmıyor demek ne kadar doğru? Belli ki bu zamana kadar bişey diyen olmamış size.

Her iki tarafta haklı. Çocuğum çıkacaksa yanında olurdum sanırım. Rahatsız olan komşulardansam çıkmasını istemezdim erken saatlerde. Kimse kimsenin özgürlük alanını kısıtlamamalı.

Benim alt kattaki komşumun çocukları resmen duvarlara tırmanıyor. Kadın kusura bakma dedi. Ben sorun etmedim. Hatta çalışan kadınım. Burada çok konu açıldı çocuklar evde koşturuyor şikayet ettim diye. Evde koşturmalarına karşı çıkılması a hak veririm ama sokak ta oynayan çocuklara da ket vurulmasın artık.benim apartmanda evim. Arkada park var. Özellikle camı açıyorum çocuk cuvıltısı gelsinn diye. Herkesin anlayışı farklı demekki. Oyun çağındaki çocuktan yetişkin tavrı beklemem. Çok şükür ki 90 lar çocuğuyum. Dibine kadar yaşadım çocukluğu.
Ben de 90lar çocuğuyum ben de yaşadım merak etmeyin.
Ki söylüyorum bu devirde hala sokakta oynayabildikleri için mutluyum. Evde tv tablete sarmalarındansa sokakta enerjilerini atmaları taraftarıyım.
Ama gece 11 de 12 de de kimsenin çocuğunun çığlığını çığırtısını da çekmek zorunda değilim. Burda çocuk yetişkin tavrı göstermeyecek beklentil bu değil. Ebeveyninin yetişkin tavrı gösterip onu o saatte sokakta bırakmaması gerekli olan.

Daha geçen gece yazdım kk ya. Gecenin 3ünde çocuk çığlığıyla uyandım. Birinin çocuğuna bir sey oldu sandım. Yataktan fırlayıp camdan baktığımda adamın çocuklarını parkta oynattığını gördüm ‘ saat gece 3’
Mahalledekilee gece 12den önce eve girmiyorlar zaten.

Ne söyleyeyim ki daha fazla

Metropolde doğdum, metropollerde yaşadım;ama oyun için ailemiz bizi salmazdı. Ya ev ya park. Umumi alanlar çocukların oyun alanı değildir. Kabahatlar Kanunu’na göre de huzura kast etmek suçtur, bizim burada da var salıyor çocuğunu zırlama, cıyaklama, bağırma, küfürleşme, top sesleri ve dahası. Neden benim migrenim azsın pazarım zehir olsun. Düzenli sesler başka, cafede oturur final çalışırdık, sese alışkınız da çocukların yaptığı ciddi gürültü ise yasak olması yerinde olmuş.

Bizim sitede de boyle ve bence gayet mantikli. İnsanlar pazar gunleri yatip dinlenecek, siz evde rahat edeceksiniz diye kimse cocuk seslerine maruz kalmak zorunda degil
Cocuk yapmayi yasaklayinda olsun bitsin kokten cozum😐😂 cok parasi varsa mustakil ev tutsun😏 kaldiki sanki sabah 6dan bahsediyor.. saat 11.30.. hic covuk olmadiniz sizler boyle dogdunuz dimi? Cocuklar ses bile yapmiyormus

Sitenin belirli kuralları olması doğal ama 12 biraz abartı geldi. Eski oturduğum sitede 22.00dan sonra çocukların parkı kullanması yasaktı mesela. Millet keyfi için uyuyursa benim çocuğum da keyfi için oynayacak, hangisinin daha kıymetli olduğuna kim karar veriyor?

Bir de kural varsa önce o tebliğ edilir, sonra uyum beklenir. Öyle dan diye çıkılmıyor demek ne kadar doğru? Belli ki bu zamana kadar bişey diyen olmamış size.
2 tane site grubu var, ne oralarda birşey yazıldı ne panoda bununla ilgili birşey var. Üstelik 40 dairelik sitede bunu talep eden 2 daire varmış ve zorbalık yaptıkları için, sürekli Apartman yöneticisiyle kavga ettikleri için bunlara he demek zorunda kalmışlar. Yani site hayatından uzak, "büyük şehirlere vizeyle girmesi gereken 2 boomer yüzünden çocuklar 11.30da evlerine yollanıyor. Aslında yaptıkları kanunen suç ama uğraşmaya değmez.
Ben de 90lar çocuğuyum ben de yaşadım merak etmeyin.
Ki söylüyorum bu devirde hala sokakta oynayabildikleri için mutluyum. Evde tv tablete sarmalarındansa sokakta enerjilerini atmaları taraftarıyım.
Ama gece 11 de 12 de de kimsenin çocuğunun çığlığını çığırtısını da çekmek zorunda değilim. Burda çocuk yetişkin tavrı göstermeyecek beklentil bu değil. Ebeveyninin yetişkin tavrı gösterip onu o saatte sokakta bırakmaması gerekli olan.

Daha geçen gece yazdım kk ya. Gecenin 3ünde çocuk çığlığıyla uyandım. Birinin çocuğuna bir sey oldu sandım. Yataktan fırlayıp camdan baktığımda adamın çocuklarını parkta oynattığını gördüm ‘ saat gece 3’
Mahalledekilee gece 12den önce eve girmiyorlar zaten.

Ne söyleyeyim ki daha fazla
Siz bence burada 11.30da bahçesinde oynayan çocuklardan hıncınızı alacağınıza sizi gece 3'te çığlıklarla uyandıran çocuklarla sorununuzu çözün. Elma ile karpuzu karıştırmayın

Ben konu sahibini arayan adamın çocuğu camdan görüp de aradığını hiç sanmıyorum, o çocuk gürültü yapmış demek ki adam da duymuş. Müneccim mi adam çocuğun dışarıda olduğunu hissetsin de arasın kadını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X