- 28 Mart 2020
- 21.338
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.773
- 598
- Konu Sahibi Esrin mine
nESizin gibi insanlar köyüne dönse herşey çok daha iyi olacak.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
nESizin gibi insanlar köyüne dönse herşey çok daha iyi olacak.
En mantıklı yorumlardan biri olmuş...Ben de şunu anlamıyorum, bu hassasiyeti olan insanlar örneğin gece çalışanlar falan, neden ev tutarken alırken bu olumsuzlukları değerlendirmiyor? Mesela iç bahçeye peyzaja bakan bir cephede ben oturmam, bilirim başıma geleceği.
Ya da aşağı kat tercih etmem, gece 2 de bile park sesi, garaj ya da bina kapısı sesi olacağını öngörürüm.
Millet istiyor ki ben yaşayayım, herkes kendi doğruma uysun.
Hayır efendim sizin ekstra hassasiyetiniz varsa buna göre seçenekler sıralamak görevinizdir.
Benim de aklıma o tartışma geldi, birçok kadın çocuğu toplum olarak yetiştireceğiz, benim çocuğum neden giremiyor diyordu.Valla iki uç da haksız bence böyle durumlarda. Aylar önce tartışma vardı. Birkaç otel ve restoran çocuk kabul etmiyordu. Çocuklu ailelerden bazıları neredeyse çıldırmıştı. Nasıl çocuklar dışlanırmış. Böyle ayrımcılık suç olmalıymış bilmemneyahu işte bazı yetişkinler çocuksuz tatil yapmak istiyor, yemek istiyor. Yani onlara ayrı yerler olması kadar doğal ne olabilir. Benim çocuğum var şimdi gidemem ama büyüyünce ben de öyle yerleri tercih edebilirim. Kendi çocuğumun ağlaması bile yorabiliyor bu çok çok doğal bir durum.
Onum dışında öğlen 12 akşamüstü 18 çok saçma ve ağır kural. O çocuğun da oynamak hakkı. Sonuçta çocuksuz site değilsabah 10- akşam 22 gayet uygun saatler olur. Zaten çocukların 22 den sonra uyanık olmaları kendileri için kötü. Gece 00’da derin uykuda olmalılar ki melatonin uygun salgılansın. Sabah da 10 a kadar haftasonu insanların uyuması normal. Ben nöbet tuttuğum dönemde mesela pazar sabah 10 da gelirdim eve ama kimseye sessiz ol uyuyacağım deme hakkım yoktu. Kapımı penceremi kapatır uyumaya çalışırdım. Gerekirse kulaklık takması gereken bendim. Kimse benim için elbette çocuğunu eve hapsedemezdi ya da evde oyun oynamayıver diyemezdi bence.
Panoya asılmadı ve gruba yazılmadı başka soru?Sitenin kuralı buysa elbette uymanız gerekir. Kuralları da girişe asmışlardır veya apartman grubundan yazılmıştır hem bilmiyorsunuz hem de adama çemkiriyorsunuz. Adam yine ilk sizi aramış uyarmış ben olsam direkt yöneticiye şikayet ederdim. Haftasonu kimse, kimsenin çocuğunun sesini çekmek zorunda değil. Üstelik nöbet usulü çalışan birçok insan var. Yaz günü pencereyi de mi açamayacaklar? İnsanlar eve o kadar para verip site içinde oturuyor ki bir düzeni, kuralı olsun diye yoksa mahalle arasında oturur sokaktan gelen tüm sese katlanmak zorunda kalırdı.
o evden taşınacaksınız zaten o yüzden bu kadar kafa yormaya gerek yokPanoya asılmadı ve gruba yazılmadı başka soru?
Kafa yormuyorum konuyu unuttum bile ama birileri birşey yazıp haksız yere suçladıkça cevap verme gereği duyuyorum. 10 yıllık üyeyim, Kk'nın üye profili mi değişti ben mi hassaslaştım bilmiyorum ama burası artık bir kadın dayanışma ağı değil, hassas konularımı bile burda bana karşı kullandılar ya, bir daha da derdimi burda yazmam.o evden taşınacaksınız zaten o yüzden bu kadar kafa yormaya gerek yok
Kadının düşmanı kadın bacımKafa yormuyorum konuyu unuttum bile ama birileri birşey yazıp haksız yere suçladıkça cevap verme gereği duyuyorum. 10 yıllık üyeyim, Kk'nın üye profili mi değişti ben mi hassaslaştım bilmiyorum ama burası artık bir kadın dayanışma ağı değil, hassas konularımı bile burda bana karşı kullandılar ya, bir daha da derdimi burda yazmam.
Daha sabah açmışsınız ne çabuk unuttunuz?Kafa yormuyorum konuyu unuttum bile ama birileri birşey yazıp haksız yere suçladıkça cevap verme gereği duyuyorum. 10 yıllık üyeyim, Kk'nın üye profili mi değişti ben mi hassaslaştım bilmiyorum ama burası artık bir kadın dayanışma ağı değil, hassas konularımı bile burda bana karşı kullandılar ya, bir daha da derdimi burda yazmam.
Yok ya bi gürültü yapmıyoruz valla hiçDedi gürültü yapan kadın.
ben de bunu anlamiyorum sabah olan bir seyi aksamustu kafaya takmayacaksaniz buraya dert gibi yazmanin ne manasi var cidden? caniniz sohbet etmek istiyorsa baska bir basliga yazabilirdiniz dert olmayan bir seyi dert gibi yazip polemik cikarinca hayatiniz renklendi herhaldeKafa yormuyorum konuyu unuttum bile ama birileri birşey yazıp haksız yere suçladıkça cevap verme gereği duyuyorum. 10 yıllık üyeyim, Kk'nın üye profili mi değişti ben mi hassaslaştım bilmiyorum ama burası artık bir kadın dayanışma ağı değil, hassas konularımı bile burda bana karşı kullandılar ya, bir daha da derdimi burda yazmam.
ben de bunu anlamiyorum sabah olan bir seyi aksamustu kafaya takmayacaksaniz buraya dert gibi yazmanin ne manasi var cidden? caniniz sohbet etmek istiyorsa baska bir basliga yazabilirdiniz dert olmayan bir seyi dert gibi yazip polemik cikarinca hayatiniz renklendi herhalde
ben ailemden ayri yasamaya ilk basladigimda normal bir sitedeydim boyle cocuklar falan parkta oynuyordu. onun oncesinde de hep kendi evimizde oturduk kalabalik degildi yani. hic uyum saglayamamistim hem komsulara hem bu cocuk sesine. 1 yil dayanamadan tasindim. simdi turkiyedeki evim neredeyse 200 daireli bir site kimse kimseyi tanimaz cocuk falan yok. kafam da rahat. ben olsam ben de 11de cocuk sesi istemem zaten hafta sonu yani yatiyorum. ama bunun icin sitede toplu karar alinmasi gerekir, kafasina gore birinin koydugu kurala insanlarin uymasini beklemek mantiksiz. ha imkanim varsa da rezidansta otururum sifir gurultu belki sadece parti yapan ergen sesi gelir onu da hallederiz cocuk kadar hassas bi konu degil.
konunun nereden kopege baglandigini da hic anlamadim. her yere kopegim de kopegim yazan insana gicik oldugum kadar alakasiz yerde bunlar kopekleri insandan daha cok sever yazani da sevmiyorum. cok alakasiz. baglami genisletmeye gerek yok bu kadar.
Asgari kafaya takma süresi nedir mesela? Polemik çıkaran sizlersiniz. Küçük bir çocuk hakkında demediğinizi bırakmayıp ben cevap verince de aaa ne dediiii deyip daha da gaza geliyorsunuz. Sizleri bu konuya yorum yazmaya davet eden, zorlayan kimse olmadı. Pazar olduğu için mune izinde muhtemelen. O yüzden konu açık kalmak zorunda ama "yazmamayı" başarırsanız aşağıda kaybolacak.ben de bunu anlamiyorum sabah olan bir seyi aksamustu kafaya takmayacaksaniz buraya dert gibi yazmanin ne manasi var cidden? caniniz sohbet etmek istiyorsa baska bir basliga yazabilirdiniz dert olmayan bir seyi dert gibi yazip polemik cikarinca hayatiniz renklendi herhalde
Evet söyle de bir şey var ki bir uç nokta kendi zıddı olan diğer uç noktayı besler. Çocuklar sokakta oynayacagggg çatlayın piremseslerin uykusundan bananeggg diyen birine doğurup doğurup sokağa salmayin diye çıkışan bulunur. İkisini de haklı bulmam ama ağzımı açsam ikisi de beni karşı uçtan olmakla itham ederler.
Bu yorumunuzda yazdıklarınıza katılmakla birlikte sonraki yorumlarınızı görünce sizde de aynı empati yoksunluğu olduğunu düşündüm...konu sahibine eski eşiyle ilgili olarak yaptığınız yorumlar çok çirkin. Görüş belirtmeninde bir edebi adabı olur. Gerçekten bizim insanımız insan gibi görüşlerini belirtmeyi beceremiyor. Sorsan herkes elit...Yanlış anlaşılmasın çocuk düşmanı değilim, bizim insanımızda problem. Üst katım çamaşır makinesini yatak odama denk gelen balkona koydu gece 2’de makine açıyor, o su alma sesiyle zıplıyorum sanki bizde çalışıyor makine. İnsanlar akıl edemiyor sanırım ya ben bunu anladım artık, bizim insanımızda ciddi empti sorunu var.