• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki çocuk annesi olarak o insanlara hak veriyorum. Bizim apartmanda da 3 çocuk var sabah başliyorlar geceye kadar ses kesilmiyor. Çocuklardan çok ailelerine kızıyorum, çocuklarları parka götürmek varken apartman önüne gönderip kendileri rahat ederken başkalarını rahatsız ediyorlar.
Az önce oğlumla kızım balkonda sesli oynuyorlardı, içeri aldin pazar günü kimse çocuk sesi çekmek zorunda değil diye.
Çocuklar için her köşede parklar var.
Orda bağırıp çağırıp enerji atabilirler. Şahsen ben öyle yapıyorum.

Asgari kafaya takma süresi nedir mesela? Polemik çıkaran sizlersiniz. Küçük bir çocuk hakkında demediğinizi bırakmayıp ben cevap verince de aaa ne dediiii deyip daha da gaza geliyorsunuz. Sizleri bu konuya yorum yazmaya davet eden, zorlayan kimse olmadı. Pazar olduğu için mune izinde muhtemelen. O yüzden konu açık kalmak zorunda ama "yazmamayı" başarırsanız aşağıda kaybolacak.
kafaya takma suresi diye bir sey yok ama bir seyin dert olabilmesi icin insanin bir konuda akil istemesi, bir durumun icinden cikamiyor olmasi gerek bence. sizin gibi her yasadigimizi yazacak olsak burasi gunluk olurdu.

“sevgili gunluk, bugun komsumun esi bana xxxxx dedi. ben de ona yyyyy dedim. gayet hakliyim” yazabilirdiniz o zaman. bu haliyle yazdiginiz sey dert degil, cozum de istemiyorsunuz. ha eger bana kafaya takma suresi nedir sorunuzda ciddiyseniz, bence ortalama insan zekasinin dusunerek icinden cikabilecegi seyleri pek kafaya takmamak gerekir. mesela bu yazdiginiz aninizda bir dert yok yalnizca can sikici olabilir, onu da makul ve orta zekada insan halleder. anlastik umarim.

konu acik kalmaya devam ettigi surece yazabilirim bu arada. benim sordugum soru konu neden yukarida degildi, neden acildigini anlamadim. can sikintisiymis.

Kafa yormuyorum konuyu unuttum bile ama birileri birşey yazıp haksız yere suçladıkça cevap verme gereği duyuyorum. 10 yıllık üyeyim, Kk'nın üye profili mi değişti ben mi hassaslaştım bilmiyorum ama burası artık bir kadın dayanışma ağı değil, hassas konularımı bile burda bana karşı kullandılar ya, bir daha da derdimi burda yazmam.
Bu 10-15 yılda KK’nın üye profili değil, kadınlar değişti. Şiddete tahammülümüz kalmadı artık. Şiddet gördüğü halde bile isteye boşandığı adamla aynı evde yaşamayı düşünen kadına verilen tepki bu yüzden olabilir. Bence de yeri değil, bu başka bir konu. Ama haksız bir tepki de değil.

kafaya takma suresi diye bir sey yok ama bir seyin dert olabilmesi icin insanin bir konuda akil istemesi, bir durumun icinden cikamiyor olmasi gerek bence. sizin gibi her yasadigimizi yazacak olsak burasi gunluk olurdu.

“sevgili gunluk, bugun komsumun esi bana xxxxx dedi. ben de ona yyyyy dedim. gayet hakliyim” yazabilirdiniz o zaman. bu haliyle yazdiginiz sey dert degil, cozum de istemiyorsunuz. ha eger bana kafaya takma suresi nedir sorunuzda ciddiyseniz, bence ortalama insan zekasinin dusunerek icinden cikabilecegi seyleri pek kafaya takmamak gerekir. mesela bu yazdiginiz aninizda bir dert yok yalnizca can sikici olabilir, onu da makul ve orta zekada insan halleder. anlastik umarim.

konu acik kalmaya devam ettigi surece yazabilirim bu arada. benim sordugum soru konu neden yukarida degildi, neden acildigini anlamadim. can sikintisiymis.
"mesela bu yazdiginiz aninizda bir dert yok yalnizca can sikici olabilir, onu da makul ve orta zekada insan halleder. anlastik umarim."

Bu kısmı baz alarak herhalde çok önemli konular için kk'ya danışan bir bilge ile karşı karşıyayım diye düşünüp adınıza kısa bir ziyarette bulundum ama siz de benzer önemdeki şeyler için dertlenmiş, içlenmiş, anlatma ihtiyacı hissetmişsiniz. Yani bence de sizce de gayet insani bir refleksmiş. Neyse ya işimden gücümden geri kaldım resmen. Siz bu çok önemsiz mevzuyu yorumlamaya devam edin madem. Eminim ileride çocuğunuz olduğunda aklınıza vay be zamanında şöyle yazmıştım diye gelir. Sonuçta kısa sayılmayacak bir vakit ayırdınız.

"mesela bu yazdiginiz aninizda bir dert yok yalnizca can sikici olabilir, onu da makul ve orta zekada insan halleder. anlastik umarim."

Bu kısmı baz alarak herhalde çok önemli konular için kk'ya danışan bir bilge ile karşı karşıyayım diye düşünüp adınıza kısa bir ziyarette bulundum ama siz de benzer önemdeki şeyler için dertlenmiş, içlenmiş, anlatma ihtiyacı hissetmişsiniz. Yani bence de sizce de gayet insani bir refleksmiş. Neyse ya işimden gücümden geri kaldım resmen. Siz bu çok önemsiz mevzuyu yorumlamaya devam edin madem. Eminim ileride çocuğunuz olduğunda aklınıza vay be zamanında şöyle yazmıştım diye gelir. Sonuçta kısa sayılmayacak bir vakit ayırdınız.
Esrin bugün de iyi stalk yaptın he.

Bu 10-15 yılda KK’nın üye profili değil, kadınlar değişti. Şiddete tahammülümüz kalmadı artık. Şiddet gördüğü halde bile isteye boşandığı adamla aynı evde yaşamayı düşünen kadına verilen tepki bu yüzden olabilir. Bence de yeri değil, bu başka bir konu. Ama haksız bir tepki de değil.
Ha burada sergilediğiniz şey şiddet değil yani:) vicdanınızı böyle mi rahatlatıyorsunuz? Yaptığınız basbaya zorbalık! Ben zor durumda kalmış bir kadın olarak buraya seçeneklerimi yazmış bulundum ve sonrasında da zaten böyle birşeyin mümkün olmadığını yazdım. Ama siz işinize gelen tarafı cımbızlayıp bununla karşınızdakini ezmeye, üzmeye çalışarak kadın destekçisi değil zorba oluyorsunuz. Bu vicdanlarınız için bir lekedir.

İnsanlara ya da çocuklara kızmak yerine kendi çözümünü üretmek mantıklı.. Şimdiki yalıtımlı pimapenler doğru düzgün ses geçirmiyor, sıcakta da cam balkon mu kapanır diyen eğer uyuyacaksa klima, vantilatör gibi seçenekleri kullanabilir.
En ufak sesten rahatsız oluyorsa da ona göre ortam yaratmalı ve bence çocuk üst katında tepineceğine dışarda tepinip o enerjisini atmalı.. Bence de 12 çok geç 7 de kalkan çocuksa 12 ye kadar sen dur diyemezsin...

Ha burada sergilediğiniz şey şiddet değil yani:) vicdanınızı böyle mi rahatlatıyorsunuz? Yaptığınız basbaya zorbalık! Ben zor durumda kalmış bir kadın olarak buraya seçeneklerimi yazmış bulundum ve sonrasında da zaten böyle birşeyin mümkün olmadığını yazdım. Ama siz işinize gelen tarafı cımbızlayıp bununla karşınızdakini ezmeye, üzmeye çalışarak kadın destekçisi değil zorba oluyorsunuz. Bu vicdanlarınız için bir lekedir.
Aileniz size sahip çıkıyorken o adamla lojmanda birlikte yaşama seçeneği aklınızın ucundan bile geçmemeli, gündeminizde dahi olmamalıydı. İşimize gelen taraf cımbızlanmadı, konu zaten direkt bunun üzerine kuruluydu. Öldürülen kadınlar çoğumuzun uykularını bölerken sizin bile bile şiddete yürümeniz kadın olarak bu insanları sinirlendirebilir, bundan doğal ne olabilir ki? Şahsım adına söylüyorum bu konuda vicdanım tertemiz. Keşke bizim açımızdan kendinize bakabilseniz.

Park alanı az ilerde olmasına rağmen site bahçesinde top oynayan çocuklar 7.katta olmama rağmen beni rahatsız ediyor. Bağrış, çağrış, top sesi.. Sesten ve çocuktan kolay kolay rahatsız olan biri değilim.Ama insanın enerjisi herzaman bir olmuyor. Bazen aman çocuk bu oynasınlar derken bazen neden park varken insanları rahatsız ediyorlar diye geçiriyorum içimden.Site yönetiminin bununla alakalı kararı olmadığı için de bir müdahalede bulunamıyorum.
Bir orta'mız yok bunu hep söylüyorum.
Fena halde bel altı vurma, bir düşmanlık, kin mesajlarıyla bitiyor bazı konular.Rahatsızlık duyduğumuz, hissettiğimiz pek çok şey olabilir.Bunu ifade ederken de çizgiler,sınırlar dışına çıkıyoruz, hakaret edip, bel altı vuruyoruz. Aslında saygı bekliyoruz, ama saygı göstermiyoruz.Kendi adıma beklentim ise paylaşım ve Biraz SAYGI.

Son düzenleme:
ayni sey degil bence. mesela siz cocugunuzu alip yuruyuse cikarsaniz kimse bir sey demez diye dusunuyorum. cunku tek basina cocuk ne sesi yapabilir? ama birkac cocuk bir araya gelirse bunun dogal sonucu cigliklar, birbirine seslenmeler olur. cocuga da kovalamaca oynarken sessiz ol denmez zaten. ikisinin arasinda fark var bence. boyle carpitmayi sizden beklemezdim 😂 mesajinizi begenenlerden beklenecek davranisti. :)))
Sen hiç 3/4 yaş döneminin o "benim dediğim olacak anne..istesen de istemesen de..bak nasıl ortalığı ayağa kaldırıyorum şimdi" dönemine denk gelmemişsin🤷‍♀️ çarpıtma filan yapmaya çalıştığım yok sassyassyy.Konu sahibi çocuğum ayağında top sitenin duvarlarına şut çekiyordu,bina içinde yakalamaca oynuyorlardı kimse karışamaz benim çocuğuma demiyor ..konu sahibi "çocuğum saat 11.30 da sitenin çardağında diğer oturan çocukların yanına gitti diye komşum beni aradı ve sitenin koyduğu kurala uy dediğini " söylüyor. Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı elbette yok ama saat 12 ye kadar çocuk dışarı çıkamaz diyip kendi kendisine kural koyan kişi de sitenin ortak alanlarının kullanımına yönelik 1 oyluk hakkını çok önemsiyor demektir.

Sen hiç 3/4 yaş döneminin o "benim dediğim olacak anne..istesen de istemesen de..bak nasıl ortalığı ayağa kaldırıyorum şimdi" dönemine denk gelmemişsin🤷‍♀️ çarpıtma filan yapmaya çalıştığım yok sassyassyy.Konu sahibi çocuğum ayağında top sitenin duvarlarına şut çekiyordu,bina içinde yakalamaca oynuyorlardı kimse karışamaz benim çocuğuma demiyor ..konu sahibi "çocuğum saat 11.30 da sitenin çardağında diğer oturan çocukların yanına gitti diye komşum beni aradı ve sitenin koyduğu kurala uy dediğini " söylüyor. Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı elbette yok ama saat 12 ye kadar çocuk dışarı çıkamaz diyip kendi kendisine kural koyan kişi de sitenin ortak alanlarının kullanımına yönelik 1 oyluk hakkını çok önemsiyor demektir.

Çocukları 3 yaşında değil yalnız konu sahibinin (Yanlışsam düzeltin ve ayrıca 3 yaşındaki çocuk da bahçeye anne refakati olmadan salınmasın lütfen) Gayet de kurallardan açıklanınca anlayabilecekleri yaştalar (7-9 yaş idi sanırım). Şu zamana kadar bu yönde bir yetiştirme görmedilerse ama anlamazlar tabii (Ben görmediklerini düşünüyorum, telefondaki kişiye verilen ilk tepkiden)

Burada kaçırdığımız noktalar var. Herkes çocukların oynaması, sesi, saati vs diye daldı gitti ama ilk tepkiye, annenin o ilk öfkesine, "A-aa bu kural hangi ara alındı? Bana böyle bir şey söylenmedi" vb dememiş olmasına, fevri çıkışına dikkat çeken ve çözüm sunan az kişi oldu.(Ben de hatta kurala itiraz hakkınız elbette var, sitedeki diğer çocuklu ailelerle bir araya gelerek konuşun, taraflar meramını anlatsın dedim) ama çocuğum oynar da oynar devam ediyor konu sahibi.

Ben konu sahibinin, diğer insanların alanını düşünen ve çocuğuna da bunu öğretme gayretinde olan biri olduğunu sanmıyorum.

Çocukları 3 yaşında değil yalnız konu sahibinin (Yanlışsam düzeltin ve ayrıca 3 yaşındaki çocuk da bahçeye anne refakati olmadan salınmasın lütfen) Gayet de kurallardan açıklanınca anlayabilecekleri yaştalar (7-9 yaş idi sanırım). Şu zamana kadar bu yönde bir yetiştirme görmedilerse ama anlamazlar tabii (Ben görmediklerini düşünüyorum, telefondaki kişiye verilen ilk tepkiden)

Burada kaçırdığımız noktalar var. Herkes çocukların oynaması, sesi, saati vs diye daldı gitti ama ilk tepkiye, annenin o ilk öfkesine, "A-aa bu kural hangi ara alındı? Bana böyle bir şey söylenmedi" vb dememiş olmasına, fevri çıkışına dikkat çeken ve çözüm sunan az kişi oldu.(Ben de hatta kurala itiraz hakkınız elbette var, sitedeki diğer çocuklu ailelerle bir araya gelerek konuşun, taraflar meramını anlatsın dedim) ama çocuğum oynar da oynar devam ediyor konu sahibi.

Ben konu sahibinin, diğer insanların alanını düşünen ve çocuğuna da bunu öğretme gayretinde olan biri olduğunu sanmıyorum.
Yok Strobe, çocuk 3 yaş filan değil..konu sahibine herkes "insanların bir pazarı var.. 12 ye kadar sitenin ortak alanına çocukların çıkarılmaması uygun olan" dediğinde ben verdim örneği."İnsanın çocuk sesi ile 11.30 da uyanması ise konuda değindiğimiz sorun ,benim pazar kahvaltısı için 11 de kızımla pastahaneye gidip gelmemiz de sıkıntı yaratır " demiştim

Bu yorumunuzda yazdıklarınıza katılmakla birlikte sonraki yorumlarınızı görünce sizde de aynı empati yoksunluğu olduğunu düşündüm...konu sahibine eski eşiyle ilgili olarak yaptığınız yorumlar çok çirkin. Görüş belirtmeninde bir edebi adabı olur. Gerçekten bizim insanımız insan gibi görüşlerini belirtmeyi beceremiyor. Sorsan herkes elit...

Ben konuya yeteri kadar medenice yorum yaptım ama ne çocuğumuz olmadığı için çocuklardan nefret ettiğimiz, ne kedilerimiz kaldı, köpekler bile havladığı için durduk yere suçlu oldu. Bence fazla bile sabrettim sinirlenmeden, kusura bakmayın böyle insana bu şekilde muamale. Onun seviyesine indim ben de bu cehalet karşısında. İnsan bazen kendine ayna oluyor bunu da düşünün. Sevgiler.

yok ben hicbir zaman “bugun soyle oldu” diye konu acmadim. cok akil aldim ama iste dedigim gibi akil aldim. ne yapayim diye sordum, bir derdim oldugu icin. sizin gibi komsu dedikodusu yapmadim. veya cozum onerisi istemedigim bir seyi buraya yazip polemik cikarmaya calismadim. komsularla sorun yasadigimda dahi akil almak icin yazmisimdir, bugun bana boyle dediler dememisimdir. sizinki ani paylasmak.

muhtemelen benim boyle bir derdimi goremezsiniz ama beklemede kalin, olmadik olmaz, belki bir gun ben de cocuklarimi dunyanin merkezine falan koyarim. :)
anlasmaya calismakla ugrasamiyorum su an ama yukarida yazmistim. birbirini kovalayam, top oynayan cocuklarin ciglik atmalari, birbirlerine seslenmeleri kacinilmaz bir durum. o yuzden bu yasak gelmis olabilir. ben zaten hicbir mesajimda konudaki adam hakli da demedim. sadece cocuklarin sesli sekilde oynamasinin rahatsiz edici olabilecegini soyledim.

carpitiyorsunuz cunku cok genisletici yorum yapiyorsunuz. konuda cocuklarin oynamasi yasak denmis, disari cikmalari, aileleriyle alisverise gitmeleri yasak diye bir sey okumadim. orneginiz hatali en bastan. o yuzden devam etmeyi dusunmuyorum bu seyleri konudaki adama hak verenlere yazmaniz daha saglikli olur. :)

Off bu konu nerden açıldı, normalde çocuk seslerinden rahatsız olmazdım şimdi seçici duyarlılık geliştirdim batıyor resmen :KK53: 8. kattayım buraya böyle ses geliyorsa alt katları düşünemiyorum 😂

Köyüne dön gadın düşmanı :KK53:

Yabancı bir adam sizi arayıp emir veren ve azarlayan bir sesle çocuğu içeri al deseydi eminim siz sabırla, alttan alarak hoşgörüyle cevap verirdiniz. Üstelik orada 9dan beri oynayan çocuklar varken ve sizin çocuğunuz saat 11'den sonra çıkmışken.

Çocuğum hakkında da suizanda bulunmayı bırakın. Muhtemelen onun kadar sessiz sakin bir çocuğu hayatınız boyunca görmediniz. Burada yalnız olduğumu bilmesi ve daha önce kedi konusunda yaşadığımız anlaşmazlığı büyük payı var. Resmen orada bir sürü kişi varken diş geçirebileceğini düşündüğü kişiyi seçti. Ama haksız da değilmiş, başka bir kadını o ses tonuyla çocuğunu bahçeden al diye arasaydı muhtemelen kadının kocası onun ağzını burnunu dağıtırdı, bu durumda ise bir düzine dolusu kadın destekçisi oldu. Güzel seçim yapmış velhasıl.

Yabancı bir adam sizi arayıp emir veren ve azarlayan bir sesle çocuğu içeri al deseydi eminim siz sabırla, alttan alarak hoşgörüyle cevap verirdiniz. Üstelik orada 9dan beri oynayan çocuklar varken ve sizin çocuğunuz saat 11'den sonra çıkmışken.

Çocuğum hakkında da suizanda bulunmayı bırakın. Muhtemelen onun kadar sessiz sakin bir çocuğu hayatınız boyunca görmediniz. Burada yalnız olduğumu bilmesi ve daha önce kedi konusunda yaşadığımız anlaşmazlığı büyük payı var. Resmen orada bir sürü kişi varken diş geçirebileceğini düşündüğü kişiyi seçti. Ama haksız da değilmiş, başka bir kadını o ses tonuyla çocuğunu bahçeden al diye arasaydı muhtemelen kadının kocası onun ağzını burnunu dağıtırdı, bu durumda ise bir düzine dolusu kadın destekçisi oldu. Güzel seçim yapmış velhasıl.

Kedi konunuz nedir bilmiyorum ama siz sürekli konuya bir şeyler ekleyip duruyorsunuz (İkindi saati yasağı filan da eklediniz ki bence bu sabah saati yasağından daha çok tepki görmesi gereken bir yasak) pek inandırıcı gelmiyor. Çocuğunuza suizan değil bu, sizin tavırlarınıza bakarak çocuk eğitiminiz üzerine bir tahmin/eleştiri sadece bu kadar hırçın olmak zorunda değilsiniz kendinizden o kadar eminseniz :)

Emir cümlesi ile çocuğunu al diyene de ilk diyeceğim şey "Müstakil eve çık sen!!!" olmazdı. "Sen de derdin, eminim" dediğinizde o baya baya suizan oluyor bu arada, "Senin de demeyeceğini sanmam" filan deyin ben gibi, tahmin hissi olsun 😌

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X