Ben insanların inançlarına ya da değerlerine hakaret edilebileceğini söylemedim, üyeliğimi iptal edebileceğimi söylemeniz yapıcı bir yaklaşım olmamış.
Buraya da yazayım hassas değerler konusu subjektif bir konu. Misal bir ateist ya da deist için Kuran insan ürünü bir kitaptır, Hz Muhammed de dürüst bir insan değildir. Zaten aksine inansa müslüman olur değil mi? Bunu herhangi bir hakaret içermeden ifade ettiği zaman "Bizim hassas değerlerimize laf uzatamazsınız siz kimsiniz de Kuran'a insan ürünü diyorsunuz, Hz Muhammed'e yalancı diyorsunuz" diyen birileri çıkıyor. O zaman sorarım size aksi görüştekiler kendilerini nasıl ifade edecek?
İnananlar bekliyor ki "Evet Allah vardır Hz Muhammed de çok iyi bir insandır ancak ben kendi sorunlarımdan ve boşluklarımdan ötürü inanmıyorum" ateistler bu çerçevede yorumlar yapsın. Diğer türlü her ifadeyi hassas değerlere dil uzatma olarak algılıyorlar. Dinde hassas olmayan, kutsal olmayan konu yok neredeyse.
Anlattığım sebeplerle hassas değerler tarifini tam olarak çizemeyiz. Herhangi bir yaptırım uygularken baz alınması gereken şey mesajların küfür, hakaret, nefret söylemi gibi şeyler içerip içermediği olmalıdır, objektif bir değerlendirme adına.
vardı ben her iki konudada bir kaç arkadaşla birlikte sonuna kadar hassasiyetimi gösterdim..çıkarırsan konuları görürsün canım..ha benim de demek istediğim şey bu senle pek yıldızımız barışık değildi duka ama yine de şu konudaki açıklamanı kullanmak istiyorum
yani ben kitaptan bir alıntı yapmışım konuda "aaaav bu kitaptan değil ne biçim hakaret" yahu kitapta öyle yazıyor ben sana sövmüş müyüm, aşağılamış mıyım, hakaret mi etmişim
bu nedir yetişkin insanlarız ya. kasti olarak gelir sana bir şey derim de tamam dersin saygısız ama her şeyden nem kapmak da yok hassasım yok bilmem ne çok abartı artık.
şurda kaç ay yahudilere linç, sövme sayma yapıldı. sayfalarca o zaman hassasiyet var mıydı?
"ateistler şeytandır" konusu açıldı ne yorumlar yazıldı o zaman hassasiyet var mıydı?
sanmıyorum...
Ben burada bir gün tamamen yanlışlıkla ama tamamen yanlışlıkla "yahudileri sevmediğimi" söylemiştim. O da dini açıdan değil dünya politikası açısındandı. Sanırım bu konuda da tek değilim.
Her neyse hemen üstüme atladı sevgili üyeler "aaa ben Yahudiyesem ne olacak" "İpek senden hiç beklemezdim bu yaklaşımı" "ben de senden nefret ediyorum bak böyle" deyince..
Milyon açıklama yaptım ama son derece modern yaklaşımlı vatandaşlar beni illa yanlış anladı hakaret etmişim kendileri müslüman ama dinlere karşı hoş görülü olanlara. Beni bir güzel de Kiblemişler. Ve ben bu olaydan dolayı ban aldım.
Hani özgürlük. Sevmek zorunda da değilim X,Y,Z dinlerini ki dini asla karıştırmamıştım.
O yüzden kimse bana siyasette hoş görü var demesin.
israilin şu an sağcı ve dinci bir hükümet tarafından yönetilmesinin aldığı kararların tüm dünyadaki Yahudilere maal edilmemesi gerektiğini yazdık burada..ha benim de demek istediğim şey bu senle pek yıldızımız barışık değildi duka ama yine de şu konudaki açıklamanı kullanmak istiyorum
yani ben kitaptan bir alıntı yapmışım konuda "aaaav bu kitaptan değil ne biçim hakaret" yahu kitapta öyle yazıyor ben sana sövmüş müyüm, aşağılamış mıyım, hakaret mi etmişim
bu nedir yetişkin insanlarız ya. kasti olarak gelir sana bir şey derim de tamam dersin saygısız ama her şeyden nem kapmak da yok hassasım yok bilmem ne çok abartı artık.
şurda kaç ay yahudilere linç, sövme sayma yapıldı. sayfalarca o zaman hassasiyet var mıydı?
"ateistler şeytandır" konusu açıldı ne yorumlar yazıldı o zaman hassasiyet var mıydı?
sanmıyorum...
bu kadar açık olmak zorundamısınızyok yahu cidden decoder var sitede ben diyorum hadımım siz diyorsunuz oğlun kızın neyin var ?
aykırı yorumlar yapıp popüler olmaya filan mı çalışıyorsunuz ? Burası kendi halinde bir site burada popüler olmanız gerçek hayatta ezik olmanızı değiştirmez.
israilin şu an sağcı ve dinci bir hükümet tarafından yönetilmesinin aldığı kararların tüm dünyadaki Yahudilere maal edilmemesi gerektiğini yazdık burada..
hitler zamanında Yahudileri katletti,bu tüm Almanları ve hristiyanlığıda karalayamaz..
bu kadar açık olmak zorundamısınız
asla dediğin gibi bir şey yok just,bende karikatürle ilgili konularda,ataist ,deist vs arkadaşların alaycı yorumlarına maruz kaldım ve sindirdim..önyargıları kimse bir kenara bırakamıyor maalesef..valla bilmiyorum bunu yapan da vardı ama söz konusu islam olunca saygı, sevgi, hoşgörü patlaması göstermek zorundayız ama aynı şeyi diğer inançlara karşı göremiyorum insanlarda. varsa yoksa islam. türkiyenin genel tablosu zaten ne bekliyorsam
asla dediğin gibi bir şey yok just,bende karikatürle ilgili konularda,ataist ,deist vs arkadaşların alaycı yorumlarına maruz kaldım ve sindirdim..önyargıları kimse bir kenara bırakamıyor maalesef..
Sitede özgürlük yok:).Bence var.Ben mayısda 11 sene olacak sitede özgürce dolaşıyorum.Ama internette siyaset,kavga vs benim tarzım değil.Belkide ondan özgürce dolaşıyorumdur:)
Şimdi kalkıp falanca filanca seni sevmedim desem beni atmazlar.Sonuçda en lerde bile en ısınamadığınız üye kategorisi var değilmi:).Oy verenleride atmıyorlar.Ama falanca filanca üyeye küfredersem atılırım galiba(Bi deneyimmi)
bence kadınların en özgür oldukları alan burasıSitede özgürlük yok:).Bence var.Ben mayısda 11 sene olacak sitede özgürce dolaşıyorum.Ama internette siyaset,kavga vs benim tarzım değil.Belkide ondan özgürce dolaşıyorumdur:)
Şimdi kalkıp falanca filanca seni sevmedim desem beni atmazlar.Sonuçda en lerde bile en ısınamadığınız üye kategorisi var değilmi:).Oy verenleride atmıyorlar.Ama falanca filanca üyeye küfredersem atılırım galiba(Bi deneyimmi)
Oooooo çok sertyok yahu cidden decoder var sitede ben diyorum hadımım siz diyorsunuz oğlun kızın neyin var ?
aykırı yorumlar yapıp popüler olmaya filan mı çalışıyorsunuz ? Burası kendi halinde bir site burada popüler olmanız gerçek hayatta ezik olmanızı değiştirmez.
mervecik,
çoğunluğa hakaret ediliyor o yüzden de çoğunluğun baskın gücü gibi çıkarımlar yapmayın isterseniz zira bunun çoğunluk veya azınlıkla alakası bile yok, aksine her seferinde nedense hep işinize geldiği gibi algılayıp aman burda çoğunluk ezme çabasında triplerine girmeyin isterseniz.
Ters gelen tüm fikirleri burda rahatça da eleştiriyorsunuz ama eleştiriyle saygısızlığı birbirine karıştırmayın lütfen, sizin din üzerinden yorumlarınızı ele alalım, İslam'a inanmıyor olabilirsiniz, biz size zorla inanın baskısı yapamayız haddimiz değil, haliyle peygamberimize ve diğer peygamberlere de inanmazsınız, bu da normal karşılanacak bir durum ama siz konu din olunca yahudilik ve hıristiyanlığı kenara koyuyor, her fırsatta müslümanlığı yeriyorsanız, tevrat ve incilden bahsederken sözde Allah'ın yazdığı demiyor ama Kuran için sözde Allah'ın yazdığı sözünü üstüne basarak yazıyor ve bunu size söyleyip ikaz etmeme rağmen bir başka gün bir başka topikte aynı ısrarla sözde Allah'ın kelamı diyorsanız bu sizin din konusunda tek taraflı bilenmiş, yanlı, amaçlı ve bilerek müslümanım diyenlerin üstüne gitmeniz anlamına gelir ki, saygı duymasanızda insanların hassasiyetlerinin üstüne gitme hakkına sahip değilsiniz, saygı duymuyorsanız yazıp üstlerine de gitmezsiniz, objektif olamadığınız konularda hep saygı beklemeyin tavrınız var, bir yanınız çocuklara vurabilir deyip şiddeti desteklerken diğer yanınız müslümanlar terörist, şiddet eğilimli diyor ya, ben bu ikileminizi de anlamadım gitti.
Saygı duyulmasın madem o zaman haklısın dedirtene kadar yazmakta bir saygı bekleme göstergesidir mesela, ben çok gördüm ısrarla fikir dayatmalarınızı
Yorumlarken o kadar daldan dala ve alakasız yazmışsınız ki ben müslümanım,hıristiyanım,yahudiyim diyen birine saygı duymayla adama embesil demenin arasında bağlantı kurmak garip olmuş, farkındaysanız burda deniyor ki biri ben şu inançtayım dediği zaman aşağılayıp alay etmeyin, seni keseceğim diyen adama buyur boynum kıldan ince de denmiyor, hee ama zaten sizin herzamanki haliniz değil mi 3-5 alakasızı bir araya getirip sonra balık avını beklemek, cevap verene ahahaha ben öyle demedim ki anlamamışsın yazmak
Burda ateist, deist, yahudi, hıristiyan, budist, alevi, caferi, şafiilere sataşıldığında yönetim kollarını birleşitirip olayları seyredip bıyık altı gülse şu yazdıklarınıza hak vereceğim ama ne yapsam hak veremiyorum zira şu yorumunuzda bile inanç dediğimizde tek örnek verdiğiniz müslümanlık, bir onun üzerinden örneklendirme yapabiliyorsunuz çünkü istesenizde müslümanım diyene ılımlı olamaz genellemeden duramazsınız.
Burda hassasiyetlerden bahsediyoruz ya aslında sizde işinize geldiğinde hassasiyetlerinizi ortaya koyuyorsunuz, genel uyarıları bile üstünüze alındığınız oluyor ki demek ki herkesin bir hassas noktası varmış, o hassas noktalara dikkat etmek gerekirmiş tezini doğruluyorsunuz.
genelleme yapmasa daha iyi olurdu bence..ben Hristiyanları sevmiyorum diyemem,yada Yahudileri sevmiyorumda diyemem,burada ataist arkadaşım var bir iki tane çok seviyorum candan seviyorum..hz isayı seviyorum..hayat güzeldir vs piyanist gibi filmlerden Yahudilere sempatim var..hümanistim belkide:)konuyu görmedim birkaç gündür girmemiştim siteye
ya anlıyorum bak gidip şahsi olarak hakaret edersin o insana tamam o yapılmaması gereken bir şey ama mesela ipek örnek vermiş
"yahudileri sevmiyorum" sevmeyebilir
sevmek zorunda da değil.
bu kadar hassaslık fazla
genelleme yapmasa daha iyi olurdu bence..ben Hristiyanları sevmiyorum diyemem,yada Yahudileri sevmiyorumda diyemem,burada ataist arkadaşım var bir iki tane çok seviyorum candan seviyorum..hz isayı seviyorum..hayat güzeldir vs piyanist gibi filmlerden Yahudilere sempatim var..hümanistim belkide:)
Bencede:)bence kadınların en özgür oldukları alan burası
İşte burda biryere kadar yanlı, sonrasında tarafsızmış gibi yapıp bir yanınız hassasiyet vardır derken diğer yanınız çıkış yapacağım diyerek hassasiyet ne olaki dedim mi olmuyor.
Düşünceye özgürlük ama hassasiyetlere saygı, eleştiriyi eyvallah ama saygısızlığa hayır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?