Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -2-

canım hoşheldin hamdolsun ALLAHIMA iyiyiz inşallah güzel çıkar canım hormon sonuçların bişey yokturda seninde güzel haberlerini alırız öbür ay

sağolun kızlar ya biliyorsunuz 2 hafta önce östrojen çok yüksekti ama asıl değerler adetin 2./3. günü belli oluyor yine yüksek çıkarsa ilaç tedavisine başlanacak neyse canım hayırlısı böyleymiş üzülüp takmaya gerek yok ben zaten artık illa bebiş olsun diye düşünmüyorum şu hormon işini kafaya taktım o düzelsin biran önce

ebrarcığım evhancığım hoşbulduk tatlılarım. sabah doktora gittik tatlım tabi göremeden geldik yeni geldim iş yerine siz nasılsınız canlarım

canım benimde cumartesi gözükmemişti bende bu cuma gidicem inşallah dediğin gibi görürüz canım ya en yakın zamanda ayyy şimdiden heyecan basıyo demi insana hadi bakalım inşallah görürsünüz canım keseyi haftaya çarşamba belkide kalp atışlarını bile duyarsınız yaaaaa:)

içim içime sığmıyor be tatlım fena heyecan var allahım isteyen herkese nasip etsin bu duyguları

kıslar bişi söyleyecem şu göbek altındaki çizgiyi söylediğinizden beri takip ediyorum bu gün daha belirgin şekilde var sizce nedir?

kepeklim evet göremedik ama gitmemiş şu yönden iyi oldu doktorum eşime muazzam bağlama çekti ooo benden çok onunla konuştu sinirlendirme filan diye çok iyi oldu aklinialirimsmile ceylin göbekte ne çizgisi ya ben anlamadım ?bilmiyorumkismile

kıslar bişi söyleyecem şu göbek altındaki çizgiyi söylediğinizden beri takip ediyorum bu gün daha belirgin şekilde var sizce nedir?

canım ya bende de adetten 10 gün önce oluşmuştu sanırım kız sen üstüne falan görmüş olamazsın demi

yeni gelen arkadaşlar inşallah listemiz size hayırlı uğurlu gelir

İşte Hamilelik Belirtileri :

Bazı belirti ve bulgular size “Acaba hamile miyim?” sorusunun cevabının “Evet” olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir. Bunlar:

•Beklenen adetin başlamaması,
•Görülen adetin niteliklerinin normalden farklı olması (miktarın, adet görme zamanının, beraberinde oluşan belirtilerin, öncesindeoluşan belirtilerin farklı olması),
•Memelerde dolgunluk, hassasiyet, memeucunda koyulaşma, memebaşında karıncalanma hissi,
•Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet,
•Bulantı ve bazen kusma,
•Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi,
•Sık idrara çıkma,
•Vajina salgılarının artması. Bu belirtiler muhtemel bir gebeliğin habercisidir. Kesin bir gebelik varlığını göstermezler,zira başka durumlara bağlı da ortaya çıkabilirler. Kesin tanı içingebelik testi yapılmalı ve ultrasonda gebelik gözlenmelidir.

kızlar adetim düzensizmiş yumurtlama günümü nasıl hesaplıycam?zor mu hamile kalırım acaba?

handancım yarın yapmayı düşünüyorum canımm

canım hadi bakalım hayırlısı buarada bak ne sorcam sana ben çin takvimine göre hesapladığımda hamile kaldığın ay temmuzsa erkek ağustossa kız diyo anlamadım ben şimdi ağustosun başında hamile kaldım kızmı yani tabi ki yüce ALLAHIM hayırlısını versin önce ama merak ettim baktımk işte

ÇALIŞAN HAMİLELERİN HAKLARI

•Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren kadın işçiler günde 7 buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.
•Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
•İşçinin daha hafif işte çalıştırılması teknik olarak mümkün değilse, işçinin isteğine bağlı olarak ücretsiz izinli sayılması sağlanır.
•Hamile işçilere hamilelikleri süresince periyodik kontrolleri için ücretli izin verilmelidir.
•Hamileyken çalışan bayanın sigarasız ve dumansız bir ortamda gerekli aralıklarla oturarak veya rahatça uzanacak şekilde uygun şartlarda çalışması sağlanmalıdır.
•Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren işçilerin mümkün olduğunca oturarak çalışması sağlanmalıdır. Bu sağlanamıyorsa “ara dinlenmeleri” ihtiyacına göre daha sık düzenlenmelidir.
•Uzun süreli çalışmalar ve ekip çalışmaları kadın işçinin sık tuvalete gitme ihtiyacına göre düzenlenmelidir.
•Enfeksiyon riskine karşı işyerinde gerekli hijyen şartları sağlanmalıdır.
•İş stresinin önüne geçmek için çalışma koşulları, çalışma saatleri, müşterilerle ilişkileri, işini kaybetme korkusu gibi stres faktörlerinden koruyucu önlemler alınmalıdır.
•Çalışma hızı ve işteki yoğunluk kadın işçinin önerileri doğrultusunda uygun hale getirilmelidir.
•Hamile işçinin, ani darbelere, sarsıntıya, uzun süreli titreşime maruz kalacağı işlerde çalıştırılmaları yasaktır.
•Hamile işçinin kişisel koruyucular kullanılsa dahi, seksen desilbelden daha az gürültülü yerde çalışması sağlanır. Gürültü seviyesinin düşürülememesi durumunda işçinin yeri değiştirilmelidir.
•İşyerinde kadın işçinin soğuk, sıcak ve yüksek basınçtan dolayı sağlık riski yaratmayacak koşullarda çalıştırılması gereklidir.
•Hamile ve yeni doğum yapmış işçinin yalnız çalıştırılmaması esastır. Bu sağlanamadığında, diğer çalışanlarla kolayca iletişim sağlaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…